Raymond Knobbe opgepakt met drugs aan boord

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Post Reply
User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1689
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Raymond Knobbe opgepakt met drugs aan boord

Post by Progresso » Tue Aug 11, 2015 03:25

Weer een Hollander opgepakt met aan boord van zijn bootje wat coke.

Image
Bron: Vejabomjardim, 3 augustusUser avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Drugs Brazilië-Nederland.

Post by quasimodo » Tue Aug 11, 2015 19:23

Nederlandse zeiler gepakt met 600 kilo coke

De Nederlandse zeiler die vorige week werd gearresteerd in Brazilië voor drugssmokkel, had meer dan 600 kilo cocaïne aan boord. Tijdens zijn arrestatie werd 11,5 kilo gevonden, maar er blijkt veel meer in zijn boot te liggen. De Braziliaanse politie is nog steeds bezig met het doorzoeken van de boot en sluit niet uit dat er nog meer drugs aan boord zijn verstopt.

De 48-jarige zeiler werd vorige week gepakt bij de eilandengroep Fernando de Noronha. Volgens het Braziliaanse televisiejournaal Jornal Nacional trof de politie aan boord ook een parachute aan. Dat zou er op wijzen dat de drugs uit een vliegtuig zijn geworpen, waarschijnlijk voor de Colombiaanse kust.

De Nederlandse zeiler was alleen aan boord en was volgens Braziliaanse media met zijn zeiljacht Rody bezig aan een wereldreis. Als de Nederlander wordt veroordeeld kan hij tussen de vijf en twintig jaar gevangenisstraf krijgen.

Trinidad

Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse zeiler wordt betrapt met drugs aan boord. In 2011 werd hij door de Franse marine gearresteerd, toen hij drugs probeerde te smokkelen van Trinidad naar Nederland. Hij zei toen dat hij een schuld had bij de Colombiaanse maffia na een pokerwedstrijd en werd gedwongen tot de smokkel.

http://nos.nl/artikel/2051401-nederland ... -coke.html
Last edited by quasimodo on Sat Nov 14, 2015 20:09, edited 1 time in total.

User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1689
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Raymond Knobbe opgepakt met drugs aan boord

Post by Progresso » Tue Aug 11, 2015 22:32

Overigens, on topic:

Het was geen 11,5 kilo zoals in het lokale suffertje stond, maar ruim 600KG, althans volgens een alweer verwijderd bericht in de Telegraaf.

User avatar
Salseros
Articles: 0
Posts: 2968
Joined: Sat Feb 24, 2007 01:00
Location: Dordrecht / Fortaleza

Re: Raymond Knobbe opgepakt met drugs aan boord

Post by Salseros » Wed Aug 12, 2015 22:17

Ik heb een aantal berichten verwijderd van CeesH en antwoorden erop.
Hierbij ook direkt een waarschuwing voor Watchbrasil, 2e waarschuwing is een ban, je mag ook zelf vertrekken (zoals eerder het geval was).

Normale inhoudelijke reakties graag.
New Generation Italo Disco Community: www.nextgenerationitalo.boards.net

User avatar
WatchBrasil
Articles: 0
Posts: 36
Joined: Fri May 22, 2015 17:30

Re: Raymond Knobbe opgepakt met drugs aan boord

Post by WatchBrasil » Wed Aug 12, 2015 23:07

Salseros wrote:Ik heb een aantal berichten verwijderd van CeesH en antwoorden erop.
Hierbij ook direkt een waarschuwing voor Watchbrasil, 2e waarschuwing is een ban, je mag ook zelf vertrekken (zoals eerder het geval was).

Normale inhoudelijke reakties graag.

Nou dat is de omgekeerde wereld, deze twee idioten dumpen niets anders als shit en ik zou moeten vertrekken... Volgens mij zijn de meeste bezoekers hier meer als klaar met @Progresso.. Nu word ik ook beschuldig door @Progresso mijn adres te facken.. Graag een IP check door de forum eigenaar.

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Nederlander gepakt met drugs in Brazilië.

