Ebola in Brazilie

Praat hier over alles wat NIETS met Fortaleza te maken heeft.
User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1689
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Ebola in Brazilie

Post by Progresso » Wed Aug 06, 2014 19:41

Bron: Globo (CBN radio)
Sábado, 02/08/2014, 10:00
Africano é internado em SP com suspeita de Ebola

• Um homem que desembarcou no aeroporto de Guarulhos, na Grande São Paulo, na manhã de hoje, foi levado para o hospital Emílio Ribas, na Região Central da capital e está internado numa área isolada. O africano, cujo nome não foi revelado, passa por exames que podem revelar a contaminação pelo vírus Ebola...
Volgens mij is het een lulkoek verhaal, ondanks dat het door Globo is gemaakt.User avatar
Wade
Articles: 0
Posts: 886
Joined: Sat May 05, 2007 23:16
Location: Bélgica

Re: Ebola in Brazilie

Post by Wade » Wed Aug 06, 2014 23:44

Hier in Europa beginnen ze de patiënten te repatriëren (Spanje), de Amerikanen ook. Hoe dom kan je zijn om een uiterst dodelijke en besmettelijke ziekte waarvan er men niet in slaagt ze onder controle te krijgen en waarvoor geen medicatie bestaat in je maatschappij binnen te halen?

Vroeger werden leprapatiënten geïsoleerd op een afgelegen eiland, dus we gaan er eerder op achteruit dan dat we evolueren.

User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1689
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Ebola in Brazilie

Post by Progresso » Thu Aug 07, 2014 02:13

Dit bericht is dus correct. Het is werkelijk verbazingwekkend dat het enige wat ik in de Braziliaanse media kan vinden over dit geval toevallig op een nieuwsticker staat van een van de vele Globo sites. Ga je echter de grote Globo sites doorzoeken wordt er met geen woord over gerept. Gelukkig hebben we de wikileaks nog.

Heel bijzonder hoe zowel de pers als de autoriteiten hier mee omgaan. Gewoon volledig in de doofpot stoppen en de bevolking vooral niet informeren. Je ziet hetzelfde in Nederland waar het RIVM een wel heel bijzondere positie inneemt en een advies uitbrengt wat behoorlijk wat discrepanties vertoont met datgene wat de World Health Organisation als advies uitbrengt.

De waanzin ten top is natuurlijk om patienten naar niet-besmette gebieden te repratieren. De WHO zegt zelf niet te weten hoe dit virus zich muteert en aanpast. De enige paar virologen met kennis over dit virus zijn afgelopen week zelf slachtoffer geworden.

FortalezaHouses.com
Articles: 0
Posts: 688
Joined: Thu Mar 06, 2008 03:19
Location: Fortaleza, Brazilie
Contact:

Re: Ebola in Brazilie

Post by FortalezaHouses.com » Thu Aug 07, 2014 02:31

Iedereen weet dat ik het graag oneens ben met Progresso. Toen de USA doktoren naar USA werden vervoerd was daar veel ophef over. De USA specialist vertelde op CNN dat het niet makkelijk is om besmet te worden en dat de doktoren onder algehele controle, zonder risico's, naar de USA worden gebracht. Vooral omdat in de USA met alle medicijnen hun lijden en einde op een menswaardige manier verzorgt kan worden. Volgens de USA specialist heel belangrijk voor deze 2 mensen die hun leven in gevaar hebben gebracht om andere mensen te redden, zonder aan zichzelf te denken. En, beïnvloedbare lul dat ik ben, kon ik het begrijpen...... Maar hoe goed en barmhartig deze artsen waren, ben ik het helemaal eens met Progresso..... ongetwijfeld is het risico bijna nul dat door deze actie het virus grond vindt in USA.... Maar het venijn zit hem in het woord "bijna"...... Ongeacht hoe klein de kans, ALS dat virusje iemand kan besmetten die op een gegeven moment ziek wordt in de metro van NY, of Sao Paolo of Frankfurt..... is een pandemie niet meer te stoppen.... duizenden vliegtuigen per dag over de hele wereld..... Alle respect en lof voor deze artsen die "daar"hun leven wagen...... ik ben er te laf voor..... maar om ze terug te brengen..... onverantwoordelijk..... maakt niet uit hoe klein de kans......
Progresso, post even iets over bitcoins of zo.... een raar gevoel dat we het 100% met elkaar eens zijn!!!
Respect
René

User avatar
Ajax
Articles: 0
Posts: 339
Joined: Tue Jul 31, 2012 23:57

Re: Ebola in Brazilie

Post by Ajax » Thu Aug 07, 2014 15:06

FortalezaHouses.com wrote:Progresso, post even iets over bitcoins of zo.... een raar gevoel dat we het 100% met elkaar eens zijn!!!
Respect
René
:D

User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1689
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Ebola in Brazilie

Post by Progresso » Fri Aug 08, 2014 17:41

Bizar, bizar.

Wat zou er in Nederland gebeuren als er een mogelijke geinfecteerde patient arriveert op Schiphol en wordt getransporteerd naar een ziekenhuis in de hoofdstad? Is dit nieuws of slaan we dit over. Als vervolgens de burgemeester of wethouder van Amsterdam vertelt dat het loos alarm is? Als vervolgens de staatssecretaris van Gezondheid dan een dag later in de internationale pers meld dat het risico dat Ebola in Nederland miniem is en dat er tot nu toe geen verdachte gevallen zijn aangetroffen. Wel volgens mij heb je de poppen aan het dansen.

Hoe anders is Brazilie:

Op 2 agustus komt er een Afrikaan binnen op Guarulhos met symptomen van Ebola. De beste man wordt gelukkig getransporteerd en pas daar in het ziekenhuis geisoleerd. Na enkele dagen blijkt de man gelukkig geen Ebola te hebben.

Op 6 augustus wordt er via de website van Diario Comercio Industrio (CDi) door het secretariaat van publieke veligheid het volgende gecommuniceerd:
SÃO PAULO - A Secretaria de Segurança Pública de São Paulo descartou que um homem que chegou ao estado no último sábado (2) tenha ebola. Assim que se sentiu mal ao desembarcar no aeroporto de Guarulhos, ele foi encaminhado para uma área isolada no hospital Emílio Ribas para exames.
Op 6 Augustus beweert het ministerie van Gezondheid, via een interview met RFIdat het risico dat Ebola Brazilie bereikt zeer klein is en dat er geen verdachte gevallen in Brazilie zijn:
“Pelas características do vírus Ebola, a possibilidade que ele se propague ao Brasil é muito pequena”, diz o secretário de Vigilância em Saúde do Ministério da Saúde brasileiro, Jarbas Barbosa, em entrevista à RFI. Ele descarta a existência de casos suspeitos no país atualmente.
Exact deze informatie stond dus ook de portal de Saude. Let op ik schrijf dit op 8 Augustus 12.35, maar opeens is deze cruciale informatie verdwenen. DePortal de Saudevan de Braziliaanse overheid meldt een actualisatie op de website vandaag om 15.08.
Data de Cadastro: 31/07/2014 as 21:07:47 alterado em 08/08/2014 as 15:08:05
en de oorspronkelijke informatie is opeens weggecensureerd.

