Air France-toestel vermist tussen Brazilië en Parijs

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Gebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Air France-toestel vermist tussen Brazilië en Parijs

Bericht door muntje » ma jun 01, 2009 12:28

Een Frans verkeersvliegtuig van de maatschappij Air France wordt maandag vermist. Het toestel met 215 mensen aan boord is maandag boven de Atlantische Oceaan voor de kust van Brazilië van de radar verdwenen.

Het was onderweg van Rio de Janeiro naar de Parijse luchthaven Charles de Gaulle, waar het om 11.00 uur aan had moeten komen. De autoriteiten zijn naar eigen zeggen "erg bezorgd" omdat het toestel al uren weg is. Er is een crisiscentrum opgezet. Het zou een communicatieprobleem kunnen zijn maar dat komt uiterst zelden voor, aldus een functionaris van het vliegveld. Het vliegtuig is een Airbus A330.
bron:
http://www.spitsnieuws.nl/archives/buit ... jnt_v.htmlGebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Bericht door muntje » ma jun 01, 2009 13:47

UPDATE:

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Braziliaanse luchtmacht is begonnen naar een verdwenen Frans verkeersvliegtuig te zoeken. De Airbus A330-200 van Air France verdween volgens sommige Brazilaanse media al voor het toestel halverwege was.

De radars op het eilandje Ilha do Sal, ongeveer halverwege de route van Rio de Janeiro naar Parijs, zouden het vliegtuig niet hebben waargenomen. Het heeft 216 passagiers en twaalf bemanningsleden aan boord en had om 11.10 uur in Parijs moeten landen.

De zoekoperatie is gestart op het Braziliaanse eiland Fernando de Noronha voor de noordoostkust. Het is echter onduidelijk waar in het uitgestrekte gebied moeten worden gezocht.

Brazilië heeft op grond van internationale verdragen en zijn lange kust een erg groot deel van de zuidelijke Atlatische Oceaan onder zijn verantwoordelijkheid bij dergelijke zoekacties.
bron: http://www.brabantsdagblad.nl/algemeen/ ... Airbus.ece

Gebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Bericht door muntje » ma jun 01, 2009 13:49

UPDATE:

PARIJS (ANP) - Het verkeersvliegtuig van Air France dat maandag verdween op een reis van Rio de Janeiro naar Parijs, zou inmiddels geen brandstof meer hebben. Dit zei de Franse minister Jean-Louis Borloo aan het begin van de middag tegen de Franse radiozender France Info.

,,We moeten het meest tragische scenario tegemoet zien'', aldus de bewindsman. Het vliegtuig met 216 passagiers en twaalf bemanningsleden aan boord is van radars van de burgerlijke luchtvaartautoriteiten en die van militaire instellingen verdwenen, zei hij. Het leek hem uitgesloten dat het vliegtuig is gekaapt. Het is waarschijnlijk een ongeluk, aldus Borloo.

bron: http://www.destentor.nl/algemeen/buiten ... vlogen.ece

Gebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Bericht door muntje » ma jun 01, 2009 14:04

UPDATE:

Air France bevestigde dat ze geen contact meer hebben met de bemanning en dat ze het ergste vrezen voor de 216 passagiers en 12 crewleden (waaronder drie piloten). Op de luchthaven Paris Charles de Gaulle, waar het toestel heen vloog, zijn vrienden en familie van inzittenden aan het binnenstromen. Air France heeft maatregelen genomen om hen op te vangen en biedt onder andere psychologische hulp. Ook de Franse president Nicolas Sarkozy heeft al zijn medeleven met de slachtoffers en hun familie betuigd.

Vlucht AF 447, een Airbus A330-200 met registratie F-GZCP (de jongste van 16 A332's in de vloot van AF) vertrok iets na 19h lokale tijd in Rio de Janeiro en moest normaal om 11 uur lokale tijd na een vlucht van zo'n 11 uur en 15 minuten landen in de Franse hoofdstad. Omstreeks 06h uur GMT (rond 8h hier) was er geen spoor meer van het toestel op de radar en ook het radiocontact werd verbroken. Het laatste contact met de bemanning dateerde van rond de Kaapverdische eilanden en toen meldden de piloten dat ze door "zware turbulentie" vlogen.

