Watts app geblokkeerd in Brazilië door de rechter.

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Watts app geblokkeerd in Brazilië door de rechter.

Post by quasimodo » Wed Feb 25, 2015 22:38

Rechter bepaalt opschorting van WhatsApp in Brazilië

25/08/2014 - WhatsApp heeft meer dan 600 miljoen gebruikers wereldwijd. Disclosure - Disclosure
ADVERTEREN


TERESINA - De rechter van Teresina County onderzoekscommissie Center van Piauí Hof van Justitie, Luiz Moura Correia, opdracht gegeven dat alle telefoonmaatschappijen tijdelijk de werking van Whatsapp applicatie in Brazilië op te schorten, "tot de vervulling van een gerechtelijk bevel."

Hij maakte geen melding van de reden voor het besluit, uit te leggen dat de rechtszaak verloopt geheim van Justitie. Maar de staat Department of Public Safety Piauí aangekondigd dat de opschorting werd bepaald, omdat de leverancier van mensangens aanvraag niet uit de omloop beelden van kinderen en adolescenten seksueel blootgesteld, onderzoeksobject politiebescherming Kind en Adolescent Teresina verwijderd. Het bureau meldt dat de processen die hebben geleid tot de vaststelling begon in 2013.

Het besluit werd genomen op 11 februari en, volgens de afdeling, de telefoonmaatschappijen werden geïnformeerd over op 19 februari, door middel van een brief van de afgevaardigde Everton Ferreira de Almeida Ferrer, het secretariaat Intelligence Center. De deadline voor de schorsing is 24 uur en bereikt gebieden whatsapp.net en whatsapp.com . De bedrijven zouden worden aansprekende de beslissing.

"Stop tijdelijk tot naleving van de rechterlijke uitspraak, in het hele land, met spoed binnen 24 uur na ontvangst, toegang via de diensten van het bedrijf om de gebieden whatsapp.net en whatsapp.com en al zijn subdomeinen en alle andere domeinen bevatten whatsapp.net en whatsapp.com in hun namen en alle IP adressen (Internet Protocol) met betrekking tot bovengenoemde zaken, "het rechter bepaalt Luiz Moura Correia.

Hij zegt in zijn uitspraak dat de telefoonmaatschappijen verkeersinformatie, inzameling, opslag, opslag en verwerking van persoonsgegevens dossiers of de communicatie tussen gebruikers van de dienst en applicatie servers moeten opschorten.

Het rechterlijk bevel werd verzonden naar de aanbieders van infrastructuur (backbones) en aansluiting aanbieders (mobiele operators) onder anderen. "Het moet worden opgemerkt dat alle verklaringen en gerechtelijke beslissingen werden genomen op basis van de wet die vastgesteld en geregeld het Burgerlijk Marco internet", zei in een nota aan de Piaui Security Bureau- Divulgação
PUBLICIDADE


TERESINA — O juiz da Central de Inquérito da Comarca de Teresina, do Tribunal de Justiça do Piauí, Luiz Moura Correia, determinou que todas as companhias de telefonia suspendam temporariamente o funcionamento do aplicativo Whatsapp no Brasil, "até o cumprimento de ordem judicial".

Ele não informou o motivo da decisão, explicando que a ação tramita em segredo de Justiça. Mas a Secretaria estadual de Segurança Pública do Piauí comunicou que a suspensão foi determinada porque a empresa fornecedora do aplicativo de mensangens não tirou de circulação imagens de crianças e adolescentes expostas sexualmente, objeto de investigação da Delegacia de Proteção à Criança e ao Adolescente de Teresina. O órgão informa que os processos que levaram à determinação começaram em 2013.

A decisão foi tomada em 11 de fevereiro e, segundo a secretaria, as empresas de telefonia foram comunicadas a respeito em 19 de fevereiro, por meio de um ofício do delegado Éverton Ferreira de Almeida Férrer, do Núcleo de Inteligência da secretaria. O prazo para a suspensão é de 24 horas e atinge os domínios whatsapp.net e whatsapp.com. As companhias estariam recorrendo da decisão.

"Suspenda temporariamente até o cumprimento da ordem judicial , em todo território nacional, em caráter de urgência no prazo de 24 horas após o recebimento, o acesso através dos serviços da empresa aos domínios whatsapp.net ewhatsapp.com, bem como todos os seus subdomínios e todos os outros domínios que contenham whatsapp.net e whatsapp.com em seus nomes e ainda todos números de IP (Internet Protocol) vinculados aos domínios já acima citados", determina o juiz Luiz Moura Correia.

Ele diz, em sua sentença, que as empresas de telefonia devem suspender o tráfego de informações, de coleta, armazenamento, guarda e tratamento de registros de dados pessoais ou de comunicações entre usuários do serviço e servidores do aplicativo.

