Brazilie nieuws Lula-aanhangers beschoten

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Artikels: 2008
Berichten: 2256
Lid geworden op: di nov 14, 2017 16:18
Contacteer:

Brazilie nieuws Lula-aanhangers beschoten

Bericht door Redactie » za apr 28, 2018 14:43

Een groep militanten, kamperend in Curitiba, op 800m van de zetel van de federale politie waar de ex-president opgesloten zit, werd vanochtend vroeg onder vuur genomen door onbekenden. Een man werd geraakt in de hals en werd zwaargewond afgevoerd naar … Lees verder →

Source: Brazilië Nieuws



Felix
Artikels: 0
Berichten: 4632
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Brazilie nieuws Lula-aanhangers beschoten

Bericht door Felix » za apr 28, 2018 19:44

Het is niet onwaarschijnlijk dat de Lulagroep dit zelf in elkaar heeft gezet om de aandacht, die al tanende was, te blijven trekken.

Hoe zit het eigenlijk met die kogels in de bus waarvan de oplossing binnen een week bekend zou worden?



Gebruikersavatar
Baiano
Artikels: 0
Berichten: 530
Lid geworden op: di mar 20, 2018 22:48

Re: Brazilie nieuws Lula-aanhangers beschoten

Bericht door Baiano » za apr 28, 2018 20:34

Tot nog toe niets bekend, buiten wat technische details. Welke partij ook hiervoor verantwoordelijk is, ze zullen daar niet voor uitkomen en het valt te vrezen dat dit nooit uitgeklaard wordt. Wat de aanslag van vanmorgen betreft: de man die in de hals getroffen werd, bevindt zich momenteel in de intensieve afdeling van een hospitaal. Hopelijk komt hij er bovenop, een dodelijk slachtoffer zou pas goed het vuur aan de lont steken, met ernstige gevolgen. Gleisi Hoffmann (voorzitster PT) haastte zich al om een video op te nemen waarin ze verklaarde: "Deze aanslag is het resultaat van de politieke vervolging van ex-president Lula, tegen de PT, tegen de bewegingen van links Brazilië. Het Lava Jato onderzoek en rechter Sergio Moro die het onderzoek coördineert, zijn hiervoor verantwoordelijk, net als de grote Braziliaanse media die zonder ophouden de haat tegen Lula en de PT aanwakkeren, en dan gebeurt zoiets als dit".



Plaats reactie