Wisselkoers

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
muddyron
Artikels: 0

Re: Wisselkoers

Bericht door muddyron » za mei 19, 2012 17:33

heb geen idee wat franky zijn probleem is ineens , getuige zijn beide berichten (hier en de reaktie op het overlijden van jim zijn vrouw), als er iemand zich moet schamen voor een schofterige post,dan is het franky zelf wel,wat een hufter,een discussie beginnen n.a.v een sterfgeval,echt heel stijlvol franky!!!!!!!!!!!!!!!Gebruikersavatar
dorus
Satehut-specialist
Artikels: 0
Berichten: 1674
Lid geworden op: ma sep 17, 2007 16:40
Locatie: Oisterwijk

Re: Wisselkoers

Bericht door dorus » za mei 19, 2012 18:01

Jij hebt de haringen verdiend Ron ! Ik ben het niet vergeten, mocht ik die kant opkomen dan zal ik eraan denken !
Sinds 2001

muddyron
Artikels: 0

Re: Wisselkoers

Bericht door muddyron » za mei 19, 2012 18:03

deal dorus lol

Reysigher
Artikels: 0

Re: Wisselkoers

Bericht door Reysigher » zo mei 20, 2012 06:02

Ben absoluut geen fan van Rap, en dat is nog een "understatement°

Maaaaaaaar zijn analyses las ik graag en hij zat er altijd dicht bij, ook wat hij op het strand heeft gepresteerd.. chapeau.

Ik zou graag van hem horen wat hij van deze ontwikkeling denkt.

CeesH

Gebruikersavatar
rap
Wijnkenner
Artikels: 0
Berichten: 823
Lid geworden op: zo mar 04, 2007 04:48
Contacteer:

Re: Wisselkoers

Bericht door rap » di mei 22, 2012 19:26

Franky schreef:Graag zou ik van professor Rap willen horen hoe het zit met de real daling. De real kon volgen de professor toch alleen omhoog? De Braziliaanse economie zou de rest van de wereld toch een poepie laten ruiken? Mantega was toch degene die besliste over het wel en wee van de wereld?? Ik snap het niet meer. Zou het zo kunnen zijn dat ook een professor maar een beetje uit zijn nek zwetst????

En dat zegt de grootste hufter van dit prikbord!!!!!
Je hebt nooit niks gesnapt!!!!!
Life is beautiful

Gebruikersavatar
rap
Wijnkenner
Artikels: 0
Berichten: 823
Lid geworden op: zo mar 04, 2007 04:48
Contacteer:

Re: Wisselkoers

Bericht door rap » ma mei 28, 2012 21:15

Euro 1.2540 x Dolar 1.97.8=2.4804 is de koers die ik op dit moment op UOL.com.br zie
21.00 in Nederland
Hoezo de dollar hangt niet aan de Real???????
Euro zakt tov vele valutas, maar in Brazilie stijgt hij??????
Crisis in Europa en de euro duurder in Brazilie???
Waarom .........omdat hij aan de Dollar hangt!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Als dat niet het geval was dan was nu de Euro 2.00 real.

En waarom de Dolar op dit moment als een raket stijgt?
Veel investeerders hebben geen zin om een vermogen belasting te gaan betalen voordat ze uberhaubt wat kunnen verdienen aan hun investeringen en dat alles vanwege de Banco Central van Mantega!

De professor heeft gesproken. :D :roll: :wink:
Life is beautiful

Reysigher
Artikels: 0

Re: Wisselkoers

Bericht door Reysigher » wo mei 30, 2012 16:14

=http://www.z24.nl/analyse/artikel_3540 ... euro daalt

Afbeelding

PS Ik weet niet waarom de link niet werkt.......

Gebruikersavatar
McAroni
Artikels: 0
Berichten: 265
Lid geworden op: wo mei 12, 2010 14:24
Locatie: Almere

Re: Wisselkoers

Bericht door McAroni » wo mei 30, 2012 17:15

rap schreef:Euro 1.2540 x Dolar 1.97.8=2.4804 is de koers die ik op dit moment op UOL.com.br zie
21.00 in Nederland
Hoezo de dollar hangt niet aan de Real???????
Euro zakt tov vele valutas, maar in Brazilie stijgt hij??????
Crisis in Europa en de euro duurder in Brazilie???
Waarom .........omdat hij aan de Dollar hangt!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Als dat niet het geval was dan was nu de Euro 2.00 real.

En waarom de Dolar op dit moment als een raket stijgt?
Veel investeerders hebben geen zin om een vermogen belasting te gaan betalen voordat ze uberhaubt wat kunnen verdienen aan hun investeringen en dat alles vanwege de Banco Central van Mantega!
Ware het niet dat je in de Rapiaanse formule de USD door iedere willekeurige valuta kunt vervangen, bijvoorbeeld door de Bachreinse Dinar. 1 EUR = 0,468 BHD en 1 BHD is 5,316 BRL. 0,468x5,316 is ook 2,48. Hangt de Real daarmee (ook) aan de Bachreinse Dinar? De formule op zich klopt wel, maar de conclusie die je trekt blijft onjuist. Dat de valutamarkt alle koersen als communicerende vaten gelijk trekt wil nog niet zeggen dat alles via dollars wordt omgerekend. EUR-BRL is een separate koersnotering in de valutahandel. Maar goed, sloot en ouwe koeien enzo...

