fortaleza....paradijs?

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Post Reply
al bundy
Articles: 0
Posts: 10
Joined: Sat Oct 30, 2010 19:00

fortaleza....paradijs?

Post by al bundy » Mon Nov 01, 2010 22:05

geachte braziliefhebbers,
Ook ik wil jullie graag verrijken met mijn ervaringen van het "spannende"stadje ('slechts''3 miljoen inwoners) Fortaleza, of door mijn maat, mr McAroni, wel vaker genoemd: voor te lezen!
De eerste ervaring met Brazilie begon bij een andere maat van me, die, inmiddels veel gehoord, een meisje ontmoette in Natal en naar bewezen was de in 9 maanden spontaan ontwikkelde gewichtstoenname van ruwweg een kilootje of 12, sedeert 2007 al bezig is, de desbetreffende dame met, jullie begrepen dit al, met kind, hierheen te halen....omdat het, in zijn ogen, nou eenmaal zo is, dat we in NL betere daken boven mensen hun hoofd bouwen dan in Brazil.
Gedurende dit langdurige proces, waarin de desbetreffende relatie meer lijkt op een stoplicht, begon de nieuwsgierigheid te ontstaan aan mijn zijde. Uiteraard niet door bovenstaand verhaal, maar door de vele interessante opties die wellicht nog iets veelbelovender zouden zijn in Fortaleza..... Natuurlijk heb ik het hier over de kunst, cultuur, oude gebouwen en de plezierige dagtochtjes, aldaar van te genieten........(ahum!)
Eind maart, dit jaar, vertrok ons vliegtuig richting het onbekende, zonovergoten, Brazilie. Reeds op het vliegveld werd ons binnen 15 minuten duidelijk dat het 'vakantieidee'wat wij tot nu toe mochten ervaren in landen zoals Spanje, Portugal, Turkije en Griekenland, wel eens een heel andere wending kon gaan krijgen.
Door enthousiasme van de lokaal gevestigde Nederlandse specialisten aldaar, werden wij al snel ingewijd in een vakantiesfeer waarin kerken, bibliotheken, antiekmarkten en bezichtingen van bossen en/of andere objecten, van ondergeschikt belang zijn. Hiermee niets ten nadele van de omgeving gezegd, want als je dat wel wilt, is Brazil ècht fenomenaal!!
Binnen een uur na aankomst hadden we reeds de hand gedrukt van Rob van het Heineken Cafè, Kees de Urker van de Satèhut en Wil van het Pintje!
Enigszins verbaasd ben je, wanneer de vrouwelijke aandacht op een niveau staat, waaraan je in het kille europa alleen maar hebt durven dromen, daar ik mezelf niet classificeer als de geboggelde van de Notre Dame, maar de weg naar Schwarzenegger of Jean-claude van Damme nog een hele afstand is! ik ben met mijn 2 meter niet bepaald de kleinste en aangezien de haargroei op mijn voorhoofd vergeten is te zorgen voor continuiteit, mag ik mijzelf gelukkig prijzen met een altijd klaar staande grote bek(amsterdammer), die aldaar door het beheersen van de portugese taal, voor veelvuldig aanspraak zorgde....HEEL leuk!
Het leren kennen van veel plaatselijke bewoonsters komt op je af als een wervelwind en is, als je verder niet nadenkt, zelfs ego-strelend!
Deze 14-daagse vakantie ging als een sneltrein voorbij, waarbij ook ik een souvenir overhielt, in de vorm van een soort gebroken hart, nadat ik na veelvuldig internet en telefonisch contact, toch maar de bekende eieren voor mijn geld koos en besefte dat de kans een serieuze relatie hieraan over te kunnen houden, wel erg klein is....je moet, zoals gezegd, de 'goeie'treffen!!
Echter, Fortaleza heeft iets verslavends....en hierdoor was het niet moeilijk de 2e keer volmondig JA te zeggen, op de gedachte half september wederom af te reizen naar Fortaleza!! Door een, relatief goedkope, upgrading van de ticket, heerlijk 1e klas gevlogen....eindelijk mn lange stelten MET bloed in de onderbenen!!
Reeds bekend met het onbekende, begaven wij ons, met de instelling deze keer wel iets van de omgeving ed. te gaan zien, in het 'feest'- gedruis van het u wel bekende stadje....
Een 'vaste'aanstelling van de sollicitante was afgelopen keer snel gebeurd en hierdoor verliep het verblijf toch enigszins anders dan de eerste keer: het centrum, andere uitgaansgelegenheden dan de voor de hand liggende en intensiever contact met niet-horeca gebonden bewoners, zorgden ervoor een objectiever beeld te krijgen van deze stad. Echt leuk blijken uitstapjes naar Canoa Que Brada ed. te zijn en of je nou van stappen of zon-zee-strand houdt, vervelen hoeft geen moment!!
Helaas moest ook deze vakantie weer tot een eind komen maar gaf wel aan dat Fortaleza een plek is, waarschijnlijk diverse plekken in Brazil, waar je naar terug blijft komen....om diverse redenen!! TOP!! 2 keer per jaar moet kunnen, dan maar geen nieuwe auto!!!!!! groet van Al BundyUser avatar
q en q
Articles: 0
Posts: 257
Joined: Wed Nov 10, 2010 23:55
Location: Teresina

