Login:


Statistics

Who is online:
Registered users: Canoa Quebrada, Cunha, Dilma

Total members 493
Our newest member alex.rietveld

Blog

Lula-aanhangers beschoten

by Redactie

Acampamento

Een groep militanten, kamperend in Curitiba, op 800m van de zetel van de federale politie waar de ex-president opgesloten zit, werd vanochtend vroeg onder vuur genomen door onbekenden. Een man werd geraakt in de hals en werd zwaargewond afgevoerd naar de UPA (Unidade de Pronto Atendimento) in de wijk Boa Vista. Een vrouw werd geraakt door rondvliegende splinters.

Volgens de militaire politie kregen zij een telefonische oproep waarin gemeld werd dat minstens 1 persoon schoten afvuurde in de richting van het geïmproviseerde kamp “Acampamento Marisa Letícia”, vanop een afstand van ong. 40m.

De dader(s) werden niet herkend maar volgens de kampeerders werden er slogans geroepen in het voordeel van de extreem rechtse presidentskandidaat Jair Bolsonaro. De politie startte een zoektocht in de omgeving maar die leverde vooralsnog niets op.

Een van de kamperende militanten maakte een video op het moment van de aanslag waarin schoten te horen zijn. De video werd reeds gepubliccerd bij YouTube.

De militanten sloten daarop een nabije toegansweg af en staken autobanden in brand om alle verkeer onmogelijk te maken.

De kampeerders verhuisden onlangs vanuit de onmiddellijke nabijheid van de zetel van de federale politie, op bevel van de rechter die een boete oplegde van R$ 500.000/dag dat ze niet voldeden aan het bevel. Volgens hen werd daarbij overeengekomen dat ze bescherming zouden genieten van de politie. Ondanks de schietpartij zijn zij niet van plan om het kamp te verlaten, integendeel, voorspellen een grote opkomst van andere militanten ter gelegenheid van het feest van de arbeid op dinsdag 1 mei.

Foto: Fotos Públicas - Gibran Mendes
Overgenomen met toestemming van Brazilië Nieuws