Daarna werd niks meer geregistreerd. Waarom dat zo is, is nog niet volledig bekend. Een panne van het radarsysteem werd aanvankelijk niet uitgesloten, maar enkele uren later meldden de Braziliaanse en Franse overheden dat er niets mis is met hun (weliswaar eenvoudig militair) systeem en dat het toestel waarschijnlijk gecrasht is in de Atlantische oceaan. De Franse minister Jean Louis Borloo meldt dat het "zeer onwaarschijnlijk is dat het toestel gekaapt werd" en hij wijst dus op een spijtig ongeluk.

Verder vertelde Borloo aan persagentschap AFP en televisienetwerk TF1 dat het toestel pas ongeveer een uur en tien minuten voor haar geplande aankomsttijd gecrasht is en dus voor de kust van Marokko is neergestort. Dat is tegenstelling met de berichten die ons vanuit Brazilië bereikten. Hij meldde ook nog dat in de laatste berichten van de bemanning gesproken werd over elektrische problemen en een beginnend drukverlies in de cabine.

De vlucht is een vaak gebruikte route voor Europese passagiers die naar Brazilië willen reizen. Daarom wordt er vanuit gegaan dat veel Europeanen aan boord van de Airbus waren. Het Italiaanse persbureau ANSA is te weten gekomen dat er vijf Italianen aan boord van het toestel waren. Ook het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Air France gecontacteerd met de vraag of er Belgische passagiers aan boord van het vliegtuig waren, maar daar is nog geen informatie over.

Mensen die inlichtingen willen kunnen bellen naar het nummer van het Parijse crisiscentrum:
0033 1 57 02 10 55

bron: http://www.flightlevel.be/20090601_air- ... -kust.html

Gebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Bericht door muntje » ma jun 01, 2009 16:20

UPDATE:

De A330-200 vertrok vannacht rond middernacht, Franse tijd, vanuit Rio de Janeiro, met 228 mensen aan boord.

Na drieënhalf uur vliegen, om 3.30 uur, was het, zoals gebruikelijk, te ver van de kust om nog door de radar gelokaliseerd te worden. Vanaf dat moment hoort regelmatige communicatie van de bemanning de locatie aan te geven.

Rond 4 uur kwam het toestel in een zone waar tropische storm optrad. Om 4.15 kwamen automatische meldingen binnen dat het vliegtuig te maken het met stroomstromingen. Volgens Gougeon was toen duidelijk dat zich een ,,onverwachte situatie” aan boord had voorgedaan. Gesprekken met de commandant waren niet mogelijk, luchtvaartauroriteiten in Afrika en Brazilië werden via alarmprocedures gewaarschuwd om het vliegtuig te lokaliseren.

Tussen 7 en 8 uur waren er nog aanwijzingen dat het toestel nog vloog. Militaire autoriteiten werden ingeschakeld om het vliegtuig met hun radarsystemen te lokaliseren.

Rond 9.30 uur werden de Franse regering en andere autoriteiten gewaarschuwd dat zich een ,,ernstige situatie” aan het voordoen was, het vliegtuig keerde niet terug op de radar. Een crisiscentrum werd opgezet.

Gebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Bericht door muntje » ma jun 01, 2009 16:24

UPDATE:

Mogelijk Nederlanders aan boord.

Aan boord van het verongelukte Franse toestel zaten 216 passagiers en 12 bemanningsleden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken weet nog niet of er Nederlanders aan boord waren.

Over de nationaliteit van de passagiers is tot nu toe bekendgemaakt dat er 60 Fransen en 3 Italianen aan boord waren. Onder de passagiers waren 7 kinderen en een baby. De passagierslijst is nog niet vrijgegeven. Justitie in Parijs moet daar eerst toestemming voor geven.