Op dezelfde pagina kunnen we de goedheid en meelevendheid van de Braziliaanse regering met het West-Afrikaanse volk lezen. Er worden vier overalls met plastic handschoenen gestuurd:
O Ministério da Saúde do Brasil já enviou quatro kits de saúde para Guiné, cada um com 58 diferentes itens de medicamentos e materiais médicos, que são utilizados em situações de calamidades, e está enviando cinco kits semelhantes para a Libéria e outros cinco para Serra Leoa.
Er is dus een verdachte patient het land binnengekomen. De patient is hoogstwaarschijnlijk onbeschermd vervoert naar het ziekenhuis, het vliegtuig en de medepassagiers zijn zeker niet gescreend. Het ministerie ontkent dit en public, en om de een of andere reden zien we met uitzondering van twee hele kleine berichtjes in de media helemaal niets van de zo geroemde onafhankelijk pers in Brazilie

Tot zover het succesvol domhouden en voorliegen van het volk door de Braziliaanse overheid.

Het is werkelijk niet te hopen dat Ebola via de Afrikahub Lisboa hier naar het Noord-Oosten komt. Hoewel de situatie niet zo schrijnend is als bijvoorbeeld Guinee-Bissau, waar voor de gehele bevolking maar 75 artsen zijn, is in met name in Para, Amazonas, Piaui en wat uithoeken van Ceara de situatie niet veel beter.

Straks nog wat over het op slot gooien van een uiterst relevant stukje op het Brazilieforum, maar eerst even lunch.

User avatar
Wade
Articles: 0
Posts: 886
Joined: Sat May 05, 2007 23:16
Location: Bélgica

Re: Ebola in Brazilie

Post by Wade » Fri Aug 08, 2014 20:28

Ik dacht niet dat er via Lissabon rechtstreekse verbindingen zijn naar de getroffen landen. Wel naar de ex-kolonieën Angola, Mozambique en ook Zuid-Afrika?
Dan is er via Brussel veel meer risico want BA vliegt non-stop op die landen.

Zowieso stel ik me heel wat vragen over de aanpak van de overheden van deze situatie en het gebrek aan een totale quarantaine bv. van die gebieden.

Indien het Ebola Brazilië bereikt, geen probleem. DEUS zal het wel oplossen, toch...?

User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1689
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Ebola in Brazilie

Post by Progresso » Fri Aug 08, 2014 22:13

Wade, TAP kondigt vol trots aan dat ze in Oktober weer op Guinee-Bissau gaan vliegen. Net over de grens bij Guinnea_Bissau hebben we dus een behoorlijk uit controle geraakte situatie.
Yesterday the WHO said 14 new cases and 5 deaths have been reported in Telimele (7 cases, 4 deaths) and three areas reporting their first outbreak cases: the prefectures of Boffa (5 cases, 1 death) and Boke (1 case) and the city of Dubreka (1 case, 1 death). The two prefectures are northwest of Conakry, with Boke located at the Guinea-Bissau border. The town of Dubreka is just north of Conakry.
De incubatietijd is rond de 21 dagen. Daarna blijft een patient nog zeker 7 weken een bron van infectie voor anderen doordat het virus blijkbaar in sperma overleeft. BA, Emirates en twee lokale Afrikaanse airlines hebben hun vluchten opgeschort.

De WHO is extreem duidelijk hoe omringende landen moeten omgaan met het virus. TAP weet en kent de situatie in Guine-Bissau als geen ander, men weet dat er geen medische voorzieningen zijn, men weet dat de boel zo corrupt is als de neten, men weet dat er in heel Bissau nog geen honderd artsen zijn, men weet dat Guinee-Bisau een van de draaipunten is van de wereldwijde mensensmokkel.

Willens en wetens gaat TAP tegen de adviezen in en uitsluitend om een paar extra dollar voor die onverkoopbare tent te kunnen vangen opent men de route Guinee-Bisau - Lisboa.

Alle besmettingen buiten de brandhaarden zijn eenduidig terug te voeren op het transport door de lucht van de virusdragers. Het is voor mij onbegrijpelijk dat men de boel niet volledig op slot gooit.

Sommige reaguurders en moderators hebben het ook niet helemaal begrepen. Ik citeer even uit het forum van de buren:
Quasimodo wrote:Naar ik gelezen heb is ebola helemaal niet zo besmettelijk. Er is zelfs deze week een besmette Amerikaanse arts teruggevlogen naar Amerika voor behandeling. Dit zou men niet doen als dit grote risico`s met zich meebrengt.
Quasimodo, met alle respect maar leg mij maar uit waarom de WHO zojuist de noodtoestand in al die landen laat uitroepen en Ebola als een wereldwijde health emergency betitelt:
"The outbreak is moving faster than we can control it," the WHO's director-general Margaret Chan told reporters on a telephone briefing from the WHO's Geneva headquarters.
Uiteraard hebben we weer een superintelligente laffe anonieme moderator op het Brazilieforum die de discussie op slot gooit en een aantal berichten weer heeft gedelete.

Veel erger is nog dat deze moderator het topic afsluit met verwijzing naar een filmpje op een of andere obscure website waar volgens de moderator de waarheid over ebola zou zijn te vinden. Het filmpje gaat volledig voorbij aan een aantal aanbevelingen van de WHO. Er wordt dus bewust desinformatie geplaatst, waardoor lezers volledig op het verkeerde been worden gezet. Verwijder dan het hele draadje.....

Verder wordt er beweerd dat er onwaarheden in het topic staan. Met uitzondering van de de wat naieve reacties van Quasimodo zijn alle feiten in topic door meerdere journalisten bevestigt en zijn datapunten keurig netjes te controleren via de overheidssites van de Portuguese regering, Wikimedia en Flightstats.com.

Als klap op de vuurpijl mogen we van deze laffe moderator op het Brazilieforum niet over TAP of Ebola schrijven omdat het niets met Brazilie te maken zou hebben. Wel, de helft van de omzet van TAP komt uit Brazilie en Ebola is zoals je hierboven kunt lezen ook een Braziliaans probleem.

Zoals gebruikelijk is de gutmensch weer volledig aanwezig en moeten onze tere kinderzieltjes worden beschermd:
laffe moderator wrote: Bovendien wordt er onjuiste informatie gegeven, waardoor mensen angst aangejaagd wordt.
Hopelijk kunnen we hier gewoon op Fortalezacorner gewoon een discussie voeren over dingen die ons aangaan, zonder dat er wordt gecensureerd. Ik weet van een aantal Braziliegangers dat ze net zoals mij familie en vrienden in die regio hebben, danwel daar werkzaam zijn en wel degelijk bezorgt zijn over het wel en wee aldaar.

