Onder welke steen zit iedereen

Alles over Fortaleza en ruime omgeving
Plaats reactie
Gebruikersavatar
jorry
Artikels: 0
Berichten: 235
Lid geworden op: di dec 04, 2007 12:17
Contacteer:

Onder welke steen zit iedereen

Bericht door jorry » vr sep 15, 2017 00:01

Het is stil op het forum, ik mis de discussies over Temer,
wat gaat het Braziliaanse lagerhuis doen?

En man, man, man, man wat is het rustig op de beira mar

bar int. is nog precies zoals het vorig jaar was, alleen even afstoffen en het kan weer open.
Iemand een idee waarom de zaak nog steeds niet verkocht is?

En een fles bier is nog steeds 3.99 :mrgreen:Felix
Artikels: 0
Berichten: 731
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Onder welke steen zit iedereen

Bericht door Felix » vr sep 15, 2017 16:03

Het Braziliaanse lagerhuis gaat deze nieuwe aanklacht tegen temer nogmaals naar de periode ná zijn regering doorverwijzen. Het eist daar wel betaling voor en temer heeft na de stemming over de vorige aanklacht zijn betalingsbeloften aan diegenen die toen in zijn voordeel stemden niet ingelost en dat heeft kwaad bloed gezet. Hij is nu alsnog zeer druk bezig met deze ruilhandel.

Eigenlijk wil niemand van de politici dat hij nog wordt afgezet. De verkiezingen zijn al over een jaar.

Temer claimt steeds dat het (zwakke) economische herstel aan zijn regering te wijten is wat niet waar is. Economisch herstel is de strohalm waaraan hij zich vastklampt, hij hoopt door dit herstel op zijn minst achteraf alsnog aan populariteit te winnen. Bij opinieonderzoeken blijkt dat temer slechts door 5% van de bevolking positief wordt beoordeeld.

Het economische herstel zou wel sterker zijn als hij de hervormingen erdoor zou krijgen. Het is nu al weken of maanden zo dat er practisch niet geregeerd wordt, men is steeds bezig met aanklachten over corruptie van hem en zijn medewerkers en er blijft geen tijd over om te regeren.

Voor de politiek in het algemeen zou het toch gunstig zijn als de hervormingen er doorheen zouden komen want iedereen is het er al of niet openlijk over eens dat ze noodzakelijk zijn en als ze er nu doorheen komen hoeft een volgende regering het niet te doen. De politieke journalisten verwachten dat er een soort verwaterde versie doorheen zal komen.

Het is een walgelijk gedoe en niemand weet de uitslag over de corruptieaanklachten, dit omdat politici en dat soort tuig wanneer in functie, alleen maar door het hogere gerechtshof behandeld kunnen worden en daar doet men er in 98,75% van de gevallen niets aan. Witte boorden misdaad verjaart daar bijna altijd. Bovendien heeft een aantal hogere rechters een ongezonde binding met politici.

Gebruikersavatar
jorry
Artikels: 0
Berichten: 235
Lid geworden op: di dec 04, 2007 12:17
Contacteer:

Re: Onder welke steen zit iedereen

Bericht door jorry » vr sep 15, 2017 19:48

IK zie steeds reklame spotjes over Lula. zal hij zich weer verkiesbaar gaan stellen?

Felix
Artikels: 0
Berichten: 731
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Onder welke steen zit iedereen

Bericht door Felix » vr sep 15, 2017 21:18

Lula is 'pré-candidaat'. Wettelijk is het verboden om nu al candidaat te zijn. Hij heeft desondanks nu net een verkiezingscampagne in het Noordoosten achter de rug waarbij het succes minder was dan waarop hij en zijn partij (PT) hoopten.

De reclame dient er toe om zijn populariteit te herstellen en ook om druk uit te oefenen op de rechters die de zes zaken behandelen waarin hij verdachte is.

Het ziet er in die rechtzaken niet goed uit voor hem, maar hij doet er alles aan om die te vertragen want als er voor de verkiezingen geen uitspraak komt in hoger beroep mag hij deelnemen en krijgt hij weer automatisch recht op de speciale behandeling in het hoger gerechtshof als hij gekozen wordt.

Momenteel zijn er nog steeds geen sterke kandidaten en staat Lula nog bovenaan in enquêtes.

Persoonlijk denk ik dat een groot aantal mensen niet gaat stemmen ondanks dat dit verplicht is, of dat men blanco stemt, of zijn stem ongeldig maakt. In de deelstaat Amazonas, waar een paar weken geleden een tussenstemming voor een nieuwe gouverneur werd gehouden heeft minder dan de helft van de kiezers effectief gestemd. Er heerst onafhankelijk van partij absoluut wantrouwen tegen politici.

Plaats reactie