Post by quasimodo » Thu Aug 13, 2015 12:48

OPGEPAKT MET COCAÏNE IN BRAZILIË
holandes-coca

11 Augustus 2015 12 .45 uur

De grote hoeveelheid cocaine die op het zeiljacht van Raymond Knobbe is gevonden komt waarschijnlijk uit Colombia.Een eerste zoek tocht leverde 11.5 kilo en bij op de late zoektocht op zijn bootje staat de teller al op 613 kilo Op de verpakkingen zat een stempel van een schorpioen ! De Braziliaanse Federale Politie was getipt door de NCA (Nacional Crime Agency) uit Groot-Britannië.

Hierna is hij opgespoord in de wateren rond het eiland Fernando do Noronha.De getrouwde Nederlander beweerde met zijn zeiljacht de wereld rond te reizen.Aangenomen wordt dat hij van hier richting Europa wilde reizen.Opvallend volgens de Federale Politie waren een hoeveelheid DVD’s op het zeiljacht van de Sopranos de maffia familie uit Italie en New York.

Schermafbeelding 2015-08-11 om 12.50.39 Schermafbeelding 2015-08-11 om 12.49.24

Naar aanleiding van de vondst van parachutes op het jacht wordt aangenomen dat de Colombiaanse cocaine mogelijk in zee is gedropt, en dat hij die er uit heeft gevist. Raymond Knobbe komt uit Beverwijk en heeft al eerder vast gezeten voor druks smokkel dus hij kent de klappen van de zweep. Maar met deze hoeveelheid kan hij zijn borst nat maken want hier komt ie niet mee weg met een licht strafje, Hij zal der rest van zijn leven wel; in een Braziliaanse cel slijten.

Schermafbeelding 2015-08-11 om 12.50.0720150802130516706699e

(eerste vondst 11.5 kilo) En Raymond is van mijn leeftijd 48 jaar hij is twee maanden ouder dan ik ben. Ik wens hem sterkte.
http://vlinderscrime.nl/nieuws/opgepakt ... -brazilie/

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Nederlander gepakt met drugs in Brazilië.

Post by quasimodo » Thu Aug 13, 2015 12:50

'Captain Coke' kan het smokkelen niet laten

De 48-jarige Raymond K., die met een zeilboot tjokvol cocaïne werd gearresteerd voor de Braziliaanse kust, heeft een lang verleden als smokkelaar en bajesklant. Met 613 kilo aan boord verbrak hij nu zijn eigen record uit 2007, toen de Franse politie 'Captain Coke' snapte op een boot met 598 kilo drugs.

De gevonden drugs © Departamento de Polícia Federal/Facebook.

Hoe vaak hij al is op- gepakt? Echt, ik ben de tel kwijt
Ex-vriendin Raymond K.
De 20-jarige zoon van Raymond K. uit Beverwijk dacht er al langer over om zijn achternaam te laten veranderen in die van zijn moeder. De jongeman schaamt zich kapot voor de 'carrière' van zijn vader. En hij heeft er weer een reden bij om snel van achternaam te wisselen.

Want zijn vader werd begin deze maand opgepakt op Fernando de Noronha, een Braziliaanse eilandengroep in de Atlantische Oceaan. K. liep tegen de lamp na een tip van de National Crime Agency uit Engeland, waar hij tot voor kort een bedrijfje op zijn naam had staan.

Twee dagen
K. voer alleen op een zeilboot. Bij zijn arrestatie vonden agenten al meteen 11,5 kilo cocaïne. Het kostte de Braziliaanse politie 2 dagen om in alle hoeken en gaten, onder meer de brandstoftank, nog eens 602 kilo coke te vinden. Drugs die K. voor de kust van Colombia zou hebben opgepikt nadat ze vanuit een vliegtuig in het water waren gegooid. De parachutes lagen nog in de zeilboot. Zoonlief zal zijn vader lange tijd niet zien: K. riskeert 15 tot 20 jaar cel.

Maar een echte vader kon Raymond K. toch al nooit zijn. Want uit informatie van zijn ex-schoonfamilie wordt wel duidelijk dat de geboren Heemskerker 'minstens tien keer eerder' werd opgepakt.

,,Al in 1993, kort nadat zijn relatie begon met de moeder van zijn zoon, werd hij in Zwitserland opgepakt omdat hij omgekatte auto's wegbracht,'' vertelt iemand uit zijn voormalige schoonfamilie. ,,De jaren daarna is hij nog minstens tien keer gepakt. Met een strafblad kon hij nooit gewoon werk vinden en hij had die connecties in het criminele circuit nou eenmaal, dus ja... Hij heeft zelfs ooit wapens gesmokkeld door zijn kind, toen nog klein, óp die wapens te zetten. Zo van: onder de baby kijkt de politie niet.''