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Ebola in Brazilie

Post by quasimodo » Sat Aug 09, 2014 01:22

Quasimodo schreef:
Naar ik gelezen heb is ebola helemaal niet zo besmettelijk. Er is zelfs deze week een besmette Amerikaanse arts teruggevlogen naar Amerika voor behandeling. Dit zou men niet doen als dit grote risico`s met zich meebrengt.

Dat Ebola niet zo besmettelijk is blijkt uit het feit dat er maar ongeveer 1000 mensen aan gestorven zijn. Laten we er van uitgaan dat de helft sterft van het aantal besmettingen. Er een incubatie tijd is van 21 dagen. De mensen er niet meteen van dood gaan. Komen we laten we het ruim nemen op 5000 mensen die het virus hebben. Niet veel voor het aantal mensen die in die gebieden wonen en in contact zijn geweest met die 1000 doden die allemaal een lange periode een besmettingsgevaar vormden.
Quasimodo, met alle respect maar leg mij maar uit waarom de WHO zojuist de noodtoestand in al die landen laat uitroepen en Ebola als een wereldwijde health emergency betitelt:
De WHO roept de noodtoestand uit in al die landen. Omdat de plaatselijke regeringen de zaak niet onder controle krijgen. Dit is puur financieel. Ze hebben geen geld voor behandelingen, Goede hygiënische omstandigheden te creëren, en om de mogelijkheden voor quarantaine voor de patiënten. Door de noodtoestand uit te roepen proberen ze de noodzakelijke stappen te kunnen zetten. Door geld en politieke druk van de rijke landen zodat de des betreffende landen geholpen en gedwongen kunnen worden tot de noodzakelijke stappen.
Er is zelfs deze week een besmette Amerikaanse arts teruggevlogen naar Amerika voor behandeling.
Je kunt discusieren of dit verstandig is. Feit blijft dat er nog niemand besmet is buiten de gebieden waar het virus heerst. Dit is onder strenge omstandigheden gebeurd. En ik denk met name om het onderzoek naar een vaccin te bespoedigen. Daar dit beter te doen is in Amerika dan ter plaatse.
Met uitzondering van de de wat naieve reacties van Quasimodo.
Hoezo naïef. Ik heb gewoon een andere mening. Wie er gelijk heeft zal alleen de tijd leren. Ik denk dat dit virus geen grote gevolgen gaat hebben voor de westerse wereld met goede medische voorzieningen. En als de WHO het voor elkaar krijgt dat de juiste maatregelen ter plaatse getroffen worden het in de betreffende gebieden het dodental ook onder de 5000 blijft. Overigens ook veel te veel.
laffe moderator schreef:
Bovendien wordt er onjuiste informatie gegeven, waardoor mensen angst aangejaagd wordt.
Als je op een particulier forum deelneemt aan een discussie heb je meestal te maken met moderatie. Je zal je dan moeten schikken in de wensen van de moderators. Deze hebben meestal een bepaald doel met het forum. En dat de persoon zijn naam er niet bij zet kan ik me levendig voorstellen. Ik lees het betreffende forum nu al een paar jaar. Zet hij wel zijn naam er bij, krijgt hij een bak stront over zich heen. Vaak niet eens over het onderwerp waar het topic over gaat. Maar oud zeer uit het verleden en niet vaak geroddel en beschuldigingen in de privé sfeer. Daar ik hier geen moeite mee heb reageer gerust.

Groetjes,

Frans.

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Ebola in Brazilie

Post by quasimodo » Sat Aug 09, 2014 16:28

laffe moderator schreef:
Bovendien wordt er onjuiste informatie gegeven, waardoor mensen angst aangejaagd wordt.
Progresso je hebt een medestander die het voor je opneemt. :D

http://www.brazilieforum.nl/viewtopic.php?f=1&t=7240

User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1689
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Ebola in Brazilie

Post by Progresso » Sat Aug 09, 2014 22:12

:D Ik zit het net te lezen Quasimodo. Wel grappig. Maar om eerlijk te zeggen zoekt die moderator het maar lekker zelf uit met zijn forum. Ik zag dat jouw berichtje ook maar heel snel gedelete was. Op Meinungspolizei zit niemand te wachten denk ik. Maar ja, de schoolmeesters weten het allemaal beter vermoed ik dan maar.

Ik heb eenmaal eerder met zo'n moderator een akkefietje gehad. Dat was een mooi verhaal, uiteindelijk was het game, set en match en in de verlenging maakte de moderator ook nog eens een knoepert van een Eigentor.

Ik heb zowieso het idee dat het Brazilieforum een beetje op zijn laatste beentjes aan het lopen is. Al enkele weken worden de lezers getrakteerd op redirrects naar hele slechte pornosites, geeft de eigenaar aan dat hij er wel eens een keertje naar gaat kijken nadat er een paar weken absoluut niet is gereageerd, maar erger nog een aanbod om te helpen, financieel danwel technisch wordt in de wind geslagen. Nu we ook weer Meinungspolizei op dat forum hebben is het volgens mij over en uit. Wel jammer eigenlijk.

In ieder geval, even terug on topic. De gedachtegang dat Ebola niet zo besmettelijk is en "maar" een paar duizend doden zou kosten is een interessante. Het deed me direct terugdenken aan midden jaren 80 waar eenzelfde soort discussie woedde, maar in dat geval ging het om HIV/AIDS. Ebola is zeg maar een beetje de fast-forward vanHIV/Aids. Dat begon ook met enkele infecties, belofte van vaccins (nog steeds niet), overdraagbaarheid alleen bij homo's (echt niet) en vele, vele andere claims waardoor de helft van Afrika zo'n beetje besmet is met dit virus (Begon trouwens ook in dezelfde regio).

Een andere denkfout die je denk ik maak is dat een virus zich vaak exponentieel verspreidt. de incubatietijd bij HIV is enkele jaren, bij Ebola is deze maar 21 dagen. Krijg je het niet onder controle, en dat is wat de WHO nu beweert, dan heb je binnen enkele weken tienduizenden slachtoffers. Zolang ik op CNN gewoon zie dat volledig beschermde blanke dokters in de behandelcentra hun rubberen handschoenen laten uittrekken door de blote handen van een negerinnetje ben ik ervan overtuigd dat we nog een spannende tijd tegemoetgaan.

Maar ja, honderdduizend doden maakt ook niet uit. In Syrie zijn hele volksstammen uitgeroeid, in Gaza zitten we ook al op een dergelijk aantal en in het nieuwe kalifaat IS hebben we nu ook 50.000 andersdenkenden (die mochten waarschijnlijk ook niet op een forum reageren) letterlijk de berg op laten jagen.

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Ebola in Brazilie

Post by quasimodo » Sun Aug 10, 2014 07:11

Dat de incubatietijd maar kort is is een voordeel schijnbaar volgens de experts.

