Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 28
Berichten: 1587
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56

Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Progresso » wo feb 07, 2018 21:56

Ik moest even lachen toen ik dit las. Die Anton van Schijndel, nu nummer 3 op de lijst van Forum van Democratie in Amsterdam is zover ik weet degene die de immens populaire strandtent Boa Vida in Fortaleza heeft overgenomen en daar een of andere chique loungetent van wilde maken. Dat avontuur duurde niet erg lang. Een paar weken was de tent gesloten.

Je zou zeggen, die heeft wat leergeld in Brazilië betaald, maar blijkbaar niet genoeg. Nu wil de nummer drie van FvD buitenlandse bedrijven, waaronder Braziliaanse, het woningtekort in Amsterdam laten oplossen.

https://www.parool.nl/opinie/-schakel-b ... ~a4567249/Felix
Artikels: 0
Berichten: 744
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Felix » do feb 08, 2018 13:02

Was die Anton van Schijndel niet een NLse ex politicus die om de een of andere reden in Brazilië verzeild raakte? Hier probeerde hij onder andere Nederlands onderwijs te verkopen, of hij daar succes mee had weet ik niet.
Ik vond hem niet per se een aangenaam figuur en zijn aanwezigheid is voor mij een reden om niet op het Forum van Democratie te stemmen.

Martinho
Artikels: 0
Berichten: 116
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Martinho » do feb 08, 2018 17:05

Wat een uitdaging! Jaren geleden had ik daar de grootste ruzie over met Progresso, weet je nog (oudje)?

Mijn vrouw heeft een jaar of zes in Nederland gewoond, en in die tijd was ze de assistente van Shai Kuttner, founding partner van een advocatenkantoor in Amsterdam. Anton werkte daar ook, ik weet niet in wat voor hoedanigheid (ik geloof dat hij rechten had gestudeerd in de VS), alhoewel hij in de tweede kamer zat voor de VVD. Kennelijk valt dat goed te combineren. En in die partij nogal wat roering veroorzaakte met tamelijk ultra-rechtse uitspraken. Het was de tijd van Rita Verdonk, jeweetwel, die dacht de opvolger van Fortuijn te worden, en werd net als zij uit de VVD gezet door Rutte. Hij kwam terecht bij een rechts splinterpartijtje dat bij de verkiezingen de kiesdrempel niet haalde, dus hij ging op wachtgeld (ik weet niet precies hoeveel dat is, maar wel leuk, ca. 5000 euro per maand).
In zijn kamertijd leerde hij een andere Nederlander kennen, die nogal hoog opgaf over een "nieuw" proces om biodiesel te maken. Zei men tenminste, het zou zijn onderzocht op een hochschule in Duitsland met Zwitsers geld (dat soort dingen sloot later aan bij het feit dat die man er nu woont als staatsburger, maar dat heeft verder niets met Anton van doen). Anton was vreselijk onder de indruk, schijnt het, en toen die man (ook al een met vreselijk rechtse ideeen) in Brazilie terechtkwam (en nog wel in Petropolis, waar ik in de buurt woon) werd dat een uitwijkmogelijkheid. Want om een of andere reden (ik wist toen nog niet van Boa Vista) wilde of moest Anton weg uit Nederland.

Een jaartje nadat wij geemigreerd waren, en net onze bar draaiiende hadden gekregen (de eerste koninginnedag was net achter de rug, waar we diverse in de buurt wonende Nederlanders leerden kennen wo de vriend van Anton) benaderde Anton mijn vrouw met de vraag of ze kon helpen o.a. met het zoeken van een huis. Want hij bleek een investeringsvisum te hebben aangevraagd voor hem en zijn gezin om de biodiesel onderneming verder op gang te brengen. Dat zou hij dus samen met de bedenker gaan doen, die al een visum had. Laten we die voor het gemak R. noemen.

Ik was in die tijd natuurlijk al jaren bezig met dit (en andere) forum en wist behoorlijk veel over de voetangels en klemmen. Maar Anton hoefde daar geen hulp bij, dat was allemaal al uitgezocht en geregeld, vond hij. Hij kwam vast over om de huisvesting te bekijken (we hebben hem nog rondgereden) en de contracten met R. op te zetten. Daarvoor had hij dan wel weer juridische hulp nodig, wat via een andere klant van ons geregeld werd. Helaas was die klant een oud-medewerker van de Ambassade van de VS (ik denk als "onderzoeker") en die rook onraad. Misschien niet erg groot, maar toch. Ook van de kant van zijn oude werkgever kwam er een waarschuwing. (Dat was m.n. waar de ruzie met Progresso over ging, al is mij nooit duidelijk geworden WAT het probleem met Anton was). Verder was het wel grappig dat veel onderhandelingen aan de bar werden gevoerd, weliswaar in het Portugees meestal (Anton denkt dat vloeiend te spreken) maar toch ving ik e.e.a. op. Zo werd er een salaris bedongen van R$6000 maandelijks, wat vreemd is voor een partner in een onderneming die nog moet beginnen volgens mij. Ik wist toen nog niet eens over dat wachtgeld. Want die onderneming plus inkomsten werd uiteraard niet gemeld aan de Nl autoriteiten. Er was ook sprake van een bankrekening in Fortaleza, wat mij vreemd overkwam voor iemand die (nog) geen visum heeft. Pas veel later kwam ik er achter dat hij dat Boa Vista had gekocht, waar overigens niet over gesproken werd, zeker niet in het bijzijn van vrouw en kinderen.