De Airbus A330-200 was met vier jaar oud een relatief nieuw toestel, meldt Airbus. De bemanning was volgens een Franse regeringswoordvoerder ervaren.

bron: http://www.nos.nl/nos/artikelen/2009/06 ... A5B13.html

Gebruikersavatar
Wade
Artikels: 0
Berichten: 886
Lid geworden op: za mei 05, 2007 23:16
Locatie: Bélgica

Bericht door Wade » ma jun 01, 2009 17:53

Allez bon, daar gaat de reputatie van de A330 van crashvrij toestel... heeft het toch 16 jaar vol gehouden

Basic.
Artikels: 0
Berichten: 97
Lid geworden op: do feb 14, 2008 08:21

'Vooral Brazilianen aan boord Airbus'

Bericht door Basic. » ma jun 01, 2009 18:09

'Vooral Brazilianen aan boord Airbus'

PARIJS - De meeste passagiers in de maandag boven de Atlantische Oceaan vermiste Airbus A330-200 van vliegmaatschappij Air France zijn Brazilianen. Dat zei een Franse minister maandag, aldus persbureau AFP.
Verder waren er ongeveer veertig Fransen en twintig Duitsers aan boord van het vliegtuig dat op weg was van Rio de Janeiro naar Parijs. Aan boord waren in totaal 228 mensen.

http://www.ad.nl/buitenland/3258475/Voo ... irbus.html

Gebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Bericht door muntje » ma jun 01, 2009 19:22

UPDATE:
De woordvoerder las op de luchthaven een passagierslijst voor. Daaruit bleek dat het merendeel van de 216 passagiers de Braziliaanse of de Franse nationaliteit hebben. Ook waren er onder meer achttien Duitsers, negen Italianen, zes Amerikanen, vijf Chinezen, vier Hongaren, twee Spanjaarden, twee Britten, twee Marokkanen en twee Ieren aan boord.

De Airbus van Air France verdween maandag tijdens een vlucht van Rio de Janeiro naar Parijs. Intussen wordt er in het immense gebied in de Atlantische Oceaan tussen het noordoosten van Brazilië en de Kaapverdische eilanden gezocht naar een spoor van het vliegtuig.

Volgens de eerste bevindingen van Air France zou het vliegtuig in een zware storm beland zijn en werd het toestel mogelijk neergebliksemd. Een automatische boodschap van het toestel gewaagde van verscheidene elektrische defecten. Experts betwijfelen intussen of een blikseminslag rechtstreeks tot een crash van het toestel heeft geleid.

De Franse president Nicolas Sarkozy, die maandagmiddag op de luchthaven van Roissy arriveerde om de familieleden een hart onder de riem te steken, verklaarde dat tot dusver "geen enkel precies element" kan verklaren waarom het vliegtuig van Air France verdween.
bron: http://www.standaard.be/Artikel/Detail. ... 090601_033

Gebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Bericht door muntje » ma jun 01, 2009 21:18

UPDATE:
Eén Nederlander in gecrasht vliegtuig.

(Novum) - In het Air France-toestel dat maandag bij Brazilië van de radar verdween zat zeker een Nederlander. Dat blijkt volgens de luchtvaartmaatschappij uit de passagierslijst die Brazilië heeft vrijgegeven. Het ministerie van Buitenlandse zaken kan nog niet bevestigen dat er een Nederlander aan boord was.

Van de 216 passagiers hebben er 61 de Franse nationaliteit, 58 de Braziliaanse, en 26 de Duitse. In totaal waren er 32 verschillende nationaliteiten aan boord van de Airbus, die op weg was van Rio de Janeiro naar Parijs. Ook zaten er negen Chinezen, negen Italianen, zes Zwitsers, vijf Britten, vijf Libanezen, drie Ieren, drie Noren, drie Spanjaarden en twee Amerikanen in het toestel, dat nog steeds niet is teruggevonden. Er waren twaalf bemanningsleden aan boord.

Volgens de Franse minister van vervoer Jean-Louis Borloo moet het ergste gevreesd worden voor de inzittenden.