Tot nu toe zijn er wereldwijd maar 4 uitbraken van het ebola-virus bekend. In alle 4 de gevallen is gebleken dat besmetting plaatsheeft via alle lichaamssappen. Vooral door verpleging van de zieke, en het "opruimen" van de overledene worden andere mensen besmet. In alle gevallen bedroeg het aantal doden een paar honderd. Verwonderlijk weinig bij zo'n gevaarlijk virus? Eigenlijk niet echt; vanwege het zeer snelle verloop van de ziekte is het mogelijk dat het virus zichzelf als het ware voorbij loopt, omdat al snel de patiënten simpelweg op zijn... Vooral met een quarantaine is een uitbraak dus goed te bestrijden.

Niet iedereen is even gevoelig voor het virus, en ook niet iedereen overlijdt aan het virus. Vanwege de (gelukkig) weinig uitbraken is het ook niet bekend of de mensen die eenmaal het ebola-virus hebben overleefd ook resistent zijn tijdens een eventuele volgende uitbraak.

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zie ... virus.html

User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1689
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Ebola in Brazilie

Post by Progresso » Sun Aug 10, 2014 19:08

Waarschuwing 1: Longread.
Waarschuwing 2: Laffe opa's die bang zijn dat hun kleinkindertjes niet kunnen slapen wordt aangeraden om niet verder te lezen of de moderator van dit forum te vragen om het topic op slot te doen. Het gaat tenslotte niet over Fortaleza en er wordt nogal wat onjuiste informatie verspreid.
Waarschuwing 3: "The man who reads nothing is better educated than the man who reads nothing but newspapers." ~Thomas Jefferson

Eerst maar even wat lichte kost, onder het mom "Zoek de verschillen":

1. Ebola False Positives (Dus verdacht, maar uiteindelijk geen Ebola):

Een patient afkomstig uit Nigeria die symptomen van het Ebolavirus vertoonde is afgelopen vrijdag opgenomen in het Brampton ziekenhuis in de buurt van Toronto. De patient is vanaf het vliegveld "geisoleerd" vervoerd en in het hospitaal in de isolatie gezet. De patient was gisteren al aan de beterende hand. Het vliegtuig en haar bemanningsleden zijn volgens de richtlijnen van de WTO ontsmet. Onmiddelijk zijn bloedmonsters afgenomen en voor tests opgestuurd naar eeen gespecialiseerd lab in Winnipeg. Uitkomst na 48 uur: Negatief:
Reactie Mininster van Volksgezondheid: Our system worked as it should

Nu een exact vergelijkbare casus in Brazilie:

Het verhaal staat hierboven al uitgebreid beschreven. Verdachte patient komt binnen, wordt per normale ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Wordt vervolgens wel in de isoleer gezet, waar de conditie van de patient snel verbetert. Er is in Brazilie GEEN lab waar op Ebola getest kan worden (zelfs een eenvoudig dopinglab is er niet, zie topic elders over de Olympische spelen). Er is dus GEEN volledige test gedaan om te bewijzen dat de patient negatief is. Patient stond binnen 24 uur weer buiten op straat. Ook een eerder geval van op 31 juli in Londrina is op vergelijkbare wijze afgehandeld. Hier werd de patiente echter al binnen 24 uur naar huis gestuurd.
Reactie ministerie van Volksgezondheid: "Não há casos suspeitos de ebola no Brasil, diz governo".

Even afgezien van de pure leugen van het ministerie van Volksgezondheid (Er waren dus twee verdachte gevallen) gaan we natuurlijk heel veel false positives krijgen, om de simpele reden dat de symptomen van Ebola identiek zijn aan vele ziektebeelden. Naar mijn bescheiden mening krijg je honderden, wellicht duizenden false positives. Ik betwijfel of dit wel zo slimme maatregel is, maar men wil blijkbaar West-Africa niet isoleren. Dan blijft waarschijnlijk deze maatregel als beste alternatief over.

Desondanks is het advies van de World Health Organisation (WHO) heel duidelijk: Ontsmetten, isoleren, testen. De Braziliaanse overheid heeft, gezien de reactie op bovengenoemde casusen gewoon lak aan dit advies.

In het geval dat de Ebola wel uitbreekt in Brazilie ga je dus een immens probleem krijgen. De overheid bedient zich van grove leugens, liegt de mensen voor en heeft zich doelbewust ontrokken aan de adviezen van de WHO; de mensen vertrouwen dit niet en raken dus hoogstwaarschijnlijk in paniek.

2.Twee verschillende reisadviezen van de Braziliaanse overheid:

Eentje van het Braziliaanse ministerie van gezondheid:
Ebola. Recomendações
• Não restrição de viagem para os países afetados.
En een volledig andere van het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse zaken (Itamaraty):
BRASÍLIA - O Itamaraty recomendou, em nota publicada no Portal Consular, que brasileiros evitem viagens não-essenciais aos países africanos afetados pelo atual surto do ebola - Serra Leoa, Libéria e Guiné.
Wel, de kop weet dus niet wat de staart doet.

3. RIVM versus WHO

Voor een uitstekende analyse verwijs ik voor het gemak even naar een stuk geschreven door de Antropologe Ginny Mooy in ThePostOnline.

Het RIVM is toch al een beetje excentriek clubje. Ik herinner me nog dat ze Minister Klink er toe hebben aangezet om voor enkele 100 miljoenen volkomen onwerkzame vaccinaties aan te schaffen. Bleek gewoon letterlijk weggegooid geld.

De zwaardere kost ga ik vanavond wel even opschrijven. Er wordt bijvoorbeeld gesteld dat Ebola niet via de lucht wordt overgedragen. Als je nu de WHO paginas opent zul je zien dat de eerdere statements hierover erg zijn afgezwakt of zijn verwijderd. Ook wel logisch, omdat er al in 2008 in een Canadees laboratorium onomstotelijk is komen vast te staan dat een van de stammen van het virus wel degelijk door de lucht kan worden over gedragen. Tot nu toe heeft men hiervoor in de Afrikaanse praktijk nog geen bewijzen voor gezien, maar op laboratorium schaal is dit dus bewezen.

Verder zal ik even wat commentaar geven over het artikel wat Quasimodo in zijn laatste bijdrage aanhaalt. Dit staat vol met onwaarheden en informatie waar de WHO een duidelijk andere mening overheeft. De vraag is of je dan een of andere website moet vetrouwen die haar inkomsten haalt uit "clicks" op de advertenties of dat je de WHO moet vertrouwen. Hetzelfde geldt voor het filmpje wat een moderator op Brazilieforum als "de Waarheid" aan de man probeert te brengen. Vol met storende fouten.

Dan hebben we het nog over beloftes van medicijnen en vaccinaties. Die zouden er opeens al per 2015 zijn. Wel, er is nu een vaccinatie die in de klinische test fase 1 gaat. Dan is er nog een hele lange weg te gaan dat dit wellicht een toegelaten medicament wordt en de beschikbaarheid medio 2015 zoals sommige MSM doen beweren lijkt me speculatie.

