Progresso (staat op de vlag)... wie wat waar...?

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Post Reply
User avatar
Wade
Articles: 0
Posts: 886
Joined: Sat May 05, 2007 23:16
Location: Bélgica

Progresso (staat op de vlag)... wie wat waar...?

Post by Wade » Tue Sep 19, 2017 23:20

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland ... goed.dhtml

En maar steeds fanatieker blijven geloven in het fabeltjesboek van 2000 jaar oud, en hardnekkiger bidden tot de langharige hippie met sandalen...

Zo een fantastisch land, zulk een potentieel... zulke naieve mensen die er in wonen helaas.Felix
Articles: 0
Posts: 818
Joined: Tue Mar 08, 2016 14:08

Re: Progresso (staat op de vlag)... wie wat waar...?

Post by Felix » Wed Sep 20, 2017 15:51

Als je wat meer leest zul je zien dat het orgaan voor psychologen ook naar de rechter is gestapt om het besluit van de rechter in Brasília ongedaan te maken. Bovendien wordt er op tv en in de kranten veel kritiek geleverd op de uitspraak van deze rechter.

De bijbel is veel ouder dan 2000 jaar en het stuk waarin zoiets gezegd wordt als mannen moeten niet bij mannen gaan liggen komt uit de bijbel van voor christus - het zogenaamde oude testament.

Jij gelooft niet in de bijbel, ik ook niet, maar je gelooft wel in club brugge en dat is nóg erger!

Over naïviteit gesproken!

User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1692
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Progresso (staat op de vlag)... wie wat waar...?

Post by Progresso » Wed Sep 20, 2017 17:13

Felix,

In de brieven die de apostel Paulus geschreven heeft aan de Korintiërs, dus in het Nieuwe Testament wordt wel degelijk gesproken over de zonde van homosexualiteit. De grote vraag is of de vertaling die in de Nieuwe Statenvertaling staat, dus de vertaling uit het Koinè-Grieks wel helemaal goed is gegaan.

In het Koinè-Grieks, heeft men het over homosexuele schandknaapjes, dus gewoon hoeren. In de Statenvertaling heeft men daarvan gemaakt schandknaapjes en mannelijke homosexualiteit.

Verder moeten die zogenaamde conservatieven Christenen maar wat beter de Evangeliën lezen. Ik verwijs deze stuitend arrogante evangelische mensen altijd netjes om Johannes 3:16-17 uit hun kleffe bijbeltje open te slaan en hardop aan mij voor te lezen wat daar staat en dan te vragen of deze boodschap voor hun duidelijk genoeg is.

Felix
Articles: 0
Posts: 818
Joined: Tue Mar 08, 2016 14:08

Re: Progresso (staat op de vlag)... wie wat waar...?

Post by Felix » Wed Sep 20, 2017 18:20

Wat fijn Progresso, dan mag het dus niet van beide testamenten!

Het was me niet eerder opgevallen dat die Paulus het er ook al over gehad had, maar dat komt misschien omdat ik hem met zoveel tegenzin gelezen heb. Toevallig heb ik hier een jong testamentje op mijn tafel liggen, ik kreeg het van de secretaresse van de dokter. Ik zie daar niets over homo's staan bij paulus, maar wel iets van "Se teu inimigo tiver fome, dá lhe de comer :D " en dat kan toch wel een heel prohomo tekst zijn.

Je tekst over Johannes heb ik of niet goed gevonden, of niet goed begrepen.

User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1692
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Progresso (staat op de vlag)... wie wat waar...?

Post by Progresso » Wed Sep 20, 2017 18:50

3:16 is gewoon de kernachtige samenvatting van het evangelie volgens die Johannes:
Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. (NBV)
Ofwel, zolang je maar in God gelooft krijg je het eeuwige leven.

3:17
God heeft zijn Zoon naar de wereld gestuurd om de mensen te redden. Niet om hen te veroordelen.
De arrogantie bestaat daaruit dat de Evangelisten het blijkbaar wel nodig vinden om mensen te veroordelen en menen zelfs dat mensen moeten worden genezen van homo.

Voor de rest mag er zoveel niet volgens de bijbel. Niks mis mee allemaal. Meeste staat gewoon ook in de meeste Westerse wetboeken op de een of andere wijze (gij zult niet stelen, gij zult niet doden etc).

Die tekst van die inimigos kan ik dan niet weer vinden. Die vind ik wel erg grappig en ga ik wel gebruiken. Kijken of ze de humor kunnen waarderen. Waar staat dat precies.

Felix
Articles: 0
Posts: 818
Joined: Tue Mar 08, 2016 14:08

Re: Progresso (staat op de vlag)... wie wat waar...?

Post by Felix » Wed Sep 20, 2017 20:57

Romanos 12. 13 nummer 20

"Se o seu inimigo tiver fome, dê-lhe de comer".

