Impeachment Dilma

Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 28
Berichten: 1583
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56

Impeachment Dilma

Bericht door Progresso » do dec 03, 2015 00:47

De voorzitter van het Braziliaanse congres, Eduardo Cunha, heeft het proces gestart welke eventueel zou kunnen leiden tot de impeachment van Dilma. Dat proces gaat maandenlang duren met onbekende uitslag.

Ondertussen stort de economie als een baksteen in elkaar.

Werkloosheid: 8%
Inflatie: + 10%
Exporten en importen imploderen (Ja, Fortalezahouses, wel een overschot, :roll: )
Consumentenvertrouwen op een dieptepunt
Rente op creditkaart: 300%
Bovespa onder de 45.000
PIB 2015 -4-%
PIB 2016 -4%
Autoverkopen -40%

Volgend jaar gaat het niet veel beter worden. De boeren zijn al gedeeltelijk overgestapt op ruilhandel, omdat zelfs de sterk gesubsidieerde rente die de boeren voor hun krediet moeten betalen nu al boven de 10% loopt. Ik heb een zwaar vermoeden dat de oogsten volgend jaar behoorlijk tegen gaan vallen. Er is minder kwalitatief zaaigoed besteld, de hoeveelheid kunstmest is ook fors lager als wat eigenlijk nodig zou zijn. Komt daar nog eens de voorspelde droogte van El Nino bovenop dan heb je dus de poppen volledig aan het dansen.

Ik durf mijn voorspelling voor de Real voor het komend jaar wel te maken:

€1 gaat zeer dicht naar de R$5,00 tenderen. Voor de azijnzeikers, Eind december 2015 R$4,32, Eind maart R$4,50.


Het worden mooie tijden voor degene die nu vanuit Europa geld gaan investeren. De wisselkoers is al gunstig, maar door de slechte economie komen de koopjes vanzelf wel:

http://www.montenegroleiloes.com.br/



Gebruikersavatar
dorus
Satehut-specialist
Artikels: 0
Berichten: 1674
Lid geworden op: ma sep 17, 2007 16:40
Locatie: Oisterwijk

Re: Impeachment Dilma

Bericht door dorus » do dec 03, 2015 03:27

Een dergelijk groot land waar heel veel mensen " op de pof " leven, waar belastingen massaal ontdoken worden, de regering corrupt is, het kan bijna niet anders......
Sinds 2001

FortalezaHouses.com
Artikels: 0
Berichten: 662
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door FortalezaHouses.com » do dec 03, 2015 07:42