Uiteraard ontkomen we dan ook niet aan de ethische kwestie waarom opeens twee Amerikaanse artsen een experimenteel medicijn krijgen toegediend en dit vaccin blijkbaar niet voor de zwartjes beschikbaar is.

Maar dit alles voor een later tijdstip.

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Ebola in Brazilie

Post by quasimodo » Sun Aug 10, 2014 20:01

verder zal ik even wat commentaar geven over het artikel wat Quasimodo in zijn laatste bijdrage aanhaalt. Dit staat vol met onwaarheden en informatie waar de WHO een duidelijk andere mening overheeft.
Ik ben benieuwd.
Uiteraard ontkomen we dan ook niet aan de ethische kwestie waarom opeens twee Amerikaanse artsen een experimenteel medicijn krijgen toegediend en dit vaccin blijkbaar niet voor de zwartjes beschikbaar is.
Hier kun je ook anders over denken. Zeker als het dadelijk niet blijkt te werken met eventueel vervelende complicaties.
http://www.demorgen.be/dm/nl/993/Gezond ... sten.dhtml

Zeker als je je eigen volgende quote bekijkt.
Het RIVM is toch al een beetje excentriek clubje. Ik herinner me nog dat ze Minister Klink er toe hebben aangezet om voor enkele 100 miljoenen volkomen onwerkzame vaccinaties aan te schaffen. Bleek gewoon letterlijk weggegooid geld.
Bij het bestellen van dit vaccin tegen Mexicaanse griep was nog niet bekend dat dit niet werkte. Er werd beweerd dat dit het enige vaccin was wat wel werkte. Er werd gevreesd voor een wereldwijde pandemie. Het was gelimiteerd verkrijgbaar. Dus wie het snelst handelde en geld had kon er over beschikken. Ik weet nog dat er in veel landen commotie over was dat ze niets hadden. Toen langzaam duidelijk begon te worden dat het medicijn niet naar behoren werkte, en er ongewenste bijwerkingen waren, de ziekte niet zo groot verspreid was als voorspeld, werd er door landen nog medicijnen onderling gehandeld omdat de onrust onder de bevolking zo groot was, dat er onder druk van de opinie de gekozen bestuurders eieren voor hun geld kozen. En toch maar wat kochten.

Er word nu gesproken de medicijnen op grotere schaal te gaan testen in de getroffen gebieden. Dat dit met enige zorg gebeurd kan ik me levendige voorstellen. Ik vind dat mensen met een dodelijke ziekte meer zelf moeten kunnen beslissen over het door hun te gebruiken van experimentele medicijnen( Als ze zelf de financiering regelen). Ik vind niet dat de staat dit moet gaan bekostigen. Medicijnfabrikanten staan nu niet bepaald bekend dat ze ziektes willen uitroeien maar eerder er geld aan willen verdienen. Uitzonderingen daar ge late zoals in dit geval als er anders eventueel een ramp gebeurd.

User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1689
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Ebola in Brazilie

Post by Progresso » Mon Aug 11, 2014 01:30

Commentaar op de informatiebron van Quasimodo: InfoNu

Quasimodo poneert enkele stellingen op dit forum, die gebaseerd zijn op informatie van een link die hij hierboven heeft vermeld. Volgens mij wordt er in dit artikel onjuiste informatie verspreid, welke door Quasimodo als waar wordt overgenomen.

Allereerst maar even over de bron. Infonu is een weblink die uitgebaar wordt door een Zweedse club. Het biedt schrijvers een mogelijkheid om met artikelen extra geld te verdienen, enerzijds door het delen van de Adsense revenueen en anderzijds door het beschikbaar stellen van kado-bonnen. Op zich niets mee, ik heb zelf ook een aantal websites waar ik via Adsense, banners en sponsored links een extra inkomstenbron mee heb. Waar je echter wel grote vraagtekens moet bij gaan zetten is de betrouwbarheid van dergelijke informatie op zulke websites. Ondanks de grote hoeveelheid van informatie op een website als Wikipedia, waar wel een goede mogelijkheid tot redactie van artikelen is, waar wel iedereen zijn kennis en kunde in kan stoppen is ook daar sprake van veel lemma's met gemanipuleerde informatie. Probeer voor de gein maar eens op Sharia, Islam of Kruistochten te zoeken. De anonieme schrijfster van dit brouwsel op InfoNu heeft klaarblijkelijk ook verstand van klarinetten, bekkeninstabiliteit en toiletpapier. Wat mij betreft gewoon iemand die door gebrek aan werk een bijverdienste heeft en artikeltjes in populair Nederlands te schrijven. Of het allemaal klopt is bijzaak. Belangrijk is dat er veel op de pagina wordt geklikt.

Want laten we het artikel maar gewoon ontleden en aan de hand van informatie van de WHO op fouten checken.

Het Ebola-Virus

We beginnen in ieder geval met een spelvaut. Gebeurt mij ook regelmatig, slordig, maar ik hoef tenminste niet voor mijn brood te schrijven.

Het ebola-virus is een enorm gevaarlijk virus waar vreemd genoeg een heleboel over bekend is tegenover een nog zeer groot aantal vragen die voorlopig nog onbeantwoord blijven.
Ja, vreemd he, een virus wat al 40 jaar bestaat en waar al een heleboel over bekend is. O, toch niet. Er zijn nog een hoop vragen die voorlopig nog onbeantwoord zijn. Ja, de belangrijkste zijn: mutatie, besmettelijkheid, oorzaken uitbreken, medicatie, vaccinatie, voorkomen bij mens, voorkomen bij dier, oorsprong en nog vele, vele andere vragen. Afijn, hier had dus beter kunnen staan: Het Ebolavirus is een zeer gevaarlijk virus. We snappen nog geen snars van dit virus.

Vooral het angstaanjagende verloop van de ziekte is erg bekend. Ja, tot 90% van de besmettingen verloopt dodelijk. Bij de huidige uitbraak zitten we op 60%. Angstaanjagend??? Geen idee, dat hangt er vanaf welk geloof je aanhangt. Voor sommige Christenen is het allemaal niet zo slecht aan de andere kant. Wat wellicht angstaanjagend is dat je een of twee dagen bloed en lymfe druipt uit al je porieen. Ik hou het er maar op dat dit stukje geschreven is om de lezer vast te houden, zeg maar een soort cliffhanger, om de opa's die dit soort fora lezen bij de les te houden door met ANGST te gaan schreeuwen.

