Psychotische passagier valt piloot aan in volle vlucht.

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
Veger & Blik
Articles: 0
Posts: 729
Joined: Tue Mar 06, 2007 23:48

Psychotische passagier valt piloot aan in volle vlucht.

Post by Veger & Blik » Sun Feb 26, 2012 01:02

http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/arti ... ucht.dhtml

Psychotische passagier valt piloot aan in volle vlucht.

Een piloot heeft zijn toestel veilig aan de grond kunnen zetten in Sao Paulo. Hij werd tijdens een vlucht belaagd door een gestoorde passagier. De man liep de cockpit binnen en viel de piloot aan. Hij maakte ook amok in het passagiersgedeelte van het toestel.
Het toestel van TAM was onderweg van Montevideo in Uruguay naar Sao Paulo in Brazilië toen een man met badge van de luchtvaartmaatschappij naar de cockpit stapte. Even later zwenkte het toestel naar rechts en brak er paniek uit aan boord. De piloot riep om hulp. "Plots hoorden we schreeuwen in de cockpit en twee stewardessen kwamen om hulp vragen", vertelt een anonieme passagier aan de krant El Pais. "Passagiers sprongen snel op hem maar hij vocht terug en beet een zestal passagiers. In een gezamelijke inspanning lukte het toch om hem te immobiliseren en te doen zitten", aldus de passagier.

Aan boord van het toestel zat ook minister van Industrie Roberto Kreimerman. Hij leidde een handelsmissie naar China en vertelt in de krant El Observador dat het vliegtuig plots een vreemde beweging maakte en dat passagiers aan het gillen gingen. Twintig minuten na het incident landde het toestel veilig op de luchthaven van Porto Alegre. De man werd opgepakt en overgebracht naar een psychiatrische afdeling.

TAM bevestigt de berichten over het incident maar is karig met informatie. 'Vlucht 8047 landde op Porto Alegre na een opstootje aan boord. Het incident wordt nu onderzocht door de luchtvaartautoriteiten. We verlenen onze medewerking aan het onderzoek'. Een woordvoerster van TAM wil niet zeggen of de man een badge van de luchtvaartmaatschappij droeg.

"Het leek alsof we acteurs waren in een film over 9/11", zegt passagier en oud-journalist Matia Velazco. Volgens hem duurde het tien minuten voor de crew en een aantal passagiers de gek konden bedwingen. "Een viertal probeerde om hem te bedaren en een vijfde wou hem een spuitje geven maar dat lukte niet meteen." Pas toen ze hem konden boeien en hem achterin vastbinden, keerde de rust terug. "Hij beet en verwondde verschillende passagiers. Het had kunnen uitdraaien op een tragedie", aldus een anonieme passagier. Volgens Luiz Daiello van de federale politie kreeg de man een "psychotische aanval". Toen de politie hem uit het toestel wou halen, werd hij opnieuw agressief en kwam er een elektrisch pistool aan te pas om hem te kalmeren. (vsv)
13/02/12 16u47

:-)

V&BPost Reply