Het bootje van de Nederlander © Departamento de Polícia Federal/Facebook.

De gevonden cocaïne © Departamento de Polícia Federal - MJ/Facebook.
Nagel aan doodskist
De vroegere schoonfamilie van Raymond K. bestaat uit keurige mensen met gerespecteerde banen, onder meer in de regionale politiek en het vakbondswezen. ,,Deze man is al heel lang de nagel aan mijn doodskist,'' zegt zijn ex-vriendin, met wie Raymond K. 20 jaar geleden een zoon kreeg.

Ze wil uiteraard anoniem blijven en vertelt dat ze 'ooit echt van deze man gehouden heeft'. Ook na zijn eerste misstappen. ,,Ik heb lang gehoopt dat Raymond zijn leven zou beteren, maar hij kán niks anders,'' zegt ze. ,,Hoe vaak hij is opgepakt? Echt, ik ben de tel kwijtgeraakt.''

Meer dan 10 jaar geleden eindigde de relatie. Ook haar zoon heeft geen contact meer met pa, die elders nóg twee kinderen zou hebben verwekt.

Chanteren
Met één van de moeders van die kinderen, de Colombiaanse Claudia G., werd Raymond K. in 2007 gearresteerd voor de Franse kust met een zeilboot, de King Alexander, waarop 598 kilo cocaïne werd gevonden. K. beweerde toen gechanteerd te zijn vanwege een gokschuld van 20.000 euro.

Toch verdween hij meerdere jaren achter de tralies. Na zijn vrijlating, zo'n 2 jaar terug, zou hij in West-Friesland een bedrijfje in curiosa zijn begonnen, waar ook een luchtje aan zat. En ook niet succesvol blijkbaar, want 'Captain Coke' sloeg weer aan het zeilen met een boot vol cocaïne. Hij kan het niet laten, maar gezien de lange celstraf die dreigt lijkt deze keer voorlopig de laatste keer te zijn geweest.

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/ ... aten.dhtml

User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2245
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Nederlander gepakt met drugs in Brazilië.

Post by quasimodo » Thu Aug 13, 2015 12:50

wo 12 aug 2015, 11:49| lees voor
Brazilië vindt 279 kilo 'Nederlandse' cocaïne

SAO PAULO -
Brazilie heeft dinsdag 279,6 kilo zeer zuivere cocaïne gevonden in een voorstad van Sao Paulo. De drugs zouden waarschijnlijk naar Amsterdam worden gebracht. Dat meldde de lokale krant Diário do Litoral woensdag.

Foto: Veldkamp
De drugs lagen in een schuur in de plaats Guarujá. Een 44-jarige man is opgepakt. Hij heeft verklaard dat hij 300.000 real heeft gekregen voor het opslaan van de drugs, omgerekend bijna 78.000 euro.
Het is de tweede keer in korte tijd dat Brazilië een grote 'Nederlandse' drugsvangst doet. Eerder deze maand liep een 48-jarige Nederlander tegen de lamp toen hij meer dan 600 kilo cocaïne probeerde te smokkelen met een zeilboot.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2436 ... ine__.html

User avatar
Progresso
Articles: 29
Posts: 1689
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56

Re: Raymond Knobbe opgepakt met drugs aan boord

Post by Progresso » Sat Oct 21, 2017 15:37

Image

HEEMSKERK - Ver weg in een Braziliaanse cel schreef Heemskerker Raymond K. een boek over zijn leven als drugssmokkelaar. Kapitein Coke ligt maandag in de winkels. Tegen het AD vertelde K. over het boek en zijn eigen leven.

De krant spreekt K. om vier uur 's nachts, als het in Nederland negen uur 's morgens is. Iedereen in de gevangenis heeft volgens hem, tegen de regels in, een telefoon. "Bewakers zijn hier niet. Althans, alleen aan de buitenkant. Binnen regelen de gevangenen alles", zegt hij tegen het AD.

In 2015 werd bekend dat bij een Braziliaanse eilandengroep "een Nederlander" op een zeilboot gepakt was met 613 kilo coke. De Nederlander bleek K. te zijn. Toen hij werd opgepakt was hij al vele jaren actief als cokesmokkelaar.

