Impeachment Temer?

Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 2237
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Impeachment Temer?

Bericht door quasimodo » do mei 18, 2017 15:11
Felix
Artikels: 0
Berichten: 726
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Impeachment Temer?

Bericht door Felix » do mei 18, 2017 15:36

De chaos in Brazilië is groot. Senator Aécio Neves is vanmorgen door het eveneens corrupte Hoogste Justitie Gerechtshof uit zijn ambt gezet. Hij werd in het onderzoek betrapt op het vragen en verkrijgen van een hoog bedrag aan steekpenningen. Aécio verloor in 2014 de presidentsverkiezingen nipt van de beperkte dilminha.

Inmiddels vraagt wel iedereen zich af waarom het Hoogste Gerechtshof senator Renan Calheiros maar steeds niet aanpakt. Tegen hem lopen onderzoeken die al 13 jaar oud zijn en dreigen te verjaren. Renan was tot voor kort voorzitter van de senaat.

Wat Temer betreft is het misschien nog te vroeg om te weten wat hij gaat doen. Hij zal pas aftreden als er echt geen andere mogelijkheid is. Gisteren hield hij crisisberaad met zijn kabinet en gealieerden, het was een bijeenkomst van een criminele bende waarvan de meesten ook onderzocht worden.

Het is wel jammer dat de zo hoogstnoodzakelijke hervormingen nu groot gevaar lopen.

Hoe het allemaal verder moet? Heel misschien toch tijd voor het leger want de toestand is chaotisch. Alhoewel, het leven op straat gaat gewoon door.

Felix
Artikels: 0
Berichten: 726
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Impeachment Temer?

Bericht door Felix » do mei 18, 2017 15:36

..

Felix
Artikels: 0
Berichten: 726
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Impeachment Temer?

Bericht door Felix » vr mei 19, 2017 14:33

De opnames van de gesprekken met Temer zijn vrijgegeven en vallen eerlijk gezegd best tegen.

Ze passen zo'n beetje in de categorie van: 'Moet je vooral doen' waarmee je iemand aanhoort die zit op te scheppen en waarmee je niet echt in discussie wilt.

Gebruikersavatar
dorus
Satehut-specialist
Artikels: 0
Berichten: 1674
Lid geworden op: ma sep 17, 2007 16:40
Locatie: Oisterwijk

Re: Impeachment Temer?

Bericht door dorus » za mei 20, 2017 00:00

De onzekerheid is al aan de koers van de reais te merken, gisteren 3,73 tegen de euro. Er zal weer een mega inflatie op gang komen en zal voor de " gewone Braziliaan " het leven nog moeilijker gaan maken. En iemand die zich in staat acht om corruptie uit dat land te verbannen verdient een dwangbuis, of de Nobel prijs.........
Sinds 2001

Felix
Artikels: 0
Berichten: 726
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Impeachment Temer?

Bericht door Felix » za mei 20, 2017 00:44

En iemand die zich in staat acht om corruptie uit dat land te verbannen verdient een dwangbuis, of de Nobel prijs...
Zodra de rechtspraak echt gaat functioneren en daar zijn nu tekenen van bij rechter Moro in Curitiba en bij rechter Bretas in Rio de Janeiro.
De militaire regeringen in de jaren zestig, zeventig en tachtig waren over het algemeen niet corrupt.

Gebruikersavatar
dorus
Satehut-specialist
Artikels: 0
Berichten: 1674
Lid geworden op: ma sep 17, 2007 16:40
Locatie: Oisterwijk

Re: Impeachment Temer?

Bericht door dorus » za mei 20, 2017 03:33

Het feit dat je "over het algemeen " opneemt in je reactie wil misschien wel zeggen dat je onbewust er ook niet helemaal zeker van bent. Militairen zijn niet uitgevonden om een land te leiden, wel te verdedigen. En als ze een corrupt regime omverwerpen onder de noemer van landsverdediging dan moeten ze snel plaats maken voor een legale volksvertegenwoordiging. We kunnen ons toch nog wel herinneren hoe Desi Bouterse Suriname heeft gered uit de handen van een in zijn ogen corrupte regering ? Daar gaat de rechtspraak misschien zegen vieren.........de rechtzaak tegen hem gaat voortgezet worden.....en geloof me, die gaat geen uur het spinnenhok in hoor ! In landen die dichter tegen de evenaar aan zitten als wij gelden andere normen en waarden, en daar kunnen we boos en verontwaardig over doen, maar het is verankerd daar in de cultuur, en wij kunnen daar geen ene mallemoer aan doen. Behalve geen geld meer geven binnen de EU dan.
Sinds 2001

Felix
Artikels: 0
Berichten: 726
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Impeachment Temer?

Bericht door Felix » za mei 20, 2017 05:17

Ik zet 'over het algemeen' er bewust in. Het is echter zo dat ik nooit iets van corruptie heb gezien tijdens de militaire regeringen en dat er recentelijk nog tijdens de zogenaamde 'Waarheidscommisie' nooit iets over corruptie van die regeringen is gevraagd en er ook geen enkele beschuldiging in die richting is geuit.

De waarheidscommissie ging over de tijd van het militaire bewind. Opvallend was daarbij dat de commissie ondanks de reclame van bekende acteurs, bij het publiek weinig of geen enthousiasme wist op te wekken.

Je kunt je afvragen hoe legaal een parlement is dat op corruptie blijkt te drijven. We spreken hier bij Odebrecht en nu bij JBS over MILJARDEN dollars die in het hele schandaal omgaan! In de VS was de boete voor Odebrecht bv. 2,6 miljard dollar. Van JBS wordt hier 12 miljard real als boete geëist! Het zijn werkelijk ongelofelijke bedragen.

