Gefeliciteerd

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Post Reply
User avatar
WatchBrasil
Articles: 0
Posts: 36
Joined: Fri May 22, 2015 17:30

Gefeliciteerd

Post by WatchBrasil » Tue Nov 07, 2017 09:02

Gefeliciteerd met jouw "nieuwe" kanaal naar de buitenwereld, moet nog blijken of iemand daarop wacht.... ik in ieder geval niet en de traffic op jouw nieuwe aanwinst bevestigd mijn vermoeden! (voor de zekerheid toch maar even een paar screenshots gemaakt, er gebeuren nou eenmaal wonderbare dingen hier)User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1692
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Gefeliciteerd

Post by Progresso » Tue Nov 07, 2017 13:15

Bedankt voor de felicitaties. Een beetje jammer dat er een negatieve ondertoon in je bericht zit.

Of er mensen op dit forum zitten te wachten interesseert mij eigenlijk niet, alhoewel het natuurlijk leuker is als er wat interactie is. Je hoeft voor het forum niets te betalen, niet in de vorm van donaties, noch in de onbewuste vorm van advertenties, affiliateprogramma's of agressieve trackers. Als het je niet bevalt hoef je niet langs te komen. Er zijn genoeg andere kanalen waarop je je grieven kunt uiten. Er is geen enkele verplichting om hier wat te lezen of te schrijven. Overigens ben je, net zoals ieder ander met een andere mening, van harte welkom. Van mij en de overige moderators zul je weinig censuur kunnen verwachten. Dat beperkt zich tot overduidelijke spam berichten.

Het oude Brazilieforum blijft ook gewoon bestaan, alhoewel daar wel een slotje op komt. Als ik tijd en zin heb dan gaan beide forums gemerged worden en gaan draaien onder één domeinnaam.

Als je vindt dat er wonderbaarlijke dingen op dit forum gebeuren, wees zo vrij om die ter discussie te stellen. Het enige wonderbaarlijke wat mij is opgevallen is dat na de uiterst noodzakelijke software update van dit forum er opeens tientallen bestaande gebruikers zeer actief werden en zich ontpopten als spammers. Dat is de reden dat je wellicht af en toe wat berichten heb gezien waarin Viagra, Russische callgirls en penisverlengers voorbij hebt zien komen. Hoewel daar wat nachtwerk in is gaan zitten heb ik het idee dat we daar nu helemaal van bevrijd zijn. Ik heb enkele honderden vage "gebruikers" handmatig gedelete en de aanmeldprocedure ietsje moeilijker gemaakt. Mocht je andere "wonderbaarlijke" dingen tegenkomen, open een topic een schrijf erover.

Tenslotte zie ik dat je een Jelle Brandt Corstius' doet.
WatchBrasil wrote:
Tue Nov 07, 2017 09:02
.....en de traffic op jouw nieuwe aanwinst bevestigd mijn vermoeden! (voor de zekerheid toch maar even een paar screenshots gemaakt, er gebeuren nou eenmaal wonderbare dingen hier)
Ik weet niet welk vermoeden je hebt. Als je een echte kerel bent, dan hou je het niet bij vage insinuaties, maar spreek je gewoon uit wat je vermoeden is. En voor de liefhebbers, put your money where your mouth is. Ofwel zeg hier wat je vermoedens zijn, zet er R$1000 op.

Budweiser
Articles: 0
Posts: 8
Joined: Mon Apr 13, 2015 11:38

Re: Gefeliciteerd

Post by Budweiser » Mon Nov 13, 2017 17:51

Ik vind het in ieder geval positief dat het forum er nog steeds is.

Desalniettemin is er mij toch ook iets "wonderbaarlijks" overkomen.
Ik had namelijk gereageerd op het topic van de 2 nieuwe buslijnen.
Hoewel dit misschien niet de meest positieve reactie was , was hier verder niets mis is imho....
Toen ik echter de volgende dag hier nog eens een kijkje kwam nemen, kon ik niet meer inloggen en was mijn bericht verwijderd... Een aantal dagen nadien , hetzelfde verhaal (niet kunnen inloggen).

Het is mij nu terug gelukt , dus ga ik uit van een vergissing...
Indien niet , had ik toch graag enige uitleg gehad wat en waarom...
En oh ja, mijn naam is helemaal niet als "Spam" bedoeld , maar deze gebruik ik al jaren en heeft een beetje een persoonlijke (grappige) betekenis .

