Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van Bar

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van Bar

Post by quasimodo » Tue Jan 28, 2014 23:41

Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van Barcelona

Neymar da Silva Santos, vader en tegelijk ook manager van Barcelona-spits Neymar junior, heeft dinsdag toegegeven dat hij 40 miljoen euro heeft ontvangen van de Catalaanse club als commissie voor de transfer van zijn zoon, die de voorbije zomer het Braziliaanse Santos verliet. In 2011 kreeg hij zelfs al een eerste schijf van 10 miljoen euro.

Silva Santos heeft aan journalisten in Brazilië gezegd dat hij niet bang is om zich te moeten verantwoorden voor de Spaanse of Braziliaanse fiscus. “Ik wil enkel rust voor mijn zoon”, zei hij. Neymar Jr, die volgende week 22 wordt, wil zich vooral goed voorbereiden op het WK.

Papa Neymar zei ook dat hij in 2011 al een eerste schijf van 10 miljoen euro ontving, zodat Barça verzekerd was van de transfer. De rest kreeg hij nadat zijn zoon in de zomer van 2013 getekend had. De FIFA laat enkel zo’n pre-contractuele overeenkomsten toe, als ze gesloten worden in de laatste zes maanden van het lopende contract van een speler. Neymar Senior benadrukte dat het niet om zo’n soort overeenkomst ging.

De laatste cijfers, die door Neymars vader publiek gemaakt werden, tonen aan dat de transfer van Neymar niet alleen de 57 miljoen euro, zoals eerst door Barcelona aangegeven, overstijgt. Ook het bedrag van 86.2 miljoen euro, dat Barcelona vorige week aangaf, zou overschreden zijn. Hij zou zelfs Gareth Bale vand e troon stoten als duurste transfer aller tijden...

Barça-voorzitter Sandro Rosell, die zich voor de zaak moet verantwoorden voor de rechtbank, nam vorige week ontslag ‘omdat hij zijn club geen imagoschade wil toebrengen’.
http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/cn ... 8_00952243User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van

Post by quasimodo » Mon Feb 03, 2014 18:04

Neymar neemt zijn vader in bescherming

Na het getouwtrek rondom de transfer van Neymar was er een hoop ophef ontstaan. De vader van het Braziliaanse supertalent stond daarbij centraal. Onterecht, volgens de speler zelf.

Op Instragram plaatste Neymar een tekst waarin hij het voor zijn vader opneemt. "Ik weet dat veel mensen naar buiten treden en een hoop onzin over ons verspreiden", reageert de aanvaller. "Het is duidelijk dat we een hoop nepvrienden hebben."
De 21-jarige speler bedankt zijn vader. "Dank dat je over mijn carrière hebt gewaakt. Het is dankzij jou dat ik voor Santos FC, het team dat in mijn hart zit, gespeeld hebt. Het is ook dankzij jou dat ik nu bij de club van mijn dromen ben, FC Barcelona."
Neymar roept zijn pa op hem te vergezellen in Spanje. "Ik wil je vragen terug naar Spanje te komen. Ik mis je. In een aantal dagen speel ik weer en ik heb je daarbij nodig."
http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/325821_ ... escherming

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van

Post by quasimodo » Wed Apr 30, 2014 16:52

Barcelona vrijgesproken in zaak Neymar

FC Barcelona bleef altijd hardnekkig zeggen dat het in verband met de transfer van Neymar aan alle verplichtingen voldeed. Toch betaalde het een ferm bedrag aan de Spaanse fiscus, ondertussen is de club ook vrijgesproken.
De discussie gaat terug naar afgelopen zomer. Barça betaalde toen voor de komst van Neymar een slordige 57 miljoen euro aan het Braziliaanse Santos. Nadien kwam aan het licht dat de effectieve transfersom nog eens 20 miljoen euro hoger lag.
Een prijs die tekengeld en salaris meegerekend zelfs rond de 130 miljoen zou draaien, of 96 miljoen volgens andere bronnen. Een discrepantie, dus moest de LFP een onderzoek instellen.
Op de clubwebsite laat Barcelona nu weten dat het onderzoek van die instantie heeft uitgewezen dat Barcelona wordt vrijgesproken in deze zaak.
http://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/l ... =comp_news

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van

Post by quasimodo » Mon Jun 02, 2014 07:51

'Orgie op luxueus hotel na megatransfer'
De megadeal van vorig jaar van de Braziliaanse topvoetballer Neymar van Santos naar Barcelona was voor de betrokkenen reden tot een flink feestje. Op het dak van een poepduur Londens hotel werd de deal van bijna 100 miljoen euro uitbundig gevierd met een orgie bestaande uit diverse escorts, zo meldt Mirror.

