Impeachment Dilma

Progresso
Artikels: 54
Berichten: 7210
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door Progresso » do nov 10, 2016 17:15

@Fortalezahouses:

Meld je aan: Breindebaas.nl

http://www.telegraaf.nl/vrij/26996189/_ ... ls___.html
ENSCHEDE - Een app die mensen kinderlijk eenvoudig van hun drankprobleem afhelpt. Wetenschappers van de Universiteiten van Twente en Amsterdam, Tactus Verslavingszorg en Saxion Hogeschool hebben er een ontwikkeld. Het blijkt slechts een kwestie van swipen.


Foto: Peter Schoonen
Mensen die vinden dat ze te vaak te diep in het glaasje kijken kunnen zichzelf een grote dienst bewijzen door zo af en toe een spelletje te spelen, stelt onderzoeker Marloes Postel. „Door zo snel mogelijk plaatjes van alcoholische drankjes weg te swipen en foto’s van glaasjes fris juist naar je toe te schuiven wordt het brein getraind om onbewuste patronen te doorbreken. Zie het als een soort hersengymnastiek. Wie dit spelletje drie weken lang, twee keer per week doet zou al resultaten kunnen merken.”

De onderzoekers hopen met de nieuwe app, die Breindebaas heet, vooral mensen te bereiken die wel overmatig drinken maar daar nog geen hulp voor hebben gezocht. „Een op de tien Nederlanders met een alcoholprobleem zit in de verslavingszorg. De rest niet. Ze weten dat ze te veel drinken, maar voor hen is het vaak nog een te grote stap om hulp te zoeken. Met de app verwachten we naast het terugdringen van de verslaving ook de drempel naar reguliere hulpverlening wat te verlagen.”

De methode is ontwikkeld door de Universiteit van Amsterdam en wordt al gebruikt in de klinische verslavingszorg. „Het effect in de verslavingskliniek is dat na een jaar het percentage deelnemers dat toch weer naar de fles grijpt is gezakt van vijftig naar veertig procent. Tien procent minder terugval lijkt weinig, maar voor de verslavingszorg is dat een indrukwekkend resultaat.” Dat er nu een variant is voor smartphone en tablet is een noviteit, meent Postel. De komende maand gaan testpersonen Breindebaas uitproberen. Begin volgend jaar bekijken de onderzoekers hoe en wanneer de app voor iedereen beschikbaar komt.

Mensen die interesse hebben om deel te nemen aan het onderzoek kunnen zich aanmelden via www.breindebaasapp.nl.
Bron: Telegraaf.



René
Artikels: 0
Berichten: 864
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door René » vr nov 11, 2016 09:07

@Felix; dit was niet mijn opmerking, maar een opmerking van Progresso



René
Artikels: 0
Berichten: 864
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door René » vr nov 11, 2016 09:13

@Progresso; elk grapje of grappig bedoelde opmerking aanpakken om waar deze discussie over gaat, op een zijspoor te zetten... proficiat..... Zou gewaardeerd worden als je dezelfde energie zou steken in het verdedigen van je mening, onderbouwd met feiten en links..... ipv je energie steken in het denigreren van gesprekspartners......
Toedels



Progresso
Artikels: 54
Berichten: 7210
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door Progresso » vr nov 11, 2016 14:47

Beste @Fortalezahouses:

Allereerst ben ik niet degene die over zijn eigen drankprobleem op dit forum en dit draadje begint. Dat ben je toch echt zelf. Ten tweede probeer ik niet grappig te doen over jouw probleem, maar doe ik je een serieuze handreiking. De enige die je kan verlossen uit die hel, dat ben jezelf. Een taboe-probleem als alcoholverslaving op dit forum te gooien vind ik erg stoer, misschien niet erg verstandig, maar ik beschouw het het als een soort hulpoproep. Ik zou zeggen, doe maar een PM. Ten derde heeft jouw drankprobleem wel degelijk een hoop te maken met dit onderwerp en jouw mening over de impeachment van Dilma.