Felix
Articles: 0
Posts: 818
Joined: Tue Mar 08, 2016 14:08

Re: Gefeliciteerd

Post by Felix » Mon Nov 13, 2017 19:38

Budweiser, het forum heeft kinderziekten maar Progresso werkt daar constant aan zo merkte ik zelf ook.

User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1692
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Gefeliciteerd

Post by Progresso » Tue Nov 14, 2017 17:10

Hi Budweiser,

Ik denk dat de schuld bij mij ligt. Ik kan inderdaad herinneren dat er nog een reactie was op het topic van die twee buslijnen.

Nadat ik het beheer van het forum een maand geleden heb overgenomen heb ik met spoed een aantal uiterst noodzakelijke upgrades doorgevoerd. Het resultaat was dat er opeens allemaal oude "gebruikers" en een hoos aan "nieuwe gebruikers" zeer actief werden met allerlei spam. Ik heb handmatige alle gebruikers waarvan ik het vermoeden had dat daar de spam vandaan zou kunnen komen verwijderd (inclusief hun spamberichten). Ik vermoed dat ik in een onoplettend moment ook jou heb gedelete. Mijn excuses hiervoor.

Het probleem met inloggen heeft enigszins verband met het bovenstaande. Om het aantal spammers te ontmoedigen heb ik via een derde partij een lijst met bekende spam-IP's gebruikt. Blijkbaar stond op die lijst nagenoeg iedere Braziliaans IP-adres wat in omloop is. Naderhand ook niet zo verwonderlijk omdat nagenoeg iedere Braziliaanse PC wel besmet is en de providers die adressen iedere keer (noodgedwongen) weer aan iemand anders geven. Afijn, niemand in Brazilië kon meer inloggen. Lekker rustig op het forum.

Nu moet je als je voor de eerste keer aanmeldt een vraag beantwoorden die in het Nederlands gesteld is. Blijkbaar spreken mijn Russische spamvrienden geen Nederlandse met zeer positieve resultaten. Ik heb de afgelopen twee weken nul spammers meer op het forum gehad en gelukkig weer enkele nieuwe echte gebruikers mogen verwelkomen.

Op dit forum mag je alles kwijt, of het nu zwaar negatief of erg positief is. Het maakt mij niets uit. Verwacht echter wel een reactie van andere prikkers. Van mij zul je weinig moderatie kunnen verwachten.

Nogmaals, mijn excuses voor het ongemak en ik denk dat iedereen op het forum het leuk vind als je lekker veel berichtjes schrijft.

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Gefeliciteerd

Post by quasimodo » Tue Nov 14, 2017 20:53

Hallo Progresso,

Ik kan wel met mijn telefoon inloggen maar niet met mijn computer. Enig idee hoe dit komt?

User avatar
Martinho
Articles: 0
Posts: 185
Joined: Tue Oct 24, 2017 23:19

Re: Gefeliciteerd

Post by Martinho » Tue Nov 14, 2017 21:00

Quasimodo: mij lukte het tot nu toe ook niet. Dat lijkt aan Firefox te liggen. Met Chrome lukt het wel

User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1692
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Gefeliciteerd

Post by Progresso » Tue Nov 14, 2017 23:02

Probeer even je cookies te legen en je cache opschonen. Ik heb zelf met alle browsers van alle platforms (Ipad, mobiel, Linux, Microsoft, Firefox, Chrome etc) kunnen inloggen.

Ik zal even in het phpbb.com forum kijken en vragen hoe men dit oplost.

Eigenlijk wil het mogelijk maken om met een social login in te loggen (dus met je Facebook of Twitter account). Het druist een beetje tegen mijn principes in, omdat het tegelijkertijd weer betekent dat je wordt bespionierd door dit soort bedrijven. Ik weet het nog niet. Hoe denken jullie daarover?

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Gefeliciteerd

Post by quasimodo » Wed Nov 15, 2017 01:26

Bedankt geschiedenis gewist en toen lukte het meteen.

Budweiser
Articles: 0
Posts: 8
Joined: Mon Apr 13, 2015 11:38

Re: Gefeliciteerd

Post by Budweiser » Wed Nov 15, 2017 10:37

Thanks Progresso, zoals ik al zei , ging ik al wel uit van een vergissing.
Bedankt voor de uitleg. Ikzelf heb in het verleden ook gewerkt met de phpbb boards en weet dus ook dat hier toch wel wat tijd en werk inkruipt. (Tenminste als je alles netjes wil houden met al die bots en malware).