Heel veel mensen weten echter niet dat het virus lang niet altijd met een dodelijke afloop verloopt. Nee, dit wist ik inderdaad niet. "Lang niet altijd" betekent volgens mij minder dan 50%. Zeg maar een griep-epidemie. Daar gaan okk lang niet altijd alle bejaarden aan dood (Best wel veel per jaar, overigens). De officiele cijfers van het WHO geven aan dat we te maken kunnen hebben met een mortaliteit van tot 90%.
WHO wrote:Ebola virus disease (formerly known as Ebola haemorrhagic fever) is a severe, often fatal illness, with a case fatality rate of up to 90%.
De cijfers van deze uitbraak geven aan dat we al op 60% zitten, met de kanttekening dat men geen idee heeft hoeveel mensen er in de bush al overleden zijn. Dan zou ook dit cijfer bij deze uitbraak weleens naar de 90% kunnen oplopen. Wat er gelukkig ook niet bij wordt verteld is hoe het gaat met die 10-40% patienten die het wel hebben overleefd. Ik weet dit ook niet, maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat men geen klachten heeft. Wat mij betreft volledig non-informatie.

Een remedie tegen het virus is er nog niet,
Dit is het eerste stukje in de eerste paragraaf waar iedereen het wel mee eens zal zijn. Applaus.

alhoewel er al een geruim aantal jaren een vaccin voor muizen en apen bestaat.
Ik heb het vaccin in het Vademecum van de diergeneeskunde proberen op te zoeken, maar ook voor knaagdieren en zoogdieren bestaat geen officieel toegelaten vaccin. Totale onzin dus. Waarschijnlijk bedoelde de schrijver dat er in het laboratorium een aantal jaren dierproeven zijn gedaan met muizen en mensapen, waar voor een tweetal stammen van het virus een veelbelovend resultaat uit is gekomen, om de volgende stap in klinische trial te kunnen nemen. De eerste klinische trial zal begin oktober beginnen. De tweede pas ergens diep in 2015.

Dit soort informatie noemen we valse hoop scheppen. de vergelijking met HIV/AIDS gaat hier makkelijk op. Er is ondanks miljarden US$ aan onderzoeksgeld nog immer geen vaccin voor HIV.

In de eerste alinea staat dus eigenlijk maar een correct statement, nl:

Een remedie tegen het virus is er nog niet,

Gaan we naar de tweede alinea

Het ebolavirus infecteert als eerste de lever van de mens. Volledig fact free. Dit is hoe het wel in elkaar zit:
Pathogenesis

Ebola virus enters the patient through mucous membranes, breaks in the skin, or parenterally and infects many cell types, including monocytes, macrophages, dendritic cells, endothelial cells, fibroblasts, hepatocytes, adrenal cortical cells and epithelial cells. The incubation period may be related to the infection route (i.e., 6 days for injection versus 10 days for contact). Ebola virus migrates from the initial infection site to regional lymph nodes and subsequently to the liver, spleen and adrenal gland.


Het komt dus binnen via wondjes of via de slijmvliezen, infecteert dan alle mogelijke celtypes die het op haar weg tegenkomt, komt dan in het lymfestelsel en komt dan noodgedwongen uit in de lever, die dan ook wordt geinfecteerd.

Vervolgens worden alle andere organen geïnfecteerd. Dit klopt maar ten dele. Niet ALLE organene worden direct geinfecteerd. Als eerste gaan de mild en bijnier naar de knoppen.

In alle organen ontstaan dan kleine scheurtjes waardoor inwendige bloedingen ontstaan. Ook niet juist. Men gaat er vanuit dat er cytokines worden geactiveerd in het immuunsystem beinvloeden op een zodanig wijze dat er lekkages in het bloedvatenstelsel ontstaan en tevens het bloed niet meer stolt. Uiteindelijk resulteert dat in het falen van meerdere organen en een shock.

Uiteindelijk stroomt het bloed uit alle lichaamsopeningen. Wel dat kan, maar hoeft niet. Maar het klinkt wel spectaculair en vooral voor opa: ANGSTaanjagend.

Dit uiteindelijke bloeden uit alle openingen gebeurt al na 48-72 UUR nadat de eerste symptomen zich aandoen.
Nee, incorrect. Pas op dag vijf na de eerste symptomen treden extra complicaties op. Pas dan gaat het snel en is het meestal binnen de drie dagen met je gebeurd. Maar ja, als je niet goed leest wat er in het Engels staat kun je dit ook gewoon opschrijven.

Deze eerste symptomen zijn; koorts, zeer zware hoofdpijn en sterke pijnscheuten. Wederom incorrect.
Eerste tekenen en symptomen zijn niet specifiek zoals hier wordt beschreven, maar kzijn a-specifiek en kunnen onder meer koorts, koude rillingen, spierpijn en algehele malaise behelsen. Verder zijn koorts, anorexie, asthenie / zwakte de meest voorkomende symptomen. Eigenlijk een heel breed scala aan symptomen, waardoor ook andere ziektes niet kunnen worden uitgesloten, denk aan malaria, tyfus of longontsteking. De zware hoofdpijn en sterke pijnscheuten zijn de specifieke symptomen die NA de initiele symptomen komen, zeg maar een dagje later.

Conclusie tweede paragraaf over de symptomen en het verloop van de ziekte: Fact free en uitsluitend gericht op het zaaien van angst. Kluun beschrijft borstkanker beter, zeg ik maar.

We gaan naar paragraaf 3, Uitbraak:

Tot nu toe zijn er wereldwijd maar 4 uitbraken van het ebola-virus bekend.
Nou, niet echt. Sinds 1976 zijn er 30 uitbraken geteld waar mensen besmet zijn met het Ebolavirus. een aardig gevisualiseerd overzicht vind je hier: History of Ebola outbreaks

In alle 4 de gevallen is gebleken dat besmetting plaatsheeft via alle lichaamssappen.
Wel, even afgezien van de kromme zinsopbouw, dat is niet gebleken, maar dat is de aanname. Hoe de eerste persoon in deze vier uitbraken besmet zijn geraakt is nimmer aangetoond. Waarschijnlijk probeert de schrijfster hier te vertellen dat de transmissie van het virus via een van de lichaamssappen (bloed, zweet, tranen, poep, pies, spuug, etc) heeft plaats gevonden. Tenminste dat maak ik er maar van.

In alle gevallen bedroeg het aantal doden een paar honderd.
Wederom onjuist en volledig fact free. De voorgaande 14 Ebola uitbraken in de wereld sinds 2002 hebben per uitbraak nimmer een paar honderd doden gehaald. Het volledig lijstje kun je hiervinden.

Verwonderlijk weinig bij zo'n gevaarlijk virus? Ja, zeker als je beseft dat in alle 14 de uitbraken voorafgaand aan deze crisis maar 400 dodenin totaal zijn gevallen. 14 uitbraken in een historie van bijna 13 jaar. Inderdaad verwonderlijk weinig. Nu hebben we EEN uitbraak waar we al minimaal 1000 doden hebben, de WHO voorlopig niet weet waar we precies in de lifecycle van deze uitbraak zitten (waarschijnlijk aan het begin). Blijkbaar heeft het virus dus een manier gevonden om zich breed te verspreiden en zitten wij met de handen in het haar.