Om te beginnen; in een democratie wordt voor een bepaalde periode (in BR 4 jaar) een partij gekozen die het land gaat besturen. Een democratisch gekozen regering of een dictatuur kan worden neergehaald door het leger; een militaire coup of een revolutie. Sinds vandaag bestaat er een nieuwe optie; impeachment a la Brazil. Impeachment omdat de president landveraad pleegt of de democratie verraad (Nixon) is een goed recht, maar een impeachment aanvraag puur en alleen omdat de tegenpartij de democratische uitslag van de verkiezingen niet accepteren, en daarna er alles aan doen om de economische en politieke stabiliteit (sinds 2003) te ondermijnen, activiteiten die op z´n zachts gezegd bijdragen aan tegenvallende economische cijfers. De speech van Dilma samengevat; ik ben de president, er is geen enkel vermoeden dat ik steekpenningen heb aangenomen, er zijn geen aanwijzingen dat ik mijn macht heb misbruikt, ik heb geen rekeningen in het buitenland en ik heb nooit bezit voor de belastingdienst verzwegen....... Impeachment a la Brazil; een groepje "senadores"... zo corrupt als de pest, met als voorzitter een bewezen crimineel, die nog steeds aan de macht is, omdat ie over alle anderen in dat kleine groepje, genoeg weet om ze te bedreigen. Cunha heeft gezegd; als ik neer ga, gaat iedereen neer.... Progresso....Exporten imploderen niet maar nemen juist toe dankzij de zwakke real. Import neemt daardoor inderdaad af door de zwakke real.... beiden goed voor de betalings en handelsbalans, dus ja.... een overschot..... smiley?????
PIB; -/- 4%??? en zelfs al bekend voor 2016??? https://pt.wikipedia.org/wiki/Evolu%C3% ... _do_Brasil ...
werkloosheid brazilie; cijfers wiki.... https://pt.wikipedia.org/wiki/Taxa_de_d ... _no_Brasil
Inflatie Brazilie; ... zie hierboven.... https://pt.wikipedia.org/wiki/Infla%C3%A7%C3%A3o
Bovespa; toen de PT in 2003 aan de macht kwam stond de Bovespa ergens in de buurt van 11,000.... en nu onder de 45,000....
rente op CC.... belachelijk hoog en tegelijkertijd nog steeds te laag...
Autoverkopen..... zelfde verhaal.....http://www.drmoney.com.br/economia/a-hi ... -veiculos/ .... en grappig;http://oglobo.globo.com/economia/carros ... l-16646240
Sinds 1/1/2003 wordt de corrupte elite in hun beurs geraakt, en daarom doen ze er alles aan om de macht terug te grijpen. Deze corruptie gaat zo ver dat zelfs ex president Lula bij de federale politie werd uitgenodigt voor een gesprek... zonder dat er enige aanwijzing was tegen Lula (witwassen, corruptie, rekeningen in Zwitserland).... terwijl de voorzitter van de "tweede kamer" Cunha, ontkent rekeningen in het buitenland te hebben, terwijl er meerdere rekeningen op zijn naam gevonden zijn met meer dan 5 mln dollar..... hij in minimaal één corruptie schandaal een verdachte is.... hoe kan het zo zijn dat hij nog steeds voorzitter van "de tweede kamer" is?????? Dankzij de sociale media accepteerd de domme massa wat ze wordt voorgespiegeld als waarheid, zonder op het zelfde internet google.com in te typen en de waarheid te onderzoeken, en daarom snel de "like" of "share" knop aanklikken, of beweren dat de Braziliaanse economie in elkaar stort..... Sorry.... dat zal waarschijnlijk waarheid worden omdat de coupe plegers schijt hebben aan de effecten die hun coupe heeft op de Braziliaanse economie, haar burgers en de meest zwakken... Terug naar de tijd waar 10% eigenaar was van 90%, het zeer magere sociale vangnet vernietigen, de pest voor de arrenmoede.... eu, eu, eu,eu.....

Gebruikersavatar
jorry
Artikels: 0
Berichten: 235
Lid geworden op: di dec 04, 2007 12:17
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door jorry » do dec 03, 2015 10:21

Hoi kenners,

Zal deze impeachment niet nog een slechter effect hebben op de Braziliaanse economie
en is dan de verwachting niet dat de real nu nog sneller aan waarde zal verliezen?

En wat zal het effect zijn op de real als amerika de rente verhoogt?

Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 28
Berichten: 1583
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56

Re: Impeachment Dilma

Bericht door Progresso » do dec 03, 2015 16:50

FortalezaHouses.com schreef: Progresso....Exporten imploderen niet maar nemen juist toe dankzij de zwakke real. Import neemt daardoor inderdaad af door de zwakke real.... beiden goed voor de betalings en handelsbalans, dus ja.... een overschot..... smiley?????
Afbeelding

Volgens de economische theorie zou dat moeten kloppen, tenminste als je het over een vrije markt hebt. En dat is de Braziliaanse economie nu net niet. Volgens mij daalt de export wel en niet gering ook. Zoals gebruikelijk stijgt de export in de maanden januari t/m juli als gevolg van de export van mais en soja. Dat zijn zeg maar de lange files van vrachtwagens die je ieder jaar weer op televisie ziet.

Echter in 2015 lag de totale export in die periode, gemeten in US$ gewoon fors lager. Hetzelfde geld voor de periode augustus tot november.

Brazilië blijkt dus niet te kunnen profiteren van de zeer gunstige dollarkoers. Logisch, want de communistische regering van Lula/Dilma heeft er voor gezorgd dat het volk zo dom mogelijk blijft, waardoor ze wel de stemmen krijgen en hele goedkope arbeid, maar het land naar de verdoeminis gaat.

