Ik mis soms bepaalde dingen zoals zoute- en zure haring.
Sardine behoren tot Clupeiformes (Haringachtigen). Familie: Clupeidae (Haringen)
Zo met Sardines moet iets mogelijk zijn. Toen las ik ook nog ergens dat als Brazilië bij een te kort aan Sardines Haringen uit Noorwegen importeert en als Sardines op de lokale markt verkoopt.
Vette Sardines gekocht en gekaakt, kaken is onderkaak verwijderen en in één beweging de kieuwen en maaginhoud verwijderen. Aldus gedaan.
Nu deze Haringen/Sardines inleggen op zout. 24 uur invriezen en 24 uur in de koelkast.
Nu de Haringen schoonmaken en op zuur zetten, zie link
http://www.veit.nl/70880-hoe-haringen-zelf-groen-maken
http://www.sint-sebastianus.nl/klimmen/haring.html
Vandaag klaar........... mmmmmmh heeeeerlijk.
Suc6
PS. Met het kruiden niet te veel peperkorrels. een paar zijn genoeg. mijn haringen zijn een beetje te peperig.