Als we op dat laatste focussen, dan vallen een paar dingen op. Door drankgebruik wordt het zicht op de realiteit soms wel erg troebel. Aangeschoten stukjes schrijven, waarbij je je tegenstanders voor de meest vreselijke dingen uitmaakt, darna als de nuchtere toestand weer optreedt, je realiseert dat je over de scheef bent gegaan en dan schoorvoetend toch je excuses moet maken maakt je betogen gewoon niet overtuigend. Nog even afgezien van het feit dat je stukken gewoon volledig onleesbaar zijn, door het gebrek aan interpunctie, alineas, "quotes" en wat dies meer zij.

Desondanks nemen Felix, ik en vele lezers toch iedere keer de moeite om je onsamenhangende epistel door te worstelen. Waarom? Omdat je misschien best wel een punt zou kunnen hebben. Het luisteren naar andere meningen kan helemaal geen kwaad en het is ook helemaal geen schande om op basis van goede argumenten je mening bij te stellen. Helaas kan ik op geen enkele manier ook maar één argument vinden waarom Dilma onterecht is afgezet.

Daarentegen, zie ik wel dat de nieuwe regering Temer een zeer positieve invloed heeft op de economie van Brazilië. Daar er straks zeer zware en diepgrijpende maatregelen (arbeidsmarkthervorming, pensioenen) moeten worden genomen is het prettig dat er ietsjes lucht komt voor alle lagen van de bevolking. Makkelijk gaat het allemaal niet worden, de problemen zijn van immense omvang, maar als je een groot deel van de bevolking mee krijgt en de schouders er onder zet dan kan Brazilië begin 2018 een streep achter de crisis gaan zetten. Eind 2018 mogen de kiezers weer gaan stemmen voor een nieuwe president. De PT heeft genoeg tijd om zich te herstellen, de huidige president heeft genoeg tijd om te "bewijzen" dat zijn beslissingen werking tonen en het is dan aan de kiezer om te oordelen.

Als laatste nog, ga er maar vanuit dat als ik zaken over inflatie, huren, koopkracht, bouwkosten, kosten van benzine, kosten van electriciteit en dergelijke op dit forum zet dat die cijfers gewoon kloppen. Je verhaaltje over inflatie is mooi en ken ik. Het is een van de vele theorieen die ik ken over inflatie. Dit verhaal zit meestal in het curriculum van geldhandelaren die hun cursusjes moeten doen bij de grootbanken, maar daarom wil het nog niet zeggen dat dit de waarheid is over inflatie :).

Dat is het eigenlijk wel zo'n beetje.

Colaatje?



René
Artikels: 0
Berichten: 864
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door René » za nov 12, 2016 03:37

Colaatje... altijd.... maar het drank probleem was een grapje... ik heb geen drank probleem, maar spuug er zeker niet in. Felix sprak mij aan op het feit dat ik een grapje maakte over zijn 30 dagen zonder drinken..... mijn grapje was een reactie op het feit dat jij daar een grapje over maakte.
Goed weekeinde
Toedels



Felix
Artikels: 0
Berichten: 4632
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Impeachment Dilma

Bericht door Felix » za nov 12, 2016 04:02

Maar ook omdat het niet de eerste keer was.



René
Artikels: 0
Berichten: 864
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door René » za nov 12, 2016 08:37

@Felix; "Maar ook omdat het niet de eerste keer was."Ik ga niet terug zoeken, maar ik heb ongetwijfeld een of meerdere reacties van jouw en/of progresso, bestempeld als belachelijk... als resultaat van wat dan ook..... net als (jij?) progresso mijn posts als bagger kwalificeert. En zelfs zo ver gaat om een helpende hand uit te steken etcetera om mij te redden van alcoholisme. Mijn grappig bedoelde opmerking was niet zo zeer een referentie aan een grapje van progresso over Felix (30 dagen niet gedronken), maar een referentie aan het gesprek die Pro en ik in Internacional hadden.... waarin we beiden onze meningen verdedigden. En tijdens dit gesprek gaf ik toe af en toe over de grens te gaan... te veel gezopen... en als ik het mij goed herinner, gaf pro toe dat dat hem ook wel eens overkwam.....

Pro..... correcte weergave??

En ongeacht alle beledigingen over en weer tussen mij en Pro.... mijn beledigingen dat hij zijn uitspraken niet met feiten en links onderbouwt, en zijn beledigingen dat mijn posts, punt voor punt een antwoord op zijn ongefundeerde uitspraken, niets anders dan bagger zijn.....