Een militaire regering is niet prettig, dat is zo, maar de modderpoel groeit met de minuut. Alleen het vleesbedrijf JBS werkte met meer dan 1800 politici samen! Zelfs de familie van corrupte gevangenen (Cunha) kregen nog een maandelijkse bijdrage en Cunha liet vandaag per brief uit de gevangenis weten dat hij zijn bek niet zal houden. De corruptiebetalingen waren democratisch, men zette bij de verkiezingen in op meerdere partijen zodat er altijd winst uit zou komen. Ook investeerde men in beloftevolle aankomende talenten.

Er zijn vandaag video's van nieuwe bekentenissen vrijgegeven die Temer, Aécio en een grote groep andere parlementariërs behandelen en verder besmeuren. Ook over Lula en Dilma die elk illegaal respectievelijk 70 en 80 miljoen real ontvangen zouden hebben voor hun campanjekas.

Temer lijkt het niet te gaan redden.

De militaire commandanten: Leger, marine en luchtmacht, zijn vandaag bij Temer op bezoek geweest en hebben daarna een verklaring afgegeven waarin zij zeggen dat ze de grondwet zullen gehoorzamen en Temer trouw zijn.

Dat zoiets gebeurt en zo'n verklaring uitgegeven moet worden laat zien hoe ernstig de situatie is en dat een deel van de bevolking om een optreden van de strijdkrachten roept.
BRASÍLIA — Os comandos das três Forças Militares (Marinha, Exército e Aeronáutica) fizeram questão de garantir, neste momento de crise políticam sua total subordinação aos preceitos constitucionais, em notas divulgadas neste sexta-feira. A manifestação ocorreu horas depois de um encontro com o presidente Michel Temer e num momento de instabilidade política.


Nos textos, os comandantes militares disseram que foram "convocados" para o encontro onde se discutiu a conjuntura atual. Os comandantes militares destacam que as Forças Armadas têm seu papel determinado pela Constituição. O cuidado foi para evitar interpretações de que o encontro com Temer poderia ser um apoio ao presidente neste momento.

Temer se reuniu com os três comandantes e ainda com o ministro da Defesa, Raul Jungmann, e com o ministro-chefe do Gabinete de Segurança Institucional (GSI), Sergio Etchegoyen. Em nota, o comandante do Exército, general Villas Bôas, "reafirma que a atuação da Força Terrestre tem por base os pilares da estabilidade, legalidade e legitimidade, e ressalta a coesão e unidade de pensamento entre as Forças Armadas".

O general ainda fez questão de deixar clara sua posição nas redes sociais. No Twitter, escreveu que esteve com Temer e que reafirmou o "compromisso perene com a Constituição e em prol da sociedade". Na mesma linha, a nota da Aeronáutica é assinada pelo chefe do Centro de Comunicação Social da Aeronáutica, brigadeiro Antonio Ramirez Lorenzo. A nota diz que o encontro foi para "tratar da conjuntura política".

"Como de praxe em reuniões já realizadas entre esses atores, prevaleceram a unidade de pensamento e o estrito cumprimento das normas legais, características inerentes às Forças Armadas Brasileiras", diz a nota.

Com o mesmo tom, a Marinha divulgou nota sobre o encontro, destacando que fora "convocada" pelo ministro da Defesa. Segundo o texto, foi " discutida a conjuntura atual e destacada a total subordinação das Forças aos ditames constitucionais".

Leia mais: https://oglobo.globo.com/brasil/em-nota ... z4haKfhGsU
stest

Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 2237
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Re: Impeachment Temer?

Bericht door quasimodo » za mei 20, 2017 15:08


FortalezaHouses.com
Artikels: 0
Berichten: 659
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Temer?

Bericht door FortalezaHouses.com » zo mei 21, 2017 09:56

Flipje; "Ik zet 'over het algemeen' er bewust in. Het is echter zo dat ik nooit iets van corruptie heb gezien tijdens de militaire regeringen en dat er recentelijk nog tijdens de zogenaamde 'Waarheidscommisie' nooit iets over corruptie van die regeringen is gevraagd en er ook geen enkele beschuldiging in die richting is geuit"... ik denk dat je gelijk hebt.... Zelf woonde ik niet in Brazile tijdens de militaire dictatuur van 64-85, maar jij blijkbaar wel en in die tijd heb je niets gezien van militaire corruptie.... ik denk dat een ieder die deze dictatuur heeft overleefd, tot op de dag zal verklaren niets gezien te hebben.... Hitler is ook nooit beschuldigt van corruptie.... en ik vermoed dat er tijdens die BR militaire junta weinig corruptie plaats heeft gevonden.....wel honderden door de junta vermoord en duizenden gemarteld (waaronder Dilma....) en nu wil ik de militaire dictatuur in BR niet gelijkstellen aan de misdaden tegen de mensheid in getallen.... Hitler heeft er veel meer vermoord en gemarteld.... maar de basisprincipes zijn hetzelfde...

"Je kunt je afvragen hoe legaal een parlement is dat op corruptie blijkt te drijven". Ik kan me dat niet afvragen, maar het is de realiteit dat een corrupt parlement een democratisch gekozen president heeft afgezet, om z'n corruptie te verdoezelen....