O mandado judicial foi encaminhado aos provedores de infraestrutura (Backbones) e aos provedores de conexão (operadoras de telefonia móvel) entre outras. "Cabe esclarecer que todas as representações e decisões judiciais foram tomadas com base na lei que instituiu e disciplinou o Marco Civil da Internet”, afirma, em nota a Secretaria de Segurança do Piauí


http://oglobo.globo.com/sociedade/tecno ... gn=O+GloboUser avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Watts app geblokkeerd in Brazilië door de rechter.

Post by quasimodo » Sat Feb 28, 2015 21:04

WhatsApp in beroep tegen verbod in Brazilië
Gepubliceerd: 27 februari 2015 11:50 | Laatste update: 27 februari 2015 11:56

Een Braziliaanse rechter wil WhatsApp verbieden, omdat het bedrijf niet meewerkt aan onderzoek van de politie. De berichtendienst is in beroep gegaan tegen de beslissing en lijkt nu als winnaar uit de strijd te komen.

Het verbod op WhatsApp gaat voorlopig niet door, schrijft de Braziliaanse krant O Globo donderdag.

Een rechtbank in Brazilië had de berichtendienst eerder deze maand verboden nadat WhatsApp geen gegevens over wilde dragen aan de politie. Die vermoedde dat er onzedelijke afbeeldingen van jonge kinderen via de chatapp werden gedeeld.

Door de manier waarop WhatsApp beveiligd is, kan het bedrijf geen gehoor geven aan het gerechtelijk bevel. De berichten worden versleuteld verstuurd, en alleen de telefoons van gebruikers kennen de sleutel. WhatsApp kan daardoor niet meegluren.

Providers blokkeren WhatsApp niet

Het is aan de Braziliaanse providers om de dienst te blokkeren, maar die hebben daar geen trek in. De brancheclub voor telecombedrijven SindiTelebrasil stelt dat een verbod “grote verliezen voor miljoenen Brazilianen, ook op het werk” betekent, schrijft Sky News. Zo’n 56 procent van de mensen met een smartphone gebruikt de berichtendienst regelmatig.

WhatsApp laat tegenover The Verge weten dat de chatapp gewoon te gebruiken is in Brazilië. Toch zijn er Brazilianen die WhatsApp mijden en overstappen op andere aanbieders. Zo heeft de concurrerende dienst Telegram er in een dag naar eigen zeggen 2,5 miljoen nieuwe gebruikers bij gekregen in Brazilië.

http://www.z24.nl/technologie/whatsapp- ... lie-542328

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Watts app geblokkeerd in Brazilië door de rechter.

Post by quasimodo » Thu Dec 17, 2015 04:13

Brazilië blokkeert Whatsapp voor twee dagen
Foto: ANP
Gepubliceerd: 17 december 2015 01:52
Laatste update: 17 december 2015 01:52

De populaire chatdienst Whatsapp gaat in Brazilië voor 48 uur uit de lucht. Een rechtbank in São Paulo heeft telecom- en internetproviders in het land opgedragen dataverkeer via de berichtendienst vanaf donderdag te blokkeren.
Miljoenen Brazilianen die van de dienst gebruikmaken kunnen daardoor niet chatten via mobiel of draadloos internet.

Aanleiding is het wegblijven van vertegenwoordigers van de dienst bij de rechter. Whatsapp werd eind juli door de rechter gesommeerd uitleg te geven in een strafrechterlijk onderzoek, maar niemand kwam opdagen. Er werd een nieuw gerechterlijk bevel uitgevaardigd voor 7 augustus, maar vertegenwoordigers van de dienst lieten ook toen niks weten.

Waar de rechtszaak over gaat is onduidelijk. Volgens Braziliaanse media is het een zaak die is aangespannen door telecombedrijven. Ze willen dat Whatsapp en andere berchtendiensten worden aangepakt, omdat ze zonder vergunning communicatiediensten leveren. De bedrijven lopen daardoor inkomsten van telefoongesprekken mis.

Volgens de Braziliaans wet op internetgebruik is het toegestaan om het dataverkeer via de app te blokkeren.

Door: ANP

http://www.nu.nl/apps/4184244/brazilie- ... dagen.html

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Watts app geblokkeerd in Brazilië door de rechter.

Post by quasimodo » Thu Dec 17, 2015 18:07

Facebook-baas vindt Braziliaanse Whatsapp-blokkade 'triest'
Foto: AFP
Gepubliceerd: 17 december 2015 11:40
Laatste update: 17 december 2015 14:19

Mark Zuckerberg, oprichter en directeur van Facebook, spreekt van een "trieste dag" voor Braziliaanse Whatsapp-gebruikers, die door een rechterlijke uitspraak tijdelijk geen gebruik kunnen maken van de dienst.
In een openbaar bericht op zijn Facebook-pagina schrijft Zuckerberg dat meer dan 100 miljoen Braziliaanse Whatsapp-gebruikers de dupe zijn van de blokkade, die twee dagen duurt.