De uitspattingen komen aan het licht nadat voormalig eigenaar van Santos, Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro, een boekje opendoet over de overeenkomst. Zo zou Neymar's vader de orgie hebben laten betalen door Barcelona.

"Het was een de duurste hotels, de koningin drinkt er zelfs soms thee", aldus Ribeiro. "De 75 miljoen(pond) deal was excessief. Er kwamen hoeren en een privévliegtuig bij kijken", zo vertelt de ex-voorzitter. Het is niet duidelijk of Barcelona-aanvaller Neymar bij de orgie aanwezig was. Hoe dan ook, hoeren blijken dus inderdaad goed te zijn voor de economie.

De transfer van Neymar naar Barcelona lag eerder al onder het vergrootglas toen bleek dat de clubs onderling een dealtje hadden gemaakt om minder geld aan de belastingdienst af te dragen. Barcelona kreeg daar een fikse straf voor. Neymar is dé Braziliaanse ster op het komende WK in eigen land.
http://www.spitsnieuws.nl/archives/spor ... gatransfer

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van

Post by quasimodo » Fri Nov 21, 2014 11:25

Barcelona onderzoekt mogelijke fraude bij bizarre transfer Douglas
Vrijdag, 21 november 2014 om 00:25
Douglas Pereira dos Santos, kortweg Douglas, maakte afgelopen zomer voor vier miljoen euro de overstap van Sao Paulo naar Barcelona. Een transfer die zelfs in Brazilië voor verbazing zorgde; in zijn vaderland viel de 24-jarige rechterverdediger immers nauwelijks op. Bij Barcelona komt Douglas nu amper aan spelen toe: hij deed maar zeventig minuten mee. De club is een intern onderzoek gestart naar mogelijke fraude bij de transfer van Douglas.
/
Barcelona heeft meer dan gemiddelde belangstelling voor de rol van Albert Valentin in de transfer van Douglas. Valentin is de rechterhand van technisch directeur Andoni Zubizarreta en zou de komst van de Braziliaan hebben aanbevolen. Dit op basis van zeer positieve rapporten van Urbano Ortega en Miki Alber; twee scouts die door Valentin aan het organigram van Barcelona waren toegevoegd. In Brazilië wordt beweerd dat Neymar senior ook het aantrekken van Douglas had aanbevolen (en daar commissie voor had ontvangen), maar dat ontkent hij in gesprek met Cadena SER.
Met de transfer van Douglas was in eerste instantie het bizarre bedrag van twaalf miljoen euro gemoeid. Sao Paulo ontving uiteindelijk vier miljoen euro en kan op basis van behaalde doelstellingen in de toekomst nog eens anderhalf miljoen euro extra ontvangen. Barcelona is nu benieuwd waarom het aanvankelijk de bedoeling was dat de club acht miljoen meer moest betalen. Valentin zou Juan Figer, een tussenpersoon, hebben ingeschakeld om contact te leggen met Sao Paulo en tot een akkoord te komen. De Braziliaanse club had zestig procent van de transferrechten van de verdediger in zijn bezit, de rest was eigendom van investeringsmaatschappij Traffic.
/
Het plan van Figer en Valentin was om Traffic buiten te sluiten (het bedrijf heeft een slechte naam in Barcelona) en Douglas voor een zo hoog mogelijk bedrag te transfereren: twaalf miljoen euro. Figer zou op die manier veertig procent van de transfersom toucheren (4,8 miljoen euro) en Valentin zou daar op zijn beurt een percentage van ontvangen. Barcelona koos er in de slotfase van de zomerse transfermarkt echter voor om de transfer niet meer door het tweetal uit te laten voeren. Bestuursleden Antoni Rossich en Raül Sanllehy bereikten eind augustus een akkoord over een transferbedrag van vier miljoen euro, oplopend naar maximaal 5,5 miljoen euro.
Hoewel Barcelona de berichtgeving van de Spaanse media reeds heeft ontkend, aldus Sport, stond Valentin er binnen de club sowieso al niet goed op. In de zomer van 2013, toen Sandro Rosell nog voorzitter was, wilde men afscheid van Valentin nemen. Zubizarreta dreigde echter op te stappen als zijn rechterhand diende te vertrekken en dus koos Rosell ervoor om het congé van Valentin in te trekken. Het dagblad Ara publiceerde onlangs dat Valentin een voorkeur had voor spelers van Promo Sports, een managementbureau waar hij jarenlang op de loonlijst had gestaan.
http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=230074