"Een militaire regering is niet prettig, dat is zo, maar de modderpoel groeit met de minuut. Alleen het vleesbedrijf JBS werkte met meer dan 1800 politici samen! Zelfs de familie van corrupte gevangenen (Cunha) kregen nog een maandelijkse bijdrage"....

ga je me nou vertellen dat je het met me eens bent zo goed als alle BR politici corrupt zijn en dat om hun eigen huid te beschermen de eerste en tweede kamer Dilma hebben afgezet in een laatste poging om niet in de gevangenis te belanden....

en sorry hoor..... maar "Een militaire regering is niet prettig"... als je kijkt naar alle dictoriale regimes in het verleden of het heden, die alleen maar kunnen bestaan door militaire steun..... kun jij dan alle door de Saddam clan verkrachte meisjes, de door de Assad met bio wapens vermoorde mannen, vrouwen en kinderen, en alle andere slachtoffers van psychopatische despoten.... recht in de ogen kijken en tegen ze zeggen.... tja.... een militaire dictatuur is niet zo prettig... Ik zit hier met een open bek......Echt een misselijk makende mening.... maar morgen probeer je je ongetwijfeld onder deze misdadige uitlating uit te lullen.... en ik vermoed dat je dat gaat proberen door in de tegen aanval te gaan.... Suspense.......

"Er zijn vandaag video's van nieuwe bekentenissen vrijgegeven die Temer, Aécio en een grote groep andere parlementariërs behandelen en verder besmeuren.... Ook over Lula en Dilma die elk illegaal respectievelijk 70 en 80 miljoen real ontvangen zouden hebben voor hun campanjekas".....

Klinkt allemaal heel redelijk, en dat is het geheim van hoe je valse/niet bewezen informatie/propaganda als feit door de strot van de domme meerderheid ramt; feit is dat er videos en/of getapte gesprekken zijn vrijgegeven, waarop Temer en àecio te horen zijn, waaruit blijkt dat ze onderdeel zijn van een criminele organisatie....

"Ook over Lula en Dilma".... In de vrijgegeven audio/video taps bestaan er geen opnames waar of Lula of Dilma op staan...... Het enige waar op deze opnames de naam van Lula en/of Dilma wordt genoemd is waar deze corrupte ondernemer JB voor strafvermindering verklaarde dat HIJZELF rekeningen heeft geopend, en waar hij misschien 150 miljoen heeft gestort (70/80 of 80/70), op aanraden van PT minister Mantega, zonder ooit met Lula of Dilma gesproken te hebben, en zonder dat Lula noch Dilma geld hebben opgenomen van deze rekening....

Flipje.... ik kan me niet voorstellen dat noch Lula noch Dilma 100% clean zijn.... maar het enige wat voor mij telt is bewijs..... zoals het bewijs van buitenlandse rekeningen (Cunha, Cabral, etcetera), zoals het bewijs van getapte uitlatingen van verdachten..... maar geen verklaringen zonder bewijs van criminelen die het geheime wachtwoord gebruiken om hun gevangenis schuld met 90% te verlagen...

"De militaire commandanten: Leger, marine en luchtmacht, zijn vandaag bij Temer op bezoek geweest en hebben daarna een verklaring afgegeven waarin zij zeggen dat ze de grondwet zullen gehoorzamen en Temer trouw zijn. Dat zoiets gebeurt en zo'n verklaring uitgegeven moet worden laat zien hoe ernstig de situatie is en dat een deel van de bevolking om een optreden van de strijdkrachten roept";

- Sinds de PT de democratische verkiezingen in 2014 won, is er door de (extreem) rechtse kant meerdere keren geroepen om militaire interventie om socialisme uit te moorden, "iets wat de junta in 1964 verzaakt heeft"... Het leger heeft daar een enkele keer op gereageerd en uitgesloten dat het leger ooit in zou grijpen tegen de democratie

- enkele dagen geleden ging er op faceshit een post viraal waarin gesteld werd dat STF rechter Camem Lucia de intentie had om het leger op te dragen om te intervenieren om de democratie te beschermen...... (deze post was natuurlijk onzin)

- Vandaag of gisteren ging er op faceshit een post viraal dat Temer een ontmoeting had met de leger generaals om hun medewerking te krijgen voor een volgende staatsgreep, waarop de generaal geantwoord zou hebben dat het leger alleen trouw is aan de constitutie.... Allemaal onzin... er is inderdaad een ontmoeting geweest.... geen idee of bewijs dat dit wel of niet een uitzonderlijke ontmoeting was.... Maar Temer heeft geen hulp van het leger gevraagd voor een nieuwe staatsgreep noch visa versa..

- "Dat zoiets gebeurt en zo'n verklaring uitgegeven moet worden laat zien hoe ernstig de situatie is"... Dat zoiets gebeurd; Het lijkt mij heel normaal dat presidenten, ministers en legerleiding in tijd van crisis nauw contact onderhouden. En dat zo'n verklaring uitgegeven moet worden....dit was geen belangrijke verklaring waarop iedereen zat te wachten.... een non event.... Os comandos das três Forças Militares (Marinha, Exército e Aeronáutica) fizeram questão de garantir.... vrij vertaald; we willen er voor alle zekerheid heel duidelijk in zijn dat we ons aan de grondwet houden... Wat wel echt ernstig is, is dat velen dergelijke verklaringen uit de context trekken om onrust te zaaien op sociale media... onrust/angst te zaaien.... dit concept ISIS mij niet geheel onbekend...

Word een beetje moe om hier telkens de feiten tegen stemmingmakerij/propaganda te verdedigen..... (lsnlfsnlknsdlkv welek feiten kjasfojsdpofjs welke propaganda, pjpojfposjfojsz alineas, opjofjaosjfosfjnnog meer BS....)

Ltrzzzzz (sorry prutje.... een echte dealbreaker; Hoogachtend)

Felix
Artikels: 0
Berichten: 726
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Impeachment Temer?