User avatar
Ajax
Articles: 0
Posts: 339
Joined: Tue Jul 31, 2012 23:57

Re: Progresso (staat op de vlag)... wie wat waar...?

Post by Ajax » Wed Sep 20, 2017 21:35

Ligt het aan mij of zien we dezelfde comeback van de conservatieve gelovigen in NL?

Ik bedoel, vorig jaar heette het nog de gay pride, dit jaar was het alleen nog maar "pride". Het lijkt er echt op dat zelfs in NL de positie van homo's een beetje onder druk komt te staat. Misschien wel als gevolg van onze islamitische vrienden die ook niet onverdeeld voorstanders zijn van de regenboogvlag. Dus is het zo vreemd dat er in een land dat wij als minder onwikkeld zien er mensen zijn die er verontrustende ideëen op na houden?

Wel lijkt het zeker dat de verschillen tussen de standpunten alleen maar groter worden.

Felix
Articles: 0
Posts: 818
Joined: Tue Mar 08, 2016 14:08

Re: Progresso (staat op de vlag)... wie wat waar...?

Post by Felix » Wed Sep 20, 2017 23:18

Over Nederland kan ik geen oordeel vellen.

Wat Brazilië betreft dacht ik niet dat er een toename was van discriminatie. De uitspraak van deze rechter is eerder een uitzondering

Evangelischen zijn altijd al tegen homosexualiteit en bovendien verwarren ze homosexuelen ook weer met zogenaamde transgenders, pedofielen enz. Je ziet de homosexuelen uiteindelijk ook alleen waar ze de dragqueen spelen of zich op een stereotiepe nichterige manier gedragen en spreken.

In de wet kan een van de leden van een homosexueel stel erven, de voogdij over een kind krijgen, een verblijfsvergunning krijgen bij erkende stabiele relatie, enz. Steeds meer artiesten bekennen ook dat ze een homo of lesbo relatie hebben zonder dat dat hun populariteit benadeelt. En zelfs het leger moet homosexuelen accepteren.

Van presidenta Dilma denken er ook velen dat zij lesbisch was maar toen zij daarover gevraagd werd antwoordde ze dat ze oma van een kleindochter was.

Toen de verwekker van haar dochter onlangs stierf stond er als reactie van een lezer in het weekblad Veja:
"Pra quem teve coragem de comer a Dilma, morte não é nada…" en dat vond ik wel een goeie! (Voor wie de moed had om Dilma te neuken, stelt de dood niets voor).

FortalezaHouses.com
Articles: 0
Posts: 690
Joined: Thu Mar 06, 2008 03:19
Location: Fortaleza, Brazilie
Contact:

Re: Progresso (staat op de vlag)... wie wat waar...?

Post by FortalezaHouses.com » Thu Sep 21, 2017 10:24

@Felix; "Wat Brazilië betreft dacht ik niet dat er een toename was van discriminatie" en "Evangelischen zijn altijd al tegen homosexualiteit"..... inheemse stam in amazone vermoord (https://www.ad.nl/buitenland/goudzoeker ... ~a6a954d7/).... Homosexualiteit in Brazilie wordt misschien weer als ziekte gezien en etcetera (http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland ... goed.dhtml)...

Abortus wordt misschien weer verboden, zelfs als het om een verkracht kind gaat (http://revistamarieclaire.globo.com/Mul ... rasil.html)...

Sommige vakken op OPENBARE scholen worden afgeschaft (kunst, gym, filosofie, sociologie, e.a.).

Pharmacia popular; waar men de belangrijkste medicijnen met korting (staatssubsidie) kan kopen wordt gekort (https://www.brasil247.com/pt/247/brasil ... agosto.htm)

En alle andere verworven rechten die we in Nederland als normaal beschouwen, worden langzaam afgebouwd door de onrechtmatige president temer... overigens de eerste president die door ministerie van justitie wordt beschuldigt van lidmaatschap van een criminele organisatie en obstructie van rechtsvervolging... En hem voor de tweede keer probeert te vervolgen... helaas heeft dit hoogste gerechtshof niet het recht om hem te onderzoeken/vervolgen, als de eerste en tweede kamer daar geen toestemming voor geven..... meer dan 50% van de leden van deze kamers zijn corrupt en in bed met temer.....dus zullen zo goed als zeker geen toestemming geven om temer te onderzoeken....

Dilma afzetten om corruptie tegen te gaan.... gefeliciteerd met de eerste president die door ministerie van justitie wordt beschuldigt van lidmaatschap van een criminele organisatie en obstructie van rechtsvervolging... door in het openbaar de stemmen te kopen in ruil voor het goedkeuren van projecten...

En een of andere flapdrol schreef op dit forum dat Temer het goed deed....

