Marina Silva in Nederland

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 28
Berichten: 1579
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56

Marina Silva in Nederland

Bericht door Progresso » ma okt 02, 2017 16:48

Podium / di 10 okt / 17:00

Marina Silva: duurzaamheid en natuurbehoud voorbij het politieke verschil

Afbeelding

Op 10 oktober spreekt Marina Silva, de voormalig minister van milieu in Brazilië en presidentskandidaat voor 2018 over de drastische maatregelen die zij trof om het Amazonegebied te beschermen. Silva bepleit dat zowel links als rechts samen een geïntegreerde en dynamische duurzame wereld zouden moeten creëren, die daarbij goed is voor de maatschappij, economie en politiek en voor de mensheid met al zijn diverse culturen. Tijdens het programma gaan we in gesprek over wie de zorg voor onze aarde aangaat. Is milieuzorg en natuurbehoud een zaak van iedereen?

In 1994 werd Marina Silva de jongste senator die ooit verkozen was tot de Federale Senaat van Brazilië. Silva groeide op in het Amazonegebied als een van twaalf kinderen in een familie van rubbertappers op een rubberplantage. Ze werkte zich op tot minister van milieu en zet zich succesvol in voor het beschermen van de natuur, sociale rechtvaardigheid en duurzame ontwikkelingen het Amazonegebied. Daarbij zorgde ze dat de ontbossing afnam met bijna zestig procent tussen 2004 en 2007. In 2010 kreeg ze 20 miljoen stemmen voor de presidentskandidaatsverkiezing en eindigde ze daarmee op de derde plek. In 2014 was ze de presidentskandidaat voor de Braziliaanse Socialistische Partij. Op dit moment leidt ze de nieuwe partij die ze oprichtte, REDE Sustenabilidade of Sustainability Network en probeert ze politiek opnieuw uit te vinden, in het bijzonder op het gebied van duurzame ontwikkelingen.

Dit programma is een samenwerking tussen Global Academy Foundation, Global Leaders Academy en De Balie.
Redactie: Ianthe Mosselman
Voertaal: Engels

Link en tickets: De BalieFelix
Artikels: 0
Berichten: 730
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Marina Silva in Nederland

Bericht door Felix » ma okt 02, 2017 17:01

Marina Silva heeft nog niet besloten of ze ook deze keer weer kandidate zal zijn.

Ze heeft een interessante levensgeschiedenis waarin ze van dienstmeisje dat aan de universtiteit afstudeerde opklom tot minister van milieu. Als minister van lula raakte ze in conflict met dilma roussef minister van mijnbouw en energie en trok uiteindelijk aan het kortste eind.

Marina is evangelisch, zij is een fragiel figuurtje en heeft aan vele tropische ziektes geleden.

Plaats reactie