De Braziliaanse luchtmacht zoekt naar het vliegtuig in de buurt van de eilandengroep Fernando de Noronha. Het vliegtuig verloor daar ruim vier uur na vertrek het radiocontact. Fernando de Noronha ligt zo'n driehonderd kilometer uit de kust, ten noordoosten van Natal. Het vliegtuig had volgens Air France boven de Atlantische Oceaan in zwaar weer te kampen met hevige turbulentie.

Zondag rond 23.00 uur Braziliaanse tijd werd een automatisch alarmsignaal afgegeven, dat wees op kortsluiting. Luchtvaartexpert Chris Yates zei dat het vliegtuig mogelijk zo snel was neergestort dat de piloot geen tijd meer had om zelf een noodmelding te doen. Een woordvoerder van Air France sprak van blikseminslag als mogelijke verklaring voor de mysterieuze verdwijning van het vliegtuig.

De Franse president Nicolas Sarkozy sprak zijn 'grote ongerustheid' uit en zei dat de Amerikanen helpen het vliegtuig te localiseren.
bron: http://www.elsevier.nl/web/Artikel.htm?contentid=235792

Gebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Bericht door muntje » di jun 02, 2009 18:17

Resten van verongelukt vliegtuig gevonden 2-06-09
In de Atlantische Oceaan zijn waarschijnlijk resten van de verongelukte Airbus gevonden.

De Braziliaanse luchtmacht zegt dat 650 kilometer ten noorden van het populaire vakantie-eiland Fernando de Noronha onder meer vliegtuigstoelen, een oranje boei en een trommel zijn gevonden. Dat eiland ligt zo'n 500 kilometer van het Braziliaanse vasteland.

Ook zijn er op de radar kerosinevlekken en stukken metaal in zee gezien. De piloten zagen de brokstukken op twee verschillende plekken, ongeveer zestig kilometer van elkaar verwijderd.

Omkeren
De plekken liggen rechts van de lijn waarop het vliegtuig had moeten vliegen. Volgens kolonel Amaral van de Braziliaanse luchtmacht kan dat betekenen dat de piloot heeft geprobeerd om terug te keren naar Fernando de Noronha.

Het is nog niet helemaal zeker dat het om resten van de Airbus gaat. De bedoeling is om nu snel enkele delen van het wrak te bergen. "We hebben iets nodig met het serienummer van de Airbus", aldus kolonel Amaral.

Braziliaanse schepen zijn onderweg, het duurt nog een dag voor ze er zijn. Volgens piloten was er geen teken van leven. Braziliaanse autoriteiten gaan er vanuit dat alle passagiers dood zijn.


Senegalese kust
Eerder vandaag werd gezegd dat de Braziliaanse marine voor de Senegalese kust brokstukken zou hebben gezien. Een Frans marineschip vertrok daarna vanuit de Senegalese hoofdstad Dakar om poolshoogte te nemen. Het West-Afrikaanse land is een vroegere Franse kolonie.

De Franse luchtmacht heeft bij de zoektocht een Apache-helikopter ingezet, die kan lang in de lucht blijven en is uitgerust met ultamoderne zoekapparatuur.

Onduidelijkheden
De afgelopen dag waren er veel tegenstrijdige berichten over de mogelijke lokatie van het verongelukte vliegtuig. De eerste concrete aanwijzing kwam van een piloot van een de Braziliaanse maatschappij TAM.

Hij zei dat hij op de route van Europa naar Brazilië op volle zee "oranje vlekken" heeft gezien, wat zou kunnen duiden op brandende resten. Maar de bemanning van een schip dat in de buurt was, heeft niets gevonden.

Oorzaak
De Airbus A330 was onderweg van Rio de Janeiro naar Parijs. De piloten waren ervaren en het toestel was relatief nieuw (2005), zei een Franse regeringswoordvoerder.

Aan boord waren 216 passagiers (126 mannen , 82 vrouwen, 7 kinderen en een baby) en 12 bemanningsleden.

Onder de passagiers was ook een Nederlandse man en een 40-jarige Nederlandse vrouw. Zij woonde bijna haar hele leven in Brazilië, werkte voor de Braziliaanse oliegigant Petrobras en reisde op een Braziliaans paspoort.

Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend. Voordat het vliegtuig van de radar verdween was kortsluiting aan boord gemeld. Het toestel was door zwaar onweer gevlogen en er wordt gespeculeerd dat het getroffen was door bliksem.

bron: http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen ... ondst.html

Gebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Bericht door muntje » wo jun 03, 2009 14:03

Air France ontving bommelding

Ook al werd de mogelijkheid van een terroristische aanslag eerder van de hand gedaan, na een bericht van Foxnews naar aanleiding van Braziliaanse berichtgeving, wordt wel in die richting gedacht. Vijf dagen voor de ramp waarin de Airbus A330 van Air France neerstortte in de Atlantische Oceaan ontving de luchtvaartmaatschappij namelijk een dreigtelefoontje.

De anonieme beller liet weten dat in een toestel dat van Buenos Aires naar Parijs zou vliegen, een bom verborgen zou zijn. Het vliegtuig dat daags daarna die route volgde, werd door de Argentijnse Explosieven Opruimingsdienst intensief doorzocht. Er werd niets abnormaals gevonden. Het toestel kwam vervolgens zonder probleem in Frankrijk aan.

De brokstukken die gevonden zijn, werden intussen geanalyseerd en de autoriteiten bevestigden dat het om de vermiste Airbus A330 gaat. Pas als de zwarte doos gevonden wordt, is het mogelijk de oorzaak van de crash te achterhalen. Tot nu toe heeft niemand de aanslag opgeëist.

bron: http://spotlight.excite.nl/nieuws/924/A ... bommelding

Gebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Bericht door muntje » wo jun 03, 2009 16:29

Groot wrakstuk verongelukte Airbus gevonden

BRASILIA - Een patrouillevliegtuig van de Braziliaanse luchtmacht heeft in de Atlantische Oceaan een 7 meter groot wrakstuk van het maandag neergestorte Air Francevliegtuig ontdekt.

Daarnaast werden over een lengte van 20 kilometer olie- en kerosinesporen aangetroffen.

Dat maakte een woordvoerder van de luchtmacht woensdag in Brasilia bekend. Inmiddels bereikte een schip van de Braziliaanse marine het gebied waar al eerder brokstukken waren gelokaliseerd, 1200 kilometer van het Braziliaanse vasteland.

Zoektocht

Vijf vliegtuigen uit Brazilië, Frankrijk en de Verenigde Staten zijn woensdag bij daglicht verder aan het zoeken naar resten van de maandag verdwenen Airbus van Air France.

De vliegtuigen namen het stokje over van een Braziliaans vliegtuig dat in het donker met speciale sensoren naar wrakstukken had gezocht. Dat vliegtuig ontdekte de eerste resten, waaronder een vliegtuigstoel.


Geen overlevenden

Tot nog toe zijn nog geen overlevenden aangetroffen. De kans is klein dat inzittenden de ramp hebben overleefd.

Naast de vliegtuigen zoeken ook vrachtschepen in het gebied naar wrakstukken. Zij worden in de loop van de dag afgelost door de Braziliaanse marine, die tijd nodig had om op de onheilsplek aan te komen.


Gestaakt

Een van de twee Nederlandse schepen die meedoen aan de zoektocht naar overblijfselen van de neergestorte airbus, is daar noodgedwongen mee gestopt.

Dat heeft de reder van het schip laten weten. De UAL Texas van rederij Flinter moest stoppen met zoeken vanwege brandstofgebrek.

Het schip is op weg naar Trinidad om te bunkeren, aldus een woordvoerder van de rederij woensdagmiddag. De bemanning heeft geen wrakstukken gevonden.


Jo Cedar

Bij de zoekactie is nog een ander Nederlands schip betrokken, de chemicaliëntanker Jo Cedar van rederij Jo Tankers.

Volgens een zegsman van de reederij gaat dit schip door met zoeken zo lang de brandstofvoorraad dat toelaat. Tot woensdagmiddag had de bemanning nog niets gevonden.