Overigens is een lichte moderatie voor mij zelfs geen probleem, maar ik zou gewoon zeggen: Doe zo voort, great job!

User avatar
Martinho
Articles: 0
Posts: 185
Joined: Tue Oct 24, 2017 23:19

Re: Gefeliciteerd

Post by Martinho » Wed Nov 15, 2017 14:00

Met firefox lukt het me nog steeds niet, al is het merkwaardig dat ik wel op het oude Brazilieforum kan komen.
Maar ik wil de historie (nog) niet kwijt, dus dan maar met Chrome af en toe.

Tja, Progresso zadelt zichzelf wel een beetje met een probleem op vrees ik. In het verleden hield hij me voor wat een slecht idee het was om EN deelnemer EN moderator te zijn. Dat is waar, en dat bleek ook wel.
Maar moderatie is noodzakelijk, een noodzakelijk kwaad zeg maar.

Maar toch, ook al lijden de forums aan tanende belangstelling (er zijn volgens mij nog een stuk of 3 over Brazilie), bepaalde info is en blijft noodzakelijk. Zo zie ik net weer de bekende verhalen over het verlengen van het toeristenvisum langskomen. Gewoon even trouwen enzo. Mensen beseffen kennelijk niet dat je dan de wet overtreedt, en mogelijk te maken krijgt met juridische vervolging. Of als je dat probeert af te kopen, met corruptie en afpersing.
En dan hebben we het nog niet eens over andere vormen die kunnen resulteren in gevangenisstraf.

User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1692
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Gefeliciteerd

Post by Progresso » Thu Nov 16, 2017 15:51

Martinho wrote:
Wed Nov 15, 2017 14:00
Tja, Progresso zadelt zichzelf wel een beetje met een probleem op vrees ik. In het verleden hield hij me voor wat een slecht idee het was om EN deelnemer EN moderator te zijn. Dat is waar, en dat bleek ook wel.
Maar moderatie is noodzakelijk, een noodzakelijk kwaad zeg maar.
Dat klopt geheel. Wij hebben daar een flinke woordenwisseling over gehad. En ik blijf bij dat standpunt. Je kunt geen deelnemer aan een discussie zijn en moderator tegelijkertijd.

Mijn antwoord daarop is tweeerlei.

Als eerste modereer ik gewoon niets. Ik heb inderdaad de mogelijkheid om alle berichten te modereren, maar ik doe het simpelweg niet. Ik ben er heilig van overtuigt dat alle stemmen gehoord moeten worden. Noem het maar voorbij het eigen gelijk.

Ten tweede is het ook een kwestie van mankracht. De ideale situatie zou zijn als er iemand zou zijn die onafhankelijk is en geen banden heeft met de moderators. Maar ja, erg veel zal die persoon niet te doen hebben. Om je een indicatie te geven. Ik heb sinds ik het forum heb overgenomen nog nul berichten gemodereerd. Natuurlijk kwam er de eerste weken geen hond op het forum, maar we zitten ondertussen op enkele honderden verschillende bezoekers en gebruikers per week.

Wat overblijft is zeg maar datgene wat ik meer vat onder beheer als modereren. Namelijk een dikke middelvinger opsteken naar spammers, het goedkeuren van het eerste bericht van nieuwe leden en als het nodig is een bericht verplaatsen naar het juiste forum zodat het voor de lezers begrijpelijk blijft. Ook hier moet ik zeggen deze taak momenteel zeer weinig tijd kost. De spammers hebben me wel erg veel hoofdbrekens gekost, maar dit is nu volledig (cross fingers) onder controle. Er meldt zich geen enkele meer, zelfs niet meer aan de voordeur. Het goedkeuren van een bericht kan misschien nog wat verbetert worden door te zorgen dat meerdere moderators dat kunnen doen. Het verplaatsen van nieuwe berichten naar het juiste forum heb ik nog niet meegemaakt (alhoewel ik zie dat onze redactrice een postje heeft geplaatst in "kletspraat").

Ik verwacht over enkele weken de beide forums (Het oude Brazilieforum en dit forum) samen te voegen, zodanig dat er nog maar een website is die moet worden onderhouden. Dat is een vervelende klus waar ik een beetje tegenop zie. Zodra dit gedaan is denk ik dat het tijd wordt om te kijken of er vrijwilligers zijn die een stuk verantwoordelijkheid van het forum actief kunnen overnemen. Zoals je ziet is er een nieuwssectie bijgekomen, een blog en een kennisbank. Daarnaast denk ik dat er behoefte is aan een subforum voor reizen/toerisme. Alle vier de zaken worden uitsluitend van nut als er actief iemand opzit die zorgt dat het bijgehouden wordt.