Bron en lees verder NH Nieuws

Felix
Articles: 0
Posts: 807
Joined: Tue Mar 08, 2016 14:08

Re: Raymond Knobbe opgepakt met drugs aan boord

Post by Felix » Sat Oct 21, 2017 17:28

Die smokkelaars zouden eens moeten weten wat de politie allemaal weet. Soms heeft de politie zo'n zeiljachtje al in de gaten als het ergens in Afrika in een of ander riviertje voor anker ligt en nog niet naar Zuid-Amerika onderweg is. Men volgt het dan maandenlang.

FortalezaHouses.com
Articles: 0
Posts: 688
Joined: Thu Mar 06, 2008 03:19
Location: Fortaleza, Brazilie
Contact:

Re: Raymond Knobbe opgepakt met drugs aan boord

Post by FortalezaHouses.com » Mon Oct 23, 2017 07:49

@Felix; "Die smokkelaars zouden eens moeten weten wat de politie allemaal weet. Soms heeft de politie zo'n zeiljachtje al in de gaten als het ergens in Afrika in een of ander riviertje voor anker ligt en nog niet naar Zuid-Amerika onderweg is. Men volgt het dan maandenlang". 100% de waarheid, maar hoe weet de politie dat? Omdat overal in de wereld, criminelen denken slimmer te zijn dan de politie en zichzelf veroordelen door het gebruik van (mobiele) telefoons... Politie mag 100 fouten maken... maar als een crimineel er slechts een maakt....

En als handelaar in drugs/vrouwen/kinderen/exotische dieren/etcetera worden velen door hun eigen arrogantie genekt door te denken dat de politie niet begrijpt dat als je het over 100 kilo suiker hebt, etcetera.... Zonder in te willen gaan op wie er wel of geen gelijk heeft; in Brazilie worden er momenteel bijna dagelijks opgenomen gesprekken tussen corrupte politici vrijgegeven...

En ze dachten allemaal slimmer te zijn dan de politie... bijnaampjes gebruiken... als iedereen steeds dezelfde bijnaampjes gebruikt, OVER DE TELEFOON, kun je net zo goed de echte naam gebruiken....

En deze.... nee... niet arrogante... maar gewoon domme politici, in de veronderstelling dat ze onaantastbaar waren.... denken slim te zijn door het niet over 650 duizend reais te hebben, maar het alleen over 650, of 4 te hebben.... Zo goed als onmogelijk te ontcijferen....

Die domheid, die arrogantie, welke on-omstoten bewijs van schuld leveren .... is de doodsnagel voor veel internationale criminelen.

Helaas is on-omstoten bewijs van criminaliteit niet eens voldoende om Braziliaanse politici te wettelijk te onderzoeken, of zelfs bij bewezen corruptie, uit hun functie te ontzetten, arresteren, etcetera....

FortalezaHouses.com
Articles: 0
Posts: 688
Joined: Thu Mar 06, 2008 03:19
Location: Fortaleza, Brazilie
Contact:

Re: Raymond Knobbe opgepakt met drugs aan boord

Post by FortalezaHouses.com » Mon Oct 23, 2017 08:31

De term "drugs"... er zijn veel definities voor het woord drugs... maar de kern van al die definities omschrijft drugs als een substantie die het bewustzijn bëinvloeden.

Dus... heroine, cocaine, alcohol, wiet, nicotine, vet, suiker, zout, etcetera.... En op een enkel land na, mag je je lever kapot drinken, je longen de kanker roken, je aders laten dichtslippen, suikerziekte uitlokken, cholesterol en bloeddruk tot dodelijke hoogte jagen.... Maar een jointje, snuifje, of spuitje.... dat is wettelijk verboden.....

En juist dat wettelijk verbod is de bron van inkomsten van de criminaliteit.... net als in de tijd dat de USA alcohol verbood waardoor de maffia voet aan grond kon zetten in de USA..... tot op de dag van vandaag.... Maar de wet verbied een paar van deze schadelijke bewustzijn beinvloeders (behalve alcohol, nicotine, vet, suiker, zout, etcetera....)..... En tegelijkertijd verleent monopolies aan pharmaceutische bedrijven, welke gelegaliseerde drugs mogen verkopen tegen belachelijke prijzen..... Oxy... ritalin... adderall.... fentanyl... xanax....vicodin.... etcetera.... En daar lult niemand over...