Bericht door Felix » zo mei 21, 2017 15:15

Fortalezahouses, Nogmaals. De zogenaamde verklikkers kletsen niet zomaar wat. Zij moeten hun verhalen met documentatie kunnen onderleggen.

Dat de bevelhebbers van de strijdkrachten na bij de president op bezoek te zijn geweest hun steun aan de grondwet uitspreken is echt iets uitzonderlijks. Dat houdt op zijn minst in dat daar twijfels over bestaan/bestonden.

Felix
Artikels: 0
Berichten: 726
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Impeachment Temer?

Bericht door Felix » do mei 25, 2017 00:14

De chaos duurt voort.

Vandaag zijn er rellen in Brasília geweest waarbij in twee of drie ministeries brand werd gesticht. De situatie liep erg uit de hand en president Temer vaardigde een decreet uit waarmee hij 1200 manschappen van het leger inzette om samen met de (militaire) deelstaatspolitie de rellen de kop in te drukken.

Het uitvaardigen van dit decreet had meteen weer opstootjes in het huis van afgevaardigden tot gevolg. Gisteren kwam het in de senaat al tot een handgemeen tussen de 'excellenties' daar.

FortalezaHouses.com
Artikels: 0
Berichten: 659
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Temer?

Bericht door FortalezaHouses.com » do mei 25, 2017 06:39

Ben je niet vergeten Saffie, maar;

het antwoord van Dorus was de uitgelezen mogelijkheid om je antwoord aan te passen... maar nee... je stond bij wat je gezegd had..... onbegrijpelijk...

Ik gaf je een tweede kans om die vreselijk onzin te rectificeren/in een ander daglicht te stellen met als resultaat;
- In mijn antwoord op jouw bericht waarin je zegt dat het militaire regime "over het algemeen" niet corrupt was, waarmee je zelf aangeeft dat het slechts op kleine schaal wel corrupt was en dus niet "over het algemeen"... in mijn antwoord op dit antwoord van jouw, waar politieke tegenstanders van de aardbodem verdwenen en personen die vochten voor een democratie gemarteld werden... waaronder Dilma... het militaire regime welke ik vergeleek met het nazi regime onder leiding van Hitler en het over het algemeen ontbreken van bewijs van corruptie onder Hitler...

Op deze zware aantijgingen van o.a. mijn kant op jouw mening, reageer je slechts met;
"Fortalezahouses, Nogmaals. De zogenaamde verklikkers kletsen niet zomaar wat. Zij moeten hun verhalen met documentatie kunnen onderleggen". En zelfs in deze twee zinnen spreek je poep; "ze kletsen niet zomaar wat" en in mijn woorden; "ze moeten het bewijzen"..... Zonder bewijs is alles kletspraat.... Ongeacht of het om Aecio, Lula, Temer, Dilma of wie dan ook gaat... En de realiteit is dat er opgenomen gesprekken zijn waarin Temer als een Don Corleone fungeert, Aecio handlangers zoekt die uit de weg geruimd kunnen worden voordat ze hun bek opendoen, er twee rechters van het hoge gerechtshof op tape staan waar bewezen wordt dat ze in dienst zijn van de rechtse corrupte politici als Aecio en Temer....

Overigens... het commentaar van Aecio over het uit de weg ruimen van tegenstanders....
- schijnt opeens een ander licht op een dood gevonden politie agent die meerdere malen Aecio wegens drugssmokkel aangaf (http://www.plantaobrasil.net/news.asp?nID=97466)...... En ik geef deze dode agent het voordeel van de twijfel, met de wetenschap van de helicopter met 500 kilo cocaine op een illegaal gebouwde landingsstrip in eigendom van de familie Neves (aub.... stel me niet weer de vraag waarover ik het heb... je maakt jezelf belachelijk)
- schijnt opeens een ander licht op de dood van Eduardo Campos, presidentskandidaat in 2013, en de enige kandidaat die een gevaar was voor Aecio (Dilma was kat in het bakkie)...
- Schijnt opeens een ander licht op een ander vliegtuigje dat neerstortte met aan boord hoge rechter Teori.... Commentaar van zijn zoon op FB is dat zijn vader al aangaf bang te zijn door corrupte politici uit de weg geruimd te worden omdat hij op de hoogte was van de feiten....

En nogmaals... jouw antwoord.... "Fortalezahouses, Nogmaals. De zogenaamde verklikkers kletsen niet zomaar wat. Zij moeten hun verhalen met documentatie kunnen onderleggen"...

Heb je dan echt geen zelfrespect? Is het zo moeilijk om toe te zeggen dat je niet altijd gelijk hebt en soms wel eens iets beweerd waarvan je je achteraf realiseert dat je fout zat????

FortalezaHouses.com
Artikels: 0
Berichten: 659
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Temer?

Bericht door FortalezaHouses.com » do mei 25, 2017 07:09

Flipje, hou nou eens op met die inkoppers, en probeer je te ontwikkelen tot een volwaardig gesprekspartner....

"Dat de bevelhebbers van de strijdkrachten na bij de president op bezoek te zijn geweest hun steun aan de grondwet uitspreken is echt iets uitzonderlijks. Dat houdt op zijn minst in dat daar twijfels over bestaan/bestonden."

De bevelhebber was op bezoek bij de president en verklaart na deze ontmoeting de grondwet te respecteren..... Dat is niet alleen uitzonderlijk... dat is zeer verdacht.... wat hebben Temer en deze generaal besproken???

Het antwoord kwam vandaag toen het leger zich op verzoek van voorzitter van de senaat Maio (ook een verdachte onderzocht door justitie) zich aan de kant van de corrupte mafia presidentTemer en vriendjes schaarde.... puur alleen om hun gevangenschap ivm corruptie te voorkomen... in realiteit... uit te stellen... de laatste spasmes zonder uitzicht op een uitweg...