User avatar
Ajax
Articles: 0
Posts: 339
Joined: Tue Jul 31, 2012 23:57

Re: Gefeliciteerd

Post by Ajax » Thu Nov 16, 2017 23:05

Idd en zoals je weet Pro kan je het forum helemaal dichttimmeren met "rechten". Je kan tot in detail toegang tot onderdelen van het forum uitdelen en anderen subforum rechten geven om bv. alleen dat subforum te moderaten etc. Je kan ook forumleden "promoten", dus een soort status geven als ze bv. al langer op het forum zitten of veel posten. Dat laatste zie je veel op forums, maar lijkt me hier wat minder van toepassing.

Maar je bent dus al aardig op weg als ik het zo lees. :D

User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1692
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Gefeliciteerd

Post by Progresso » Thu Nov 16, 2017 23:36

@Ajax,

Ja, die rechten aan gebruikers toedelen daar zit een logica achter die ik nog niet helemaal begrijp. Dat is verzonnen door een technicus, 100% zeker. Het is een soort Boleaanse algebra, vertaald naar gewone mensentaal, maar waardoor ik er geen snars van begrijp. Als we straks wat vrijwillegers hebben die mee willen werken aan de verdere opbouw ga ik me daar wel eens een keer een avondje op storten.

Die status hadden we vroeger op een van de twee forums. Je was dan een Satehut-specialist of een Fortaleza God. Misschien lag het ook een beetje aan de kinderachtige benaming van die statussen. Een andere mogelijkheid die andere forumsoftware wel biedt maar deze niet is een soort ratingsysteem. Dus als iemand alleen maar stomme antwoorden geeft of aan het trollen is dan krijg je die gebruiker op een gegeven moment niet eens meer te zien.

Maar ja, voorlopig zijn we nog bezig om het forum uit de as te laten herrijzen. De eerste resultaten zijn bemoedigend. De grootste uitdaging wordt de opbouw van de kennisbank. Ik zit sinds 7 jaar weer op dat Facebook en de vragen zijn nog steeds dezelfde en de antwoorden zijn tenenkrommend. Ik denk als we de kennisbank up and running hebben dat je 99% van de vragen simpelweg kunt verwijzen.

User avatar
Martinho
Articles: 0
Posts: 185
Joined: Tue Oct 24, 2017 23:19

Re: Gefeliciteerd

Post by Martinho » Sat Nov 18, 2017 03:05

Progresso wrote:
Thu Nov 16, 2017 23:36

Maar ja, voorlopig zijn we nog bezig om het forum uit de as te laten herrijzen. De eerste resultaten zijn bemoedigend. De grootste uitdaging wordt de opbouw van de kennisbank. Ik zit sinds 7 jaar weer op dat Facebook en de vragen zijn nog steeds dezelfde en de antwoorden zijn tenenkrommend. Ik denk als we de kennisbank up and running hebben dat je 99% van de vragen simpelweg kunt verwijzen.
Een prima idee op zich, maar zonder negatief te willen zijn: het werkte niet.

Het oude Brazilieforum had een wiki. Geboren uit hetzelfde idee: het forum is te vluchtig voor daadwerkelijke informatie, het is beter dat te hebben in opzoekbare en georganiseerde vorm. Niet alleen het idee van wikipedia, maar ook de software.

Dat laatste was om te beginnen al een probleempje. Het heeft me uren gekost om de editor een beetje te doorgonden en toen was ik nog alleen maar bij de basis. Maar goed, ik kon een tekst intikken en een beetje opmaken.
Toen kwam het echte werk: inhoud. Sommige dingen veranderen niet gauw, dus die kan je met plezier redigeren en verbeteren tortdat het echt mooi oogt. Maar dingen als visums en de procedure en regels daarvoor moesten vaak eerst nog behoorlijk vertaald worden, en tegen de tijd dat dat gelukt was waren er regels alweer anders.

Nog frustrerender was dat mensen er weinig gebruik van maakten. Ik denk onder het motto: ik kan maar beter even vragen, dat gaat sneller dan zelf zoeken. Of nog erger: iemand heeft via via via gehoord dat het zus-of-zo is en niet zoals in de wiki staat.