Het enige wat Brazilië aan high-tech voortbrengt zijn wat vliegtuigen van Embrear, maar als je naar de balans van Embrear kijkt dan zie je eigenlijk dat de enige reden van bestaan van die hut is, dat ze heel veel staatssteun, in de vorm van heel goedkoop BNDES krediet krijgen.
FortalezaHouses.com schreef: Terug naar de tijd waar 10% eigenaar was van 90%, het zeer magere sociale vangnet vernietigen, de pest voor de arrenmoede.... eu, eu, eu,eu.....
De socialisten hebben in ieder geval laten zien dat ze dit land niet kunnen regeren. De enige die hier ik, ik, ik, de afgelopen jaren in de praktijk hebben gebracht is de volledige PT-clique. Het is precies hetzelfde verhaal in Nederland. Als je kijkt naar de typische PvdA bolwerken als woningcorporaties, welzijn, zorg, VARA, ontwikkelingssamenwerking, onderwijs, dan zie je precies hetzelfde patroon. Uit naam van "eerlijk delen" wordt er geroofd als de raven.

Geef mij maar raskapitalisten als Warren Buffet, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Elon Musk ed de gewoon hun totale vermogen teruggeven aan de wereld, danwel gebruiken voor visionaire zaken die de wereld echt vooruit brengt.

FortalezaHouses.com
Artikels: 0
Berichten: 662
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door FortalezaHouses.com » vr dec 04, 2015 07:10

@Jorry; zeker weten... maar alle negatieve effecten zal het laatste corrupte bolwerk een worst wezen..... ze halen alles uit de kast en liegen alles bij elkaar in een laatste stuiptrekking om de democratie onderuit te halen.
@Progresso;
- "Echter in 2015 lag de totale export in die periode, gemeten in US$ gewoon fors lager. Hetzelfde geld voor de periode augustus tot november". Key word... gemeten in USD... Laten we de Br exporten nou eens meten aan hun eigen valuta... Koers USD/BRL januari 2014 was 2,4, momenteel ongeveer 3,80... factor 1,4.... 27000 BR milioenen.... Daarom zijn er alleen maar juichende cijfers te vinden als je in het portugees googled naar BR export en/of handelsbalans....
- "Brazilië blijkt dus niet te kunnen profiteren van de zeer gunstige dollarkoers." Onjuist... zie bovenstaande....
- "Logisch, want de communistische regering van Lula/Dilma " Weer los van de realiteit. De PT is niet communistich maar socialistich (gratis online onderzoeken en weten waar over je praat; https://nl.wikipedia.org/wiki/Socialisme).
- "heeft er voor gezorgd dat het volk zo dom mogelijk blijft"... kom op.... ik ben niet Willem III; google voordat je iets beweert... http://thebrazilbusiness.com/article/th ... nal-system
- "waardoor ze wel de stemmen krijgen"... net iets meer dan 50%
- "en hele goedkope arbeid".... Minimum salaris of te wel de kostprijs van arbeid is behoorlijk gestegen sinds de PT aan de macht is; http://buscajus.com.br/index.php?option ... 19&catid=8
- "maar het land naar de verdoeminis gaat"... mee eens dat dit zou kunnen gebeuren. Heeft niets te maken met wat de PT de afgelopen 12 jaar heeft bereikt op gebied van educatie, bestrijding van armoede en honger, inflatie (kom maar...). Heeft alles te maken met de corrupte fossielen van dictaturen en corrupte regimes voor 2003. Deze maffioso worden de laatse 12 jaar zo in het nauw gedrukt doordat titels, status, afkomst of geld geen bescherming meer bieden tegen vervolging, veroordeling en dus gevangenis straf. In hun laatste stuiptrekking, probeert de voorzitter van de tweede kamer, Cunha, een democratrisch gekozen president af te zetten. In elk normaal land kan een President alleen worden afgezet als hij landverraad pleegt of criminele activiteiten er op na houd, maar in Brazilie kan de verliezer van democratisch gehouden verkiezingen een democratich gekozen president afzetten. Dat is niet makkelijk; je moet 2/3 van de stemmen in de 2de kamer achter je krijgen. Voor de Godfather Cunha zou dit wel eens geen probleem kunnen zijn; bewezen crimineel met bankrekeningen in Zwitserland (staat niet veel op... kleine 5 miljoen dollar) en ongetwijfeld genoeg bezwarende info over alle andere kamerleden...... Brazilie staat op een historisch belangrijk moment; terug naar de corruptie of de laatse corrupte elementen verwijderen. Spannend..... maar niet echt....
Laatst gewijzigd door FortalezaHouses.com op za dec 05, 2015 01:34, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
jorry
Artikels: 0
Berichten: 235
Lid geworden op: di dec 04, 2007 12:17
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door jorry » vr dec 04, 2015 12:16

@FortalezaHouses.com en @Progresso

Altijd interessant om jullie input te lezen, :mrgreen:
beide bedankt!

