Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië Wat te doen in Rio de Janeiro? 10x bezienswaardigheden en tips!

door Mijn Brazilië

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro. Rio de Janeiro heeft ongeveer 6 miljoen mensen in de stad wonen en is daarmee de tweede grote stad in Brazilië. Rio de Janeiro was tevens de hoofdstad van Brazilië tot 1960.

Rio de Janeiro ligt aan de baai van Guanabara aan de oostkust van Brazilië. Rio de Janeiro is de stad waar het grote beeld van Christus de verlosser is te zien, bekend van de stranden Copacabana en Ipanema en natuurlijk het jaarlijkse carnaval waar duizenden toeristen vanuit de hele wereld op af komen.

Wij krijgen vaak vragen over wat er allemaal te doen en te zien is in Rio de Janeiro. Wij hebben een overzicht gemaakt met 10 verschillende bezienswaardigheden in Rio de Janeiro.

1: Samba City (Cidade do Samba)

Je kunt bijvoorbeeld een tour nemen naar Samba City (Cidade do Samba). Een groot complex waar veel samba scholen voorbereidingen treffen voor het carnavalsfeest rond de maand februari/maart. Het is leuk om te zien hoe het carnaval leeft het hele jaar door en je kunt een uniek kijkje achter de schermen nemen bij misschien wel één van de grootste feesten in de wereld.

Mocht je een echte carnaval liefhebber zijn dan moet je natuurlijk in Rio de Janeiro zijn tijdens het carnaval. Lees meer informatie over carnaval en actuele data in ons bericht Braziliaanse feestdagen.

2: Avondwandeling Lapa

Avondwandeling in de buurt Lapa. Geniet van de leuke barretjes en restaurants. Luisteren naar muziek en genieten van een heerlijk koud biertje of een lekkere Braziliaanse cocktail Caipirinha. Als je naar Rio de Janeiro gaat om lekker te feesten dan is de buurt Lapa daar uitstekend geschikt voor.

Op zoek naar leuke plekken om te overnachten? Lees dan ons advies voor hostels in Rio de Janeiro.

3: Het standbeeld van Christus de verlosser

Christus de verlosser, het grote bekende standbeeld van Christus in Rio de Janeiro kun je natuurlijk niet overslaan. Ga bijvoorbeeld met de trem naar boven en geniet van het geweldige mooie uitzicht op 710 meter hoogte. Een kaartje voor de trem en toegangsbewijs kost ongeveer omgerekend 20 euro per persoon.

Kijk ook vooral s'avonds eens of je het beeld van christus kunt zien bovenop de berg. Met alle verlichting en een heldere hemel zou je het beeld goed moeten kunnen zien.

4: Voetbalwedstrijd kijken

Je kunt ook een voetbalwedstrijd gaan kijken in het Estádio Maracanã. Dit is één van de grootste voetbalstadions in de wereld en je zult versteld staan van het fanatisme en enthousiasme van de Braziliaanse supporters. Kaartjes kun je op veel plekken kopen. Vraag eens bij de receptie van het hotel of probeer een kaartje te kopen bij het stadion.

Je kunt de volgende teams zien spelen in Maracanã: Flamengo (aanrader), Fluminense, Vasco Da Gama en Botafogo. Meer informatie over voetbal in Brazilië lees je hier!

5: Fietstour Rio de Janeiro

Misschien wel één van de leukste manieren om Rio de Janeiro te leren kennen is een fietstocht. Een fietstour door Rio de Janeiro is ook een leuke ervaring. In een fietstocht van ongeveer vier uren kun je al heel veel zien en ontdekken. Zo kun je verschillende bezienswaardigheden tegenkomen en kun je heerlijk met de wind in de haren langs de Copacabana fietsen.

Je kunt fietsen huren in Rio de Janeiro via het bedrijf Baja Bikes.

