Brazilie Nieuws: Het discrete einde van de operatie Lava Jato

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
Redactie
Articles: 1458
Posts: 2041
Joined: Tue Nov 14, 2017 16:18
Contact:

Brazilie Nieuws: Het discrete einde van de operatie Lava Jato

Post by Redactie » Sat Feb 06, 2021 20:22

Brazilie Nieuws: Het discrete einde van de operatie Lava Jato
by Redactie


Image
Het Lava Jato onderzoek dat begon in 2014, werd deze week discreet afgesloten, inclusief met verdenkingen over de manier waarop de onderzoeken uitgevoerd werden. Dat is zoiets als een auto wassen met vuil water.

Het onderzoek haalde Brazilië overhoop en zorgde ervoor dat politici, zakenlui en personaliteiten in gans Latijns-Amerika in de boeien geslagen werden wegens corruptie.

De...

Read moreUser avatar
Progresso
Articles: 34
Posts: 3007
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56
Location: Fortim
Contact:

Re: Brazilie Nieuws: Het discrete einde van de operatie Lava Jato

Post by Progresso » Sat Feb 06, 2021 22:53

De samenvatting van het Braziliaanse nieuws van de afgelopen week.

Het bespaart me uren naar O Globo te kijken.borsjea
Articles: 0
Posts: 1734
Joined: Tue Jan 20, 2015 19:25
Location: Curitiba - PR

Re: Brazilie Nieuws: Het discrete einde van de operatie Lava Jato

Post by borsjea » Mon Feb 08, 2021 18:50

Lula volgt de weg die vele rijke gestrafte volgen, niet de onschuld aanvechten maar op zoek gaan naar fouten in het proces en daarbij gebruiken ze legale en minder legale middelen het gebruik maken cq inzetten van hackers. Denk niet dat hij daarmee het grote publiek terug krijgt, vele zien hem terecht als grote dief die de Braziliaanse samenleving enorm heeft getroffen. Ook Haddad onder PT vlag zie ik niet als kanshebber, het verbaasd mij dat deze man die vanuit zijn partij eigenlijk meer tegenwerking krijgt dan medewerking nog steeds gebonden is aan deze partij, je zou haast verdenken dat de grote leider het een en ander weet over Haddad wat bij een vertrek naar buiten zal komen. Het tijdperk PT is voorbij, zeker nu men zich op geen enkele wijze wilt aanpassen en/of berouw laat zien.User avatar
Baiano
Articles: 0
Posts: 417
Joined: Tue Mar 20, 2018 22:48

Re: Brazilie Nieuws: Het discrete einde van de operatie Lava Jato

Post by Baiano » Mon Feb 08, 2021 22:49

De (linkse) gouverneur (van Maranhão) Flávio Dino (PCdoB) zei daarover: "Eender welke partij heeft het recht om een presidentskandidaat te lanceren. De kwestie is een andere: waaruit bestaat het programma en welke allianties zullen gesmeed worden om Bolsonaro onderuit te halen? Want als er één ding is waarop we geen "recht" hebben, dan is dat om opnieuw te verliezen en de om de vele tragedies nog langer te zien aanslepen".

Het is zoals Reinaldo Azevedo ooit schreef: "O PT não aprende nada e não esquece nada" (De PT leert niets en vergeet niets).Post Reply