Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Holambra

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië Veelgestelde Brazilië vragen en antwoorden

door Mijn Brazilië

Brazilië vragen

In de loop van de tijd hebben we al veel vragen over Brazilië mogen ontvangen van onze volgers. We proberen de vragen altijd zo snel mogelijk te beantwoorden op basis van onze ervaringen en soms ook met opgezochte informatie. We weten veel over Brazilië, maar lang nog niet alles. Soms maken we ook gebruik van ons opgebouwde netwerk. Alles met het doel om nog meer mensen kennis te laten maken met Brazilië.

Omdat we ons kunnen voorstellen dat meer mensen met deze vragen in aanraking komen hebben we besloten alle vragen die ons bereiken online te plaatsen. Dan heeft een ander er ook nog wat aan. Verder hebben we nog een aantal vragen die we online tegenkwamen meegenomen om het nog completer te maken.

Mocht jij nog vragen hebben over Brazilië en je kunt geen antwoorden vinden? Laat het ons weten via de contactpagina en we kijken graag met je mee!! We zullen daarom ook vragen blijven toevoegen aan dit bericht!!

Ik wil graag vanaf Natal naar Fortaleza reizen met de (nacht)bus. Wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt in Brazilië over het algemeen goed reizen met de bus. Ook de nachtbussen zijn wel te doen, maar denk wel om je spullen. Tas het liefst op je schoot en niet onder je stoel zetten. Ook als je de bus even verlaat is het aan te raden om je tas mee te nemen. Bustickets kopen doe je bijvoorbeeld via de website https://www.clickbus.com.br/ of https://www.buscaonibus.com.br/. Je kunt de bustickets ook kopen op het busstation van vertrek.

Wij willen graag naar de Iguaçu watervallen. Hoe lang kun je daar het beste heen gaan en wat is er allemaal te doen?

Wij zouden adviseren om twee nachten, drie dagen te doen. De Braziliaanse kant zou je goed kunnen combineren met een bezoek aan een vogelpark (Parque das Aves), rondvliegen met een helikopter (Helisul Aviação) of je gaat naar het drie landen punt van Brazilië, Argentinië en Paraguay.
De tweede dag zou je dan kunnen besteden aan de Argentijnse kant. De Argentijnse kant heeft net iets meer te zien als de Braziliaanse kant.
Overnachten zou je goed kunnen doen bij CLH Suítes Foz do Iguaçu. Je bent dan ook vlakbij het busstation met verschillende lijnen richting de bezienswaardigheden in de buurt.

Wij willen graag met de bus reizen in Brazilië en vroegen ons af of je van te voren al je kaartjes moet kopen.

Onze ervaring is dat het reizen met de bus in Brazilië goed te doen is. Van te voren al een kaartje kopen is vaak niet nodig. Wij waren altijd ruim voordat de bus vertrok aanwezig en konden altijd in het busstation een kaartje kopen. Wel zo gemakkelijk als je een beetje flexibel wilt zijn tijdens je reis. Online bustickets kopen doe je bijvoorbeeld via de website https://www.clickbus.com.br/ of https://www.buscaonibus.com.br/

Wat kun je in Rio de Janeiro allemaal voor excursies doen?

Wij krijgen vaak de vraag wat er allemaal te doen is in Rio de Janeiro. Onze eerste gedachte is dan vaak te veel om op te noemen! Rio de Janeiro is een stad waar je dagen lang kunt zijn. Onderstaand een paar mogelijkheden, maar nog lang niet allemaal!

Samba City (Cidade do Samba)

Je kunt bijvoorbeeld een tour nemen naar Samba City (Cidade do Samba). Een groot complex waar veel samba scholen voorbereidingen treffen voor het carnavalsfeest rond de maand februari/maart. Lees meer informatie over carnaval en actuele data in ons bericht Braziliaanse feestdagen.

Avondwandeling Lapa

Avondwandeling in de buurt Lapa. Geniet van de leuke barretjes en restaurants. Luisteren naar muziek en genieten van een heerlijk koud biertje of een lekkere Braziliaanse cocktail Caipirinha. Als je naar Rio de Janeiro gaat om lekker te feesten dan is de buurt Lapa daar uitstekend geschikt voor. Op zoek naar leuke plekken om te overnachten? Lees dan ons advies voor hostels in Rio de Janeiro.

