Belgische fotograaf vermoord in Brazilië.

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Belgische fotograaf vermoord in Brazilië.

Post by quasimodo » Tue Apr 07, 2015 15:00

De Belgische fotograaf Ben Lievens (48) is vermoord teruggevonden in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Dat meldt VTM Nieuws dinsdag. De FOD Buitenlandse Zaken bevestigt dat de man een gewelddadige dood gestorven is en dat er een onderzoek loopt naar de precieze omstandigheden.

Lievens trok tien jaar geleden naar Brazilië. Hij opende er een Bed en Breakfast en trouwde met een Braziliaanse, met wie hij een zoontje kreeg. Zij waren niet thuis toen Lievens om het leven kwam.

Ben Lievens was een avontuurlijke veertiger. Op zijn website staan foto's van over de hele wereld, vaak ook van risicogebieden. Hij volgde kindsoldaten in Afrika, trok met de Koerden door Noord-Irak en was in Bagdad toen die stad in 2003 viel. Zijn fotoreportages verkocht hij aan Vlaamse magazines. Hij werkte veel in de Braziliaanse sloppenwijken, die een gevaarlijke reputatie hebben.

http://www.demorgen.be/buitenland/belgi ... -a2278556/User avatar
Wade
Articles: 0
Posts: 886
Joined: Sat May 05, 2007 23:16
Location: Bélgica

Re: Belgische fotograaf vermoord in Brazilië.

Post by Wade » Tue Apr 07, 2015 15:16

Tja,

Brazilië regel 1: blijf uit de favelas weg

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Belgische fotograaf vermoord in Brazilië.

Post by quasimodo » Tue Apr 07, 2015 20:11

BERLAAR - De Berlaarse fotograaf en avonturier Ben Lievens (47) is afgelopen weekend vermoord in zijn appartement in Santa Teresa, een stadswijk van Rio De Janeiro. Dat heeft Hendrik Van de Velde, de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan onze redactie bevestigd.

Het lichaam van Lievens werd in zijn hostel aangetroffen. Een kogel in zijn hoofd had hem dodelijk getroffen.

De Braziliaanse echtgenote van Lievens had vorige maand bij de politie drie klachten ingediend wegens agressie. Dat meldde het Braziliaanse televisiestation Rede Record. Volgens Rede Record heeft de vrouw al een verklaring aan de politie afgelegd en zal ze opnieuw worden gehoord. Of ze ook verdachte is, is nog niet duidelijk.

Ben Lievens woonde al tien jaar in Brazilië, waar hij samen met zijn vrouw een gastenverblijf uitbaatte. Lievens reisde ook de wereld rond als fotograaf. Hij trok naar de oorlog in Irak, ging op reportage in de conflictgebieden in Afrika en fotografeerde het leven in de Braziliaanse favela’s. Zijn foto’s werden enkele jaren geleden nog geëxposeerd in het fotomuseum in Antwerpen.

Voor Lievens zich op de fotografie stortte, was hij actief in de autosport. Hij startte in Antwerpen de AAB Porschegarage op en reed als rallypiloot voor het Porscheteam.

Ben Lievens was zes jaar met de Braziliaanse vrouw getrouwd. Samen hadden ze een kind van drie.

Lees woensdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen

http://www.gva.be/cnt/dmf20150407_01618 ... n-brazilie

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Belgische fotograaf vermoord in Brazilië.

Post by quasimodo » Wed Apr 08, 2015 18:30

Volledige verhaal niet te kopiëren dus zie link.

http://www.pressreader.com/belgium/gaze ... 3/TextView

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Belgische fotograaf vermoord in Brazilië.

Post by quasimodo » Tue May 19, 2015 00:18

Vrouw van vermoorde fotograaf Ben Lievens opgepakt in Rio de Janeiro
BEWAAR ARTIKEL
REACTIES3
Door: redactie
18/05/15 - 18u16 Bron: Belga
VIDEO De Braziliaanse politie heeft twee verdachten opgepakt die mogelijk betrokken zijn bij de moord op de Belgische fotograaf Ben Lievens. Het gaat om de vrouw van het slachtoffer, die mogelijk de opdrachtgever is van de moord, en de mogelijke dader, een militair. Dat heeft de politie in Brazilië vandaag bekendgemaakt.
De 48-jarige Lievens werd op 5 april dood aangetroffen in een wijk in het centrum van Rio de Janeiro. Hij stierf een gewelddadige dood.