Na wat vruchteloze pogingen in de buurt (het probleem is dat zijn vrouw MS heeft en geen trappen ed kan klimmen, iets dat in de bergen vrijwel onmogelijk te vinden is) huurde hij een appartement in Granja Brasil, een luxe flatgebouw (met lift) tegenover onze bar. En toen kwam vrouw en twee zoons ook over. De zoons gingen naar de duurste school die ze konden vinden (Ipiranga) maar waar helaas alleen Portugees wordt gesproken. Dus ze moesten bijlessen krijgen ook nog. Met de kans om minsten een jaar opleiding te verliezen.

In de volgende paar maanden kwam het hele gezin bij ons om een drankje en een hapje. Ook leuk voor zijn vrouw anders kwam die zelden buiten de deur. Zijn vrouw is een leuk mens, maar wel heel conformistisch. In ieder geval veel socialer dan Anton. We verbaasden ons steeds vaker, de kinderen noemde hem "Anton" ipv vader op pa, spraken met een aardappel in hun keel etc. Anton leek zich weinig van ze aan te trekken, op enig moment hoorden we dat hij een kantoor in Rio had gehuurd waar hij de hele week verbleef. Wat hij op dat kantoor deed bleef onduidelijk, in ieder geval leek het biodiesel project van de baan maar we zagen R. een tijdje niet meer dus ik kon niet vragen hoe dat zat.

Na weer een paar maanden bleek zijn vrouw er genoeg van te hebben. Ze had door de week weinig steun en aanspraak, en ze kon alleen naar ons komen op haar spaarzame goede dagen. Ik meen dat het op haar verjaardagspartijtje was (helemaal door haar betaald) dat ze aankondigde terug naar Amsterdam te gaan. Anton bleef kennelijk, maar van HEM hebben we nooit meer iets gezien of gehoord, dat was hem te min denk ik. Ook R. werd verlaten, en wel op de meest erge manier: Anton trok zijn investering terug en R. moest verder met vioolspelen proberen rond te komen.

Ik las inderdaad ergens dat hij (in dat kantoor in Rio) daarna iets deed voor de Erasmus Universiteit. "Iets" met een moeilijk klinkende Engelse titel, wat in Nederland meestal al duidt op gebakken lucht, en in Brazilie zeker. Geen wonder dat je er niets meer van verneemt.
Er was op enig moment een posting op Fortalezacorner die mij het idee gaf dat hij in Fortaleza was opgedoken. In uiteraard de bar waar iedereen iedereen kent maar waar niet over gesproken (mag) worden, behalve dan dat er soms mensen zijn die hun mond voorbij praten. Hij bleek de eigenaar van Boa Vista, waar hij met de noorderzon was vertrokken en die dus leegstond.

Op de site van de tweede kamer is er nog steeds een pagina over hem. De enige bijbaan die daar wordt vermeldt is "agrarisch adviseur in Ceara".

Pas jaren later, ik denk toen zijn tijdelijke investeringsvisum was verlopen, hoorde ik dat hij terug was in Amsterdam. En nu dus terug in de politiek.

En wel in de partij van die andere arrogante niksnutten, dus dat past goed lijkt me.

Martinho
Artikels: 0
Berichten: 116
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Martinho » do feb 08, 2018 22:57

Het is altijd wel grappig om de berichtgeving een beetje nader te onderzoeken. Wikipedia geeft wel wat, maar eerlijk gezegd denk ik dat bepaalde dingen niet helemaal kloppen en/of uitgeredigeerd zijn door de betreffende persoon.

De datum van aankomst in Brazilie komt ongeveer overeen met mijn verhaal, en interessanter, wordt ondersteund door de entry (afgifte visum) in de DOU van 21/09/2007 :
Estrangeiro: ANTONIUS HUBERTUS JAN WILLEM VAN SCHIJNDEL, Processo: 46000019320200719 Empresa: SALVADORI DO BRASIL MAQUINAS LTDA Prazo: INDETERMINADO

Daar is echter iets vreemds mee: die onderneming ken ik niet en is een andere dan de onderneming die biodiesel zou gaan promoten/verkopen. Het is zo te zien een bedrijf dat oude autobanden opknapt.
Merk op dat de validiteit "indeterminado" is, dat is NIET permanent. Een bekend verschijnsel bij investeringsvisa, het wordt pas omgezet in permanent na 3 jaar als wordt aangetoond dat het bedrijfsplan is gevolgd en de onderneming nog bestaat. Wat dus in dit geval juist is, want niet deze, maar de onderneming van R. is opgedoekt. Nou is dus wel even de vraag waar Anton eigenlijk in geinvesteerd had, en of dat allemaal wel zo legaal is. Maar hij was dus waarschijnlijk niet illegaal met een verlopen visum.