En waarom de dollar stijgt heeft een aantal redenen, waaronder het feit dat de Braziliaanse inflatie al enige tijd lastig onder de duim te houden is, mede veroorzaakt door de relatief grote inkomensstijgingen in de afgelopen periode die weer mogelijk zijn door het (relatief) lage werkeloosheidscijfer. Met een inflatiecijfer van 4,3% heeft Brazilie op dit moment de hoogste inflatie van de 20 rijkste landen ter wereld. Inflatie draagt o.a. bij aan een stagnerende economische groei (Brazilie presteert qua economische groei al geruime tijd fors minder dan bijvoorbeeld India en China). Mercedes kondigde bijvoorbeeld vandaag aan dat de produktie van vrachtwagens in hun Braziliaanse fabriek de komende 5 maanden fors omlaag zal worden gebracht omdat de vraag sterk is afgenomen (28% minder verkocht dan t.o.v. een jaar geleden). Ook concurrent Volvo AB overweegt de produktie voor een bepaalde periode stil te leggen. Het zijn maar twee voorbeelden, want over een bredere linie zie je dat de Braziliaande economiebomen niet meer tot in de hemel groeien.Het bruto nationaal product groeide vorig jaar voor Braziliaanse begrippen dramatisch met slechts 2,7% waarmee ze ook hier aan alle kanten voorbij werden gelopen door India en China. Tenslotte heeft Brazilie te kampen met een verouderende economische infrastructuur, een belastingdruk van 36% van het NBP en een tekort aan geschoolde werkkrachten (het aantal instromende werknemers vanuit het buitenland is nog nooit zo hoog geweest als op dit moment, het merendeel komt uit de VS). De Braziliaanse regering probeert met de nodige doekjes voor het bloeden de cijfers kunstmatig gezond te houden (verlaging van BTW om de verkoop van consumptiegoederen weer te stimuleren, het aan- en verkopen van grote partijen dollars om de koers te drukken, verhoging van belastingen op buitenlandse investeringen, etc.), maar het ontbreekt het land momenteel aan structurele verbeteringen en investeringen in bijvoorbeeld onderwijs (vandaag is bekend gemaakt dat ook Nederland een fors aantal Braziliaanse studenten zal opnemen, onderdeel van een wereldwijd huisvestingsprogramma voor studenten dat recentelijk door Roussef is gelanceerd). Buitenlandse investeerders trekken zich langzaam aan wat terug uit Brazilie, zelfs een Europa in crisis is voor sommigen een interesantere optie voor de lange(re) termijn, zeker gelet op het potentieel van Europa t.o.v. een in alles achterlopend Brazilie. Dit alles zet de koers van de Real op dit moment flink onder druk. Gelukkig kan het volgende week weer opeens anders zijn, want als de koersen zich lieten voorspellen, dan was iedereen rijk.

Gebruikersavatar
johan fortaleza
Forum Bezoeker
Artikels: 0
Berichten: 180
Lid geworden op: do feb 16, 2012 15:39
Locatie: Fortaleza

Re: Wisselkoers

Bericht door johan fortaleza » do jun 07, 2012 17:12

:lol:
dorus schreef:Hij draaide helemaal door " leaal, leaal, wat ies leaal ? Ik nooit geweest in Blasilie. Ik ken gleen Flanky, wie is glodveldomme Flanky ? Waalom hij mij schuld geven ? Ik Flanky tegelkomen, ik hem schop tegel klote gleven !

Bertje
Artikels: 0
Berichten: 73
Lid geworden op: za jun 02, 2012 16:06

Re: Wisselkoers

Bericht door Bertje » do jun 07, 2012 18:57

Ja dat is verdomd grappig en origineel ja! Leuk Johan! Bedankt dat je het nog eens onder de aandacht bracht.

Gebruikersavatar
Veger & Blik
Artikels: 0
Berichten: 729
Lid geworden op: di mar 06, 2007 23:48

Re: Wisselkoers

Bericht door Veger & Blik » vr jun 29, 2012 09:44

http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/ ... log__.html

vr 29 jun 2012, 07:00

BRIC-landen kunnen wereldeconomie niet redden.

Brazilië wint de valutaoorlog door Rens Oving

AMSTERDAM - Het zijn al tien jaar de economische grootmachten van de toekomst, de Bric's. Brazilië, Rusland, India en China. Enorme landen met dito groeipotentieel. Maar door de crisis in Europa en het moeizame herstel in de Verenigde Staten krijgen ook deze landen te maken met economische tegenwind en gieren hun munten naar beneden. Voorlopig kunnen ze de wereldeconomie niet van de ondergang redden. Dat zal toch echt in Brussel moeten gebeuren.