FortalezaHouses.com
Artikels: 0
Berichten: 662
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door FortalezaHouses.com » zo dec 06, 2015 06:08

@Jorry; voor de goede orde, Progresso en ik hebben elkaar ontmoet. Progresso is een intelligent persoon met een goede kijk op de gang van zaken. Wil niet zeggen dat we het niet altijd met elkaar eens zijn, en dat het er soms op lijkt dat we elkaar niet respecteren. Tegendeel is waar, liever 10 progressos dan een ja knikker!!!
Toedels
René

Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 28
Berichten: 1583
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56

Re: Impeachment Dilma

Bericht door Progresso » zo dec 06, 2015 23:47

Ik kan wel begrijpen waarom Fortalezahouses zo hoog opgeeft van de PT.

Ik denk (als ik me niet vergis) dat we allebei het Noord-Oosten, met name Piauí en Ceará zo'n beetje 25 jaar kennen. Ik denk dat er destijds werkelijk sprake was van misère. In het binnenland was er een groot gebrek aan werk en voedsel. Er werd daadwerkelijk honger gelden, babysterfte was immens, educatie was er nauwelijks, electriciteit hooguit in de grotere dorpen en vaak maar een paar uur per dag, idem dito met stromend water. De reis Fortaleza- Teresina heeft me weleens twee volle dagen gekost, omdat er gewoon geen weg meer was. De politiek was destijds nog in handen van een aantal families (de coronels) en in het binnenland probeerde met name Duitse missionarisen er nog iets van te bakken (vandaar dat je hier vrij veel mensen met staalblauwe ogen ziet).

Je kan absoluut niet ontkennen dat de PT voor het Noord-Oosten heel veel betekend heeft. En die "dankbaarheid" zie je duidelijk in het stemgedrag van de mensen.

Tegelijkertijd kun je natuurlijk ook niet ontkennen dat de PT een groot boevennest is welke als een PvdA-zelfsbedieningswinkel wordt uitgebuit. De vriendjespolitiek binnen de PT is ongehoord. De macht van de vakbonden is zo sterk dat ondernemen in dit land alleen weggelegd is voor de zeer grote conglomeraten die een sterke lobby in de PT hebben en zo makkelijk door de immense hoeveelheid red tape doorstappen.

De voorzitter van de "Tweede Kamer", Cunha, is geen haar beter, Niccolò Machiavelli was er maar een amateur bij.

Het is wel leuk om te volgen, tenminste als je van politiek hou en bereid ben om een poging te doen om ook maar iets van dit land te gaan begrijpen (niet dat het iemand gaat lukken).

De grote fout die de PT heeft gemaakt is door veel te veel te focussen op consumptie in plaats van investeringen. Minimumloon is verveelvoudigd, kredieten waren voor Braziliaanse begrippen zeer goedkoop, onbruikbare stadions in the middle of nowhere moesten worden gebouwd voor bij elkaar R$30 Miljard, geld verdween in de corrupte zakken van de PT-clan.

Nu is er zelfs geen geld voor de broodnodige investeringen in toerisme, infrastructuur en basisgezondheidszorg. Zikenhuizen puilen uit, Beiramar wacht al een paar jaar op een vissenbak en een marktje om die vis weer te verkopen, het vliegveld is nog steeds niet klaar, de rondweg Anèl Viario op zijn vroegst 2016 en de metro rijdt na 13 jaar nog steeds niet. Na 13 jaar PT zou je zeggen dat die communisten tijd genoeg hebben gehad om wat basisdingetjes in te regelen. Het enige wat ze hebben ingeregeld is hun eigen portemonnee.