De zoekactie wordt vanuit Brazilië gecoördineerd. Het afspeuren van het wateroppervlak gebeurt onder andere met verrekijkers en infraroodkijkers en extra personeel op de brug.

bron: http://www.nu.nl/algemeen/1973180/groot ... onden.html

Gebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Bericht door muntje » wo jun 03, 2009 21:35

Man uit Haps in neergestort vliegtuig Air France.
http://www.omroepbrabant.nl/?news/11895 ... rance.aspx

Bert
Artikels: 0
Berichten: 535
Lid geworden op: di apr 29, 2008 18:57
Locatie: Fortaleza

Bericht door Bert » do jun 04, 2009 14:29

Hij was ALLEEN op vakantie geweest...

Gebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Bericht door muntje » do jun 04, 2009 21:02

Eerste brokstuk Air France-vliegtuig geborgen.

Een helikopter van de Braziliaanse luchtmacht heeft donderdag een eerste brokstuk opgevist van het Air France-vliegtuig dat maandag in de Atlantische Oceaan is gestort.

Het gaat om een vrachtpallet dat in zee dreef. Ook zijn twee zwemvesten gevonden. Lichamen of lichaamsdelen zijn nog niet aangetroffen. De helikopter vond de brokstukken ongeveer 550 kilometer ten noordoosten van de Braziliaanse eilandengroep Fernando de Naronha.

De Airbus A330 van Air France verdween toen het toestel tijdens een vlucht van Rio de Janeiro naar Parijs in een onweersgebied vloog. Aan boord bevonden zich 216 passagiers en twaalf bemanningsleden.

Air France heeft familieleden van de passagiers van vlucht 447 laten weten dat zij geen hoop mogen koesteren dat iemand de crash heeft overleefd. Het toestel is al in de lucht of bij aanraking met het wateroppervlak in stukken gebroken, kregen de families te horen.

De Franse instantie die de vliegramp onderzoekt zegt dat tot nog toe maar twee zaken zijn vastgesteld: een is dat de serie automatische berichten die het vliegtuig uitzond tegenstrijdige gegevens over de snelheid van het vliegtuig aangaven; het andere is dat het toestel door een gevaarlijke storm vloog. De onderzoeksdienst waarschuwde tegen ’overhaaste interpretatie of speculatie’, nadat het dagblad Le Monde op basis van anonieme bronnen had gemeld dat de Airbus met een onjuiste snelheid vloog.

bron: http://www.standaard.be/Artikel/Detail. ... bsection=2

Gebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Bericht door muntje » vr jun 05, 2009 21:55

Onderzeeërs zoeken naar rampvliegtuigFrankrijk heeft een nucleaire onderzeeër op pad gestuurd om te zoeken naar de zwarte dozen van de maandag boven de Atlantische Oceaan verdwenen Airbus A330-200 van Air France.

Een speciaal onderzoeksschip met twee kleine onderzeeërs aan boord is al op weg naar de plek des onheils. Het vaartuig heet de Pourqoi Pas (Waarom Niet), en kan eventueel de zwarte dozen ook bergen, want de onderzeeërs kunnen tot 6000 meter diep duiken.

Over het algemeen is de zee in het zoekgebied niet dieper dan 5000 meter. Op sommige plaatsen is het echter wel acht kilometer diep, zo denken Braziliaanse en Franse deskundigen.
bron: http://www.spitsnieuws.nl/archives/buit ... irbus.html

Gebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Bericht door muntje » za jun 06, 2009 19:04

De Braziliaanse luchtmacht heeft vandaag gemeld dat lichamen van inzittenden van het verdwenen vliegtuig van Air France zijn gevonden. De Airbus stortte maandag in de Atlantische Oceaan. In het toestel zaten 228 mensen.

Het neergestorte vliegtuig verzond 24 automatische foutmeldingen voordat de systemen van het toestel uitvielen, lieten onderzoekers naar de vliegramp eerder vandaag weten.