Net als alchohol, nicotine, zout, suiker, vet, etcetera allemaal legaal.... dus normaal.... maar zeker in een land als Brazilie... als je door de militaire polite gepakt wordt met een jointje.... (voor alle duidelijkheid.... een van de weinige substanties die ik niet gebruik om mijn bewustzijn te beinvloeden), kan deze politie je helemaal in elkaar rammen, en heb je geen poot om op te staan...
Last edited by FortalezaHouses.com on Tue Oct 24, 2017 06:12, edited 1 time in total.

Felix
Articles: 0
Posts: 807
Joined: Tue Mar 08, 2016 14:08

Re: Raymond Knobbe opgepakt met drugs aan boord

Post by Felix » Tue Oct 24, 2017 01:37

En tegelijkertijd verleent monopolies aan pharmaceutische bedrijven, welke gelegaliseerde drugs mogen verkopen tegen belachelijke prijzen..... Oxy... ritalin... adderall.... fentanyl... xanax....vicodin.... etcetera.... En daar lult niemand over...
Dit wordt steeds zo makkelijk gezegd. Het ontwikkelen van medicijnen is een ontzéttend dure zaak die hoge investeringen vereist. Veel projecten om een medicijn te ontwikkelen halen de eindstreep nooit, tijdens het kostbare onderzoek en/of tijdens testen sneuvelen ze al.

Natuurlijk willen de farmaceutische bedrijven winst maken, daar doen ze het uiteindelijk voor, het zijn immers gewone bedrijven!

Ze mogen hun producten niet zomaar op de markt brengen, die moeten eerst door de gezondheidsautoriteiten worden vrijgegeven. Ook schrijft de farmaceutische industrie geen recepten uit. En als een product niet functioneert zal er binnen korte tijd geen belangstelling meer voor zijn.

De farmaceutische industrie brengt ook genezing bij ziekten, of helpt mensen met een chronische ziekten een soms vrijwel normaal leven leiden en verlicht de pijn bij stervenden. En zelfs de middelen voor euthanasie en het zogenaamde 'voltooide' leven worden door deze verdorven industrie gemaakt.

Alle coke gebruikers die ik heb gekend zijn jong overleden, daarin verschilt deze drug met farmaceutische drugs die meestal minder gevaarlijk zijn, of anders via recept en onder begeleiding gebruikt dienen te worden.

Alcohol is natuurlijk een harddrug en het verbaast me altijd dat de regering en de atleten (zelf trouwens ook grootgebruikers van drugs: doping) bij elkaar komen in het Heineken House van een van de grootste drugsproducenten van Nederland.

Felix
Articles: 0
Posts: 807
Joined: Tue Mar 08, 2016 14:08

Re: Raymond Knobbe opgepakt met drugs aan boord

Post by Felix » Tue Oct 24, 2017 01:48

En deze.... nee... niet arrogante... maar gewoon domme politici, in de veronderstelling dat ze onaantastbaar waren...
Ze zijn meestal ook ontastbaar helaas.

FortalezaHouses.com
Articles: 0
Posts: 688
Joined: Thu Mar 06, 2008 03:19
Location: Fortaleza, Brazilie
Contact:

Re: Raymond Knobbe opgepakt met drugs aan boord

Post by FortalezaHouses.com » Tue Oct 24, 2017 06:18

Felix wrote:
Tue Oct 24, 2017 01:48
En deze.... nee... niet arrogante... maar gewoon domme politici, in de veronderstelling dat ze onaantastbaar waren...
Ze zijn meestal ook ontastbaar helaas.
Zeker in een land als Brazilie, waar corrupte politici het recht hebben om onderzoeken van justitie naar criminele activiteiten van corrupte politici te verbieden....

FortalezaHouses.com
Articles: 0
Posts: 688
Joined: Thu Mar 06, 2008 03:19
Location: Fortaleza, Brazilie
Contact:

Re: Raymond Knobbe opgepakt met drugs aan boord

Post by FortalezaHouses.com » Tue Oct 24, 2017 08:41

Felix wrote:
Tue Oct 24, 2017 01:37
En tegelijkertijd verleent monopolies aan pharmaceutische bedrijven, welke gelegaliseerde drugs mogen verkopen tegen belachelijke prijzen..... Oxy... ritalin... adderall.... fentanyl... xanax....vicodin.... etcetera.... En daar lult niemand over...
Dit wordt steeds zo makkelijk gezegd. Het ontwikkelen van medicijnen is een ontzéttend dure zaak die hoge investeringen vereist. Veel projecten om een medicijn te ontwikkelen halen de eindstreep nooit, tijdens het kostbare onderzoek en/of tijdens testen sneuvelen ze al.