FortalezaHouses.com
Artikels: 0
Berichten: 662
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door FortalezaHouses.com » ma dec 07, 2015 05:58

- "Je kan absoluut niet ontkennen dat de PT voor het Noord-Oosten heel veel betekend heeft. En die "dankbaarheid" zie je duidelijk in het stemgedrag van de mensen". Realiteit is dat de PT de meerderheid had in 14 van de 27 staten (http://g1.globo.com/politica/eleicoes/2 ... tados.html).
- "Tegelijkertijd kun je natuurlijk ook niet ontkennen dat de PT een groot boevennest is welke als een PvdA-zelfsbedieningswinkel wordt uitgebuit. De vriendjespolitiek binnen de PT is ongehoord". Ik vermoed dat je gelijk hebt, maar de bewijzen zijn zeer mager. In ieder geval geen enkele aanwijzingen tegen Dilma of Lula. En over de algehele linie;
van de (20/8/2015) politici in de gevangenis, of een proces tegen hun of onder de loep; 8 van de 135... de rest zijn vriendjes van Cunha en Aecio... Dus ik vermoed wel dat er net zoveel boefjes bij de PT zitten als bij de andere partijen, maar het feit dat een crimineel (Cunha) zijn macht kan blijven uitoefenen en impeachment in gang kan zetten tegen een president waartegen (tot in ieder geval dit moment) geen enkele aanwijzingen van criminele praktijken zijn, zegt mij genoeg.
- "De grote fout die de PT heeft gemaakt is door veel te veel te focussen op consumptie in plaats van investeringen. Minimumloon is verveelvoudigd, kredieten waren voor Braziliaanse begrippen zeer goedkoop, onbruikbare stadions in the middle of nowhere moesten worden gebouwd voor bij elkaar R$30 Miljard, geld verdween in de corrupte zakken van de PT-clan". Eerst stel je dat ze niet hebben gefocussed op investeringen, en in dezelfde zin heb je het over een investering van 30 miljard..... Een bedrag wat in de Braziliaanse economie is gepompt..... geld verdween in de zakken van de bouwvakkers die de stadions bouwden, wat uiteindelijk veel heeftr gedaan voor de BR economie (http://osamigosdopresidentelula.blogspo ... lhoes.html) En natuurlijk bleef er veel aan de strijkstok hangen van de politici in de steden waar de stadions werden gebouwd. De steden;
- Belo Horizonte; PSB
- Brasilia; PSB
- Cuiaba; Psb
- Curitiba; PDT
- Fortaleza; PSB
En de rest zoek je zelf maar lekker op, maar tot zover geen PT burgermeesters die hun zakken waarschijnlijk hebben gevuld.

- " Nu is er zelfs geen geld voor de broodnodige investeringen in toerisme"... welke broodnodige investeringen in toerisme? De toerisme barnche is geen overheids branche zoals bijvoorbeeld onderwijs, openbaar vervoer, etc. De branche is verantwoordelijk voor haar eigen investeringen, en geholpen door miljarden investeringen in de aanloop naar 2014, heeft niets te klagen.
- " Nu is er zelfs geen geld voor de broodnodige investeringen in infrastructuur"... kleine 30 miljard geinvesteerd in infrastructuur de afgelopen jaren. Vliegvelden vergroten, bussen en metros, nieuwe en verbrede "snelwegen"
- "Nu is er zelfs geen geld voor de broodnodige investeringen in basisgezondheidszorg". Er is in de gehele geschiedenis van Brazilie, nog nooit zoveel geinvesteerd in gezondheidszorg als onder de PT (zelf googlen)
- "Beiramar wacht al een paar jaar op een vissenbak en een marktje om die vis weer te verkopen, het vliegveld is nog steeds niet klaar, de rondweg Anèl Viario op zijn vroegst 2016 en de metro rijdt na 13 jaar nog steeds niet." Het aquarium was een prive onderneming in een stad met een PSB burgemeester... niets te maken met een PT regering. Hetzelfde geld voor de vismarkt en het vliegveld. De metro rijdt wel, dankzij een PSB burgemeester... Google verantwoordelijkheden overheid en lagere overheidsorganen.
- "Na 13 jaar PT zou je zeggen dat die communisten tijd genoeg hebben gehad om wat basisdingetjes in te regelen." Ga het niet allemaal voorkauwen; google de ontwikkeling van extreme armoede, armoede, onderwijs, analfabetisme, gezondheidszorg,etc. in de afgelopen 12 jaar onder PT regering. Ondanks dat er nog veel te verbeteren is, blijkt dat deze "basisdingetjes" nog nooit zoveel aandacht en verbetering hebben gehad als onder PT.
- "Het enige wat ze hebben ingeregeld is hun eigen portemonnee". Kan zijn... bewijs??? Nog Lula of Dilma hebben 5 mln in CH staan....
Toedels,
Bubba

Gebruikersavatar
Ajax
Artikels: 0
Berichten: 337
Lid geworden op: di jul 31, 2012 23:57

Re: Impeachment Dilma

Bericht door Ajax » ma dec 07, 2015 13:16

FortalezaHouses.com schreef: voor de goede orde, Progresso en ik hebben elkaar ontmoet.
Ai, dat is jammer voor de discussies hier op het forum! :) Toch zou het goed zijn als meer mensen dit zouden doen ipv via Twitter of andere media elkaar af te maken. Misschien ouderwets, maar sommige dingen waren vroeger echt beter.

Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 28
Berichten: 1583
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56

Re: Impeachment Dilma

Bericht door Progresso » ma dec 07, 2015 16:35

.

FortalezaHouses.com
Artikels: 0
Berichten: 662
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door FortalezaHouses.com » ma dec 14, 2015 04:41

@Ajax; nee das niet jammer; is al maanden geleden, en onze discussies zijn er niet minder om geworden. Voordeel van elkaar eens te ontmoeten, is dat de ander beter begrijpt en door een misschien te harse opmerking van de ander niet meteen over de rooie gaat.
Toedels,
René

Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 2238
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Re: Impeachment Dilma

Bericht door quasimodo » wo dec 16, 2015 03:13

Braziliaanse politie valt huis binnen van politicus Cunha
Door: nore.witte op 15-12-2015
Eduardo Cunha
Eduardo Cunha

Door Nore Witte

RIO DE JANEIRO – De politie in Brazilië heeft een inval gedaan in het huis van Eduardo Cunha, de spreker van het Lagerhuis Congres. Ook op zijn landgoed in Rio de Janeiro is een inval geweest, aldus de politie. Cunha wordt, met een aantal andere ministers uit de coalitie en belangrijke figuren uit het bedrijfsleven, ervan verdacht betrokken te zijn in een groot corruptieschandaal.

Agenten zoeken naar bewijs, wat Cunha in verband brengt met de zaak rond het oliebedrijf Petrobas. De oliegigant, die in handen is van de staat, heeft een verlies van één miljard. Cunha, lid van de Braziliaanse Democratische Beweging Partij, zou hier meer vanaf weten.

In augustus is Eduardo aangeklaagd. Volgens de aanklagers nam Cunha steekpenningen aan van bedrijven die een contract wilden met Petrobas. Hiermee zou hij miljoenen verdienen. Het geld kwam op geheime Zwitserse bankrekeningen te staan.
Eduardo ontkent de aanklachten en claimt dat ze politiek gemotiveerd zijn. Hij weigert af te treden.

De Federale Politie heeft later verklaard dat in zeven staten, drieënvijftig inbeslagnemingen plaatsvonden. Onder de doelwitten bevonden onder andere de residenties van de Minister van Toerisme en de Minister van Energie.
De Hoge Raad zou toestemming hebben gegeven voor operatie ‘Car Wash’, aldus de Federale politie. Deze operatie pakt het grootste corruptieschandaal in Brazilië ooit aan. Cunha was de eerste persoon die werd aangeklaagd en in verband werd gebracht met het verduisteren van geld. Later werden steeds meer belangrijke sleutelfiguren bekend.

Momenteel ligt Cunha overhoop met presidente Dilma Rouseff van Brazilië. Binnen Brazilië staat hij bekend als een politicus die veel kritiek op haar uit. Eerder vetrok hij al uit de coalitie en recent heeft hij een aanklacht ingediend tegen Rousseff. Zij zou de wet hebben overtreden bij het beheren van het budget verleden jaar. De Hoge Raad is momenteel een onderzoek gestart om te zien of de aanklacht klopt. Dilma ontkent het.

Foto: Exame.com

Bronnen:
http://www.bbc.com/news/world-latin-america-35101785
http://uk.reuters.com/article/uk-brazil ... 0V20151215
http://noticias.r7.com/brasil/policia-f ... o-15122015
http://brasil.elpais.com/brasil/2015/12 ... 07881.html

http://www.schoolvoorjournalistiek.com/ ... cus-cunha/

FortalezaHouses.com
Artikels: 0
Berichten: 662
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: Impeachment Dilma