In Brasilia, Moskou en Mumbai kijken ze al enige tijd zorgelijk naar de valutamarkten. In het tweede kwartaal van 2012 daalde de Braziliaanse real maar liefst 12% ten opzichte van de dollar. De Russische roebel en Indiaase roepie gingen in dezelfde periode 11% omlaag. Zelfs de yuan renminbi, die door de Chinese overheid al jaren kunstmatig laag wordt gehouden, verloor 1%. Het was daarmee de slechtste periode voor opkomende markten sinds de Aziatische financiële crisis van 1998.

Het contrast met anderhalf jaar geleden kan niet groter zijn. De valuta's die nu zo hard dalen hadden toen net een opmerkelijke opmars achter de rug. Dit ging zelfs zo snel dat de Braziliaanse minister van Financiën Guido Mantega in die tijd nog sprak van een valutaoorlog. Marijke Zewuster hoofd opkomende markten bij ABN Amro. „Vanaf 2010 nam het vertrouwen toe en gingen veel investeerders weer op zoek naar rendement in plaats van veiligheid. Door de hoge rentestanden in landen als, Rusland, India en Brazilië stapten veel investeerders in.”

Door de crisis in Europa zijn beleggers nu weer op zoek naar veiligheid. „In tijden van crisis zoekt men de veilige havens weer op.” zegt handelaar Laurens Maartens bij Saxobank. En die veilige haven denken de markten nog steeds te vinden in bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Zwitserland. Het gevolg is dat het geld wegstroomt uit de BRIC's. De landen die een tijd lang hun valuta kunstmatig laag probeerden te houden om hun export te beschermen, zien zich nu opeens gedwongen hun eigen munt te beschermen en deze zelf op te kopen."

Zie voor het volledige artikel De Telegraaf-krant.


:-)

V&B

Gebruikersavatar
Salseros
Artikels: 0
Berichten: 2968
Lid geworden op: za feb 24, 2007 01:00
Locatie: Dordrecht / Fortaleza

Re: Wisselkoers

Bericht door Salseros » vr sep 14, 2012 13:02

De real staat nu op 2.64 ... sinds tijden niet voorgekomen, nu op naar de 3, kom op! :D
New Generation Italo Disco Community: www.nextgenerationitalo.boards.net

Gebruikersavatar
Salseros
Artikels: 0
Berichten: 2968
Lid geworden op: za feb 24, 2007 01:00
Locatie: Dordrecht / Fortaleza

Re: Wisselkoers

Bericht door Salseros » do nov 22, 2012 08:26

Momenteel staat hij op 2.70! Komt mooi uit als ik over 10 dagen die kant uit ga. ;)
New Generation Italo Disco Community: www.nextgenerationitalo.boards.net

poentje
Artikels: 0
Berichten: 204
Lid geworden op: za jan 19, 2008 12:38

Re: Wisselkoers

Bericht door poentje » vr nov 30, 2012 19:06

2.75 rs gaat de goeie kant op

comulder
Artikels: 0
Berichten: 165
Lid geworden op: do jul 30, 2009 13:52

Re: Wisselkoers

Bericht door comulder » vr nov 30, 2012 21:00

Real staat op 19.58 uur Ned. tijd op 2,770. Er zal in Brasilia vast wel weer ingegrepen worden. Doen ze immers al jaren om de Real stabiel te houden.

Bert
Artikels: 0
Berichten: 532
Lid geworden op: di apr 29, 2008 18:57
Locatie: Fortaleza

Re: Wisselkoers

Bericht door Bert » do dec 06, 2012 19:59

Staat nu weer 2.69. Euro zal hopelijk snel weer dalen richting de 2.2 R$

muddyron
Artikels: 0

Re: Wisselkoers

Bericht door muddyron » do dec 06, 2012 23:02

hoezo hopelijk?

Bert
Artikels: 0
Berichten: 532
Lid geworden op: di apr 29, 2008 18:57
Locatie: Fortaleza

Re: Wisselkoers

Bericht door Bert » vr dec 07, 2012 02:56

muddyron schreef:hoezo hopelijk?
Omdat ik mn centjes in Fortaleza in R$ krijg betaald. Wordt een bezoekje in NL mooi goedkoper

Gebruikersavatar
BrazilianPS
Artikels: 0
Berichten: 118
Lid geworden op: zo jul 08, 2012 11:34

Re: Wisselkoers

Bericht door BrazilianPS » vr dec 07, 2012 09:19

Bert schreef:
muddyron schreef:hoezo hopelijk?
Omdat ik mn centjes in Fortaleza in R$ krijg betaald. Wordt een bezoekje in NL mooi goedkoper
@Bert
Ik was erg benieuwd naar je reactie en vond het een goede vraag van Ron. Je uitleg verklaart natuurlijk alles.

comulder
Artikels: 0
Berichten: 165
Lid geworden op: do jul 30, 2009 13:52

Re: Wisselkoers

Bericht door comulder » do dec 13, 2012 09:43

Na te zijn teruggezakt tot 2,68 nu weer op ruim 2,71. Ik heb mijn vrouw gezegd dat ik pas ga nadenken over investeren in vastgoed (woning naast mijn schoonmoeder in Varjota) bij een koers van 3.0. Probleem is wel dat ik dan deels moet gaan lenen en daar heb ik absoluut geen goed gevoel bij.

Plaats reactie