Post by q en q » Thu Nov 11, 2010 01:19

Beste heer Bundy, zo zie je maar weer dan denk je dat alle inentingen bij de GGD te hebben gehaald dan mis je er toch nog een, de inenting tegen het FORTALEZA VIRUS, tja ik zal je uit je droom halen die is er niet, wel goed dat je verder hebt gekeken als Fortaleza ,zeker aan te raden om eens een week in een andere stad zoals Rio te gaan kijken en kun je altijd je vakantie lekker afsluiten in het bruisende Forta........
Leef met de dag........morgen kan het je laatste zijn ;-)

User avatar
q en q
Articles: 0
Posts: 257
Joined: Wed Nov 10, 2010 23:55
Location: Teresina

aller aardigst reacktie van dorus

Post by q en q » Thu Nov 11, 2010 17:24

Dorus het klopt dat ik uit de tijd stam van het programma Q en Q, maar we kennen elkaar hoor, het programma Q en Q was ook misterieus, dus ik ook, maar over wat ik en dhr. Bundy hebben geschreven is zeker duidelijke taal. Het is jammer dat het tourisme terug loopt, ook al door dat de real zo sterk is geworden plus daarbij opgeteld de vele ruzie's onder de medelanders. Het is er niet gezelliger op geworden, maar ik hoop van harte dat daar ooit een keer een eind aan komt. Voor de rest is Fortaleza en de omliggende plaatsen fantastisch om vakantie te houden en is er voldoende vertier voor iedereen.We hopen via deze corner vele positieve tips en leuke anokdotes de site in positieve zin voor nieuwe touristen levendig te houden......dit verdient onze favoriete vakantie stad FORTALEZA.

PS waar is je reactie gebleven, heb je het zelf verwijdert? groeten Q en Q

User avatar
dorus
Satehut-specialist
Articles: 0
Posts: 1676
Joined: Mon Sep 17, 2007 16:40
Location: Oisterwijk

Post by dorus » Thu Nov 11, 2010 17:56

Sorry, ik wilde nog wat toevoegen maar per ongeluk verwijderd, in het kort: beide bedankt voor jullie bijdrage, ik ben het er voor 100 %
mee eens. Het is allemaal heel herkenbaar, ik denk niet alleen voor mij maar voor vele andere.
Sinds 2001

User avatar
q en q
Articles: 0
Posts: 257
Joined: Wed Nov 10, 2010 23:55
Location: Teresina

Post by q en q » Fri Nov 12, 2010 00:38

tja dan mis ik nu de toevoeging ;-)
Leef met de dag........morgen kan het je laatste zijn ;-)

User avatar
dorus
Satehut-specialist
Articles: 0
Posts: 1676
Joined: Mon Sep 17, 2007 16:40
Location: Oisterwijk

Post by dorus » Sat Nov 13, 2010 05:18

Camiel, welkom terug !!
Sinds 2001

User avatar
q en q
Articles: 0
Posts: 257
Joined: Wed Nov 10, 2010 23:55
Location: Teresina

Post by q en q » Sat Nov 13, 2010 12:48

Is camilio back in town???? ik ken hem redelijk, aardige kerel soms gek, maar hebben we allemaal geen tik???
Leef met de dag........morgen kan het je laatste zijn ;-)

Post Reply