Canadees arrestatiebevel voor oud-Vitessenaar Piazon

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Canadees arrestatiebevel voor oud-Vitessenaar Piazon

Post by quasimodo » Sat Oct 31, 2015 13:03

De politie van de Canadese stad Toronto heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor twee Braziliaanse voetballers. Zij zouden eind juli een 21-jarige vrouw hebben aangerand. Eén van hen is Lucas Piazon, die in het seizoen 2013/2014 door Chelsea werd verhuurd aan Vitesse.

© EPA.
Piazon deed deze zomer met het Braziliaanse team mee aan de Pan-Amerikaanse Spelen in Canada. De 21-jarige middenvelder ging op zaterdag 25 juli samen met ploeggenoot Andrey da Silva Ventura (22) een avondje stappen. In een nachtclub raakten ze aan de praat met twee vrouwen, onder wie het slachtoffer.

Het groepje verliet de club en de voetballers gingen met de vrouwen naar het huis van één van hen. Volgens de politie ging het slachtoffer toen slapen, waarna Piazon en Da Silva Ventura haar aanrandden. Ze zouden er vandoor zijn gegaan toen de vrouw wakker werd. De twee vlogen maandag terug naar Brazilië.

Piazon speelt momenteel voor het Engelse Reading, dat hem net als Vitesse van Chelsea huurt. Hij wordt opgepakt zodra hij in de provincie Ontario komt, schrijven Canadese media. Voor Da Silva Ventura, een doelman die bij het Braziliaanse Botafogo op de loonlijst staat, wordt een uitleveringsprocedure gestart.

http://www.ad.nl/ad/nl/10444/Offside/ar ... azon.dhtmlUser avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Canadees arrestatiebevel voor oud-Vitessenaar Piazon

Post by quasimodo » Thu Jan 28, 2016 02:01

Aanklacht tegen Piazon ingetrokken: naam van Braziliaan gezuiverd
Dinsdag, 26 januari 2016 om 23:16
Tegen Lucas Piazon bestaan niet langer verdenkingen van aanranding van een vrouw in Canada. Eind oktober vorig jaar ging er een arrestatiebevel uit tegen de middenvelder omdat een vrouw had verklaard aangerand te zijn door Piazon en diens teamgenoot Andrey da Silva Ventura. De aanklacht is nu ingetrokken en zowel de naam van Piazon als zijn collega is weer gezuiverd.
Brian Greenspan en Robin McKechney, die Piazon (ex-Vitesse) juridisch bijstonden nadat er een aanklacht tegen hem werd ingediend, hebben dinsdag een verklaring uit laten gaan. “De beslissing om de aanklacht in te trekken laat zien dat de openbaar aanklager het bij het rechte eind had: er was onvoldoende aanleiding en grond om Piazon aan te klagen. Het is spijtig en betreurenswaardig dat de politie toch een arrestatiebevel liet uitgaan.”
De 22-jarige Piazon kan het gewone leven nu weer echt oppakken. Hij is nog altijd eigendom van Chelsea en verblijft momenteel op huurbasis bij Reading in de Championship. Vorig seizoen was de Braziliaanse middenvelder op huurbasis actief bij Eintracht Frankfurt, maar dat werd bepaald geen succes. Bij Vitesse maakte hij nog indruk met elf doelpunten in dertig wedstrijden.

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=268088

Post Reply