Brazilie Nieuws: Ai ai die sítio!

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
Redactie
Articles: 668
Posts: 985
Joined: Tue Nov 14, 2017 16:18
Contact:

Brazilie Nieuws: Ai ai die sítio!

Post by Redactie » Sat Nov 10, 2018 16:01

Brazilie Nieuws: Ai ai die sítio!
by Redactie


Image
Léo Pinheiro, ex-Ceo van het bouwbedrijf OAS, bevestigde in een verhoor dat gisteren werd afgenomen in Curitiba, dat ex-president Luiz Inácio Lula da Silva aan hem persoonlijk een verzoek richtte om een reeks verbouwingen uit te voeren in een sítio (buitenverblijf) in Atibaia (SP). Die werken vormen het onderwerp van een gerechtelijk onderzoek in het kader van het Lava Jato proces waarin...

Read moreRené
Articles: 0
Posts: 840
Joined: Thu Mar 06, 2008 03:19
Location: Fortaleza, Brazilie
Contact:

Re: Brazilie Nieuws: Ai ai die sítio!

Post by René » Sun Nov 11, 2018 08:40

Ik kan iedereen begrijpen die ziek wordt van mijn verdediging van Lula... ik wordt er zelf ook een beetje moe van. Ook omdat iedereen in de wereld, Brazilie, dus ook Lula ongetwijfeld niet brandschoon is, dus corrupt. Maar om daarvoor tot twaalf jaar de gevangenis in gegooid te worden, is m.i. onomstotelijk bewijs nodig.
En echt, op het moment dat dat bewijs door de aanklager wordt getoont dat Lula eigenaar is van dat appartement of de sitio, hou ik voortaan mn smoel.
Maar wel echt bewijs; verklaringen van veroordeelde criminelen in ruil voor straf vermindering... dus puur zeggen dat Lula corrupt is zonder enige of enkele tastbare bewijzen, gedocumenteerde geldstromen, gedocumenteerde e-mails, opgenomen telefoon of video gesprekken, koffers met geld in een appartement/buitenlandse bankrekening/rennend over straat, eigendoms papieren... sorry.... dat gaat tegen mijn rechtsgevoel in.

"bevestigde in een verhoor dat gisteren werd afgenomen in Curitiba"... verklaarde....

"Volgens de aanklacht van het MPF (Ministério Público Federal) ontving Lula ongeveer 1 miljoen reais in smeergeld d.m.v. hervormingen, uitgevoerd in en rond het buitenverblijf". Waar baseren ze dat op? Zijn er fotos van voor en na de hervormingen? Notas fiscais waaruit de som van de aangeschafte materialen voor deze hervormingen op gespecificeert zijn? Waar zijn de werknemers die die werkzaamheden hebben uitgevoerd? Wel bewijzen via Carteira de Trabalho.

"en betaald door de bedrijven Odebrecht, OAS en Schahin" ... Okay... graag aantoenen...

"Léo Pinheiro zegt dat hij Lula driemaal ontmoette om te praten over de verbouwingen in Atibaia." Nadruk op "zegt".

"Volgens Pinheiro vond de eerste samenkomst plaats in februari 2014, in het Lula instituut. De ex-president zou er gezegd hebben dat hij een woonkamer en een keuken van de sítio wilde hervormen, alsmede een herstelling in het meer van het eigendom." Het MPF claimt dat er meer dan een miljoen is uitgegeven.... dat moet een fantastische keuken en woonkamer zijn. Vraag me af waarom MPF van die super keuken en woonkamer geen fotos heeft gepubliceerd. WEL een foto waarop Lula staat... Sorry hoor.... maar iemand die op die foto heel duidelijk Lula herkent... Of dat de foto op de sitio is genomen.... Te gek voor woorden gewoon...

"de tweede en derde ontmoeting vonden plaats"..... Claimt een kat in het nauw in ruil voor strafvermindering.... En al hebben ze elkaar drie keer ontmoet....

"De zorg om geheimhouding was dezelfde bij het installeren van de nieuwe keuken van de sítio. Alles werd in cash geld betaald door Paulo Gordilho, in totaal R$ 170.000. De factuur werd opgemaakt op naam van Fernando Bittar, officieel een van beide eigenaars van de sítio." Wie is de andere officiele eigenaar? Blijkbaar niet Lula, anders hadden we al lang om onze oren geslagen geworden met uittreksels van het kadaster....