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van

Post by quasimodo » Wed Feb 04, 2015 01:26

De voorzitter van FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, is aangeklaagd wegens vermoedelijke belastingontduiking bij de transfer van Neymar. Spaans onderzoeksrechter Pablo Ruz stelde hem en voormalig Barça-voorzitter Sandro Rosell deze avond in staat van beschuldiging. Op 13 februari moeten de twee verschijnen voor de nationale rechtbank in Madrid.

Bartomeu was vice-voorzitter van Barcelona toen sterspeler Neymar in 2013 overkwam van het Braziliaanse Santos. Er wordt hem ten laste gelegd dat hij bij het betalen van een gedeelte van de transfersom voor Neymar, 2,8 miljoen euro aan belastingen niet heeft overgemaakt aan de fiscus.

Eerder op de dag reageerde de club al verontwaardigd op de eis van het Spaanse parket om FC Barcelona, Bartomeu en Rosell voor de rechtbank te laten verschijnen wegens vermoedelijke fiscale delicten rond de transfer van de Braziliaanse sterspeler.

De kans dat Bartomeu ontslag neemt als voorzitter is klein, want hij verklaarde eerder al dat hij zich opnieuw kandidaat zal stellen voor de voorzittersverkiezingen die eind dit seizoen plaatsvinden.
http://nieuws.vtm.be/stadion/126872-voo ... angeklaagd

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van

Post by quasimodo » Sat Mar 14, 2015 00:34

Rechtbank daagt Barça-top om transfer Neymar

Een Spaanse rechter heeft bepaald dat voorzitter Josep Bartomeu, zijn voorganger Sandro Rosell en Barcelona als club zich voor het gerecht moeten verantwoorden over de transfer van de Braziliaanse sterspeler Neymar. Volgens de magistraat is er voldoende bewijs om de rechtszaak over deze kwestie door te zetten. De gedaagden worden verdacht van fiscale fraude en van onbehoorlijk bestuur.
Neymar (23) verruilde in 2013 het Braziliaanse Santos voor Barcelona. Volgens de toenmalige preses Rosell was met de transfer een bedrag van 57,1 miljoen euro gemoeid. De clubleiding moest later toegeven dat door allerlei financiële constructies, onder meer met de vader van Neymar, de werkelijke kosten tegen 100 miljoen euro aanliepen. Door het transferbedrag bewust 'laag' te houden, zou de clubleiding een bedrag van ongeveer 13 miljoen euro aan belasting hebben ontdoken.