Het standbeeld van Christus de verlosser

Christus de verlosser, het grote bekende standbeeld van Jezus in Rio de Janeiro kun je natuurlijk niet overslaan. Ga bijvoorbeeld met de trem naar boven en geniet van het geweldige mooie uitzicht.

Voetbalwedstrijd kijken

Je kunt ook een voetbalwedstrijd gaan kijken in het Estádio Maracanã. Dit is één van de grootste voetbalstadions in de wereld en je zult versteld staan van het fanatisme en enthousiasme van de Braziliaanse supporters. Kaartjes kun je op veel plekken kopen. Vraag eens bij de receptie van het hotel of probeer een kaartje te kopen bij het stadion. Je kunt de volgende teams zien spelen in Maracanã: Flamengo (aanrader), Fluminense, Vasco Da Gama en Botafogo. Meer informatie over voetbal in Brazilië lees je hier!

Fietstour Rio de Janeiro

Fietstour door Rio de Janeiro is ook een leuke ervaring. In een fietstocht van ongeveer vier uren kun je al heel veel zien en ontdekken. Je kunt fietsen huren in Rio de Janeiro via het bedrijf Baja Bikes.

Suikerbroodberg (Pão de Açúcar)

Breng een bezoek aan de suikerbroodberg (Pão de Açúcar), maar let wel op dat je dit doet als er geen laaghangende wolken zijn. Je ziet dan namelijk een stuk minder of helemaal niks. Om op de berg te kunnen komen moet je met de kabelbaan en kaartjes daarvoor kun je ter plaatste kopen. Je kunt de kaartjes ook online kopen en dan zijn ze zelfs ook iets goedkoper.

Wij hebben in Brazilië een heerlijke Caipirinha gedronken. Weet jij of je dit ook in Nederland kunt krijgen?

Wij hebben op de website een uitleg staan over het maken van een Caipirinha. Lees het bericht de heerlijke Braziliaanse cocktail Caipirinha voor meer informatie. Sommige slijterijen verkopen cachaca, maar lang niet altijd. Je kunt de cachaca ook bestellen bij Amazon.de en dan wordt het keurig bij je thuis bezorgd!

Wij willen graag naar Pantanal en vroegen ons af hoe lang we daar heen moeten en hoe we er komen.

Het is natuurlijk afhankelijk waar je vandaan komt en wat je allemaal wilt zien, maar ongeveer drie dagen zou voldoende moeten zijn. Wij zouden adviseren om te vliegen naar Campo Grande. Campo Grande is een uitstekende locatie om te verblijven in combinatie met een bezoek aan de prachtige natuur en omgeving van Pantanal.

Een andere mogelijkheid is om naar Cuiabá te gaan. Cuiabá ligt verder naar het noorden en is tevens de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Mato Grosso.

Wij willen graag extra ruimbagage meenemen bij GOL airlines tijdens onze binnenlandse vlucht? Hoe werkt dat?

Je kunt op de website van GOL, bij mijn reserveringen, regelen dat je extra ruimbagage mee kunt nemen. Je kunt op het vliegveld tijdens het inchecken ook vaak nog betalen voor extra ruimbagage. Dit geldt ook voor andere vliegmaatschappijen in Brazilië zoals bijvoorbeeld LATAM airlines.

Wij willen graag de Transpantaneira rijden met een huurauto. Wanneer kunnen we dit het beste doen en is dit veilig?

De Transpantaneira rijden met een huurauto is mogelijk. Het is een hele lange (147 km), bijna rechte gravel weg de Pantanal in met heel veel (122) gammele houten bruggetjes. Langs de weg kom je kaaimannen, capibara's, miereneters, herten en vogels tegen. Veiligheid is natuurlijk nooit te garanderen, maar over het algemeen kom je voldoende vriendelijke en behulpzame mensen tegen. Vanwege het regenseizoen is de periode December t/m Maart geen aanrader.