Wat wel verwonderlijk is, is dat dit de eerste keer is dat dit virus zo om zich heen slaat en alle deskundigen niet weten wat te doen.

Eigenlijk niet echt; vanwege het zeer snelle verloop van de ziekte is het mogelijk dat het virus zichzelf als het ware voorbij loopt, omdat al snel de patiënten simpelweg op zijn...
Wel, als er een viroloog in de zaal is die mij dit kan uitleggen, graag. Het verloop van het Ebola virus is ongeveer net zo snel als het Influenzavirus, incubatietijd 2-21 dagen, dan binnen een dag hoge koorts en dan drie a vijf dagen uitzieken.
De patienten simpelweg op zijn: Luguber, maar dan hebben we het toch echt over 10-tallen miljoenen in West-Afrika.
Kortom, weer een verhaaltje in de trend van lekker speculeren.

Frans, ik hoop werkelijk dat je inziet dat deze informatie gebakken lucht is. Hetzelfde geldt voor het filmpje op Brazilieforum. Pure onzin. Het zijn juist dit soort verhalen die paniek veroorzaken onder slecht geinformeerden. De huidige journalisten zijn nauwelijks in staat om nog een goed stuk te analyseren, te schrijven en nog eens goed te duiden. De mindere goden moeten dan dit soort artikeltjes schrijven.

Ik zelf zit nog in de kinderfase, waardoor ik altijd maar vraag "waarom" en als een autoriteit het uitlegt en ik begrijp het nog niet dan vraag ik het nog een keer, net zo lang tot ik het weet. Het zal wel een tik zijn, maar ik vind het gewoon bere interessant om te begrijpen waarom de dingen zijn zoals ze zijn. De wat zwakkere broeders gaan direct in de verdediging en gebruiken hun machtswapens. Er zijn in deze wereld nog steeds mensen die geloven dat de aarde plat is en pas 6000 jaar geleden ontstaan is. De slimme broeders die gaan de discussie aan en wisselen hun standpunten uit, gebruiken feiten in plaats van primaire gevolens en komen ergens gedurende de route tot een conclusie.

Overigens, ik ga niet ieder artikeltje helemaal uitpluizen, maar deze was wel overduidelijk.

muddyron
Articles: 0

Re: Ebola in Brazilie

Post by muddyron » Mon Aug 11, 2014 04:19

zonder verder op de inhoud van je betoog in te gaan (behalve misschien dat je niet spelvaut moet schrijven ,maar spelfout,ik ga er maar vanuit dat dit een soort woordgrapje was ,maar vervolgens zie ik nergens meer iets terug van wat en waar een spelfout zou moeten zijn geweest van de door jou aangehaalde bronnen ,WHO etc. ) begrijp ik alleen niet waarom je opa er steeds bij moet halen,wat probeer je daar mee te suggerreren,dat oude mensen alleen maar bang zijn voor gebeurtenissen of te dom zijn om dingen te begrijpen?
vrij vooringenomen lijkt mij en daardoor ondermijn je je eigen stelling ,niet voor de eerste keer overigens dat je zinnige informatie afwisselt met grote onzin ,jammer.

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Ebola in Brazilie

Post by quasimodo » Mon Aug 11, 2014 07:36

Progresso Ik denk dat ze bedoelen met een uitbraak dat de ziekte een noemenswaardig aantal doden heeft. Vandaar dat ze er maar 4 meetellen. Bij jou 40 uitbraken staat zelfs een geval met maar 1 dode.

In alle 40 gevallen is het virus in een zeer korte tijd weer voorbij. Dit toont aan dat het niet lang kan overleven in mensen. Simpelweg omdat de mensen te snel doodgaan als het virus besmettelijk is om een goede drager te zijn. Zodoende dooft het virus vanzelf uit. Normaal in een zeer klein gebied. In dit geval is het misgegaan door westerse dokters die veel reizen en daardoor het virus in een veel groter gebied gebracht hebben. Dus de ziekte is te controleren door een goede quarantaine. Tevens heeft het virus een hekel aan goede hygiënische omstandigheden daar het tot nu toe alleen overgedragen word door lichaamsvloeistoffen.

Het word pas een pandemie als het virus zich ontwikkeld of in een gebied uitbreekt waar veel mensen onder slechte hygiënische omstandigheden leven, of het een dierlijke gastheer vind die meer over de hele wereld voorkomt b.v. trekvogels.

-

User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1689
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Ebola in Brazilie

Post by Progresso » Mon Aug 11, 2014 19:02

Muddyron: De juiste spelling is "het ebolavirus". Ebola-virus en ebola-virus zijn logische fouten die iedereen zou kunnen maken. Echter Ebola-Virus is een schrijfstijl van iemand die bij een of andere Amerikaanse corporation heeft gezeten, Waar Alles Blijkbaar Met Een Hoofdletter Begint.

Overigens hebben we die dramatische spellingsregels te danken aan een generatie die dit land heeft opgebouwd. Het resultaat is dat er nagenoeg niemand meer in Nederland is die correct Nederlands kan schrijven (inclusief Progresso). Zelfs kranten en websites (NRC, VK, Correspendant) die pretenderen kwaliteit te leveren, zitten boordevol fouten. Zeg maar een een van de vele erfenissen die de huidige generatie mag dragen.

De opa die ik aanhaal is zo'n typisch geval. Opgegroeid in de vrije jaren 60, maar wat rest in een verzuurd vat ellende, die autoriteit misbruikt om onwelgevallige meningen de mond te snoeren. Ik zal beloven het er niet meer over te hebben, want het is natuurlijk een akkefietje waar we de rest van de lezers maar niet mee moeten opschepen.

Verder zeg je wederom dat ik onzinnige dingen zeg. Ik neem dat zonder meer van je aan, maar het zal toch wel prettig zijn als je aangeeft wat je er dan zo onzinnig aan vindt. Het kan zijn dat je ergens een andere mening over hebt, dat lijkt me heel gezond, maar dat betekent natuurlijk nog niet dat wat ik zeg onzinnig is. Maar ik ben benieuwd met welke voorbeelden je komt (En duik nu eens niet weg, door te stellen dat het zoveel is, pak er gerust een, open een topic in off-topic en dan gaan we zien of het echt onzinnig is. Ik ben de beroerst niet om toe te geven dat ik weleens domme dingen zeg. Ik ben benieuwd.

User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1689
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Ebola in Brazilie

Post by Progresso » Mon Aug 11, 2014 20:13

Progresso Ik denk dat ze bedoelen met een uitbraak dat de ziekte een noemenswaardig aantal doden heeft. Vandaar dat ze er maar 4 meetellen. Bij jou 40 uitbraken staat zelfs een geval met maar 1 dode.

Ik heb geen idee wat ze bedoelt. Daar kan ik en jij alleen maar naar raden. Een uitbraak met 187 lijkt me toch wel noemenswaaardig. In ieder geval is het fors onjuiste informatie die voor speculatie zorgt. Datgene wat je juist niet wil hebben bij een pandemie.

