Braziliaanse economie voor het eerst groter dan Britse.

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
Veger & Blik
Articles: 0
Posts: 729
Joined: Tue Mar 06, 2007 23:48

Braziliaanse economie voor het eerst groter dan Britse.

Post by Veger & Blik » Mon Dec 26, 2011 14:53

http://www.hln.be/hln/nl/3424/economisc ... itse.dhtml

Braziliaanse economie voor het eerst groter dan Britse.

De Braziliaanse economie is nu voor het eerst groter geworden dan de Britse economie, zo maakte onderzoeksgroep Centre for Economics and Business Research (CEBR) vandaag bekend. De Brazilianen komen daarmee op de zesde plaats ter wereld.
Volgens CEBR-directeur Douglas McWilliams is er sprake van een trend. "De grote economische verschuivingen duiden niet alleen op een wissel van west naar oost, maar we zien ook dat landen die vitale grondstoffen produceren -voedsel en energie- het heel goed doen en geleidelijk op de economische ladder klimmen", verklaarde hij aan de Britse zender BBC.

Uit de gegevens van CEBR blijkt ook dat de Aziatische landen aan een opmars bezig zijn, ten nadele van de Europese economieën. De onderzoeksgroep verwacht dat de economie in de eurozone volgend jaar met 0,2 procent zal krimpen als het europrobleem wordt opgelost, en zelfs 2 procent als er geen oplossing zou worden gevonden.

Rusland zou dit jaar opklimmen tot de negende plaats en tegen 2020 zelfs de vierde plaats in de rangschikking innemen. India zou tegen dan de vijfde plaats bezetten. (belga/adv)
26/12/11 13u44

:-)

V&BPost Reply