"Vandaag zijn er rellen in Brasília geweest waarbij in twee of drie ministeries brand werd gesticht. De situatie liep erg uit de hand en president Temer vaardigde een decreet uit waarmee hij 1200 manschappen van het leger inzette om samen met de (militaire) deelstaatspolitie de rellen de kop in te drukken".

Hoe vaak kun je ernaast zitten???? De manschappen van het leger werden ingezet om overheidsgebouwen te beschermen die tot dat moment beschermt werden door speciale eenheden van de politie (forcas nacional), vergelijkbaar met wat wij de ME noemen, overheidsgebouwen die op dat moment geen gevaar liepen; door manschappen van het leger in te zetten werden een paar honderd ME'ers van deze taak ontheven zodat ze konden worden ingezet om de politieke maffia te beschermen.... en ironisch gezien, zich in te zetten tegen de bevolking die ook voor hun rechten vecht...

Voor de goede orde, het leger heeft dus niet deelgenomen aan het onderdrukken van demonstranten die vandaag voor de democratie de straat zijn gegaan....

Ben heel benieuwd wat er gebeurt was als een groep van deze demonstranten zich wel gericht hadden op deze instanties, waar op dat moment soldaten voor hadden gestaan.... zou het leger, met als taak het beschermen van de BR bevolking, op de demonstranten geschoten hebben, o f zou het leger zich op dat moment aansluiten bij het BR volk... echt jammer dat het niet tot deze confrontatie is gekomen.

"militaire deelstaat politie" educate me... over welke geheime mission impossible eenheden heb je het hier???

Doe je best...

Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 28
Berichten: 1579
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56

Re: Impeachment Temer?

Bericht door Progresso » do mei 25, 2017 13:28

De Volkskrant gaat ook helemaal los.

Het meisje (sorry voor het verkleinwoord) Marjolein van de Water spuit ook nog even modder vanuit RIO nadat ze op O Globo wat links tuig (CUT en PT) een ministerie in brand hadden gestoken en het leven van enkele tientallen ambtenaren in gevaar hadden gebracht.

De kop van de Volkskrant:
Hoofdstad Brazilië in handen van leger na zeer gewelddadige confrontaties met demonstranten
http://www.volkskrant.nl/buitenland/hoo ... ~a4496951/

@fortalezahouse: Het is Policia Militar. De politie organisatie valt onder het ministerie van defensie. Daaronder valt ook het leger. De Forca National valt daarentegen onder het ministerie van justitie. Temer heeft natuurlijk volledig juist gehandeld door het leger in te zetten tegen dat linkse gepeupel. Wat mij betreft had hij met scherp mogen schieten. Waar de normale mensen in. Brazilie een sticker op hun auto plakken of met pannen op hun balkon herrie maken, moet links zoals gebruikelijk weer geweld gebruiken. Altijd hetzelfdeverhaaltje.

Felix
Artikels: 0
Berichten: 726
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Impeachment Temer?

Bericht door Felix » do mei 25, 2017 23:06

die tot dat moment beschermt werden door speciale eenheden van de politie (forcas nacional), vergelijkbaar met wat wij de ME noemen, overheidsgebouwen die op dat moment geen gevaar liepen; door manschappen van het leger in te zetten werden een paar honderd ME'ers van deze taak ontheven zodat ze konden worden ingezet om de politieke maffia te beschermen.... en ironisch gezien, zich in te zetten tegen de bevolking die ook voor hun rechten vecht...
De PM, is de militaire politie, die onder de deelstaten valt en tevens reservetroepen van het leger zijn. Zij is, in tegenstelling tot de deelstatelijke civile politie geheel op militaire leest geschoeid en kent hetzelfde soort rangen. De laagste rang is soldaat, de hoogste kolonel.

Je hebt ook nog de Polícia do Exército, de politie van het leger. Dat is zoiets als de marechaussee, maar zij hebben geen enkele burgertaak.

Gisteren werd in Brasília in eerste instantie de militaire politie van het Distrito Federal ingezet en er was geen sprake van inzet van de BOPE die je misschien met de ME zou kunnen vergelijken.

Toen het gisteren uit de hand begon te lopen werd het leger geroepen. Op geen enkel moment is de politiemacht van de Força Nacional ingezet.

De rellen gingen niet om een bevolking die voor zijn rechten vecht, het ging om vakbonden die bang zijn de verplichte contributie van elke werkende burger te verliezen. De nieuwe wetgeving wil deze verplichting namelijk afschaffen.

Het is raar dat een bevolking die volgens jou voor zijn rechten meent te vechten dat doet door vernielingen aan te richten en gebouwen in brand te steken. Vraag eens aan zo'n demonstrant om welke rechten het gaat, hij zal je geen goed antwoord kunnen geven. Het gaat uitsluitend om gezaaide geruchten, niet om rechten. En wat vind jij Fortalezahouses, welke rechten worden afgenomen?

Iemand merkte nog op dat hij geen enkele Braziliaanse vlag bij die demonstranten had gezien, alleen maar vakbondsvlaggen. Toen hij het zei vond ik het ook wel opvallend.

De demonstranten kwamen met maar liefst 500 reisbussen uit het hele land. Bekend is dat de vakbonden en de PT hen daarvoor een daggeld betalen en de bijnaam 'Mortadelas' komt van de sandwiches met mortadella die de demonstranten van de organisatie te eten krijgen. Dure business allemaal, net zoals Lul A die altijd met een privé jet reist.

