Johannes Toet

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Felix
Artikels: 0
Berichten: 744
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Johannes Toet

Bericht door Felix » di jan 23, 2018 22:23

Zolang iemands schuld niet vast staat is hij onschuldig, geef op dit moment de gelovige Toet het voordeel van de twijfel, mischien dat de PF over een aantal weken bij zijn aankomst een wat nader onderzoek kan doen, vergelijken vd vingerafdrukken zal duidelijkheid geven.
Het zou wel toeval zijn inderdaad, er zit maar een N verschil in: Johannes Toet en in de Braziliaanse krant over het pornogebeuren Johanes Toet.

Ik denk niet dat Brazilië ze nog zoekt want ze staan niet op de site van Interpol. Ik herinner me zoiets als dat zij in Nederland veroordeeld zouden worden en misschien heeft Brazilë dat toen geaccepteerd (wat kon het anders).

Dat neemt niet weg dat veroordeelden meestal niet meer in Brazilië mogen komen.

Ik vermoed dat de Braziliaanse pers er wel alsnog een schandaal van zou maken als ze wisten dat Toet hier nog rondloopt, want men was toen tenminste langdurig uiterst verontwaardigd over de ontsnappingen van Toet en Kabbedijk en de hulp van Nederland bij die ontsnapping. Toentertijd was de regel echter nog zo dat NL geen document kon weigeren aan NLlers die daarom verzochten. Wel had het consulaat Rio indertijd aan de rechter toegezegd dat ze verantwoordelijk zouden staan voor het duo en dat kon en kan natuurlijk helemaal niet. Daarom heeft de rechter ze toen vrijgelaten in afwachting van hun hoger beroep. Vervolgens hielp het consulaat bij hun ontsnapping.Martinho
Artikels: 0
Berichten: 116
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Johannes Toet

Bericht door Martinho » wo jan 24, 2018 00:35

Er liep zelfs een gerechtelijk onderzoek tegen de consul (Brouwer) maar dat lijkt uiteindelijk te zijn stopgezet zonder gevolg.

Er is, nadat het ook een rel werd in Nederland en er een kamerdebat aan was gewijd, wel wat meer bekend geworden over de toedracht. De aanvraag van de heren werd bij het consulaat ingediend toen de consul zelf op vakantie was, en er werd advies gevraagd aan het ministerie in Den Haag. Daar schijnt de DG van BUZA van mening te zijn geweest (of verkeerd voorgelicht) dat men in Brazilie geen eerlijk proces kon krijgen, en dus is naar ik denk van daar uit de ontsnapping geregeld. Inclusief dus de garantstelling om de Habeas Corpus voor elkaar te krijgen. Ik weet niet via welke weg ze zijn weggekomen, maar ik vermoed dat het niet via de luchthaven van Rio was. Zo dom is de PF nou ook weer niet.
De politieke impact is uitgebreid beschreven in verschillende Nederlandse kranten, is is bijvoorbeeld een heel stuk in Vrij Nederland met een boze brief van Brouwer aan de DG. Die kwam ongeschonden weg, de minister ook, maar de consul kreeg een douw. Maar wat er nou precies gebeurde, wie deed wat en waarom, hoe de Braziliaanse overheid bij de neus werd genomen etc is niet bekend. Mogelijk dus onder het tafelkleed geschoven.

Dat laatste ging mij meer aan het hart dan die hele Johan Toet om eerlijk te zijn. Want het was zeker niet de laatste keer dat er een loopje werd genomen met de Braziliaanse justitie, denk maar aan Marc van Roosmalen.

Overigens: ik geloof in een link hiervoor zie je dat die Jerry WEL in de lijst van Interpol stond, maar voor een andere verdenking. Tien keer raden........

Martinho
Artikels: 0
Berichten: 116
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Johannes Toet

Bericht door Martinho » wo jan 24, 2018 00:36

Maar Felix, mocht je het geval nog eens in de Braziliaanse media willen oprakelen, ik hou je niet tegen.

Maar of ze hier goede onderzoeksjournalisten hebben is de vraag.

Felix
Artikels: 0
Berichten: 744
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Johannes Toet

Bericht door Felix » wo jan 24, 2018 00:49

denk maar aan Marc van Roosmalen
Ik heb ook constant aan hem moeten denken, dat is ook zo'n zwendelaar.
Ik ga niets aan de pers melden. Wat me opvalt aan mensen als Toet is hoe hondsbrutaal ze zijn.

Ik heb bij Interpol gekeken wie er gezocht worden en daar staat Toet niet bij.

Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 2238
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Re: Johannes Toet

Bericht door quasimodo » wo jan 24, 2018 01:35

Zolang iemands schuld niet vast staat is hij onschuldig, geef op dit moment de gelovige Toet het voordeel van de twijfel,
Die andere voelt zich ook niet schuldig.

https://www.volkskrant.nl/archief/tony- ... s~a905602/

Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 2238
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Re: Johannes Toet

Bericht door quasimodo » wo jan 24, 2018 02:28

Ik zag ook dat die Canadees het land ontvlucht is. Die is later in Amerika vastgezet in afwachting van uitlevering naar Brazilië. Heeft die dan ook een noodpaspoort gekregen van de Canadezen? Was dit ook zo`n rel?

Plaats reactie