mvv voor mijn braziliaanse vriendin

Berichten die niet passen in de andere onderwerpen
molsder
Berichten: 1
Lid geworden op: zo jul 06, 2014 16:49

mvv voor mijn braziliaanse vriendin

Bericht door molsder » zo jul 06, 2014 17:32

geachte lezers,

ik heb het geluk gehad om in contact te komen met een geweldige meid uit brazilie die inmiddels mijn vriendin is. Na maanden lang contact te hebben via FB hebben we elkaar voor het eerst ontmoet in Dublin. Ze is hier engels gaan studeren en is inmiddels in het bezit van GNIB document, wat inhoudt dat ze een jaar lang mag verblijven in Dublin.

Na vele malen op en neer reizen naar Dublin zijn we erachter gekomen dat we graag met elkaar willen samenleven. We willen graag de kans krijgen om onze relatie een kans te geven. Zij wil graag bij mij komen wonen. Ze heeft de opleiding inmiddels stopgezet, want ze wil graag alle tijd gebruiken om te investeren in onze relatie. Ze is op dit moment als toerist in nederland en zoals misschien bekend, moet je dan na 90 dagen het land weer uit om na 90 dagen er weer in te komen.

Om te kunnen samenleven is ze een mvv nodig. We hebben al heel wat informatie gevonden en zijn daar erg druk mee. Zoals jullie misschien wel weten is het verzamelen van informatie een hele klus en komen we erachter dan sommige mensen van het IND elkaar nog wel eens tegen spreken. Erg lastig als je alles wel goed wil doen.

Zoals het nu lijkt zal ze toch terug moeten naar Brazilie om een mvv te regelen. Een hele teleurstelling, want we willen graag bij elkaar blijven. Toch gaan we ervoor en gaan we alles uit de kast halen om dit te realiseren. Wij zijn eigenlijk op zoek naar iemand die ons daarbij kan en wil helpen. Mocht daar een vergoeding tegenover staan dan staan we daar open voor.

Ik kan me in nederland goed redden en heb zelf geen hulp nodig. Ik zou graag op zoek gaan naar iemand in Brasilia die mijn vriendin kan helpen. We zullen straks alleen nog kunnen skypen en het lijkt ons handig als er voor haar iemand is die haar kan bij staan als er vragen cq onduidelijkheden zijn.

Wie heeft iemand in zijn netwerk die daar voor te benaderen is?

Uiteraard stellen wij allerhande tips ook zeer op prijs.

Bedankt voor het lezen van onze vraag en misschien tot horens

Mario

Gebruikersavatar
sven
Berichten: 545
Lid geworden op: di mar 27, 2007 23:00
Contacteer:

Re: mvv voor mijn braziliaanse vriendin

Bericht door sven » di jul 15, 2014 22:19

Ga even bij de IND langs. Koop ook even de delftse methode of zo voor haar, om nederlands te leren.

Heel moeilijk is het niet. Je moet een baan hebben, de aanvraag indienen, en ze moet de inburgerings toets doen.

Gebruikersavatar
Bert Ernste
Berichten: 390
Lid geworden op: ma mar 12, 2007 00:00
Locatie: Utrecht | São Paulo
Contacteer:

Re: mvv voor mijn braziliaanse vriendin

Bericht door Bert Ernste » wo jul 16, 2014 07:39

Kijk ook op de site voor Brazilianen in Nederland en dan met name hier.

Plaats reactie