Het hoofd van het Franse agentschap BEA dat de ramp onderzoekt, Paul-Louis Arslanian, liet weten dat de Airbus A330-200 problemen had bij het bepalen van de snelheid. Eerder meldde de Franse krant Le Monde dat het toestel in onstuimig weer mogelijk te langzaam en te laag had gevlogen.

Arslanian zei dat Airbus de snelheidsmeters van de A330-toestellen aan het vervangen is naar aanleiding van een aantal storingen. Hij benadrukte dat de toestellen waarvan de meter nog niet is vervangen, zeer veilig zijn.

Verder lieten de onderzoekers weten dat de automatische piloot van het toestel uitstond, voordat de Airbus neerstortte. Het is niet duidelijk of de automatische piloot niet werkte of dat hij was uitgezet. Volgens Arslanian waren de weersomstandigheden niet uitzonderlijk op het moment van de ramp.

Hij stelde dat niet kan worden uitgesloten dat er een aanslag op het vliegtuig is gepleegd. Hij voegde eraan toe dat dit niet waarschijnlijk was.

Het vliegtuig van Air France met aan boord 228 mensen stortte maandag neer in de Atlantische Oceaan tijdens een vlucht van Rio de Janeiro naar Parijs. Het wrak is nog steeds niet gevonden. Onder meer Braziliaanse en Franse schepen en vliegtuigen zoeken naar de Airbus. Parijs stuurt een onderzeeër naar het gebied.

bron: http://www.nrc.nl/buitenland/article226 ... e_gevonden

Gebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Bericht door muntje » do jun 11, 2009 13:13

Nederlandse rederij op zoek naar zwarte doos.

Een bijzondere klus voor rederij Fairmount uit Rotterdam. Met twee schepen boordevol sonarapparatuur gaan ze op zoek naar de zwarte doos van het neergestorte Air France toestel in de Atlantische Oceaan.

Het crash gebied moet helemaal worden uitgekamd. Een zwarte doos zendt gemiddeld maar 30 dagen signalen uit. Nu bekend is geworden dat er waarschijnlijk twee extremisten aan boord van het Air France toestel zaten stijgt de druk om deze zwarte doos op tijd te vinden. Rederij Fairmount heeft nu twee schepen in Brazilie liggen. Ze zijn met een groot team bezig om alle voorbereidingen te treffen voor de zoekactie. De schepen varen binnen twee dagen uit.

bron: http://www.hartvannederland.nl/item/236 ... warte_doos

Gebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Bericht door muntje » ma aug 03, 2009 20:41

Weer incident Air France-vlucht PARIJS - Opnieuw hebben zich problemen voorgedaan met de snelheidsmeters tijdens een Air France-vlucht. Niet goed functionerende snelheidsmeters worden genoemd als een van de mogelijke oorzaken van de crash van vlucht AF 447 van Rio naar Parijs op 1 juni, waarbij 228 personen omkwamen.


Het nieuwste incident met de snelheidsmeters deed zich voor bij een Airbus A 320.
Het nieuwste incident deed zich voor op 13 juli tijdens een vlucht van Rome naar Parijs, maar is dinsdag pas naar buiten gebracht door de Franse krant Le Figaro. Het heeft voor veel beroering gezorgd bij Air France. Bij vlucht AF 1095 functioneerden de snelheidsmeters van een Airbus A 320 niet goed. De passagiers zouden echter geen seconde in gevaar zijn geweest.

Na het drama met vlucht AF 447 heeft Air France onder druk van de pilotenvakbond begin juni de snelheidsmeters vervangen door een betrouwbaarder type. De A 320 was uitgerust met dit nieuwe type, maar ook deze zogeheten pitotmeters vertoonden gebreken. De vluchtgegevens meldden een plotselinge uitval van snelheidsmetingen en vervolgens ook van andere gegevens. Het incident zou niet langer dan een minuut hebben geduurd.

Volgens een leidinggevende van Air France is het rapport van de piloot niet compleet en wordt in samenwerking met onder andere Airbus een onderzoek ingesteld. De vakbond dringt aan op een andere leverancier van snelheidsmeters.
bron: http://www.telegraaf.nl/buitenland/4498 ... tml?p=14,1

Plaats reactie