Terugdenkend aan onze ontmoeting in Internacional..... denk ik dat we over het algemeen niet recht tegenover elkaar staan.... Maar is het geen heerlijk gevoel om op een forum juist wel elkaars uitersten te testen????

En de dag nadat je geantwoord hebt, hoopt dat "hij" gereageerd heeft..... Therapie, vermaak... whatever....

Toedels



René
Artikels: 0
Berichten: 864
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door René » za nov 12, 2016 08:39

En dus daarom; @Pro; "Daarentegen, zie ik wel dat de nieuwe regering Temer een zeer positieve invloed heeft op de economie van Brazilië."..... Over bagger gesproken; http://www.brasil247.com/pt/247/economi ... C3%A3o.htm
Toedels



Progresso
Artikels: 54
Berichten: 7210
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door Progresso » ma nov 14, 2016 21:40

FortalezaHouses.com schreef:@Felix; "Maar ook omdat het niet de eerste keer was."Ik ga niet terug zoeken, maar ik heb ongetwijfeld een of meerdere reacties van jouw en/of progresso, bestempeld als belachelijk... als resultaat van wat dan ook..... net als (jij?) progresso mijn posts als bagger kwalificeert. En zelfs zo ver gaat om een helpende hand uit te steken etcetera om mij te redden van alcoholisme. Mijn grappig bedoelde opmerking was niet zo zeer een referentie aan een grapje van progresso over Felix (30 dagen niet gedronken), maar een referentie aan het gesprek die Pro en ik in Internacional hadden.... waarin we beiden onze meningen verdedigden. En tijdens dit gesprek gaf ik toe af en toe over de grens te gaan... te veel gezopen... en als ik het mij goed herinner, gaf pro toe dat dat hem ook wel eens overkwam.....

Pro..... correcte weergave??
Correcte weergave...Nou, ik heb daar toch wel wat moeite mee. Ik zal het uitleggen:
"Ik ga niet terug zoeken, maar ik heb ongetwijfeld een of meerdere reacties van jouw en/of progresso, bestempeld als belachelijk... als resultaat van wat dan ook..... net als (jij?) progresso mijn posts als bagger kwalificeert
Ik heb jouw posts herhaardelijk bekritiseerd. Maar daar gaat het met name om de opmaak, waardoor het geheel vaak volledig onleesbaar is. Dat mag je gerust als bagger kwalificeren en dat weet je zelf ook. Ik geloof niet dat ik jouw mening als bagger heb bestempeld, hooguit dat hij niet consistent is met je eigen principes.
net als (jij?) progresso mijn posts als bagger kwalificeert
Hoe noemen we dat ook al weer? Tu quoque (Ook Gij, Brutus).
maar een referentie aan het gesprek die Pro en ik in Internacional hadden....
Dat zou best wel kunnen.
En tijdens dit gesprek gaf ik toe af en toe over de grens te gaan... te veel gezopen...
Dat klopt wel, volgens mij. Kan ik me wel herinneren.
te veel gezopen... en als ik het mij goed herinner, gaf pro toe dat dat hem ook wel eens overkwam.....
Lijkt me stug. Ik kan gewoon heel slecht tegen te veel drank, drugs en medicijnen. Ik ben snel aangeschoten en wordt dan extreem snel moe. Stukjes schrijven als ik aangeschoten ben, betwijfel het.
over de grens te gaan
Denk het ook niet. Ik heb een heel ruim begrip van de zogenaamde vrijheid van meningsuiting. Van mij mag je alles zeggen. De grens ligt bij mij zo'n beetje bij het aanzetten van geweld en wellicht nog een (klein) stapje verder. Op dit forum alsmede op een zusterforum (volgens mij nu weer hetzelfde forum, maar ik ben daar de weg een beetje kwijt) is het mij precies twee keer overkomen dat naar mijn mening mensen wel over die grens zijn gegaan. (ene keer met een moderator, de andere keer met wat Groningse baard-sociologen die vonden dat ik hun heilige in Rio door het slijk haalde en dit meenden te moeten beantwoorden met een doodvonnis).
over de grens te gaan
Nou ja, een keertje dan, toen ik een heel klein mannetje bij een scouting-dropping in België een fles Bacardi had opgezopen, en toen bij Hasselt terug naar Nederland ging. Dus misschien dat ik het wel gezed heb.
Terugdenkend aan onze ontmoeting in Internacional..... denk ik dat we over het algemeen niet recht tegenover elkaar staan.... Maar is het geen heerlijk gevoel om op een forum juist wel elkaars uitersten te testen????
Eens, je bent gewoon een geschikte kerel. Alleen het zou wel eens prettig zijn als je toegeeft er nooit een staatsgreep is geweest en dat Brazilië er nu beter voor staat dan tijdens Dilma. Niet dat alle problemen zijn opgelost, we gaan nog een zwaar jaar tegemoet, maar ik en vele Brazilianen met mij zien weer een beetje licht aan het eind van de tunnel.



