Braziliaanse bankrekening openen (bedrijven)

Braziliaanse bankrekening openen (bedrijven)

Beschrijving: Zakelijke bankrekening in Brazilië openen

Categorieën: Bankzaken

Link naar dit artikel: Selecteer alles

[url=https://www.brazilieforum.nl/app.php/kb/viewarticle?a=17&sid=40c0fe309f12098a57b562e929db8cf9]Kennisbank - Braziliaanse bankrekening openen (bedrijven)[/url]

Het openen van een bankrekening is er helaas ook niet makkelijker op geworden; Onder druk van de Braziliaanse Centrale Bank die alle banken medeverantwoordlijk houdt voor het gedrag van haar rekeninghouders zijn alle banken reuze voorzichtig geworden. Zo kan men bijvoorbeeld bij sommige banken de eerste twee jaar geen valuta wisselen, eist men bij andere een door de directie van de bank goed te keuren bedrijfsplan, en vragen allen om een gigantisch aantal documenten en bewijsstukken. De Braziliaanse authoriteiten nemen de nieuwe regels volgens de internationale "Money Laundering and Terrorist Financing (Prevention) Act (Wwft)" extreem serieus. Zo zal er ten alle tijden bewezen moeten worden wie de "ultimate beneficiary shareholders" zijn.

Een Nederlands bedrijf dat onder een holding valt, die vervolgens weer onder een groep hangt enzovoorts, zal het hele "treintje" aan uittreksels moeten verstrekken, net zo lang tot men uitkomt bij mensen van vlees en bloed of een beursgenoteerde NV. Geldt dit met name bij het openen van een bankrekening, banken kunnen en moeten met regelmaat de onderhavige documenten ook vernieuwen ter onderhoud. Met name zodra er valuta wissels plaats moeten vinden - zie specifieke informatie over dat onderwerp in een ander hoofdstuk - zijn de banken geneigd op opnieuw "verse" gelegaliseerde kopiëen te vragen van de hele papierwinkel.

De tijd van de rode lopers lijkt voorbij. En er bestaan helaas geen Nederlandse banken meer in Brazilië met retail-services waarlangs teruggekoppeld kan worden voor referenties.

Bron: Dutcham uitgave Kompas 2017
cron