En ik ben erg blij met de tekst van Felix welke hij recent postte; deze tekst die hij hier postte geeft zijn manier van denken, zijn niveau zijn oogklepjes en zijn machismo weer.... Zijn woorden, niet mijn woorden... copy/paste; "Van presidenta Dilma denken er ook velen dat zij lesbisch was maar toen zij daarover gevraagd werd antwoordde ze dat ze oma van een kleindochter was. Toen de verwekker van haar dochter onlangs stierf stond er als reactie van een lezer in het weekblad Veja: "Pra quem teve coragem de comer a Dilma, morte não é nada…" en dat vond ik wel een goeie! (Voor wie de moed had om Dilma te neuken, stelt de dood niets voor)."

Beetje uitleg; Veja is een tijdschrift dat net als elk ander media outlet, in handen is van ongeveer 5 rijke braziliaanse families. Vergelijkbaar met een Foxnews in de US. En om mijn bewering te bewijzen.... welk onafhankelijk integer opinieblad zou een dergelijke reactie daadwerkelijk plaatsen...

Maar alle O Globo volgers.... alle Bolsonaro fans... alle met haat tegen sociaal democratie gevulde personen.... vinden "Voor wie de moed had om Dilma te neuken, stelt de dood niets voor" een goeie..... Dat deze vrouw tijdens de militaire dictatuur gemarteld is omdat ze voor democratie vocht....."Voor wie de moed had om Dilma te neuken, stelt de dood niets voor".....

Nog een keer; " Voor wie de moed had om Dilma te neuken, stelt de dood niets voor" Hoe laag kan je zinken....

Felix, blij dat je je ware gezicht als complete idioot toont.....

Maar idiotisme wordt in tegenstelling tot homosexualiteit niet als behandelbare ziekte gezien...

De bestaansgrond van Felix, Bolsonaro e.v.a....

Ik heb echt mijn best gedaan hier niet meer te posten ivm het lage niveau van kennis (economisch, sociaal).

Maar kon deze belachelijke, sexsistiese post van felix niet laten gaan.... echt geen woorden voor.

ZW

Felix
Articles: 0
Posts: 818
Joined: Tue Mar 08, 2016 14:08

Re: Progresso (staat op de vlag)... wie wat waar...?

Post by Felix » Thu Sep 21, 2017 14:35

Dat deze vrouw tijdens de militaire dictatuur gemarteld is omdat ze voor democratie vocht....."Voor wie de moed had om Dilma te neuken, stelt de dood niets voor".....
Je kunt nog steeds geen quote plaatsen zie ik.
Maar goed. Het is natuurlijk volstrekte onzin om te beweren dat dilma ooit voor democratie vocht. Wat zij als terroriste nastreefde was het instellen van een communistische dictatuur.
Een groot aantal Brazilianen neemt het de militairen nog kwalijk dat ze haar niet geëlimineerd hebben.

De farmácia popular bestaat ondanks jouw PT berichtje nog steeds.
Sommige vakken op OPENBARE scholen worden afgeschaft (kunst, gym, filosofie, sociologie, e.a.).
Het is maar goed ook dat het onderwijs gemoderniseerd wordt! De verandering in verplichte vakken op scholen is in de wet vastgelegd en geldt ook voor particuliere scholen.
Dilma afzetten om corruptie tegen te gaan.... gefeliciteerd met de eerste president die door ministerie van justitie wordt beschuldigt van lidmaatschap van een criminele organisatie en obstructie van rechtsvervolging... door in het openbaar de stemmen te kopen in ruil voor het goedkeuren van projecten...
Het ministerie van justitie heeft de president nooit beschuldigd, in tegendeel de minister van justitie, als hoofd van de Federale Politie, doet er alles aan om onderzoeken te bemoeilijken. Wie de ministers benoemt is de president.
Het is waar dat temer zijn kans gemist heeft en gewoon is doorgegaan met de corrupte praktijken van zijn voorganger. Het kopen van stemmen is helaas al een heel oude en verwerpelijke gewoonte in het Braziliaanse parlement - het zogenaamde 'Toma lá dá cá'.

Nog even over dilma, als ik er aan denk dat die kerel op haar moest, komen bij mij toch nog steeds de woorden naar boven "zij die gaan sterven groeten u". Wat je allemaal niet voor je partij doet!

User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1692
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Progresso (staat op de vlag)... wie wat waar...?

Post by Progresso » Thu Sep 21, 2017 20:09

Ik probeer Fortalezahouses te begrijpen, maar ik kom er niet uit.

Gaat het er nu om dat Dilma niet beledigd mag worden en om dat te bereiken moeten media maar gaan censureren, want dat schrijft die volgens mij. Zo kennen we de socialisten weer. Onwelgevallige meningen in de doofpot.

Of mogen we als stemvee niet meer zinspelen op de sexuale geaardheid van onze leiders? Tja, laten we dan alles over de kleine vingertjes van Trump, de liefdes perikelen van Rutte of de Bundameisjes van Berlusconi maar gewoon ook censureren in de Volkskrant en het NRC.

Volgens mij sta je als leider van een land of organisatie in de spotlights en zul je ook kritiek op je privé-en sexleven moeten dulden.

Post Reply