Blijft de vraag waarom het allemaal zo ingewikkeld moest en niet gewoon op de naam van die strandclub. Volgens mij (gezien het verhaal over een bankrekening) had hij die al eerder. Maar dat weet ik dus niet, dat weten de ingewijden in Fortaleza vast veel beter. Ik heb trouwens op youtube wel filmpjes gezien van dat Boa Vida, en eerlijk: als dat "chique" moet zijn dan weet ik niet wat platvloers is.

Martinho
Artikels: 0
Berichten: 116
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Martinho » vr feb 09, 2018 01:28

Nu maar eens even over dat verhaal in het Parool.

Als je het mij vraagt klinkklare nonsens, maar laten we het maar even puntsgewijs doornemen.

De centrale stelling lijkt te zijn dat er "torenhoge" woningnood heerst. Nu is Anton precies 10 jaar jonger dan ik, maar ik mag aannemen dat hij de na-oorlogse woningnood nog zelf heeft meegemaakt. Evenals de wachtlijsten, het bureau van huisvesting en de woonvergunning. Mogelijk kent hij ook nog de naam van Jan Schaefer, de wethouder die onder de slogan "niet lullen maar bouwen" de ergste pijn wist te verhelpen. En daarna is er zeker niet stilgestaan, kan ik getuigen.

Ik weet niet hoe goed jullie, de lezers hier, Amsterdam kennen, maar ik ben er geboren en getogen. Tot 2005, toen ging ik naar Brazilie. Ik werkte 16 jaar bij het GVB (op het hoofdkantoor, toen nog het scheepvaarthuis aan de PH kade) en maakte vaak lange wandelingen door de stad en nabije omgeving. En ik had vrij vervoer, dus overal heen met tram of bus.

Sinds enige tijd kan je op youtube virtuele tramritten maken vanuit de cabine. Met geluid. Hartstikke leuk, en vaak ook heel herkenbaar. Maar lang niet altijd. Zo is er een nieuwe lijn, 26, naar Y-burg. In mijn tijd stond daar helemaal niets, allen haven ed. Nu is het helemaal volgepleurd met (meestal afschuwelijke) hoogbouw. Ja, ook veel flats. Idem oud-oost, wat helemaal is gerenoveerd en verder volgebouwd waar dat kon (de oude GVB garage bijvoorbeeld). Idem wet, waar Sloten etc onherkenbaar zijn geworden voor mij. Idem in de richting van Diemen (lijn 9 naar Sniep, nooit gezien) en Amstelveen. Maar Anton beweert met droge ogen dat er te langzaam en onvoldoende wordt gebouwd.

Ja, misschien te weinig. Zolang de terreur van AirBNB nog voortduurt, en er halve straten leegstaan omdat de eigenaren liever aan toeristen verhuren, en nog erger we een lid van de koninklijke familie hebben die niet alleen de naam van de Grote Graaier van Baarn heeft geerfd, met ca 100 pandjes die niet aan het gewone volk worden verhuurd IS ER GEEN WONINGNOOD. Heel simpel.

Verder is de algemene klacht dat woningen in Amsterdam onbetaalbaar aan het worden zijn. Ook huur dus. Want nee mijnheer de liberaal, mensen die voldoende geld hebben hoeven niet te huren, maar mensen aan de onderkant wel, dus doe maar niet alsof je voor de middenklasse opkomt, dat ben je zelf ook niet. Het zijn woningen voor beginners waar behoefte aan bestaat.

En waarom zouden buitenlandse bedrijven dat beter/sneller kunnen. Goedkoper misschien, hoewel we dat mogen betwijfelen. Ik weet hoe het in Brazilie gaat als er een tijdslimiet in zicht komt: dan wordt het ineens tien keer duurder. Maar wellicht heeft Anton nog nooit een project in Brazilie gedaan, dat is zeer wel mogelijk.

En dan nog: nergens zie ik een valide argument DAT er zo veel moet worden gebouwd. En waar er dan nog ruimte voor zou zijn, ALS. En daar ging het om tenslotte.

Verder een vraag: wat zijn zelfbouwers? Moet iets nieuws zijn.

