Brazilie Nieuws: Stoelendans

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
Redactie
Articles: 1458
Posts: 2041
Joined: Tue Nov 14, 2017 16:18
Contact:

Brazilie Nieuws: Stoelendans

Post by Redactie » Sat Apr 03, 2021 15:01

Brazilie Nieuws: Stoelendans
door Redactie


Image
Maandag

De capriolen van de Braziliaanse president vormen niet echt een welgekomen aanvulling op het dagelijkse trieste nieuws met betrekking tot de pandemie. Toch begon deze week weer met een nieuwe uitbarsting van de politieke vulkaan die al maanden rommelt. De journalisten van GloboNews en CNN Brasil deden hun best om het geheel te ontleden en het duidelijk uit te leggen...

Lees meerborsjea
Articles: 0
Posts: 1734
Joined: Tue Jan 20, 2015 19:25
Location: Curitiba - PR

Re: Brazilie Nieuws: Stoelendans

Post by borsjea » Sat Apr 03, 2021 17:34

Hebben we met het vertrek van alleen de minister van buitenlandse zaken de enige persoon te maken die buitenlandse relaties verstoorde?
Hebben we met het vertrek vd gezondheids minister de enige verantwoordelijk voor het falende covid beleid te pakken?
In beide gevallen voerde deze het bevel vd president en zijn zoon uit.
Ook de minister van milieu zie ik de komende tijd nog wel vertrekken. Ook een man de een bevel uitvoert en strajs de pispaal of kop van jut is.
Alleen een impeachment kan dit land nog een beetje redden.User avatar
Baiano
Articles: 0
Posts: 417
Joined: Tue Mar 20, 2018 22:48

Re: Brazilie Nieuws: Stoelendans

Post by Baiano » Sun Apr 04, 2021 15:28

Ook de militaire politie werd het doelwit van Bolsonaro en zijn 'bolsonaristas'. De MP moet namelijk optreden tegen hen die de beperkingen niet respecteren, opgelegd door gouverneurs en burgemeesters in de afzonderlijke deelstaten. Dat is onder meer het geval in Rio Grande do Sul en Bahia, maar ook in Piauí en Maranhão.

Diezelfde bolsonaristas stookten een muiting op (of deden daar een poging toe) van de MP in Bahia nadat een soldaat van de MP werd doodgeschoten op 28 maart, vlak voor de vuurtoren van Barra, in de hoofdstad Salvador. Wesley Góes, een soldaat van de MP in Itacaré, reed die dag met zijn eigen voertuig naar de 'Farol da Barra', beschilderde zijn gezicht in de nationale kleuren geel en groen, en begon er in de lucht te schieten. De politie greep meteen in en er kwam een ploeg van de Bope met een onderhandelaar. Góes, een tegenstander van de beperkingen, opgelegd door gouverneur Rui Costa, wilde niet optreden tegen de burgers. Zowat drie uur later richtte hij zijn wapen op zijn collega's en vuurde. Die reageerden en hij werd neergeschoten, overleed later in het hospitaal.

Parlementaire bolsonaristas, waaronder de extreemrechtse Bia Kicis bestempelden hem meteen als een martelaar en een held. De strategie om een muiting uit te lokken, mislukte enkel omdat de hele actie gefilmd werd en niet ontkend kon worden dat Góes als eerste begon te vuren op zijn collega's.

https://g1.globo.com/ba/bahia/noticia/2 ... p-ba.ghtmlPost Reply