Inmiddels is advocaat en ex-minister van justitie Cardozo, die dilminha steeds zo slecht wist te verdedigen, gisteren op 58 jarige leeftijd met pensioen gegaan (hij is kennelijk bang dat hij zijn rechten gaat verliezen en tot 65 jr moet werken). Vandaag al diende hij samen met het door hem zo bewonderde gedrochtje weer een verzoek in bij het hoogste gerechtshof om haar weer tot presidente te kronen. Je vraagt je af of die lui aan de drugs zitten!

Dat generaals na een bijeenkomst met de president verklaren dat zij de grondwet zullen verdedigen, duidt er op zijn minst op dat hieraan twijfel bestond. Anders had deze verklaring niet hoeven te worden gegeven en het was ook heel ongebruikelijk dat zij dat deden.

FortalezaHouses.com
Artikels: 0
Berichten: 659
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Temer?

Bericht door FortalezaHouses.com » vr mei 26, 2017 07:03

Felix; "Toen het gisteren uit de hand begon te lopen werd het leger geroepen. Op geen enkel moment is de politiemacht van de Força Nacional ingezet". Onjuist; in eerste instantie is de Forca Nacional opgeroepen, welke geen onderdeel van het leger is (https://bacana.news/caos-em-brasilia-mi ... -exercito/)... Toen de druk op de politie uit klauwen liep, is het leger (forcas armados) ingeroepen. Het leger heeft toen door het bewaken van een paar overheids gebouwen, mankracht van de Forca Nacional van deze taak ontheven, zodat ze elders konden worden ingezet tegen de demonstratie.

"De rellen gingen niet om een bevolking die voor zijn rechten vecht, het ging om vakbonden die bang zijn de verplichte contributie van elke werkende burger te verliezen. De nieuwe wetgeving wil deze verplichting namelijk afschaffen". Met andere woorden... deze demonstranten demonstreerden niet tegen de corrupte maffia die na de staatsgreep tegen een democratisch gekozen president de macht hebben terug gepakt? demonstreerden niet tegen de maffia plannen van deze "regering" welke op alle vlakken, verworven rechten probeert terug te draaien? Demonstreerden niet tegen wat er binnenkort gaat gebeuren als Temer op welke manier dan ook geen president meer is.... en het dan de senaat is, en niet het volk de opvolger kiest..... Maar de manifestanten vochten voor hun recht om contributie te betalen aan de vakbonden???? Die spandoeken zijn mij helaas ontgaan....

"Het is raar dat een bevolking die volgens jou voor zijn rechten meent te vechten dat doet door vernielingen aan te richten en gebouwen in brand te steken". Ik vind het raar dat jij niet op de hoogte bent dat er bij elke demonstratie raddraaiers rondlopen, die wel of niet voor rechten vechten, maar gewoon lekker willen vechten... Begin jaren 80 waren er demonstraties tegen kernwapens in Amsterdam... en er werden inderdaad stenen naar de ME gegooid en erger.... Doet niets af aan de integere intentie van de meerderheid...

"Iemand merkte nog op dat hij geen enkele Braziliaanse vlag bij die demonstranten had gezien, alleen maar vakbondsvlaggen. Toen hij het zei vond ik het ook wel opvallend".... Iemand.... okay... De Br vlag en de kleuren geel/groen/blauw zijn het boegbeeld van de rechtse kant.... De linkse kant gebruikt (daarom?) rode vlaggen met afbeeldingen als PT, vakbondnamen en zelfs hamers en sikkels.... Misschien kun je het die "iemand" uitleggen?


"De demonstranten kwamen met maar liefst 500 reisbussen uit het hele land. Bekend is dat de vakbonden en de PT hen daarvoor een daggeld betalen".... onzin... meerdere familieleden zijn daar per bus (10 uur in een bus) op eigen kosten heen gereisd.... "en de bijnaam 'Mortadelas' komt van de sandwiches met mortadella die de demonstranten van de organisatie te eten krijgen". Ongetwijfeld waar dat er broodjes met het goedkoopste broodbeleg uitgedeeld werden.... moet opeens denken aan de film F.I.S.T over het begin van de vakbonden in USA onder leiding van Jimmy Hoffa... Extreem geweld en scherp schieten van de kant van de rechtse aristocratie, en voornamelijk honkbalknuppels aan de kant van de menigte die voor hun rechten opkwamen.... en als er niet gevochten werd, werden er broodjes en soep uitgedeeld.....

"Dure business allemaal, net zoals Lul A die altijd met een privé jet reist". Zoals alle politici.... maar veel duurder dan dat jetje; de salarissen van alle 1ste en 2de kamer leden, rechters, etcetera... Welk kopstuk van welke partij brengt juist dit belachelijke onrecht ter sprake????... https://www.facebook.com/gleisi.hoffman ... 572758098/

"Vandaag al diende hij samen met het door hem zo bewonderde gedrochtje weer een verzoek in bij het hoogste gerechtshof om haar weer tot presidente te kronen. Je vraagt je af of die lui aan de drugs zitten!"

Rechtspraak/wetgeving evolueert doordat advocaten het recht hebben om wetten in twijfel te trekken... tot de hoogste raad aan toe.... als jij dit recht, dit gevecht, deze vrijheid en de daaruit voortvloeiende evolutie van rechtspraak ziet als een gevolg van drugs gebruik... dan bedoel je eigenlijk te zeggen dat het afschaffen van slavernij, stemrecht voor vrouwen, gelijke rechten voor LGBT.... het resultaat van crack zijn????

Of bedoel je dat omdat Dilma (gedrochtje) niet aan jouw schoonheids ideaal voldoet, geen recht heeft op rechterlijke bijstand????