NB Het Parool was in mijn tijd gelieerd aan de socialisten, de aartsvijand van liberalen en zeker ook van populisten en verwaande clowns. Dat lijkt over te zijn. Ik zal eens een ingezonden brief doen, deze bijvoorbeeld

Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 28
Berichten: 1587
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56

Re: Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Progresso » vr feb 09, 2018 18:36

@martinho,

Ik kan mij die onenigheid nog wel herinneren. De crux zat volgens mij in vijf zaken. 1. Jij beweerde bij hoog en laag dat ik de man persoonlijk zou moeten kennen; 2. Jij noemde de man destijds bij naam en beschuldigde hem van allerlei zaken en kwam met de nodige suggestieve aanwijzingen. Ik vind dat niet netjes omdat de man geen publiek figuur was en zich ook niet op het forum kon verdedigen; 3 Jij vond het nodig om vertrouwelijke zaken uit het gezamelijke zakenleven van jouw vrouw en hem op het forum te plaatsen; 4. Jij had persoonlijke rancune tegen hem en vond dat nodig om dat op het forum te delen; 5. Toen het allemaal niet meer door jou te verdedigen was had je destijds de forumeigenaar gevraagd om al jouw postings in dit forum te verwijderen.

Als ik nu jouw bijdrages over Anton lees zie ik weer heel veel privézaken. Ik vraag me echt af of je dit op een publiek toegankelijk forum zou moeten willen plaatsen. Hoewel ik de details niet ken, denk ik dat Anton hier in Brazilie de bietenbrug op is gegaan. Niets raars want uit eigen ervaring kan ik vertellen dat 90% van de Nederlanders het hier niet red. Kijk zelf maar op Facebook, waar zelfs de beheerder van de groep Nederlanders in Brazilie met een afgeronde Braziliaanse advocatenopleiding met een technische achtergrond het niet voor elkaar krijgt om een toekomst op te bouwen.

Dat je de politieke standpunten van hem niet deelt lijkt me jouw goed recht. Ik kan mij persoonlijk wel vinden in veel standpunten van die partij, maar echt belangrijk is dat niet. Ik stem namelijk niet meer. Dat er in Amsterdam iets moet veranderen lijkt me duidelijk. ik was verleden jaar sinds jaren weer eens in Nederland. Ik heb het privilege gehad om begin jaren tachtig heel veel in Amsterdam rond te zwerven en later er nog een jaar gewerkt. Geweldige tijd, de Wallen waren nog gewoon leuk, de Zeedijk enigszins gevaarlijk, goede discotheken, coffeeshops en gewoon een leuke sfeer. Dit jaar had ik niet eens zin om naar dat pretpark te gaan, het risico om te worden afgezet door een Marokkaanse taxi-chauffeur, gek te worden van rolkoffers en te struikelen over tientallen Nutellawinkels. Het enige wat mij wel leuk leek was om met de Noord-Zuid lijn even naar Amsterdam-Noord te gaan. Daar waren ze zo'n beetje mee begonnen toen ik emigreerde uit Nederland, zeg maar zo'n twintig jaar geleden. Ik dacht, die metro zal wel rijden. Bleken ze dat tunneltje na vele jaren en miljarden nog niet klaar te hebben.Geef mijn portie maar aan fikkie.

Ik vind overigens die Anton van Schijndel maar rare ideeën hebben voor wat betreft de woningnood. Volgens mij moet je gewon de grondoorzaak van die vraag naar woningen aanpakken en volgens mij kom je dan uit op bevolkingsgroei door migratie. Als je nu eens stopt met immigratie dan zakt de vraag naar woonruimte en gaan de prijzen omlaag.

Martinho
Artikels: 0
Berichten: 116
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Martinho » vr feb 09, 2018 19:51

Beste Progresso.

Je geheugen laat je in de steek. Kan gebeuren.

Ten eerste is een politicus die in de tweede kamer zit en om de haverklap zich in de schijnwerpers zet natuurlijk WEL een "publiek" figuur. Dat is zelfs de essentie van een politicus.
Ten tweede heeft het gros van de discussie plaatsgehad op het oude Brazilieforum, niet op Fortalezacorner waar ik door de beheerde alles heb laten verwijderen. Precies waarom ben ik kwijt, maar het waren uitlatingen die ik niet meer wilde lezen. Op Brazilieforum, het archief, is ook het meeste verdwenen, ik weet niet waarom.
Ten derde beschuldigde JIJ me van het uitlaten over "prive-zaken". En je deed dat op zo´n keiharde wijze dat ik inderdaad ging veronderstellen dat je iets met Anton van doen had. Niet zo vreemd, toen ik later ontdekte dat Anton in Fortaleza rondhing. In de bar kennelijk waar iedereen iedereen kende maar waarover vooral niet gesproken mocht worden. Je kent die bar vast nog wel, was de voormalige sponsor.

Dat ik een persoonlijke rancune heb kan ik wel bevestigen. Misschien ietsje overdreven, dat wel, maar mijn vriend zou het nooit worden. Waar het echter om ging is de vaststelling dat mensen gewoon bedonderd werden. Nou weet ik niet of mijn kennis R. (ook geen vriend, om politieke redenen vooral) wel zo goudeerlijk was, met name dat verhaal over biodiesel klopte echt niet volgens mij. En daar had ik het voornamelijk over, nietwaar.