Bericht door FortalezaHouses.com » wo dec 16, 2015 06:53

Cunha, president van de kamer van senatoren, lid van de partij die verkiezingen heeft verloren, en terecht bang is dat ook hij de gevangenis in zal gaan wegens corruptie omdat stap voor stap het "old boys network" wordt opgerold en hij geen bescherming meer heeft..... Ondanks alle verdenkingen weigert deze "honourable man" af te treden (begrijpelijk want dan kan hij niet meer intimideren en chanteren). Omdat hij niet dom is, heeft hij dit zien aankomen. En de aanval is de beste verdediging... daarom een afzettings procedure begonnen tegen een democratisch gekozen president. Om, ook in BR een president af te zetten, moet er of echt wat aan de hand zijn (landverraad, moord, misdrijf, etc). Deze psychopaat heeft als misdrijf aangevoerd dat de boekhouding over het afgelopen jaar niet werd goedgekeurd. Helaas voor hem is de boekhouding door de TSE (Tribunal Superior Eleitoral) wel goed gekeurd. Maar als laatste stuiptrekking, doordrukken (ondersteund door al zijn corrupte vriendjes in de "tweede kamer"), en ondanks alle beschuldigingen, aanwijzingen, zwarte bankrekeningen in Zwitserland (slechts 5 mln USD), weigeren om de eer aan zichzelf te houden en af te treden... de laatste stuiptrekkingen van fossiele maffia bazen...

Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 2238
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Re: Impeachment Dilma

Bericht door quasimodo » wo dec 16, 2015 09:38

Laatste stuiptrekking is vooral afhankelijk hoe schoon Dilma het schip wil hebben. Er zijn er wel heel veel die wat te vrezen hebben van fraude onderzoeken. Ik hoop dat ze het redt. Zou een groot voorbeeld kunnen zijn voor de wereld dat je verrijken ten koste van de maatschappij ook bestraft kan worden.

Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 2238
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Re: Impeachment Dilma

Bericht door quasimodo » do dec 17, 2015 18:11

Aanhangers Braziliaanse president komen massaal de straat op
Op verschillende plaatsen in Brazilië, onder meer in de hoofdstad Brasilia en in de grootstad Rio de Janeiro, zijn gisteren duizenden mensen op straat gekomen. Ze deden dit uit protest tegen de beschuldigingen tegen presidente Dilma Rousseff. Ze eisen onder andere het ontslag van Eduardo Cunha, voorzitter van het Lagerhuis, die begonnen was met de beschuldigingen tegen Rousseff.
BUITENLAND do 17/12/2015 - 11:15

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/video ... /1.2525871

Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 2238
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Re: Impeachment Dilma

Bericht door quasimodo » vr dec 18, 2015 18:16

Braziliaanse hooggerechtshof herdefinieert regels afzettingsprocedure presidente

18-12-15, 03.24u - Bron: Belga

Het Braziliaanse hooggerechtshof heeft donderdag beslist dat de afzettingsprocedure van het parlement tegen presidente Dilma Rousseff moet overgedaan worden. De afzettingsprocedure moet ook beantwoorden aan nieuwe regels. Die lijken in het voordeel te spelen van Rousseff.

Het hooggerechtshof besliste met acht stemmen voor en drie tegen dat de Senaat het laatste woord krijgt in de afzettingsprocedure. In die Senaat heeft de regering meer steun dan in de Kamer.

Eerder werd ook al de commissie die de afzetting van de president onderzoekt, geschorst. De stemming moet worden overgedaan en in het openbaar verlopen, luidde het donderdag.

De oppositie had een meerderheid van de zetels in die speciale commissie in de wacht gesleept, waartegen klacht werd neergelegd door een parlementslid van de meerderheid. Er zou nu een nieuwe samenstelling moeten worden gekozen.
http://www.demorgen.be/buitenland/brazi ... -b328aab1/

hammer
Artikels: 0
Berichten: 32
Lid geworden op: vr feb 06, 2015 01:26

Re: Impeachment Dilma

Bericht door hammer » vr dec 18, 2015 20:22

En dit is natuurlijk,zoals alle politiek hier,geen vies spelletje,tuig van de richel.

hammer
Artikels: 0
Berichten: 32
Lid geworden op: vr feb 06, 2015 01:26

Re: Impeachment Dilma

Bericht door hammer » vr dec 18, 2015 20:27

Nog even een statement,gezamelijk met in de hoofdrol de zo genaamde ,socialisten en aanhang,hebben ze in redelijk korte tijd het land naar de verdommenis geholpen.Vandaar de hoge graad van misdaad,velen hebben geen keuze.

Plaats reactie