In alle 40 gevallen is het virus in een zeer korte tijd weer voorbij. Dit toont aan dat het niet lang kan overleven in mensen. Nee, dat toont het niet aan. Het toont uitsluitend aan dat de gezondheidsautoriteiten adequaat hebben gereageerd in die landen. Men had in alle gevallen nagenoeg direct door dat er sprake was van het ebolavirus en heeft de passende maatregelen genomen.

Simpelweg omdat de mensen te snel doodgaan als het virus besmettelijk is om een goede drager te zijn. Zodoende dooft het virus vanzelf uit. Normaal in een zeer klein gebied.

Wederom onjuist. Dit weet men gewoon nog niet. Dus wederom verkeerde informatie, niet gebaseerd op feiten.

Het heeft bij deze uitbraak drie maanden geduurd voordat de eerste dokter heeft gezegd dat er sprake was van ebola. De gastheer van het virus is hoogstwaarschijnlijk een vleermuis. Dit is de meest waarschijnlijke oorzaak waardoor patient 0 (een jochie van 2 jaar) is besmet. Het virus kan zich in dit zoogdier blijkbaar jarenlang verborgen houden en zich over de continenten uitbreiden en muteren.

In het verschrikkelijk slechte artikel op InfoNl mens en gezondheid, waar jij je kennis vandaan haalt, staat bijvoorbeeld het volgende:
Dat er zo weinig uitbraken geweest zijn onder mensen heeft dan ook een logische oorzaak; vleermuizen en mensen komen simpelweg niet vaak genoeg met elkaar in contact om meer uitbraken te veroorzaken.
Waar die mevrouw al die wijsheid vandaan haalt weet ik niet, maar vleermuizen zijn in West-Afrika niet zeldzaam, en leven vaak onder de dakpannen en afdakjes. Een van de Ik heb hier op zolder een hele kolonie gehad en als ik een paar dagen weg ben hangt het washok ook weer vol met die beestjes. Hetzelfde geldt in West-Afrika. Het probleem is dat die beestjes scheiten. En ja, hoe werd het virus ook al weer verspreid bij het zoogdier mens?????? Hoe de transmissie zoogdier vleermuis naar zoogdier mens is niet bekend, maar het zou zomaar kunnen dat dit via de poep en de plas van deze beestjes gaat. Dat er transmissie plaats vindt weet men wel, maar hoe precies nog niet.

In Guinnee is/was een van de delicatessen dit gerecht:

Image


In dit geval is het misgegaan door westerse dokters die veel reizen en daardoor het virus in een veel groter gebied gebracht hebben

Ook onjuist. Zeer goed gedocumenteerd is hoe het virus bij patient 0 tot en met 15 is verspreid en toen al in een zeeer groot gebied verspreid was. Daar is geen enkele Westerse dokter aan te pas gekomen.

Dus de ziekte is te controleren door een goede quarantaine.
Onjuist, dit weet men niet zeker. Dit is wat men nu probeert omdat men weinig andere middelen heeft. Als quarantaine het middel was dan had men besloten om de gehele regio te isoleren. Heel opvallend is dat men voor Afrika een andere quarantaine maatregel neemt als voor de Westerse landen. De WHO adviseert om patienten te vervoeren in quarantaine waar de patient zich bevindt in onderdruk en daarna op te nemen in een isolatiekamer, eveneens met onderdruk. In Afrika wordt uitsluitend geadviseerd om afstand te houden.

Nu de grote vraag? De reden dat men iemand in een kamer met onderdruk onderbrengt is om te voorkomen dat het virus door de lucht zich verder verspreidt. De onderdruk zorgt ervoor dat de lucht van buiten naar binnen komt. Maar, het virus wordt toch niet door de lucht verspreid????? Waarom adviseert de WHO niet voor een "gewone" isolatiekamer, maar juist de allerduurste mogelijkheid om een patient te isoleren?? En waarom hebben we in Afrika deze maatregel niet?????

Wel, ik zal het voorzichtige antwoord geven. Het is namelijk aangetoond dat het virus zich WEL door de lucht kan verplaatsen, zoals gepubliceerd in The Lancet in 1995.
Transmission of Ebola virus (Zaire strain) to uninfected control monkeys in a biocontainment laboratory
Secondary transmission of Ebola virus infection in humans is known to be caused by direct contact with infected patients or body fluids. We report transmission of Ebola virus (Zaire strain) to two of three control rhesus monkeys (Macaca mulatta) that did not have direct contact with experimentally inoculated monkeys held in the same room. The two control monkeys died from Ebola virus infections at 10 and 11 days after the last experimentally inoculated monkey had died. The most likely route of infection of the control monkeys was aerosol, oral, or conjunctival exposure to virus-laden droplets secreted or excreted from the experimentally inoculated monkeys. These observations suggest approaches to the study of routes of transmission to and among humans.
Waarschijnlijk (maar we weten het niet) is de mens tot de toe ongevoelig voor deze overdracht omdat de wetenschappers denken (maar niet weten) dat wij niet over de juiste receptoren beschikken.

Des te opmerkelijker is het advies van de WHO om de patienten in onderdruk onder te te brengen. Raar he.

Tevens heeft het virus een hekel aan goede hygiënische omstandigheden Dat geldt voor de meeste virussen, maar ga mij vertellen hoe je in West-Afrika dit gaat implementeren. Een groot gedeelte van de rurale bevolking is gewoon afhankelijk van bushmeat. Ik zie het nog niet gebeuren dat de jagers daar de apen opensnijden met rubberhandschoenen en een mondkapje.

daar het tot nu toe alleen overgedragen word door lichaamsvloeistoffen. Klopt, met de nadruk op "tot nu toe"


Het word pas een pandemie als het virus zich ontwikkeld of in een gebied uitbreekt waar veel mensen onder slechte hygiënische omstandigheden leven, of het een dierlijke gastheer vind die meer over de hele wereld voorkomt b.v. trekvogels.

Klopt, en het diertje met dit enorme verspreidingsgebied is het zoogdier vleermuis in meerdere varianten. Zeg maar dit plaatje van de WHO:

Image

muddyron
Articles: 0

Re: Ebola in Brazilie

Post by muddyron » Mon Aug 11, 2014 20:41

ik dacht dat ik vrij duidelijk ben geweest,de manier waarop jij generaliseert, dus alle opa"s (oudere mensen dus)op een hoop gooien en blijkbaar krijgen ze nu ook al de schuld van de inderdaad gebrekkige kennis van het geschreven woord,de schuld daarvan zou je overigens in de schoenen moeten schuiven van de overheid ,nadat die ,in hun oneindige wijsheid ,besloot met het invoeren van de Mammoetwet ,in 1970 geloof ik, waardoor het onderwijs in Nederland met sprongen achteruitgehold is tot op de dag van vandaag aan toe,maar dat is natuurlijk een ander topic lol.

Post Reply