René
Artikels: 0
Berichten: 864
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door René » di nov 15, 2016 05:30

@Pro; "Ik heb jouw posts herhaardelijk bekritiseerd. Maar daar gaat het met name om de opmaak, waardoor het geheel vaak volledig onleesbaar is. Dat mag je gerust als bagger kwalificeren en dat weet je zelf ook." O.a. jij hebt mij al in het verleden erop gewezen dat mijn antwoorden onoverzichtelijk overkwamen, vooral door het ontbreken van alinea's. Volgens mij heb ik na die opmerking/tip me er redelijk aan gehouden.

Die posts in het verleden zijn misschien moeilijk te lezen, maar maakt de inhoud geen bagger.

Maar, bovenstaande van mij, en van jouw, is miereneuken.....

Wat jouw laatste post subliem maakt;
- "Denk het ook niet. Ik heb een heel ruim begrip van de zogenaamde vrijheid van meningsuiting. Van mij mag je alles zeggen. De grens ligt bij mij zo'n beetje bij het aanzetten van geweld en wellicht nog een (klein) stapje verder.".... 100% mee eens.... vooral de laatste paar woorden!

- "Eens, je bent gewoon een geschikte kerel."... Trump/anti Trump stemmers worden publiekelijk in elkaar geslagen, coxinhas/petistas worden publiek in elkaar geslagen, Afrikaanse Europeanen/PLO sjaaltjes hebben er geen probleem mee dat kleine kinderen het slachtoffer kunnen worden van hun acties..... Maar jij en ik vinden elkaar nog steeds geschikte kerels.....

"Alleen het zou wel eens prettig zijn als je toegeeft er nooit een staatsgreep is geweest en dat Brazilië er nu beter voor staat dan tijdens Dilma." Alle bewijzen dat er een staatsgreep heeft plaatsgevonden, etcetera; "https://fortalezacorner.nl/viewtopic.php?f=1&t=6616"

Let's agree to not agree..... punt.

What about Max verstappen!!!!!!!!

Toedels,
René



Gebruikersavatar
dorus
Satehut-specialist
Artikels: 0
Berichten: 1736
Lid geworden op: ma sep 17, 2007 16:40
Locatie: Oisterwijk

Re: Impeachment Dilma

Bericht door dorus » di nov 15, 2016 19:28

Ik moet zeggen, jullie houden het wel lang vol.......chapeau voor het uithoudingsvermogen !


Sinds 2001

Progresso
Artikels: 54
Berichten: 7210
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door Progresso » di nov 15, 2016 20:35

What about Max verstappen!!!!!!!!
Geweldig. Wat kan die gast rijden. En het mooiste is wel dat gezeik van die kut-Duitser iedere keer weer en het droge commentaar van Max. Volgens mij zit dat bij die Duitsers in het bloed. Voor mij reden om niet meer te pokeren. Daar zat er ook altijd eentje: Regeln sind regeln. Verschrikkelijk en zonde van mijn gemütliche avond.

Over Duitsers gesproken, een van de redenen dat ik zeg dat de VvMU ook best wel verder mag gaan als oproepen van geweld heeft daar wel iets mee te maken. Een voorbeeld wat jou wel zou aanspreken is de communistische Hannie Schaft (Het meisje met het rode haar).

Overal waar een regime heerst welke de vrijheid van een mens sterk onderdrukt mag je aansporen tot geweld en zelfs geweld gebruiken. Het is voor mij volkomen legitiem dat mensen dit doen, daar waar de ideologien van communisme, marxisme, nazisme en islam hoogtij vieren.

Maar ja, voor jou ligt dat wellicht anders. Solidariteit is immers bij jou ook begrenst tot het territorium waar je je op een gegeven moment begeeft.