http://www.ad.nl/ad/nl/1017/Buitenlands ... ymar.dhtml

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van

Post by quasimodo » Wed Mar 25, 2015 13:39

Vader van Neymar spreekt zich uit: ‘De transfer was volledig legaal’
Dinsdag, 24 maart 2015 om 23:00
Het openbaar ministerie doet al sinds 2013 onderzoek naar de transfer van Neymar, maar de vader van de aanvaller is ervan overtuigd dat er niet is gesjoemeld bij de deal. “Straks zal blijken dat alle partijen die met zorg aan de transfer hebben bijgedragen, de Braziliaanse en Spaanse wetgeving te allen tijde hebben gerespecteerd en dat zij altijd hebben gehandeld binnen de wettelijke kaders van de FIFA.”
/
Dat laat Neymar senior middels een statement op de website van zijn zoon weten. “We hebben er alle vertrouwen in dat de stappen die zijn genomen om Neymar voor Barcelona te laten voetballen, volledig legaal zijn geweest en dat er nooit de intentie is geweest om wetten te overtreden. De zaak-Neymar beïnvloedt ons in gerechtelijk opzicht dan ook geenszins”, valt er in het communiqué te lezen.
“Ik wil ook duidelijk maken dat ik of een aan mij gerelateerd bedrijf, in tegenstelling tot wat er de afgelopen dagen in de Braziliaanse media is verschenen, niet is aangeklaagd. Ik noem dat onbetrouwbare en ongefundeerde verslaglegging.” Barcelona betaalde volgens de boeken 57 miljoen euro voor de transfer van Neymar, maar zou veel meer op/onder de tafel hebben gelegd: in totaal 83,3 miljoen. De belastingfraude zou ruim dertien miljoen bedragen.

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=240647

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van

Post by quasimodo » Wed Mar 25, 2015 13:40

Transfer Neymar kan Barcelona duur te staan komen
23.03.2015 | ERIK DUCHATEAU
Belga

Het Spaanse parket vordert een miljoenenboete voor de club en celstraffen voor de voorzitter en ex-voorzitter van FC Barcelona wegens fiscale fraude bij de transfer van Neymar van het Braziliaanse Santos naar Barcelona bijna twee jaar geleden.

Josep Maria Bartomeu, voorzitter van FC Barcelona, vliegt mogelijk achter de tralies. Het Spaanse parket eist een celstraf van twee jaar en drie maanden tegen hem omdat hij bij de transfer van Neymar fiscale fraude zou hebben gepleegd. In dezelfde zaak vraagt het gerecht zeven jaar opsluiting voor Sandro Rosell, de voorganger van Bartomeu. Voor de club dreigt dan weer een boete van 22,2 miljoen euro.

Neymar werd in juni 2013 door Barcelona weggehaald bij het Braziliaanse Santos voor de (officiële) transfersom van 57 miljoen euro. Bartomeu was op dat moment vicevoorzitter van Barça. Een aantal maanden later volgde hij Rosell op. Na een formele klacht van een Barcelona-supporter, die aanvoerde dat zijn club veel meer had betaald voor Neymar, startte het gerecht een onderzoek. Daaruit zou nu blijken dat Barcelona in totaal 83,3 miljoen op tafel legde voor Neymar. De belastingsfraude zou ruim 13 miljoen euro bedragen.

"Er werden verschillende contracten opgesteld die tot doel hadden te verdoezelen dat Barcelona een veel hoger bedrag betaalde. Het doel was substantieel minder te moeten overmaken aan de Spaanse schatkist", stelt onderzoeksrechter Pablo Ruz in zijn besluit. Barcelona heeft de beschuldigingen over fraude steevast ontkend.
http://www.sport.be/nl/voetbal/article. ... _ID=723283

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van

Post by quasimodo » Sat Jun 06, 2015 16:14

Braziliaanse belastingdienst onderzoekt transfer Neymar

06-06-15 10:51 uur - Bron: ANP
Share on twitterShare on facebookMore Sharing Services

Neymar. © getty
UPDATE
De Braziliaanse belastingdienst is een onderzoek begonnen naar de transfer van voetbalster Neymar naar FC Barcelona in 2013. Volgens documenten die zijn gepubliceerd door het Brazilaanse ministerie van Financiën zijn er vragen ontstaan over 'ongebruikelijke' overschrijvingen tussen 2011 en 2014 met een totale waarde van 36,4 miljoen euro van FC Barcelona naar een bedrijf op naam van de ouders van de international.


© getty
Neymar werd in 2013 overgenomen van de Braziliaanse club Santos, een ingewikkelde transfer waar meer over te doen is geweest omdat het transferbedrag veel hoger bleek te zijn dan bekend werd gemaakt.

Destijds werd gezegd dat met de transfer 57,1 miljoen euro was gemoeid. De leiding van FC Barcelona moest later toegeven dat door allerlei financiële constructies de werkelijke kosten meer dan 100 miljoen euro bedroegen. Door het transferbedrag laag te houden zou de Catalaanse club belasting hebben ontdoken.