Wat hij verder in Brazilie uitspookte weet ik gewoon niet. Ik zie welgeteld 1 (een) google hit over een bezoek aan een opleidingsinstituut. De rest zal wel op zijn verzoek zijn gewist, want er was vast veel meer. Mij maakt het niet uit verder. Wat mij wel uitmaakt is geheimhouden van neveninkomsten als je op wachtgeld bent. Niet netjes op zijn minst. En helaas, een volksvertegenwoordiger die in de schijnwerpers wil staan zal zich er ook naar moeten gedragen.

Ik ben in 2005 uit Amsterdam vertrokken, en (nog) niet teruggekeerd. Er is ongetwijfeld het een en ander veranderd, en niet alleen positief. Ik zie verhalen over AirBNB en dat soort dingen die maken dat de huizenprijzen (en ook de huren) de pan uit vliegen. Typisch wel weer dat "de bevolkingsgroei door migratie" meteen weer als schuldige wordt aangewezen, dat zou inderdaad spekkie naar het bekkie van PVV en FvD zijn. Helaas, de cijfers van CBS zouden iets anders vertellen, zou je de moeite nemen om die eens wat nader te bestuderen.
Bovendien, bij mijn weten GROEIT het inwonertal van Amsterdam al tijden niet zo heel veel, en waarom zou het ook. Verdichtingsbouw WORDT al vele jaren gedaan, om een voorbeeld te geven. Meer mensen dan dat moeten maar gewoon naar de overloopgemeenten, niks aan te doen. Maar DAT wil men niet, logisch misschien. Ik heb jaren in de Bijlmermeer gewoond, toen het nog als idioot werd ervaren. Nooit problemen mee gehad, maar het was soms best moeilijk om mensen op bezoek te krijgen. Het is nu volgens mij heel gewoon, en compleet volgebouwd.

Maar dan moet je dus geen dure luxe flats in foeilelijke wolkenkrabbers (kijk de ij-dok, gewoon op google maps b.v.) voor expats an andere toeristen gaan bouwen. Dan moet je gewoon voor Amsterdammers bouwen. En niet permanent verhuren aan toeristen, dat is echt schandalig. Evenals die winkels alleen voor toeristen. Gelukkig heeft de gemeente daar nu een stokje voor gestoken. Die krijgen geen vestigingsvergunning meer.

Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 28
Berichten: 1587
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56

Re: Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Progresso » vr feb 09, 2018 21:00

Wellicht dat mijn geheugen me in de steek laat. Ik vond het geen leuke woordenwisseling destijds, dat kon ik mij wel herinneren. Volgens mij, maar dat kan een beetje bias krijgen in de loop der tijd was hij destijds allang geen Tweede Kamerlid meer, maar gewoon op zoek naar inkomsten uit werk of investering. Maar zelfs al zou hij destijds nog in de tweede kamer hebben gezeten, dan vind ik dat je details die je uit iemands privéleven weet of details die je vrouw uit een zakelijke relatie weet niet op het internet moet gooien. Dan ben je volgens mij iemand doelbewust aan het beschadigen. Maar ja, jij mag dat anders zien.

Wat betreft die immigratie. Toen ik destijds uit Nederland vertrok waren er in Nederland iets van 15 miljoen inwoners, volgens mij maakt zelfs de Postbank daar nog een reclame liedje over. Ik heb het niet precies nagekeken maar volgens mij zijn er nu 18 miljoen inwoners. Die 3 miljoen zijn er niet gekomen doordat de Inwoners van Nederland opeens als wilden zijn gaan fokken volgens mij. Toen ik dus weer eens terugkwam in Nederland zag er het allemaal netjes aangeharkt uit, maar de plekken waar ik vroeger als jochie palingen stroopte was nu een industrieterrein. Het dorp waar ik woonde is nu helemaal volgebouwd met woningen tot diep in de polder. Maar ja, iedereen blijkt heel gelukkig te zijn in Nederland. Ondanks alle corruptie en geweld hier in Brazilie zie ik me toch niet zo snel terugkeren.

Het rare is eigenlijk dat je juist zou verwachten dat De FVD immigratie zou oppakken om de woningnood te verklaren. Dat doen ze dus niet en komen met een plan wat mij als leek best wel redelijk in de oren klinkt.Het enige kritiekpunten wat ik heb is gewoon de inschakeling van buitenlandse bedrijven. Daar snap ik dan weer niets van. Voor de rest interesseert het mij eigenlijk geen ene zak. Het berichtje viel mij op door juist die Anton van Schijndel diemBraziliaanse bedrijven daar voor wilde inzetten. Had die dat er niet in gezet dannhad ik niet eens geweten dat die Anton dezelfde aAntonnis geweest die Boa Vida heeft overgenomen.