Felix
Artikels: 0
Berichten: 4632
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Impeachment Dilma

Bericht door Felix » wo nov 16, 2016 21:34

@Fortalezahouses,

Het (terug)lezen van jouw posts zou een stuk gemakkelijker zijn als je citaties met de
citatiecode
behandelt en als je paragrafen in je schrijfsels zette.

Of schrijfje eigenlijk alleen maar voor jezelf?



Felix
Artikels: 0
Berichten: 4632
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Impeachment Dilma

Bericht door Felix » wo nov 16, 2016 21:38

Terugdenkend aan onze ontmoeting in Internacional..... denk ik dat we over het algemeen niet recht tegenover elkaar staan.... Maar is het geen heerlijk gevoel om op een forum juist wel elkaars uitersten te testen????

Eens, je bent gewoon een geschikte kerel.
En dat we toffe jongens zijn dat willen we weten en daarom la la la...



Gebruikersavatar
dorus
Satehut-specialist
Artikels: 0
Berichten: 1736
Lid geworden op: ma sep 17, 2007 16:40
Locatie: Oisterwijk

Re: Impeachment Dilma

Bericht door dorus » do nov 17, 2016 01:12

Als ik Rene over drie weken tegenkom in Fortaleza zal ik zeggen dat ik het geen staatsgreep vind, niet omdat ik dat vind maar om het gesprek een beetje op gang te brengen......of is een biertje voldoende.......?


Sinds 2001

Felix
Artikels: 0
Berichten: 4632
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Impeachment Dilma

Bericht door Felix » do nov 17, 2016 20:47

Zoiets noemen ze hier 'vuur met benzine proberen te doven'.



René
Artikels: 0
Berichten: 864
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door René » zo nov 20, 2016 08:27

@Progresso; "Overal waar een regime heerst welke de vrijheid van een mens sterk onderdrukt mag je aansporen tot geweld en zelfs geweld gebruiken. Het is voor mij volkomen legitiem dat mensen dit doen, daar waar de ideologien van communisme, marxisme, nazisme en islam hoogtij vieren." Helemaal mee eens.... Ik voeg daar graag rechts extremisme aan toe (fascisme). M.i. de politieke situatie momenteel in Brazilie. Dus begrijp echt niet wat je bedoelt met "Maar ja, voor jou ligt dat wellicht anders. Solidariteit is immers bij jou ook begrenst tot het territorium waar je je op een gegeven moment begeeft."
René



René
Artikels: 0
Berichten: 864
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door René » zo nov 20, 2016 08:34

@Felix; Als je in een discussie de argumenten van de ander niet van tegen argumenten kan voorzien, en je om je gelijk te halen, "de ander" aanvalt op punctuatie of een enkele handreiking tussen twee discussie partners, schilder je jezelf af als een onbekwame discussie partner.
René



René
Artikels: 0
Berichten: 864
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door René » zo nov 20, 2016 08:36

@Dorus; volgens mij zijn wij het eens over de situatie, dus geen reden voor discussie. Drankje?... graag...
René



Felix
Artikels: 0
Berichten: 4632
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Impeachment Dilma

Bericht door Felix » di nov 22, 2016 05:33

@Felix; Als je in een discussie de argumenten van de ander niet van tegen argumenten kan voorzien, en je om je gelijk te halen, "de ander" aanvalt op punctuatie of een enkele handreiking tussen twee discussie partners, schilder je jezelf af als een onbekwame discussie partner.
Fortahouses,

Wat een onzin nu weer! Ik zeg, en herhaal het nu, dat je teksten veel leesbaarder zouden zijn als je er af en toe paragrafen in zette enz. Omdat dat zo overduidelijk is maar jij het voortdurend nalaat, het is niet de eerste keer dat ik het zeg, komt het bij me op dat je misschien helemaal niet gelezen wilt worden.

Als sociaal voelende PT man zou je de layout toegankelijker kunnen houden zodat het leesbaar blijft. Niet dan? Een beetje respect voor de mensen die je willen lezen is op zijn plaats.

Over argumenten heb ik het dan nog niet gehad want het is moeilijk te argumenteren tegen iets wat bijna onleesbaar is. In die oceaan van letters haak ik al na een paar golven af en ik neem aan dat ik niet de enige ben.



Plaats reactie