Brazilie nieuws Lula, Palocci, Bernardo en Gleisi aangeklaagd

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
Redactie
Articles: 325
Posts: 580
Joined: Tue Nov 14, 2017 16:18
Contact:

Brazilie nieuws Lula, Palocci, Bernardo en Gleisi aangeklaagd

Post by Redactie » Tue May 01, 2018 13:55

Raquel Dodge, procureur-generaal van de republiek, diende gisteren een nieuwe aanklacht in bij het STF. In die aanklacht worden ex-president Lula, ex-minister Antonio Palocci, senator Gleisi Hoffmann en haar echtgenoot ex-minister Paulo Bernardo beschuldigd van corruptie en witwassen van smeergelden. … Lees verder →

Source: https://brazilienieuws.online/2018/05/0 ... ngeklaagd/



User avatar
JoopLiefaard
Articles: 0
Posts: 23
Joined: Wed Mar 21, 2018 16:30
Location: Ribeirão Preto - SP
Contact:

Re: Brazilie nieuws Lula, Palocci, Bernardo en Gleisi aangeklaagd

Post by JoopLiefaard » Tue May 01, 2018 15:17

De slotopmerking van de verklaring van PT vind ik interessant:

“De beschuldiging komt er op een moment dat ex-president Lula, momenteel illegaal opgesloten, aan de top staat van alle peilingen van de komende verkiezingen om opnieuw verkozen te worden als president, de wens van het Braziliaanse volk”.

Even helemaal los van PT en Lula. Dit soort opmerkingen hoor en lees je wel vaker als er ergens in de wereld verkiezingen zijn. Een kandidaat loopt in de peilingen voorop en zijn mogelijke verkiezing is ineens de wens van de bevolking van dat land. Dat heb ik altijd zo'n onzin gevonden. Als een kandidaat in de peilingen bovenaan staat met bv. 30% kun je niet spreken van de wens van een bevolking. Het aantal stemgerechtigden is altijd lager dan de totale bevolking dus die 30% vertegenwoordigt slechts een gedeelte van een totale bevolking. Stel dat in een land 60% van de bevolking stemgerechtigd is en de winnende kandidaat 30% van de stemmen krijgt, dan heeft uiteindelijk 18% van de totale bevolking op die kandidaat gestemd. De verklaring van een leidende kandidaat zou dus moeten luiden dat het de wens van een deel van de bevolking is dat hij tot president wordt gekozen.

borsjea
Articles: 0
Posts: 249
Joined: Tue Jan 20, 2015 19:25
Location: Praia Grande - SP

Re: Brazilie nieuws Lula, Palocci, Bernardo en Gleisi aangeklaagd

Post by borsjea » Thu May 03, 2018 04:19

De vraag is alleen met de huidige samenstelling van het STF met een ruime meerderheid van benoeming vanuit de PT een proces een kans maakt.

Post Reply