Windows 7

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Salseros
Artikels: 0
Berichten: 2968
Lid geworden op: za feb 24, 2007 01:00
Locatie: Dordrecht / Fortaleza

Windows 7

Bericht door Salseros » vr okt 23, 2009 16:37

Nog voor de officiële lancering werden piraatversies van het nieuwe besturingssysteem Windows 7 al aangeboden door straatventers (camelôs) in de Rua Santa Ifigênia (centrum São Paulo).

Die straat is een soort elektronisch paradijs en een nachtmerrie voor vele normale handelaars. In een straal van 4 woonblokken werd de nieuwe hoop van Microsoft aangeboden voor prijzen gaande van R$ 10 tot 15 (4 tot 6 euro).

De verkopers riepen dat het nieuwe besturingssysteem lichter en sneller is, en dat het aangeboden werd voor dezelfde prijs als Windows Vista, “te nemen of te laten”. Hier in Brazilië kost een officiële versie tussen R$ 329 (Home Basic) en R$ 669 (Ultimate) (tussen 130 en 270 euro).

Het nieuwe besturingssysteem vereist op zijn minst een processor van 1 GHz, 1GB RAM en 16GB op de harde schijf. Microsoft Brasil ontkent dat hun prijzen te hoog zijn en dat ze daardoor de piratenhandel stimuleren. Ze zeggen erbij dat wie een piratenversie koopt, een grote kans heeft dat zijn nieuwe besturingssysteem geen updates kan ontvangen en dat vele van die piraatversies niet eens door het valideringsproces geraken. Wie er toch in slaagt om Windows 7 te laten werken op zijn/haar computer, zal vroeg of laat toch geconfronteerd worden met de laconieke mededeling dat hij/zij met piraatsoftware opgezadeld zit, met alle mogelijke gevolgen vandien.

Een onderzoek dat eerder dit jaar werd uitgevoerd, toont aan dat Brazilië op de 9de plaats staat van de landen waar piraatsoftware financiële schade veroorzaakt voor de software producenten. Die financiële schade wordt (uitsluitend voor Brazilië) geraamd op R$ 1,6 miljard per jaar.

Bron: Klik Hier!Gebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Bericht door muntje » zo okt 25, 2009 20:23

het viel ons op dat ik juni de meesta internetcafe's al draaiden op de beta-versie van windows7.

Plaats reactie