Braziliaanse zendeling voor de rechter voor houden slaven.

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 2245
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Braziliaanse zendeling voor de rechter voor houden slaven.

Bericht door quasimodo » do mei 07, 2015 15:52

DONDERDAG 7 MEI 2015

Braziliaanse zendeling voor de rechter voor houden van zo'n 100 Zo’é inheemsen als slaven
Inheemsen gedwongen om noten te verzamelen voor paranotenhandelaar

Zo’é ondergebracht in tenten van dekzeil en stro


Een zendeling met links naar de controversiële Amerikaanse New Tribes Mission (NTM) is beschuldigd van het houden van bijna 100 Amazone-indianen in het noorden van Brazilië onder schokkende omstandigheden 'gelijk aan de slavernij'. Dat bericht woensdag 6 mei 2015 de internationale in Londen gevestigde organisatie Survival International die opkomst voor tribale volkeren wereldwijd.

Tussen 2010 en 2012 werden 96 inheemse Zo'é verluidt gedwongen te werken in de lucratieve paranotenhandel, noten verzamelen in het bos, in ruil voor oude kleren, pannen en andere industriële producten. Openbare aanklagers brachten de zaak voor en die wordt nu door een plaatselijke rechtbank behandeld.

Het persbericht van de aanklagers van 8 april van dit jaar stelt, dat de 'indianen werden ondergebracht in 'tenten' gemaakt van dekzeilen en stro ... voedsel ontbrak en ze waren zichtbaar mager en sommige van hen waren ziek'. (zie ook onderaan)De zendeling, Luiz Carlos Ferreira, en de paranotenhandelaar, Manoel Ferreira de Oliveira, waren beiden naar verluidt leden van de NTM, die illegaal contact opnamen met de toenmalige ongecontacteerde Zo'é in 1987. Een kwart van de Zo'é werd vervolgens weggevaagd door ziekte.

De Braziliaanse autoriteiten verdreven de NTM missionarissen in 1991 en het Braziliaanse Hooggerechtshof verbood hen terug te keren.
Maar Luiz Carlos Ferreira vestigde een basis op Manoel Ferreira de Oliveira's land, in de buurt van het grondgebied van de Zo'é's, blijkbaar om ze van hun land te lokken om ze te evangeliseren.

Hoewel ze met meer dan 30 jaar geleden in contact kwamen met de buitenwereld, zijn de Zo'é - die vandaag de dag nog maar zou bestaan uit zo'n 260 stamleden - nog steeds zeer kwetsbaar voor ziektes overgedragen door buitenstaanders.

Geïsoleerd levende stammen zijn de meest kwetsbare gemeenschappen op de planeet. Hele bevolkingsgroepen kunnen worden weggevaagd door ziektes als griep en mazelen waarvoor ze geen weerstand hebben, aldus Survival International.


https://youtu.be/w-5IjjnYaho
http://www.de-surinaamse-krant.com/2015 ... chter.htmlPlaats reactie