Martinho
Artikels: 0
Berichten: 116
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Martinho » vr feb 09, 2018 22:37

Laten we de persoon nu maar zitten, we komen kennelijk toch niet nader tot elkaar wat dat betreft.

En inderdaad, die hele discussie van destijds was uiterst onprettig. We zijn allebei ook behoorlijk eigengereid als je het mij vraagt, dat kan vervelend zijn voor een uitwisseling van ideeën.

Wat de bevolkingsgroei betreft: ja, Nederlanders zijn niet opeens gaan fokken. Demografisch gezien blijkt dat bepaalde migranten weliswaar in eerste instantie een groot kindertal hebben maar zich daarna vrij snel aanpassen. Grappig dus, het verhaal dat ze zich voortplanten als konijnen en daardoor in een paar jaar de bevolking overspoelen (de zogenoemde islamisering) wordt met harde cijfers tegengesproken. En, zoals je misschien weet, is het al jaren uiterst moeilijk Nederland binnen te komen als buitenlander uit bepaalde landen.
Maar misschien richt ik me te veel op de punten van Wilders en zijn PVV. De FdV heeft weliswaar ook wat rare trekjes, maar ik geloof wel dat Bauudet wat beter opgevoed is. Hoewel: hij valt zijn kameraad niet af die meent dat bepaalde mensen"rassen" minder intelligent zijn. Integendeel, hij procedeert tegen de minister die waarschuwt voor dat soort uitlatingen.

Maar ik dwaal af.

De bevolkingsgroei dus. Vast wel gedeeltelijk door immigratie (hoe moeilijk ook) en gewoon door een geboorteoverschot. Mensen leven bijvoorbeeld langer. Maar dat wil nog niet zeggen dat je alles vol moet plempen met woninkjes. Er moet ook bedrijvigheid zijn, gewoon keihard geld verdienen. Wat het wel wil zeggen is dat je de bestaande en eventuele toekomstige bebouwing efficienter moet gebruiken. En dat zou dus kunnen betekenen, bijvoorbeeld, dat toeristen weer gewoon in de bestaande hotels en campings moeten worden ondergebracht en niet in woningen die niet voor tijdelijke bewoning horen te worden gebruikt. Dat gaat namelijk ten koste van het sociale verband en de bestaande middenstand, zo blijkt.

En Nederland heeft ZAT woningbouwers hoor. Zowel de ondernemers als de mensen die het echt DOEN. Polen zullen goedkoper zijn, maar daar zitten we echt niet op te wachten. En Brazilianen zitten niet op Nederlanders te wachten, zoals we inmiddels wel weten, dus omgekeerd ook niet.

Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 28
Berichten: 1587
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56

Re: Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Progresso » ma feb 12, 2018 00:27

De toename met 3miljoen inwoners in nog geen twee decennia tijd heeft weinig te maken met een geboorteoverschot maar alles met een migratieoverschot. De cijfertjes van CBS zijn wat betreft duidelijk.

Volgens mij moet je wat aan de oorzaak van de Nederlandse bevolkingsgroei doen. Daarmee los je heel veel problemen op.

Je kunt niet doorgaan om steeds meer mensen op een kluitje te gooien. Op een geven moment heb je dus een hele strenge overheid nodig waar individuele vrijheid ver te zoeken is. Voorbeeld waar dat redelijk werkt is Singapur of HongKong, voorbeeld waar het niet werkt is bijvoorbeeld Fortaleza. Maar ja, er zou ook nog wel eens een verband met IQ kunnen zijn, maar die wetenschap mag niet meer bedreven worden. Je mag niet eens meer praten over wetenschappelijk onderzoek,over dit onderwerp omdat je anders racist bent, precies wat die nummer twee bij de FVD overkwam, overigens van Surinaamse afkomst.

Op nummer 1 staat daar overigens een vrouw met Indische wortels, op 7 geloof ik een Turkse. Dee Nanninga had ooknietook eens een asielzoeker opgenomen, iets wat ze bewust uit de publiciteit hield. Het rare is nu juist dat die partij Wordt aangevallen.

Ik zat door deze post eigenlijk even dat lijsttrekkersdebat in de balie te kijken via YouTube. Ik snapte eigenlijk niet wat die landelijke lijsttrekkers daar deden, want volgens mij ging het over Amsterdam. FVD doet volgens mij alleen maar mee in Amsterdam, Denk ook maar in een paar gemeentes, PvdA heeft in 40 gemeentes haar naam verandert omdat men denkt dat met de naam PvdA geen hond op hun stemt. Dus landelijke politici gingen in Amsterdam los over de gemeenteraad van Amsterdam, maar de kandidaten van de gemeenteraad mochten wel worden afgezeken, maar konden zich niet verdedigen. Tot die Surinaamse jongen gewoon even het podium opklom. Ik vond het allemaal wel erg vermakelijk maar ik heb werkelijk geen enkel argument van de politieke elite gehoord. Geen enkel, alleen maar standpunten en beschuldiging racisme. Wat een ranzig debat was dat.