Lula zit vast zonder enig bewijs. Hij zou eigenaar zijn van een appartement, waar hij en zijn vrouw indertijd inderdaad een quato van hebben gekocht. Er daarna er van af hebben gezien en zelfs naar de rechter zijn gestapt om die aanbetaling terug te krijgen. Verder geen koopcontract met handtekeningen, geen notariele akte van opname stelling, geen inschrijving in het kadaster. Wel beweringen dat er een lift en een dure keuken geplaatst zou zijn... Daar had de aanklager... sorry rechter Moro... sorry... de rechter,. de aanklager, de rechter, de aanklager......de rol van aanklager en rechter werden in dit proces door een en dezelfde persoon uitgevoerd... "rechter" Moro

Rechter Moro verbood d pers de toeganfg tot het appartement. Waarom??? Laat de hele wereld die dure keuken en lift eens met eigen ogen zien!!!
Maar nee.... mog nie...

Maanden later breekt een groep PT aanhangers in bij het appartement en maakt fotos warop geen enkle keuken, noch een lift te vinden zijn. Maar wie weet, zijn die foto´s vals.... Had die aanklager/rechter/aanklager/rechter nou gvd maar wel voor eens en altijd bewezen dat die keuken en lift bestonden.... door de pers toegang te verlenen.... wach is effe.... je denkt toch niet dat... zou ie...??? We kunnen morgen makkelijk achter de waarheid komen, als de pers morgen het appartement mag betreden

En eerlijk is eerlijk, als de pers er morgen in mag, en er zit een lift/keuken in.... wie zegt mij dat die keuken /lift er al in zat toen de pers door rechter Moro de toegang ontzegt werd en inbrekers fotos namen waar op de fotos geen keuken etcetera staat???

Gerede twijfel... niet eens indirect bewijs maar slechts verklaringen van kroongetuigen in ruil voor strafvermindering.

Maar okay.... Het anti PT spelletje werd door rechter Moro gespeeld met behulp van de prive pers.... Dat is mijn mening, totdat er bewijs wordt geleverd dat Lula schuldig is.... En dat anti PT spelletje van Moro heeft er voor gezorgd dat Lula vast zit en daardoor de PT de verkiezingen verloren heeft... en Bolsonaro de nieuwe president is....

Sorry???? Weet je het zeker??? Het is wel dezelfde Moro die op al die fotos met Aecio en Temer staat op partij bijeenkomsten van politieke partijen???? Hoop dat die gast in het niets verdwijnt!!

Toppie... Bolsonaro heeft een nieuwe minister van Justitie.... Ben benieuwd... Wat zeg je??? Je maakt een grapje.... Serieus???? De rechter die er voor gezorgt heeft dat Lula niet werd vrijgelaten, zelfs vanaf zijn vakantie adres de wet brak door de politiechef te appen om een gerechterlijk bevel te negeren en Lula niet vrij te laten.... echt??? diezelfde Moro die heeft voorkomen dat Lula de verkiezingen zou winnen....wordt nu minister van justitie???

Tjeempie.... maar okay... ben echter wel benieuwd naar de uitkomst van de onderzoeken van CNJ tegen Moro.... Inzake het lekken van illegale opnames waarop de toenmalige President Dilma werd opgenomen.... Het lekken van delen van verzegelde verklaringen van kroongetuigen... zelfs een paar weken voor de verkiezingen... Het vanaf zijn vakantieadres misbruik maakte van zijn connecties om een gerechterlijke order om Lula HC te verlenen te negeren... Hahaha.. die Moro gaat er aan en kan dus geen minister van Bolsonazi worden!!!!

Nokke nou pik.... wat seg je nou? Omdat hij uit de rechterlijke macht stapt... worden die onderzoeken naar zijn machtsmanipulatie gearchiveerd???? Nu begrijp ik waarom hij waarom hij zijn opgebouwde rechten van onschendbaarheid en gegarandeerd pensioen opgeeft voor een plaatje in het Bolso regime.... Is die Moro echt gek of.... gokt ie er op om de volgende BR president te zijn????

1+1=2... zou niet zo moeilijk moeten zijn....

Maar ik moet heel eerlijk bekennen dat ik als NL´er in BR, soms stiekem een klein beetje het gevoel kreeg dat "wij" slimmer waren.... En dat zijn gevaarlijke aannames welke kunnen resulteren in regimes met voorbeelden in het verleden als in het heden.