6: Suikerbroodberg (Pão de Açúcar)

Breng een bezoek aan de suikerbroodberg (Pão de Açúcar), maar let wel op dat je dit doet als er geen laaghangende wolken zijn. Je ziet dan namelijk een stuk minder of helemaal niks. Om op de berg te kunnen komen moet je met de kabelbaan en kaartjes daarvoor kun je ter plaatste kopen. Je kunt de kaartjes ook online kopen en dan zijn ze zelfs ook iets goedkoper.

Het beste moment om bovenop de berg te staan is aan het einde van een heldere dag als de zon ondergaat. Wij kregen destijds het advies om niet in het weekend te gaan, want dat blijkt het nog veel drukker te zijn. De entree is omgerekend ongeveer 20 euro per persoon.

7: Een favela bezoeken

Rio de Janeiro staat ook bekend vanwege de kleurige sloppenwijken die ook wel favelas genoemd worden. Zo kleurig als het allemaal lijkt is het natuurlijk niet. Er is ontzettend veel armoede en vaak worden deze gebieden gecontroleerd door criminelen. Ga dus ook NOOIT op eigen houtje een rondje favelas doen!! Zorg dat je met de juiste mensen deze gebieden betreedt, want zonder toestemming moet je daar niet wezen. Er zijn verschillende tours te boeken om daar een kijkje te nemen.

Let met het reizen door de stad ook op dat je niet zomaar ergens uitstapt als je niet weet waar je bent.

8: Copacabana/Ipanema

De Copacabana is het bekendste strand van Brazilië, maar zeker niet de mooiste. Neemt niet weg dat je bij een bezoek aan Rio de Janeiro het strand toch zeker moet zien! Het 4,5 kilometer strand is levendig en vol activiteiten. De mensen zijn er aan het voetballen, andere sporten aan het beoefenen of gewoon lekker aan het relaxen. Geniet van de vele barretjes en restaurantjes die je daar zult tegenkomen. Vergeet vooral niet een heerlijke Caipirinha te bestellen.

Ipanema is niet zo bekend als de Copacabana, maar is ook zeker een bezoekje waard. Ipanema is wel wat prijziger en wordt ook wel een beetje het strand van de rijken genoemd. Je vindt er veel luxe clubs en barretjes aan het prachtige water en de wuivende palmbomen.

9: Boottocht door de baai

Een absolute aanrader is een ontspannende boottocht langs de baai van Rio de Janeiro. Je wordt dan getrakteerd op een prachtig uitzicht van de kustlijn van Rio, je vaart langs het fort van Santa Cruz en de ruïnes van de forten São João en São Teodósio.

10: Ontdek Santa Teresa

Santa Teresa is een heuveldorpje in Rio de Janeiro. Vanaf de wijken Lapa en Gloria kun je naar boven lopen via de trappen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de bekende gele Santa Teresa tram naar boven te gaan. Santa Teresa staat bekend om zijn kunst, prachtige kleuren, kronkelige straatjes en mooie huisjes.



Je hebt vast ook wel eens een foto voorbij zien komen van de prachtige kleurvolle trappen (Escadaria Selarón). De trappen zijn ontworpen door een Chileense kunstenaar Jorge Selarón. De trappen zijn voorzien van mooie, felgekleurde mozaïektegels. Jorge Selarón verzamelde de tegels van de trappen uit de straten van Rio de Janeiro en ontving tegels die door bezoekers van over de hele wereld werden geschonken.

Als je Santa Teresa wilt bezoeken zouden wij dit in het weekend doen, want dan is er heel veel te doen en te zien. De beste manier om dit prachtige plekje te ontdekken is door lekker rond te lopen.



Het bericht Wat te doen in Rio de Janeiro? 10x bezienswaardigheden en tips! verscheen eerst op Brazilië.

Bron: https://www.mijnbrazilie.nl/wat-te-doen-in-rio-de-janeiro-10x-bezienswaardigheden-en-tips/