De Braziliaanse aanvaller Neymar vormt bij FC Barcelona de extreem trefzekere voorhoede met Lionel Messi en Luis Suárez. Zaterdagavond speelt hij in Berlijn de finale van de Champions League tegen Juventus.

http://www.parool.nl/parool/nl/11/SPORT ... ymar.dhtml

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van

Post by quasimodo » Thu Jun 18, 2015 17:59

wo 17 jun 2015, 23:02
Opnieuw rechtszaak over transfer Neymar

MADRID -
Een Spaanse rechtbank heeft een klacht in behandeling genomen van een Braziliaanse investeringsmaatschappij over de transfer van Neymar van Santos naar Barcelona in 2013. Het bedrijf (DIS) bezat 40 procent van de transferrechten toen de getalenteerde aanvaller nog bij zijn Braziliaanse club speelde. Door schimmige praktijken kreeg het financieringsfonds volgens eigen berekeningen uiteindelijk minder dan de helft van het bedrag waarop de firma feitelijk recht had.
De complexe transfer verdween aanvankelijk voor 57,1 miljoen euro in de boeken, maar Barcelona moest later toegeven dat het officiële bedrag bijna 100 miljoen euro was. De Spaanse club is in een eerdere rechtszaak over deze transfer beschuldigd van belastingfraude voor een bedrag van 13 miljoen euro.
Voor ex-voorzitter Sandro Rosell, die aftrad vanwege de zaak-Neymar, en zijn opvolger Josep Maria Bartomeu dreigen zware celstraffen en torenhoge boetes wegens de malversaties. Zij moeten zich in de nieuwe rechtszaak opnieuw verantwoorden, evenals Neymar zelf, diens vader en enkele bestuursleden van Santos.

http://www.telegraaf.nl/telesport/voetb ... mar__.html

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van

Post by quasimodo » Sat Sep 26, 2015 17:11

Brazilië blokkeert 42 miljoen euro van verdachte Neymar
BEWAAR ARTIKEL
REACTIES2
Door: redactie
25/09/15 - 19u39 Bron: ANP
Staat zegt nog 13,6 miljoen euro van Barcelona-ster te krijgen
© afp.
UPDATE Voetbalvedette Neymar kan niet meer bij zijn geld. De Braziliaanse autoriteiten hebben zijn rekeningen laten blokkeren, omdat de aanvoerder van de nationale ploeg wordt verdacht van belastingontduiking.
Volgens media in Brazilië krijgt de staat nog 13,6 miljoen euro van de ster van FC Barcelona. Ook de rekeningen van familieleden van Neymar zijn bevroren, plus geld uit bedrijven gelinkt aan de Braziliaanse voetbalvedette. Maar liefst 47 miljoen dollar (42 miljoen euro) zou zo zijn geblokkeerd.

De actie van de autoriteiten heeft alles te maken met de transfer van Neymar van FC Santos naar Barcelona, in 2013. Die transfer wordt omgeven door mysteries en schimmige verhalen. Er zijn al meerdere rechtszaken gevoerd, omdat bijvoorbeeld een Braziliaanse investeringsmaatschappij nog geld wil voor die overstap.