"Vraag eens aan zo'n demonstrant om welke rechten het gaat, hij zal je geen goed antwoord kunnen geven. Het gaat uitsluitend om gezaaide geruchten, niet om rechten". Ik heb het voor jou gegoogled omdat je daar zelf niet de moeite hebt genomen, kenmerk van personen die aan de verkeerde kant van de discussie staan.... ander goed voorbeeld zijn religieuze personen met hun geindoctrineerde kant en klare onzin argumenten...; https://blogdosakamoto.blogosfera.uol.c ... abalhista/

"Dat generaals na een bijeenkomst met de president verklaren dat zij de grondwet zullen verdedigen, duidt er op zijn minst op dat hieraan twijfel bestond".... Zonder te weten wat er besproken werd tussen Temer en de legerleiding, kan niemand zeggen waar de verklaring van de legerleiding na afloop op duidt.... Ondanks dat de legerleiding zich meerdere malen heeft uitgesproken om de grondwet te respecteren en er geen kans is op een militaire staatsgreep, is het goed mogelijk dat in het dementerende brein van Temer nog steeds niet duidelijk was of het leger nou wel of niet een staatsgreep plande... De generaals maakte het na deze ontmoeting duidelijk dat het legerde grondwet respecteerd....

Misschien vroeg temer het leger wel om in te grijpen om zijn positie te beschermen... waarop het leger na deze bijeenkomst verklaarde... etcetera...

Stemmingmakerij op het hele internet, vooral door Braziliaanse rechtse aanhangers... Ik dacht altijd dat wij Nederlanders iets genuanceerder waren en voordat we onze bek open deden, eerst even goed nadachten en onderzoek pleegden...

Helaas pindakaas...

De mooiste van vandaag komt van Prootje; "Temer heeft natuurlijk volledig juist gehandeld door het leger in te zetten tegen dat linkse gepeupel. Wat mij betreft had hij met scherp mogen schieten". Prootje is er voorstander van dat een corrupte president het leger inzet tegen eigen bevolking om vrijheid van meningsuiting en het recht tot demonstreren, gegarandeerd in een democratie, het zwijgen wordt opgelegd door kogels..... Prootje, ik hoop echt dat je je morgen met welk excuus dan ook je distantieert van wat je zei....

FortalezaHouses.com
Artikels: 0
Berichten: 659
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Temer?

Bericht door FortalezaHouses.com » vr mei 26, 2017 09:40

1) "Rechter" Moro heeft ondanks alle bewijzen/vermoedens de vrouw van Cunha vrijgesteld van vervolging..... ff goed op je laten inwerken.... een rechter neemt op eigen houtje de beslissing, zonder jury of zonder dat het OM enige inspraak had... alle bewijzen tegen deze dame negerend en tegen alle basisbegrippen van rechtspraak/gerechtigheid in....

2) De linkse kant verwijt Moro dat ie de overleden vrouw van Lula niet het zelfde recht als de vrouw van Cunha heeft verleend..... Ik kan het niet eens zijn dat een rechter aan wie dan ook, die verdacht wordt van misdaden tegen de bevolking, tegen de democratie, rechtspraak/democratie in de weg staat door potentiele criminelen absolutie te verlenen....

3) Nee... deze Moro, met bewezen allianties aan de de grootste politieke criminelen aan de macht, een politieke criminele macht die (bewezen) minimaal 2 van de 11 hoge rechters in hun zak heeft, en zeer waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor de moord op een van deze elf... Zoals Aecio al zei in een opgenomen telefoongesprek.... iemand die we vermoorden voordat ie z'n mond open doet...

1) + 2) + 3) = is wettelijk gezien geen absoluut bewijs dat Moro corrupt is en zijn macht als rechter misbruikt om zijn corrupte vriendjes Cunha, Aecio en Temer uit de gevangenis te houden, en tegelijkertijd geen bewijs dat Moro zijn macht misbruikt om zonder gerechtelijke gronden (bewijs) te voorkomen dat in 2018 de PT WEER wint (door Lula zonder bewijs vast te zetten)...

Welcome to Brazil; waar een overvloed van bewijs van buitenlandse rekeningen, honderden kilos cocaine, door PF opgenomen gesprekken, geen invloed hebben op de schuldige politici in kwestie... zelfs niet op de illegale positie van Temer....

Welcome to Brazil: waar het hele corrupte politiek en corrupte justiciele apparaat er alles aan doet om te voorkomen dat Lula als gevolg van democratische verkiezingen weer aan de macht komt..... Want als Lula weer aan de macht komt, belanden al deze corrupte politici en rechters in de gevangenis.... en krijgt de FP weer alle vrijheid om al die neergestorte vliegtuigjes te onderzoeken.... En wordt de FP niet gehinderd om corruptie van politici te onderzoeken....

En alle politici, rechters, bloggers en posters op welke social media/prikbord dan ook, die zich inspannen tegen de democratie, tegen het veroordelen van de leden van de politici aan de macht, de maffia, zijn direct of indirect schuldig aan het verlenen van een platform dat deze misdrijven tegen de democratie probeert te rechtvaardigen....

"ze hadden met scherp moeten schieten tegen demonstranten die hun democratisch recht uitoefenden"...

Laat vooral deze laatste statement even op je inwerken..... iemand (Prootje), en hij staat niet alleen in zijn mening, zegt dat de politie, een apparaat in het leven geroepen om de orde te handhaven en bescherming te bieden aan de bevolking, deze "mijnheer" is voorstander van het idee dat deze zwaar bewapende met kogelvrije vesten, met scherp had moeten schieten op een woedende menigte die haar democratische recht op demonstratie uitoefende, zonder pistolen of kogelvrije vesten....

