Bahia, Recief en ander ongerief: Het einde van het Nederlandse Tijdperk in Brazilië

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Post Reply
User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1689
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Bahia, Recief en ander ongerief: Het einde van het Nederlandse Tijdperk in Brazilië

Post by Progresso » Tue Jan 30, 2018 20:04

Over de schermutselingen in Brazilië tussen Nederland en de Spanjaarden en Portugezen verschijnt bij Primavera Pers in Leiden deze week een boek. Bahia, Recief en ander ongerief: Het einde van het Nederlandse Tijdperk in Brazilië is een vertaling en bewerking van een tekst geschreven door de Portugese admiraal Francisco de Brito Freire, die persoonlijk een rol heeft gespeeld in de strijd tussen de Republiek en de Spanjaarden/Portugezen. De Nederlandse versie van de tekst is verzorgd door Benjamin N. Teensma, romanist en lusitanist.

Aanstaande donderdag 1 februari wordt in de Vossiuszaal van de Universiteitsbibliotheek in Leiden (Witte Singel 27) wordt het boek gepresenteerd. Ter gelegenheid daarvan organiseer de bibliotheek vanaf 14.00 uur een symposium waarbij verschillende sprekers ingaan op de activiteiten van de Nederlanders in Brazilië. Martijn Storms verzorgt een lezing over kaarten van Brazilië. Esther Braakman behandelt de verslaglegging over Brazilië in Nederlandse kranten van de zeventiende eeuw. Erik Odegard en Ernst Crone richten zich op de hofhouding van Johan Maurits in Recife. Tenslotte is er ruimte voor een weerklank op de middag en dankwoord van de auteur. Hierna wordt het eerste exemplaar overhandigd aan conservator Anton van der Lem.
Als u de middag wilt bijwonen, dan kunt u zich aanmelden per email via aanmelding@library.leidenuniv.nl of telefonisch: 071-5272832. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus aanmelding strekt tot aanbeveling.Post Reply