http://www.hln.be/hln/nl/950/Buitenland ... ymar.dhtml

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van

Post by quasimodo » Tue Sep 29, 2015 17:10

Bizar advies aan vader Neymar: 'Laat hem afsluiten bij Real Madrid'
Dinsdag, 29 september 2015 om 07:15
Neymar zit even met een probleem. De Braziliaanse autoriteiten hebben zijn rekeningen laten blokkeren, omdat de aanvaller van Barcelona verdacht wordt van belastingontduiking. Ook de rekeningen van familieleden en bedrijven van (de familie van) Neymar zijn bevroren. Wagner Ribeiro, de voormalig zaakwaarnemer van de dribbelaar, reageert op een opvallende manier.
/
De 23-jarige Neymar zou tussen 2011 en 2013 voor veertien miljoen euro de belasting hebben ontdoken en in totaal moet de fiscus nog 42 miljoen krijgen. Ribeiro besloot op Instagram op advies te geven aan de vader van de aanvaller: “Pak je geld, breng het naar belastingparadijzen, uiteraard legaal, en stop met het betalen van belastingen in Brazilië”, schrijft Ribeiro aan Neymar senior. “Sluit je bedrijven en ga genieten van de mooie stranden.”
“Maar laat Neymar nog een paar jaar voetballen”, vervolgt Ribeiro. “Laat hem zijn loopbaan beëindigen in Europa, het liefst bij Real Madrid.” Het is onduidelijk wat Ribeiro met deze uitspraak precies wil bereiken. Neymar liep als klein kind al eens stage bij Real, maar keerde vervolgens terug naar Brazilië en brak bij Santos door in het eerste elftal. Niet veel later verdiende hij een miljoenentransfer naar Barcelona; Real had destijds ook interesse.
“Het was al een tijdje duidelijk dat dit zou gebeuren, toch?”, vervolgt Ribeiro in zijn merkwaardige boodschap. “Je (Neymar senior dus, red.) hebt nooit betaald voor je zoon zodat hij kon voetballen, maar nu is Neymar een ster en heeft hij jou rijk gemaakt. Ze zeggen dat je een man wel uit de favela kan halen, maar de favela nooit uit een man. Dat is hier ook duidelijk het geval.”
http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=257520

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van

Post by quasimodo » Sat Oct 31, 2015 12:59

Spaanse rechtszaak naar transfer Neymar gaat door
Foto: Getty Images
Gepubliceerd: 29 oktober 2015 00:15
Laatste update: 29 oktober 2015 00:15

Het Spaanse hooggerechtshof heeft woensdag bepaald dat de rechtszaak naar de transfer van Neymar van Santos naar FC Barcelona doorgang mag vinden.
Het kamp van de aanvaller had gevraagd om de klacht van de Braziliaanse investeringsmaatschappij DIS niet te behandelen, maar de rechtbank in Madrid ging niet mee in dat beroep.

DIS meent dat het financiële schade heeft geleden en klaagde daarom Neymar, diens vader, FC Barcelona, de huidige preses Josep Bartomeu en ex-voorzitter Sandro Rosell aan. Die laatste official stapte op bij de Catalanen door deze affaire.

De zaak draait om de transfer van de 23-jarige aanvoerder van de 'Seleçao' naar Camp Nou twee jaar geleden. Officieel ontving Santos 17,1 miljoen euro voor de sterspeler, maar onderzoek in Spanje wees later uit dat Barcelona ruim 83 miljoen euro had uitgegeven aan de transactie.

DIS had recht op 40 procent van de transfersom en vindt dat het nu veel te weinig geld heeft ontvangen.

Santos wil dat aanvaller voor half jaar wordt uitgeslotenZie ook: FIFA doet onderzoek naar transfer Neymar naar Barcelona
FIFA
De FIFA maakte twee weken geleden al bekend dat het op verzoek van Santos een onderzoek is gestart naar de transfer van Neymar naar FC Barcelona. De Braziliaanse club wil dat de aanvaller voor een half jaar wordt geschorst.

Neymar moet bovendien vrezen voor problemen met de belastingdienst uit zijn vaderland.

De Braziliaanse autoriteiten lieten eind september de rekeningen van de 67-voudig international blokkeren. Volgens media in Brazilië krijgt de staat nog 13,6 miljoen euro van de aanvaller van Neymar.

Door: NU.nl
http://www.nu.nl/voetbal/4154326/spaans ... -gaat.html

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van

Post by quasimodo » Thu Nov 19, 2015 01:15

FC Barcelona moet vrezen voor transfer Neymar


238 bezoekers online 19-11-2015 00:03u
18-11-2015 20:18 - Door: isweres

FC Barcelona moet vrezen voor transfer NeymarNeymar ligt in de clinch met de Braziliaanse autoriteiten betreft vermeende belastingfraude. De toekomst van de Braziliaanse aanvaller bij FC Barcelona blijkt nu op het spel te staan, zo brengt de vader van Neymar naar buiten.