Wij willen graag met de bus van Rio de Janeiro naar Búzios. Is dat mogelijk?

Ja, je kunt met de bus van Rio de Janeiro naar Búzios. Je neemt dan bus 1001 en de reistijd is ongeveer 2,5 uur en het kost ongeveer 60 Braziliaanse reals. Reizen met de bus in Brazilië is over het algemeen goed geregeld. Je kunt bustickets boeken via de website van Decolar en/of Clickbus.



Moeten wij ook van te voren boeken als we naar Pantanal willen? Of kunnen we het ter plaatse regelen?

Over het algemeen kun je veel dingen ter plaatse regelen in Brazilië. Dit geldt ook voor Pantanal, maar als je zeker wilt zijn kun je het ook een paar dagen van te voren doen. Over het algemeen boeken wij in Brazilië alleen van te voren tijdens feestdagen, maar verder gaat het eigenlijk altijd goed.

Ik wil graag een paar maanden naar Brazilië en dan wil ik proberen in de horeca wat bij te verdienen. Hoe regel ik dit?

Als je wilt werken in Brazilië als buitenlander dan ben je een speciaal visum nodig. Dit is namelijk als toerist niet toegestaan, maar goed dat betekent niet altijd dat het niet kan. Je zou natuurlijk altijd ter plaatse kunnen vragen naar de mogelijkheden. Houdt er wel rekening mee als je een aantal maanden naar Brazilië wilt om te reizen dat je maximaal 90 dagen aaneengesloten kunt blijven en daarna het land weer moet verlaten voor 90 dagen.

Ik wil langer dan 90 dagen in Brazilië verblijven om te reizen. Kan ik mijn visum ter plaatse verlengen?

Er gaan nogal wat verhalen in de ronde op het internet over het wel of niet kunnen verlengen van een visum in Brazilië, maar normaal gesproken kun je na 90 dagen Brazilië er eerst weer 90 dagen uit voordat je er weer naar toe kunt. Per dag die je te laat het land verlaat kost je 100 Braziliaanse reals. Ter plekke een regeling treffen of verlengen is dus niet mogelijk.

Ik wil graag vrijwilligerswerk doen in Brazilië en mijn voorkeur gaat uit naar Rio de Janeiro. Kennen jullie daar ook vrijwilligersorganisaties?

Er zijn in Brazilië veel vrijwilligersorganisaties die zich inzetten voor een beter Brazilië. In Rio de Janeiro heb je de organisatie Edumais. Edumais zet zich in voor de kinderen in de Favela's en biedt onderwijs en beweging om kinderen een kans te geven op een beter leven. Je kunt via de website contact met ze opnemen en de mogelijkheden bespreken.

Wij willen graag een auto huren in Brazilië en we vroegen ons af of dit wel veilig is en waar we dit het beste kunnen regelen.

Auto rijden in Brazilië kan uitstekend. Echter zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten. Informatie over het huren van een auto in Brazilië vindt je hier! Verder hebben we nog een aantal tips over veiligheid in het bericht veiliger rijden in Brazilië.



Kun je ons een leuk hostel adviseren in Rio de Janeiro?

Rio de Janeiro heeft ontzettend veel hostels waar je kunt verblijven. Een aantal bekende hostels in Rio de Janeiro zijn Books hostel, Bamboo Rio hostel, El Misti hostel, Ipanema beach hostel en zo zijn er nog veel meer. Ik denk dat je het beste eerst kunt kijken in welke wijk je graag wilt verblijven en dat je dan in die wijk gaat zoeken naar een hostel. We hebben een overzicht van een aantal hostels gemaakt in ons bericht Hostels in Rio de Janeiro.

Is Brazilië wel een veilig land? We horen op het nieuws veel over schietpartijen en problemen in de politiek.