Martinho
Artikels: 0
Berichten: 116
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Martinho » ma feb 12, 2018 03:00

Ik denk dat we ons nu in zeer gevaarlijk vaarwater begeven. Ik ga bijvoorbeeld niet met jou of iemand anders discussieren over "wetenschappelijk" inderzoek w.b. IQ en afkomst.
En dus ook niet over cijfers van het CBS waaruit de emigratie wordt weggelaten.

Felix
Artikels: 0
Berichten: 744
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Felix » ma feb 12, 2018 15:06

Ik ga bijvoorbeeld niet met jou of iemand anders discussieren over "wetenschappelijk" inderzoek w.b. IQ en afkomst.
Het is wel bekend dat ondervoeding in de jeugd voor een verminderd IQ zorgt.
Over het algemeen kun je natuurlijk altijd vragen bij een IQ stellen, al was het maar hoe je intelligentie ziet en wat er volgens jouw maatstaven intelligent is.
Zo'n beleid van een bijna ongebreidelde bevolkingstoename lijkt mij niet echt getuigen van een hoog IQ.

Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 28
Berichten: 1587
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56

Re: Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Progresso » ma feb 12, 2018 18:17

IQ is niet gelijk aan intelligentie. Het is overduidelijk dat er verschil van IQ is tussen volkeren. Voedsel lijkt daar één mogelijke en plausibele verklaring voor te zijn. Wat ik nu helemaal niet begrijp waarom je als politiek niet beleid mag maken over zaken die wetenschappelijk zijn aangetoond. Het grappige is dan wel weer dat als Obama ooit eens heeft geroepen dat er 97% consensus was over een ander thema er miljarden worden weggepist zonder dat het ooit wetenschappelijk is vastgesteld.

Dus aan een kant heb je vaststaande feiten, waarvan men overigens de oorzaken niet precies weet, daar mag het niet over gaan, en aan de andere kant heb je een wetenschappelijke thesis die niet bewezen is en waar iedere Nederlander verplicht is om flink aan bij te dragen. Mag ik dat raar vinden.

Felix
Artikels: 0
Berichten: 744
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Felix » ma feb 12, 2018 19:12

Het is overduidelijk dat er verschil van IQ is tussen volkeren.
Maar dan gaat het er misschien nog steeds om over wat je in die IQ reeksen belangrijk vindt en waar je aandacht naar uitgaat.
Naast voedsel, of gebrek daaraan, zijn er nog wel meer factoren te bedenken die misschien van invloed zijn, zoals klimaat en omgeving.
Ik denk dat je altijd het evolutionaire voordeel in de gaten moet houden en dat wordt nu juist met de grote volksverhuizingen compleet door elkaar gegooid. Om niet off topic te raken, zal ik Van Schijndel als een evolutionair voordeel, want zelfvernietigend, beschouwen.


Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 28
Berichten: 1587
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56

Re: Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Progresso » ma feb 12, 2018 20:48

Daarom moet je er ook uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar doen. Stel nu dat er uit dat onderzoek zou blijken dat ondervoeding tot een lager IQ leidt, dan kun je wat aan ondervoeding doen.

Eerlijk gezegd vermoed ik dat er meer is dan ondervoeding. Zo verschrikkelijk er op voorruitgegaan is het IQ van de Braziliaan de laatste decennia nou ook niet. De gemiddelde BMI ligt nu ondertussen zo'n beetje bij 30.

Martinho
Artikels: 0
Berichten: 116
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Martinho » di feb 13, 2018 02:50

Het ging er niet om dat er zogenaamd geen onderzoek naar zou MOGEN worden gedaan. Dat wordt ook vast wel gedaan, want er wordt onderzoek gedaan naar elke scheet.
Het punt is, daar gaat dat filmpje ook over, dat er in het verleden SLECHT onderzoek is gedaan waaruit aanvechtbare conclusies werden getrokken, en dat het elke keer weer de kop opsteekt door lieden die kennelijk niet weten of willen weten wat WETENSCHAP is, maar die graag hun eigen vooroordeel bevestigd willen zien door een zogenaamde autoriteit.

Ik vermoed bijvoorbeeld, dat er een correlatie is tussen ondervoeding en IQ. Ik maak me sterk dat het nog aangetoond kan worden ook, maar is het IQ dan rechtstreeks het gevolg van ondervoeding? Ik denk van niet.
Ondervoeding is een gevolg van armoede, bijvoorbeeld. Schaarste kan ook, maar laten we even armoede als voornaamste oorzaak nemen.
En IQ, mag ik veronderstellen, is behalve van erfelijke factoren zeker ook afhankelijk van opvoeding en onderwijs en omgeving. Corrigeer me als ik dat mis heb, want in ben geen psycholoog of demograaf.
Als dat zo is, is een lager IQ bij een bevolkingsgroep dus mogelijk het gevolg van gebrek aan geld, als (gratis) onderwijs slecht is en het schoolgaan niet wordt afgedwongen van hogerhand. En mogelijk ook een gebrek aan een stabiel gezin, wat in arme gebieden ook vaak voorkomt. Of nog erger, de kinderen moeten langdurig werken om toch wat brood op de plank te krijgen. Volgens mij zijn dat open deuren.