Misschien dat een FAQ een tussenoplossing is. Met in ieder geval een link voor de diverse RN´s, dan kunnen de mensen lekker zelf zoeken naar de regel die ze willen overtreden. Daar zijn ze tenslotte voor (de regels bedoel ik)

User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1692
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Gefeliciteerd

Post by Progresso » Sat Nov 18, 2017 15:33

Ik weet dat het niet werkte, maar ik weet dat een kennisbank wel werkt. De meest succesvolle (in advertentiegeld gezien) pagina's op andere websites die ik heb zijn de pagina's in de kennisbank. Er waren een tweetal artikelen bij waar een Adsense advertentie US1,00 kostte. Die specifieke pagina's behoren ook tot de twee meestbezochte pagina's. Nu weet je dat ik dit forum vrij wil houden van advertenties, trackers, banners etc, maar ik wil er mee aangeven dat juist de kennisbank van enorme waarde is voor de bezoekers van het forum.

Ik ken die oude Wiki software voor phpBB. Ik heb daar met wat andere ervaren forumbeheerders over gesproken en ben tot de conclusie gekomen dat dit alleen interessant is als je het gaat hebben over een extreem actieve community met honderden artikelen. Ik heb gekozen voor een veel eenvoudiger opzet, namelijk de Kennisbank zoals je die hier op het forum ziet.

Volgens mij heb ik je "rechten" gegeven om daar nieuwe artikelen te plaatsen. De editor werkt precies hetzelfde als wat je gewend bent. Ik heb drie weken geleden "even" 20 artikeltjes geplaatst over Visas. Die stonden er eigenlijk zo op. (helaas moest ik diezelfde avond een backup terugzetten, zonder die artikelen). Onderwerpen die in de kennisbank zouden moeten staan laten zich makkelijk aandragen via Facebook/Gringoes.com etc (Familierecht, aankoop/verkoop onroerend goed, visa, verblijfsvergunningen, naturalisatie, inburgering NEderland, geld overmaken, Detran, CPF, belastingen, vertalers, starten bedrijf en misschien nog wat van die onderwerpen). Ik heb in de achtergrond al medewerking gekregen van enkele organisaties en forumdeelnemers om content beschikbaar te stellen.

Momenteel ben ik echter druk bezig om een prettige omgeving te bieden voor de nieuwe bloggers. De blogsoftware op dit forum is enigszins vergelijkbaar met de oude Wiki editor, dus dat wil ik die lieve bloggers niet aandoen. Vandaar dat er een lieftallige redactrice mij een beetje helpt.

Stel dat we de kennisbank up and running is, de informatie up-to-date wordt gehouden en iemand vraagt op Facebook hoe die aan een verblijfsvergunning moet komen als die na 90 dagen nog langer wil blijven, dan kun je die persoon toch gewoon verwijzen naar de kennisbank. Wellicht dat er over een aantal zaken nog een blogbijdrage door iemand kan worden geschreven die iets uitgebreider op het onderwerp ingaat en daar wat dieper ingaat over de voor en nadelen van de opties. Daarmee haal je dan direct de angel uit de disucssie van "de-vriend-van-mij-tante-ervaring". Zeker als je dit blog laat schrijven door een persoon met enige autoriteit (een advocaat, een honorair consul, een directeur van een soort KvK).

De FAQ is geen tussenoplossing. Het werk is het vullen van de kennisbank., Het is net zoveel werk om de FAQ te vullen als de Kennisbank. Als je goed kijkt is de kennisbank die ik heb niets anders als een FAQ die door gebruikers gevuld kan worden. Het echte werk van de kennisbank zit hem er echter in om ieder artikel correct te krijgen. Daar kan wel eens heel veel tijd in gaan zitten.

Zoals ik al zei, ik heb jou rechten toebedeeld voor de Kennisbank. Kijk eens of het je lukt om een test-artikel te schrijven?

User avatar
WatchBrasil
Articles: 0
Posts: 36
Joined: Fri May 22, 2015 17:30

Re: Gefeliciteerd

Post by WatchBrasil » Sun Dec 10, 2017 06:57

Progresso wrote:
Tue Nov 07, 2017 13:15
Tenslotte zie ik dat je een Jelle Brandt Corstius' doet.
Dus toch..... anders hoefde je dit niet aan te halen. Maar het verbaasde mij niets.

Post Reply