De rechtbank bepaalde enige tijd geleden dat Neymar tussen 2011 en 2013 zo’n 15 miljoen euro aan belasting zou hebben ontdoken. Hierdoor zou er 40 miljoen van de tegoeden van de sterspeler bevroren worden. De vader van Neymar laat nu weten aan Cadena SER dat deze incidenten buiten het veld de familie Neymar veel doen.

‘We zijn in gesprek over een contractverlenging bij Barcelona, maar dan moeten er wel wat zaken worden uitgesproken. We moeten weten of de Spaanse Staat onze situatie accepteert. We worden van alle kanten aangevallen, zowel vanuit Brazilië als vanuit Spanje’, meent de vader van Neymar die bang is voor dezelfde situatie als Lionel Messi.

Messi werd eerder in verband gebracht met belastingfraude en erg hangt hem nog altijd een forse straf boven het hoofd. ‘We voeren momenteel veel gesprekken, omdat we zeker willen zijn van onze zaak. We willen niet dat we over twee, drie, vier, vijf of tien jaar ineens gepakt worden omdat er iets niet klopt. Alles moet in orde zijn. Als de situatie oncomfortabel dreigt te worden, kunnen we niet in Spanje blijven werken. In Brazilië waren de problemen nooit groot. Pas nadat we in Spanje aankwamen, begon alle heisa. Dat verspreidt zich nu ook naar Brazilië. We zullen het huidige contract bij de club respecteren, maar zonder een rustige gang van zaken wordt er niks verlengd’, aldus de duidelijk woorden van de vader van Neymar.

http://www.v-bal.nl/nieuws/281977/toeko ... ijven.html

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van

Post by quasimodo » Thu Jan 14, 2016 22:09

Neymar moet zich op 2 februari voor de onderzoeksrechter in Madrid verantwoorden, zo raakte woensdag bekend.

De 23-jarige topaanvaller van FC Barcelona, maandag nog derde in de verkiezing van de Gouden Bal, is opgeroepen in het kader van het onderzoek naar mogelijke fraude bij zijn transfer van Santos richting Barça. Bij die overgang in 2013 zou door verschillende partijen voor miljoenen euro’s gesjoemeld zijn.

In totaal worden tien personen bij de onderzoeksrechter verwacht. Onder hen twee voormalige voorzitters van Barcelona, twee bestuurders van het Braziliaanse Santos en de ouders van Neymar.

http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/cn ... 3_02064994

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van

Post by quasimodo » Wed Feb 17, 2016 00:45

De Braziliaanse autoriteiten hebben in de slepende belastingzaak rond Neymar beslag gelegd op onder meer een jacht en een privéjet van de vleugelspits van FC Barcelona.
De vedette en aanvoerder van de 'Seleção' zou tussen 2011 en 2013, toen Neymar nog in Brazilië voor Santos speelde, voor 14 miljoen euro aan belasting hebben ontdoken.

Vorig jaar werden daarom door de autoriteiten al diverse bankrekeningen van de vleugelspits bevroren.

Eind vorige maand sommeerde een federale rechtbank in São Paulo de aanvaller en zijn vader nog om 100.000 euro aan achterstallige belasting zo snel mogelijk over te maken aan de Braziliaanse fiscus.

De Braziliaanse justitie heeft nu bij elkaar voor zo'n 45 miljoen euro aan bezittingen van Neymar in beslag genomen, waaronder diverse huizen.

"Hij kan nog steeds beroep aantekenen", zei Iagaro Jung Martins van de Braziliaanse belastingdienst tegen persbureau AP. "Er is niks veranderd ten opzichte van vorig jaar: als hij betaalt wat hij ons schuldig is, dan is de zaak gesloten."

http://www.nu.nl/sport/4215492/justitie ... eymar.html

beachbarboy
Articles: 0
Posts: 3
Joined: Mon Apr 10, 2017 07:43

Re: Vader Neymar geeft toe dat hij 40 miljoen euro kreeg van

Post by beachbarboy » Mon Apr 10, 2017 08:09

Haha dit was wel het slechtst bewaarde geheim in de voetbalwereld. Ik zou wel durven te beweren dat bijna iedereen die deze kwestie volgde er weet van had dat dit nog wel een keer naar buiten ging komen.

Post Reply