Link2Brazil Met de ogen op de wereld gericht

Plaats reactie
Redactie

Link2Brazil Met de ogen op de wereld gericht

Bericht door Redactie »

Link2Brazil Met de ogen op de wereld gericht
by Redactie


Afbeelding

Het zal voor iedereen - zeker voor de Brazilianen - inmiddels duidelijk zijn dat de president, verkozen voor de derde keer, wat meer bezorgd is voor de internationale problemen dan voor de noden van zijn eigen land. De cijfers liegen er niet om. Journalist Ricardo Noblat zocht het even uit.

Dertig internationale ontmoetingen in 5...

Read more
Felix
Berichten: 4885
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Link2Brazil Met de ogen op de wereld gericht

Bericht door Felix »

Lula wil graag als internationaal staatsman erkend worden maar zal nu moeten begrijpen dat e.e.a. afhangt van wat hij in Brazilië zelf voor elkaar krijgt. Vooralsnog lijken zijn paradepaardjes milieu en indianenvolkeren schipbreuk te lijden ook omdat de president zoveel met het buitenland bezig is en misschien moe is van het steeds maar onderhandelen met parlementariërs hier binnen. De personen die hij voor die taak heeft aangewezen lukt dat niet naar behoren, misschien hebben ze daar in feite ook te weinig ruimte voor.

In Brazilië is men verder ook relatief weinig geïnteresseerd in zijn initiatieven betreffende Ukraíne of binnen Latijns Amerika, men wil eerst stabiliteit en een regering die eindelijk op een gedegen manier aan zijn taak begint.

Een duidelijk probleem is ook de gebrekkige en inefficiënte communicatie van de regering met de Brazilianen zelf.
Plaats reactie