De onderzoekers bewandelden diverse pistes, waaronder een gewelddadige diefstal en een afrekening. Lievens, die al tien jaar in Brazilië woonde, stond op het punt om een terrein te kopen in Bahia. Uiteindelijk weerhield de politie de piste van moord. De vrouw van de fotograaf, de 32-jarige Ana Kellen Moura, zou de opdrachtgever geweest zijn. Lievens was al zes jaar getrouwd met haar. Zij had enkele dagen voor de moord diverse klachten ingediend bij een centrum voor mishandelde vrouwen.

Ana Kellen werd vandaag opgepakt. Ook de 39-jarige Sandro Fernando Rei, een militaire brandweerman, werd opgepakt. Bij de man trof de politie twee wapens aan, foltertuig, 100 kredietkaarten en diverse identiteitsdocumenten. Hij wordt naar verluidt ook verdacht van twee andere moorden.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... eiro.dhtml

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Belgische fotograaf vermoord in Brazilië.

Post by quasimodo » Wed May 20, 2015 05:16

Duizend dollar om Belgische fotograaf te vermoorden

De moordenaar van de Belgische fotograaf Ben Lievens (48) zou 1.000 dollar of zo’n 890 euro gekregen hebben voor de huurmoord. Volgens de Braziliaanse politie heeft hij intussen bekentenissen afgelegd.
Sandro Rei (39) zit al sinds zaterdag in de cel op verdenking van de huurmoord op de Belgische fotograaf. Hij zou bekend hebben dat hij Lievens op 5 april ombracht op vraag van diens Braziliaanse echtgenote Ana Liz Moura (32).

Pas zondagavond laat kon de politie Moura arresteren: ze verbleef bij vrienden in Belford Roxo. Het echtpaar had relatieproblemen. Moura vreesde dat ze bij een echtscheiding veel inkomsten zou kwijtspelen. Lievens verdiende volgens de ­politie maandelijks 20.000 real (5.900 euro) aan huurinkomsten van zijn vastgoed.

Een week voor zijn dood stapte Moura naar Rei, een vriend die ze al drie jaar kende. Ze gaf hem 1.000 dollar. Na de moord zou Rei nog een stuk grond van Lievens krijgen. De Belg moest op 5 april sterven, want ’s anderendaags vertrok hij op zakenreis.

Hoewel hij al van bij het begin de hoofdverdachte was, had de politie pas deze week genoeg bewijs in handen tegen Rei. Bij een huiszoeking vond ze niet alleen vuurwapens en marteltuigen – die de Braziliaanse politie gretig aan de pers toonde – maar ook bewijzen die hem aan de moord linken, én aan de moord op zijn eigen moeder en stiefvader.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150519_01689720

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Belgische fotograaf vermoord in Brazilië.

Post by quasimodo » Tue Mar 01, 2016 21:30

Braziliaans gerecht wijst zoontje van vermoorde Antwerpenaar toe aan oma

BERLAAR - Bijna een jaar nadat de Antwerpenaar Ben Lievens in Brazilië vermoord werd, op bestelling van zijn Braziliaanse vrouw, komt zijn driejarig zoontje naar België. Een Braziliaanse rechter kende na een lange strijd het hoederecht toe aan zijn oma Els, de moeder van Lievens.
De Antwerpse fotograaf Ben Lievens (48) werd op 5 april vorig jaar dood aangetroffen in het gastenverblijf dat hij al enkele jaren samen met zijn vrouw Ana Liz Moura (33) uitbaatte in de Braziliaanse stad Rio De Janeiro.

De speurders gingen meteen uit van een afrekening, waarbij zijn vrouw in het vizier kwam. Het koppel stond immers op scheiden. Onderzoek wees uit dat Moura inderdaad een huurmoordenaar had ingehuurd om haar man te liquideren. Voor amper duizend dollar liet ze haar man afmaken. De twee moordverdachten wachten momenteel op hun proces in de gevangenis .

Ondertussen verbleef Herman, het driejarig zoontje van het koppel, bij zijn Braziliaanse oma. Op papier, want in werkelijkheid verbleef hij bij een tante.

Els, de moeder van Ben Lievens, startte een zaak op om haar kleinzoon bij haar te krijgen en trok vanuit woonplaats Berlaar naar Brazilië. Met succes. Een familierechter in Rio de Janeiro besliste nu dat zij als oma het hoederecht over Herman krijgt. Na een halfjaar zal een evaluatie gebeuren. “Er bestaat een sterke emotionele band tussen Herman en zijn grootmoeder langs vader kan, alsook met andere Belgische familieleden”, zegt de rechter in het vonnis. Wanneer oma en haar kleinkind naar België kunnen vertrekken, is voorlopig onduidelijk.

Lees maandag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen

http://www.gva.be/cnt/dmf20160228_02155 ... oe-aan-oma

Post Reply