Natuurlijk willen de farmaceutische bedrijven winst maken, daar doen ze het uiteindelijk voor, het zijn immers gewone bedrijven!

Ze mogen hun producten niet zomaar op de markt brengen, die moeten eerst door de gezondheidsautoriteiten worden vrijgegeven. Ook schrijft de farmaceutische industrie geen recepten uit. En als een product niet functioneert zal er binnen korte tijd geen belangstelling meer voor zijn.

De farmaceutische industrie brengt ook genezing bij ziekten, of helpt mensen met een chronische ziekten een soms vrijwel normaal leven leiden en verlicht de pijn bij stervenden. En zelfs de middelen voor euthanasie en het zogenaamde 'voltooide' leven worden door deze verdorven industrie gemaakt.
.

Dit wordt inderdaad vaak te makkelijk gezegd. Zoals ook door mij hierboven. En ook als is het de waarheid, en komt die waarheid alleen naar voren als het om bekende personen gaat die overlijden door overmatig gebruik of een overdosis van gelegaliseerde drugs (van Presley, Monroe tot Michael Jackson or Prince), ligt de schuld niet bij de farmaceutische bedrijven; Zij schrijven niet de recepten. Hetzelfde, correcte argument dat de wapenfabrikant geen mensen doodt; het zijn de gebruikers van wapens en medicijnen die verantwoordelijk zijn voor de gevolgen. En daar is eerlijk gezegd onder meerdere politieke systemen geen speld tussen te krijgen. Terug naar de farmaceutische bedrijven; het zijn per slot van rekening beursgenoteerde bedrijven, met als enig doel geld verdienen, de aandeelhouder tevreden te houden, m.a.w. de winst per aandeel.

En vanuit dat overigens correcte standpunt, zijn er tig pijnstillers/cholesterol/bloeddruk/menopauze/etcetera medicijnen, en laten we niet alle vitamine supplementen vergeten... omdat daar het grote geld zit.

En zolang ebola, knokkelkoorts, zika, etcetera, te weinig slachtoffers in het westen maakt, is er weinig animo om te investeren in R&D naar een kuur; omdat het niet winstgevend is en dus niet hoog op de agenda van de farmaceutische industrie. En ik bedoel dit niet sarcastisch. Als in een politiek systeem de farmaceutische industrie in handen is van private beursgenoteerde ondernemingen, is genezen ondergeschikt aan winst.

Die verantwoordelijkheid zou moeten liggen bij de overheid welke in eerste instantie de zorg dient te dragen voor haar bevolking. En de farmaceutische industrie zou i.p.v. winstbejag, ziektes genezen als doel moeten hebben, met overheids subsidies om medicijnen te ontwikkelen, en met overheids subsidies waardoor medicijnen gratis zijn voor patienten. En voor zover ik weet, heeft elke nederlander toegang/recht tot elk medicijn, allemaal vergoed door de ZKV (voorheen ziekefons, maar maar Fons werd er zo ziek van...). In o.a. Brazilie, of je nou wel of geen ZKV hebt, worden medicijnen niet vergoed. Zelfs in de USA gaan mensen dood, omdat de kleine lettertjes in particuliere ZKV, zeker in levensbedreigende situaties, bijna overal onder uit proberen te komen... De patient sterft normaal gesproken voordat de rechter uitspraak doet.
Alle coke gebruikers die ik heb gekend zijn jong overleden, daarin verschilt deze drug met farmaceutische drugs die meestal minder gevaarlijk zijn, of anders via recept en onder begeleiding gebruikt dienen te worden.
Ik begin met het tweede deel van je bewering, waarin je farmaceutische drugs als minder gevaarlijk bestempelt.. MITS.... via recept en onder begeleiding.... En daar hebben we het nou net niet over.... we hebben het over de gevaren van legale drugs, zoals oxy, welke op straat verhandelt worden, en voor slachtoffers zorgen...