"altijd hetzelfde met dat linkse gepeupel"..... ignorance is a bless.... Carnegie, Vanderbilt, JP Morgan, Rockefeller, CS... tot op de dag van vandaag bestaan er universiteiten, bibliotheken en straten met hun naam. ..... Vandaag de dag allemaal schuldig aan misdaden tegen de menselijkheid... Maar in die tijd waren ze het boegbeeld hoe je om moest gaan met wat Prootje links gepeupel noemt....

Grappig feit; Carnegie was eigenaar van staal fabrieken en had een opzichter die Frick heette.... En deze Frick huurde de Pinkertons in; een prive leger dat door op ongewapende manifestanten die voor hun rechten vochten, een slachtpartij veroorzaakte....

Wat is grappig?; Temer of Carnegie/Frick als ondemocratisch machthebber.... beroepen zich op een het leger/een prive leger.... om de orde te herstellen... gelukkig heeft het BR leger zich niet schuldig gemaakt aan misdaden waar Prootje in de geest van Frick en zijn Pinkertons op gehoopt had..... lekker links gepeupel afknallen en dan s'avonds weer lekker slapen....

We beledigen elkaar regelmatig... geen probleem... Maar Progresso, in mijn optiek heb je met je commentaar "dat ze met scherp hadden moeten schieten" de niet de wetten van fatsoen overtreden (want dat doen we allemaal met regelmaat), maar wel alle regels en wetten van converseren, argumenteren, democratie en civilisatie overtreden door je aan de kant te scharen van regimes waar mensen overhoop geknalt kunnen worden door politieke leiders.... voorbeelden van deze facistische monsters zijn overduidelijk lijkt mij...

Progresso; Zonder goed excuus ben je voor mij niet beter dan deze monsters en zowel virtueel als in persoon een persona non grata....

René

Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 28
Berichten: 1579
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56

Re: Impeachment Temer?

Bericht door Progresso » vr mei 26, 2017 12:45

@fortalezahouses

Zoals ik al vele malen eerder op dit forum en Irl heb betoogd ben ik een groot voorstander van de vrijheid van meningsuiting, vrijheid van vergadering, vrijheid van vereniging en vrijheid van demonstratie. Je kunt zelfs nalezen dat ik wat dat betreft nog een stukje verder ga dan de meeste andere voorvechters van VvMU. Waar de meeste voorstanders zeggen dat VvMU stopt waar geweld begint ben ik er van overtuigd dat in sommige gevallen die grens mag worden overschreden en wel indien er sprake is van regimes die juist in hun ideologie ten doel hebben om die VVmU te beperken, heel concreet communisme, nazisme en Islam.

De situatie in Brazilie is echter anders. we hebben, hoewel het nu wel erg chaotisch is gewoon een werkende democratie, volledig vastgelegd in de grondwet van dit land. Je kunt iedere keer wel blijven herhalen dat Temer een ondemocratisch president is, maar volgens de regels van het spel is Brazilie gewoon een functionerende democratie. Je kunt je twijfels hebben over de trias politica, maar ook dat is volgens een democratisch proces keurig netjes vastgelegd in de wet.

Dat Temer het leger heeft ingezet, ik zelf vind dat niet zo'n handige zet, is volledig volgens de Braziliaanse wet. Hijzelf vond het blijkbaar achteraf zelf ook niet zo slim, want na een dag kwam hij al zijn schreden terug. Toch, ondanks dat ik het onhandige zet vond, had de man het grootste gelijk van de wereld. Er werden door de PT en CUT aanhangers ministeries in brand gestoken, een minister was in levensgevaar en honderden ambtenaren waren in levensgevaar gebracht. Kortom, er was sprake van een directe aanval op de democratie en het is in dat geval aan de Staat om te garanderen dat de rechtsstaat overeind blijft staan, in het uiterste geval door gebruik te maken van het staatsmonopolie op geweld.

Ja, en dat betekent inderdaad dat in het uiterste geval de staat met scherp moet schieten om te voorkomen dat de democratie in Brazilie blijft voortbestaan.

Maar ja, zoals de meeste linksgekkies is VvMU en democratie (zie referenda in nl) alleen maar leuk als de meerderheid het eens is met hun bezopen ideetjes, maar zodra een meerderheid duidelijk laat weten dat er voor hun wereldvreemde ideeën geen plaats is, dan is heet feestje van de democratie opeens niet meer zo leuk en loert geweld, obstructie en moord bij de linksdragende goegemeente (Pim Fortuijn, referenda, advertentieboycot GeenStijl door linksmeiden).

Uiteraard ontbreekt het cordon sanitaire niet. Waarom zou je niet proberen om je tegenstander op geniepige wijze te beschuldigen van ultra-rechtse sympathieën. Of wat ook altijd werkt, gewoon een losse flodder in de lucht schieten en zorgen dat de onachtzame lezer de indruk kan hebben dat je tegenstander zich bezig houdt met kinderporno. Je kunt natuurlijk altijd een sterke tegenstander onderuitschoffelen door hem gewoon uit te sluiten van bijvoorbeeld regeringsdeelname. Je kunt gewoon ook zeggen dat een persoon non-grata is, zowel irl als virtueel.

Hoeveel zwakteboden wil je hebben, meneer pegtold, uhm, @fortalezahouses.

Felix
Artikels: 0
Berichten: 726
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Impeachment Temer?

Bericht door Felix » vr mei 26, 2017 21:27

Het leger heeft toen door het bewaken van een paar overheids gebouwen, mankracht van de Forca Nacional van deze taak ontheven, zodat ze elders konden worden ingezet tegen de demonstratie.
De Força Nacional is eergisteren op geen enkel moment in Brasília ingezet.

Plaats reactie