Maar die mijnheer van de FdV riep echt iets heel anders hoor. Dat werd, zij het schoorvoetend, in die discussie teruggenomen door Baudet. Gelukkig maar.

Felix
Artikels: 0
Berichten: 744
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Felix » di feb 13, 2018 12:54

Ondervoeding is een gevolg van armoede
Ik heb lange tijd de indruk gehad dat ondervoeding een bewust toegepaste politiek was van de zogenaamde noordoostelijke 'coroneis' in de tijd, nog maar een paar tientallen jaren terug, dat Brazilië een agrarische maatschappij was.
Maar toch, gesproken over ras, armoede en cultuur, er heerst ook schrijnende armoede onder blauwogige blanken in Santa Catarina en ook die Nederlandse Zeeuwen die naar Espírito Santo emigreerden strandden op de zandbanken van de bittere armoede en vergetelheid.
Vóór de alles vernielende kolonisaties hadden we welvarende en hoogbeschaafde Afrikaanse rijken, kijk bv. eens naar Egypte maar ook hier hadden we de Inca's en voorheen de Maia's. Terecht hoor je ook over Azië maar toch heb je ook daar terreur en miserie.
IQ 'superieuriteit' en beschaving worden vaak verward met de mogelijkheid de ander de grond in te hakken en te vernielen en alles rond om je heen naar je kortzichtige behoeften te plooien.

Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 28
Berichten: 1587
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56

Re: Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Progresso » di feb 13, 2018 21:10

Martinho schreef:
di feb 13, 2018 02:50
Het ging er niet om dat er zogenaamd geen onderzoek naar zou MOGEN worden gedaan.......

....Maar die mijnheer van de FdV riep echt iets heel anders hoor. Dat werd, zij het schoorvoetend, in die discussie teruggenomen door Baudet. Gelukkig maar.
Maarten, je kunt nauwelijks onderzoeksbudget krijgen bij universiteiten als je met een onderzoeksvoorstel over IQ en rassen. Er is geen universiteit die zijn handen hier aan wil branden. Heel vreemd, want het doel van de universiteit is juist om dingen te weten. IQ onderzoek is onderdeel van de psychologie, een zeer jonge wetenschap met toch al een bedenkelijke reputatie (Stapel).

Die mijnheer van het FvD riep dus niet iets heel anders. Kijk het fragment maar even na.

Baudet heeft ook niets teruggenomen. Hij vond het niet zo'n handige uitspraak. Baudet gaf duidelijk aan dat er binnen zijn partij geen ruimte is voor racisme.

Wat ik weer frappant vond is dat die Surinaamse mijnheer van de FvD die uitspraken bijna 2 jaar geleden deed. Er was nog geen partij FvD, laat staan een gemeenteraadsverkiezingen waar ze aan mee deden. Toch vond de Zweedse minister van Binnenlandse Zaken, Dasja Ollongren dat deze mijnheer racistische uitspraken deed en daarmee de FvD een racistische partij.

Ongelofelijk dat die minister niet is afgetreden.

Felix
Artikels: 0
Berichten: 744
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Anton van Schijndel (FvD): Schakel Braziliaanse bedrijven in voor bouw woningen Amsterdam

Bericht door Felix » di feb 13, 2018 21:32

IQ onderzoek is onderdeel van de psychologie, een zeer jonge wetenschap met toch al een bedenkelijke reputatie (Stapel).
Psychologie een wetenschap noemen is inderdaad iets hachelijks. Kijk eens hoeveel 'scholen' en stromingen deze tak van wetenschap kent en hoe vaak die niet regelrecht tegenover elkaar staan. En dan heb je nog vaak de psychiatrie die met geneesmiddelen dikwijls veel meer oplost dan de psychologen in hun ludieke spreekkamers. Wil je getuige zijn van homerische ruzies, bezoek een psychologencongres!

Dat men huiverig is om IQ van rassen te gaan onderzoeken komt door de vele vooroordelen die er heersen en door de vele vooroordelen die er uit zullen voortvloeien. En dan nog, hoe voer je zo'n onderzoek uit, welke zijn de criteria, wie pik je er van elke groep uit, uit wie bestaat zo'n groep? Hoe haal je de cultuur uit het onderzoek en hoe kijk je naar de voorgeschiedenis van elk individu dat getest wordt?
En, zoals ik al eerder zei, welke zijn de maatstaven voor een goed IQ , het beste aangepast zijn om je in generaties voort te planten zonder dat je de leefomgeving voor je afstammelingen bij voorbaat vernietigt?

Plaats reactie