Terug naar het eerste deel van je bewering; "Alle coke gebruikers die ik heb gekend zijn jong overleden" Deze bewering raakt kant nog wal. Los van het feit dat ik niemand ken die door coke gebruik is overleden, in tegenstelling tot vrienden en familieleden die zijn overleden door alcohol en/of tabak gebruik (vooral in combinatie, meestal kanker, maar soms ook door een verkeersongeluk)... heeft noch jouw noch mijn bewering bewijs geleverd voor haar validiteit.

Dus, even googlen en dan blijkt dat; "4,3% van de bevolking van 18 jaar en ouder heeft ooit in zijn/haar leven cocaïne gebruikt. Het percentage dat in de afgelopen maand heeft gebruikt ligt een stuk lager, namelijk 0,7% oftewel 90.000 mensen. Dit komt het meeste voor onder 20-29 jarigen" (https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/ ... n-cocaine/)

En volgens dezelfde bron; "in 2013 waren er volgens de statistiek met doodsoorzaken van het CBS 24 acute sterfgevallen wegens cocaïne" (https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/ ... -en-drugs/).

Jouw bewering dat alle coke gebruikers die je gekend hebt, door het gebruik van coke jong zijn overleden, is statistisch gezien onmogelijk. En dat doet af aan elke andere bewering die je doet.

Wat wel waar is, omdat veel verschillende drugs verboden zijn, en dus niet onderhevig zijn aan o.a. kwaliteitscontroles van overheids instanties zijn, grote risicos voor de gebruiker inhoud. In bijvoorbeeld Brazilie wordt coke vermengd met glas tot het witte poeder uit een TL buis. In Nederland vallen er doden omdat heroine als coke wordt verkocht.

Geschiedenis is de beste leermeester. In de jaren 20 werd alcohol in de USA verboden.

Resultaat;
- verantwoordelijk voor de opkomst van de maffia
- verantwoordelijk voor het feit dat tot de dag van vandaag de maffia in de USA macht heeft
- De kwaliteit en smaak van de alcohol was zo slecht, dat het met frisdrank gemixt werd; de oorsprong van BaCo, etcetera...
- Verantwoordelijk voor, nadat alcohol weer gelegaliseerd werd, de oppermachtige maffia al geinfiltreerd was in prostitutie, casino's en heroine
- En vanaf daar.... alle drugs die op straat te koop zijn.

En om bij jouw voorbeeld van cocaine te blijven; Van Escobar, Mexicaanse kartels, CIA (correct; meer betrokken met opium handel in Afghanistan, maar toch.....), Braziliaanse maffia.... een kilo suiker kost ongeveer €0,70 per kilo; €0.0007 per gram. Waarom zou de prijs van cocaine, indien legaal verbouwd, veel hoger liggen? En dan zonder glas, heroine of TL buis poeder, maar belast met 14.000% aan accijns, voor € 10 euro bij de apotheek....

Einde van alle coke drugs cartels wereldwijd... einde van alle straatdealers....einde van misdrijven gepleegd door snuivers... gigantische extra accijns inkomsten voor de overheid....

"Alcohol is natuurlijk een harddrug en het verbaast me altijd dat de regering en de atleten (zelf trouwens ook grootgebruikers van drugs: doping).
bij elkaar komen in het Heineken House van een van de grootste drugsproducenten van Nederland."

Dat verbaast mij nou juist niet; het bewijst dat het legaal beschikbaar stellen, georganiseerde misdaad buiten de deur houdt, extra belasting inkomsten voor de overheid betekent, het product onderhevig is aan kwaliteitscontrole, en dankzij educatie en vrij beschikbare informatie welke voor de gevaren van alcohol waarschuwt, uiteindelijk voor minder slachtoffers verantwoordelijk is dan als alcohol verboden zou zijn. En dat geldt voor elke drugs. Alcohol, nicotine, suiker, zout, etcetera.... allen legaal; dankzij BTW en accijns een bron van inkomsten voor de overheid. Maar legaal; dus geen alcohol of nicotine kartels en straatdealers die een biertje of sigaret aan de man proberen te brengen.

Wat me wel kwaad maakt, is als ik in de McDonalds in de rij sta te wachten, en veel jonge kinderen zie met frisdrank... een patatje of hamburger per week... onschuldig... maar dat ouders hun kids cola geven in de mcdonalds.... dan staat die 3 liter fles ook thuis in de ijskast.....

René

Post Reply