Wij hebben ons in Brazilië nog nooit onveilig gevoeld en dan zijn we toch op heel veel plekken geweest. Neemt natuurlijk niet weg dat er best gevaarlijke plekken zijn in Brazilië. Brazilië heeft veel armoede en er wonen veel mensen die echt letterlijk niks te verliezen hebben. Andere kant is ook dat Brazilië zo groot is dat er genoeg plekken zijn waar je wel lekker vakantie kunt vieren en kunt reizen door het land. Vermijd de armere gebieden en let op wat je allemaal doet. We hebben een aantal tips voor een veilige Brazilië vakantie geschreven en daar kom je al een heel eind mee. Garanties geven kunnen we natuurlijk niet, maar Brazilië niet bezoeken vanwege de veiligheid is niet nodig. Het kan echt!

Kun je in Brazilië goed reizen met een taxi? en hebben ze daar ook Uber?

In Brazilië kun je goed reizen met een taxi en ook met Uber. Uber heb je niet overal, maar de meeste steden en wat grotere plaatsen wel. Je kunt altijd op de app kijken of er mogelijkheden zijn. Mocht dit niet zo zijn dan kun je altijd terugvallen op een taxi. Een Uber is veelal goedkoper dan een taxi. We hebben op de site een bericht geplaatst met tips over het reizen met Uber en we hebben een bericht geplaatst met tips over het reizen met een taxi in Brazilië.

We zijn al een tijdje op zoek naar goedkope vliegtickets voor onze reis naar Brazilië. Waar moeten we op letten?

De kunst om goedkope vliegtickets naar Brazilië te vinden zijn van heel veel factoren afhankelijk. De prijzen veranderen vaak en de voorwaarden zijn de laatste jaren ook flink veranderd. Zo kocht je een aantal jaren geleden een vliegticket met eigenlijk alles erbij, maar tegenwoordig moet je bagage en stoelen apart boeken of komt het tijdens het boeken nog weer bij de prijs op. Dit kan een goedkope vliegticket naar Brazilië ineens heel duur maken. Lees onze meest actuele tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië en we zijn benieuwd voor wat voor prijs je een vliegticket naar Brazilië hebt gevonden/geboekt.

Wij willen graag naar het carnaval in Rio de Janeiro, maar schrokken een beetje van de prijzen van de parade in de Sambódromo. Zijn er nog alternatieven?

Dat verbaasd ons niks eigenlijk. Dit is echt de place-to-be tijdens carnaval en daar betaal je dan met dit soort dagen ook voor. Niet getreurd, want het is feest in de hele stad en je zult versteld zijn hoeveel straatfeesten er te vinden zijn. Voor het carnaval, tijdens het carnaval en na het carnaval is het in Rio de Janeiro een groot feest! Let wel op dat je alles op tijd boekt, want tijdens het carnaval is nagenoeg alles vol geboekt! Een leuke hostel in Rio de Janeiro tijdens het carnaval is books hostel.

Wij zijn op zoek naar een winterzonbestemming en kwamen jullie site tegen. Kun je in de winter ook goed naar Brazilië?

Brazilië is een uitstekende plek om de winter door te brengen. Tijdens onze koude winters is het juist in Brazilië erg warm. Je kunt eigenlijk wel stellen dat als wij winter hebben het in Brazilië zomer is en andersom. Bijvoorbeeld de Braziliaanse noordoostkust is een aanrader voor een heerlijke strandvakantie en zonvakantie. Brazilië is dus zeker een winterzonbestemming. Meer informatie over Brazilië als winterzonbestemming vindt je in ons bericht goedkope winterzonbestemmingen in Brazilië.

We zijn nu al weer een tijdje terug uit Brazilië en missen het heerlijke eten. Kennen jullie een goed Braziliaans restaurant?

Er zijn in Nederland wel een aantal restaurants waar je lekker Braziliaans kunt eten. Misschien wel de meest bekende is Rodizio in Scheveningen. Je kunt daar heerlijk genieten van verschillende soorten vlees en vaak is er ook lekkere Braziliaanse muziek te horen. Lees het bericht Braziliaanse restaurants in Nederland voor meer informatie.



Het bericht Veelgestelde Brazilië vragen en antwoorden verscheen eerst op Brazilië.

Source: https://www.mijnbrazilie.nl/veelgestelde-brazilie-vragen-en-antwoorden/