Nederland werkt mee aan ontbossing Amazone

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
JoopLiefaard
Articles: 0
Posts: 24
Joined: Wed Mar 21, 2018 16:30
Location: Ribeirão Preto - SP
Contact:

Nederland werkt mee aan ontbossing Amazone

Post by JoopLiefaard » Wed Apr 25, 2018 20:42
User avatar
Progresso
Articles: 34
Posts: 2116
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56
Location: Fortim
Contact:

Re: Nederland werkt mee aan ontbossing Amazone

Post by Progresso » Fri Apr 27, 2018 16:25

Het is een interessant artikel, maar de conclusies lijken me iets te voorbarig. Tenminste de conclusie die in de URL staat lijkt me overtrokken "Nederland werkt mee aan ontbossing Amazone". De conclusie die als kop van het stuk wordt gezet "Nederland betrokken bij" klopt natuurlijk altijd. Ik was er ook bij betrokken en uiteindelijk is iedere Nederlander er bij betrokken.

Het stuk gaat echter volledig voorbij aan de reden waarom er zoveel vraag is naar soja. Die vraag ontstaat natuurlijk direct uit o.a. Nederland waar kippen, varkens en koeien van zo goedkoop mogelijke van proteinen moeten worden voorzien om ervoor te zorgen dat er bij de Albert Heijn weer Kiloknallers in de aanbieding liggen.

De andere vraag is natuurlijk wat de Nederlandse overheid hier fout doet. Het is de Braziliaanse overheid die dit enorme gebied wil exploiteren. Als soevereine staat heeft ze volgens mij hiertoe het volste recht. Nederland doet niets anderes dan haar handelsbelangen vaststellen en ondersteunt het Nederlandse bedrijfsleven. Daarvoor worden al die ambtenaren hier betaald en mogen ze in hun mooie pakken lobbyen bij de Braziliaanse overheid. Ik ben blij te horen dat er gewerkt is. Dat ze daar een marketingstrik "duurzaamheid" om heen knopen is natuurlijk marketing bullshit van de eerste orde.Post Reply