Want gemiddeld zijn "wij" even dom als "zij".... en daar ben ik dankzij dit forum achter gekomen.

Chapeau!!!!User avatar
Progresso
Articles: 34
Posts: 2122
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56
Location: Fortim
Contact:

Re: Brazilie Nieuws: Ai ai die sítio!

Post by Progresso » Sun Nov 11, 2018 16:10

Ik ben benieuwd. Aanstaande woensdag moet Lula zelf opdraven in dit tweede proces tegen hem.

Dat er weinig schriftelijk vastgelegd is duidt er eerder op dat Lula precies wist dat hij aan het doen was. Het is de werkwijze die typisch is voor fraude zaken. Zorg dat er geen paper-trail is, geen boekhouding, geen eigendom op naam enzovoort, enzovoort.

Maar ja, op een gegeven moment wil je natuurlijk wel dat je "eigendom" wordt herbouwd naar je eigen smaak. Ergens moet er plaats komen voor een drankkelder, toch.

Je kunt natuurlijk ook de eerste veroordeling maar steeds aan blijven halen en blijven beweren dat je onschuldig bent. Dat vonnis is in hoger beroep nog een eens verzwaard, overigens niet door Moro, maar door een andere rechters.

Tja, en dan hebben we dit tweede proces. Hoeveel aanklachten liggen er dan nog op de plank?borsjea
Articles: 0
Posts: 520
Joined: Tue Jan 20, 2015 19:25
Location: Praia Grande - SP

Re: Brazilie Nieuws: Ai ai die sítio!

Post by borsjea » Sun Nov 11, 2018 18:28

En belangrijke vraag wat komt er nog meerboven tafel vanuit de verklaringen van Paloccio?
Er is volgens zeggen maar een klein ding naar buiten gebracht en dat waren zaken die al bekend waren, welke nieuwe zaken komen er bij?
Blijft het vooruitzicht 125 jaar of is dit nog maar het begin. Wie weet gaat Lula in op strafkorting door verklaringen tegenover anderen af te leggen hij zou de grote schakel in de coruptie schandalen zijn geweest dan moet de informatie die hij heeft toch wel heel interesant zijn.borsjea
Articles: 0
Posts: 520
Joined: Tue Jan 20, 2015 19:25
Location: Praia Grande - SP

Re: Brazilie Nieuws: Ai ai die sítio!

Post by borsjea » Wed Nov 14, 2018 20:56

En vandaag mocht/mag Lula dan opdraven. Voor het eerst zin´s zijn gevangenneming even de openbareweg op. Onder begleiding van een grote horde aan politie agenten van de diverse organisaties. Bij het gerechtshof was een groepje van 30 a 40 personen aanwezig vermoedelijk deels betaalde beroepsdemonstranten. Vraag me af hoe deze kleine steun bij Lula zelf overkomt, geen massale steunbetuigingen, geen massa demonstraties.René
Articles: 0
Posts: 840
Joined: Thu Mar 06, 2008 03:19
Location: Fortaleza, Brazilie
Contact:

Re: Brazilie Nieuws: Ai ai die sítio!

Post by René » Thu Nov 15, 2018 08:58

"Dat er weinig schriftelijk vastgelegd is duidt er eerder op dat Lula precies wist dat hij aan het doen was. Het is de werkwijze die typisch is voor fraude zaken. Zorg dat er geen paper-trail is, geen boekhouding, geen eigendom op naam enzovoort, enzovoort. ".... Alle kroongetuigen zeggen dit en zeggen dat... Als je Lula uit je strot kunt persen is dat gegarandeerd straf vermindering... als die kroongetuigen zijn gepakt dankij opgenomen telefoongesprekken, papertrails, boekhoudingen, ongedeclareerde geregistreerde eigendommen waarvan de oorsprong niet verklaard kon worden, rekeningen in het buitenland of koffers met geld.... Geen van deze harde bewijzen zijn er tegen Lula....

Dus deze staal arbeider, zogenaamd analfabeet, moet echt de meest briljante misdadiger in de wereld zijn... alhoewel.... hij zit vast, dus hij is niet de meest briljante crimineel in de wereld.... in combinatie met geen enkel bewijs/onderbouwing voor de Lula schreeuwende criminelen in ruil tegen straf vermindering......

Weet je wie nog wel vrij rond lopen waartegen concreet bewijs is? o.a. Aecio, Juca, Temer, etcetera..... allemaal vriendjes van de nieuwe minister van justitie.... Moro...

Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig....

Maar gelukkig is het nu afgelopen met de corruptie dankzij Aecio, Cunha, Temer, Moro en het STF

Bolsonaro beloofde binnen een maand korte metten te maken met corruptie...
Twee van zijn ministers (onyx en guedes waren betrokken bij corruptie en witwassen)
Twee generaals die in het leger zaten tijdens de militaire dictatuur
Een minister van buitenlandse zaken die op zn blogje de PT als terroristen omschreef
Consigliere Moro, die zijn corrupte vriendjes uit de gevangenis houdt, en Minister Onyx voor corruptie heeft vergeven omdat hij berouw toonde
En president Bolsonaro met uitspraken waar Trump, Hitler, Mussolini, KKK, etcera van op zouden kijken, en extreem rechts in F, Le Pen, er voor uitkomt dat hij niet spoort....

Maar laten we het aub niet hebben over wat er in de BR politiek gebeurt.....

Laten we er voor zorgen dat de haat tegen die linkse corrupte communisten niet dooft... Want die Lula... nou die wist precies waar ie mee bezig was... zich helemaal rijk geroofdt en geplundert met alle andere communisten, en de BR economie kapot hebben gemaakt... Echt... negeer de waarheid... de PT heeft het land kapot gemaakt... en alle slechte economische ontwikkelingen de komende 100 jaar... allemaal de schuld van Lula en Dilma...

En laat je niet voor de gek houden... inderdaaad waren de eerste 4 jaar van Lula niet de slechtste 4 jaar in de BR geschiedenis, maar daarna alles berg afwaarts... zelfs doktoren uit Cuba in BR... HIJ ging niet naar cuba maar haalde Cuba naar BR... Maar onze vlag zal nooit rood zijn....

Zoals Bolso zei, alle comunisten of dood of in de gevangenis!!!!! Nou maar hopen dat we snel met pistolen over straat mogen!!!!
Maken we met z´n allen af wat de militaire dictatuur heeft laten liggen.... commie´s, flikkers, zwartjoekels, pobres....vrouwen weer achter het fornuis en bek houden, zoals in de bijbel staat.. god boven alles...

Reneetje... je begrijpt het niet... okay... in het heetst van de strijdt heeft hij soms dingen gezegd die hij niet bedoelde... want hij is geen facist/racist/homofoob/machist... eg.. eg.. eg nie man... z´n doopnaam is Messias... en hij ziet zijn overwinning de wens van god

Ik hoop dat hij de beste president ooit wordt.... ik ben nie gek, ik ben een vliegtuig...

Maar ik wijk af... Die Lula is toch wel de meest geslepen crimineel ooit... eigenaar van een triplex en een sitio, zonder dat het bewezen kon worden, want geen enkel papier of geldspoor.... Gelukkig toch schuldig bevonden door een 100% onafhankelijke rechter die zelfs de schijn niet tegen had, omdat deze held geen bewijs nodig had, slechts zijn overtuiging....

Waardoor Lula gelukkig in de gevangenis kwam, ook al was dat in tegenstrijd met de BR grondwet....
Waardoor Lula gelukkig niet verkiesbaar was als president, ook al is dat in strijd met de BR grondwet...
(voor de goede orde, Lula zou volgens de BR maurice de hondtjes al in de eerste ronde met een meerderheid verkozen worden)

Maar allemaal vereidelt dankzij rechter Moro... sorry... niet rechter Moro, maar de nieuwe minister van justitie Moro.... in de regering van de mythe Messias Bolsonaro...

Maar Rene... je kunt wel elke keer met bewijzen aankomen, welke wij niet accepteren omdat je de links er niet voor de 100ste keer bijplaatst, en wij een kort geheugen hebben en te lui zijn om die links even terug te zoeken....
Maar Rene... misschien heb je niet helemaal ongelijk... wij staan ook niet te springen met die Bolso...
Maar vergeet niet dat de PT onder leiding van Lula een goerganiseerde misdaad organisatie was, welke verantwoordelijk is voor het faillisement van BR...

Ik ben geen vliegtuig, maar wel een gek om telkens weer te proberen de realiteit aan een groepje bevooroordeelde, geindoctrineerde betweters te presenteren...

Ongetwijfeld zal ik om die laatste regel door het slijk worden gehaald...begrijpelijk... een weerwoord op de 44 regels daarvoor, gebaseerd op feiten is niet mogelijk....Post Reply