"Dit is een trieste dag voor Brazilië", aldus de socialemediamagnaat. "Tot vandaag was Brazilië een bondgenoot in het creëren van een open internet."

De blokkade heeft te maken met een rechtszaak die is aangespannen in Sao Paulo. De naam van degene die om de blokkade heeft gevraagd is door de rechter echter geheim gehouden, meldt Reuters donderdag.

Gegevens
Bekend is dat Braziliaanse telecombedrijven boos zijn op Whatsapp, omdat de mogelijkheid om gratis te chatten en bellen via de dienst hen inkomsten zou kosten. Het is onduidelijk of dit verband houdt met de blokkade.

In zijn bericht lijkt Zuckerberg erop te wijzen dat Whatsapp is geblokkeerd omdat de dienst geen gegevens uit handen wil geven. "Ik sta er van versteld dat onze pogingen om de data van mensen te beschermen hebben geleid tot zo'n extreem besluit van een enkele rechter, om elke Braziliaan die Whatsapp gebruikt te straffen", aldus de Facebook-oprichter.

Via het bericht, dat ook in het Portugees is geplaatst, roept Zuckerberg de Braziliaanse rechtbank op om de blokkade ongedaan te maken.

Door: NU.nl

http://www.nu.nl/apps/4184489/facebook- ... riest.html

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Watts app geblokkeerd in Brazilië door de rechter.

Post by quasimodo » Thu Dec 17, 2015 19:22

Braziliaanse blokkade Whatsapp al na halve dag opgeheven

Een rechter heeft een einde gemaakt aan de blokkade van WhatsApp in Brazilië. Oorspronkelijk zou de app gedurende 48 uur niet te gebruiken zijn in het Zuid-Amerikaanse land, maar die bepaling is na amper een halve dag weer teruggedraaid. Dat meldt The New York Times.

Een rechter bepaalde donderdag dat de naar schatting 93 miljoen gebruikers van WhatsApp in Brazilië de app donderdag en vrijdag niet konden gebruiken. Telecomproviders werden opgedragen WhatsApp te blokkeren om druk te zetten op het bedrijf. In hoger beroep heeft het hof nu bepaald dat de blokkade 'onredelijk' was en opgeheven moest worden.

De rechter wilde daarmee WhatsApp ertoe dwingen informatie vrij te geven. De rechtbank had in een onderzoek om gegevens gevraagd die bepaalde gebruikers hadden uitgewisseld via de dienst, maar WhatsApp voldeed herhaaldelijk niet aan dat verzoek, schrijft de krant Folha de Sao Paulo. Om wat voor gegevens het gaat, is onbekend.

De blokkade zou aanvankelijk duren van woensdagnacht middernacht lokale tijd tot aan vrijdagnacht middernacht lokale tijd. WhatsApp heeft in Brazilië naar schatting meer dan 93 miljoen gebruikers, oftewel meer dan 90 procent van de bevolking van het land dat online is. Daarmee is het met afstand de meestgebruikte app.

WhatsApp-voorman Jan Koum reageerde teleurgesteld op de blokkade. 'We zijn teleurgesteld in de kortzichtige beslissing om toegang tot WhatsApp te blokkeren. Het is een communicatietool waar veel Brazilianen afhankelijk van zijn. Het is triest om te zien dat Brazilië zich isoleert van de rest van de wereld.'

De chatapp heeft onder Braziliaanse providers geen vrienden gemaakt. Met de introductie van de belfunctie zien providers WhatsApp als 'provider zonder licentie' en de lobbygroep van providers dringt er bij de overheid op aan strenge regels op te leggen aan applicaties die bellen via internet mogelijk maken.

De concurrent Telegram profiteerde van de blokkade. Het bedrijf kreeg in een paar uur tijd 1,5 miljoen nieuwe Braziliaanse gebruikers. De systemen van Telegram konden de aanwas nauwelijks aan.

http://www.volkskrant.nl/media/brazilia ... ~a4209503/

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Watts app geblokkeerd in Brazilië door de rechter.

Post by quasimodo » Tue Mar 01, 2016 21:26

SO PAULO (ANP/BLOOMBERG) - De Braziliaanse politie heeft de tweede man van de Zuid-Amerikaanse tak van Facebook opgepakt. Onderdirecteur Diego Dzodan zit vast en wordt verhoord omdat het internetbedrijf weigert de politie inzage te geven in WhatsAppberichten van een verdachte drugshandelaar, meldt een ingewijde.

De autoriteiten in Brazilië blokkeerden de toegang tot WhatsApp in december al enkele dagen omdat de berichtendienst geen medewerking aan het politieonderzoek naar de drugszaak wilde verlenen. Veel Brazilianen, verwoede gebruikers van sociale media, reageerden destijds verontwaardigd.
Groot

http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuw ... -2769036W/

Post Reply