Braziliaanse agenten mogelijk achter reeks moorden

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Braziliaanse agenten mogelijk achter reeks moorden

Post by quasimodo » Thu Jul 23, 2015 10:22

De recherche van de Braziliaanse stad Manaus onderzoekt of agenten zich schuldig hebben gemaakt aan liquidaties om zo wraak te nemen op de dood van een collega. Volgens de Britse krant The Guardian zijn bij de reeks executies in drie dagen 35 mensen vermoord.

Vrijdag werd een politieagent doodgeschoten en beroofd toen hij een bank verliet. Hij had omgerekend 14.000 euro op zak.

Later op de avond en zaterdag werden meer dan 20 mensen doodgeschoten door schutters met bivakmutsen op motoren. Maandagmorgen waren 35 mensen gedood, van wie er zeker acht een crimineel verleden hadden. Het was voor Manaus een van de dodelijkste weekenden van de afgelopen jaren.

Criminele bendes

Of er agenten achter de moorden zitten is niet zeker. Een andere theorie die de rechercheurs onderzoeken is dat een leider van een criminele bende achter de executies zit.

"We denken dat het met de dood van de agent te maken heeft, of met een gevecht tussen twee rivaliserende bendes dat in de gevangenis is ontstaan en zich nu uitbreidt naar de stad. We onderzoeken beide mogelijkheden", zegt een rechercheur.

Olympische Spelen

Manaus is de hoofdstad van de staat Amazonas en behoort niet tot de gevaarlijkste steden van Brazilië. Vorig jaar was het een van de speelsteden van het WK Voetbal en volgend jaar worden er voetbalwedstrijden gehouden voor de Olympische Spelen.

Wel is het aantal moorden sinds 2008 verdubbeld, onder meer vanwege het toegenomen drugsverkeer in het Amazonegebied.
http://nos.nl/artikel/2048424-braziliaa ... orden.htmlPost Reply