Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië Tips voor het rondreizen in Brazilië

door Mijn Brazilië

Rondreizen in Brazilië

Een prachtige manier om Brazilië te leren kennen is het maken van een rondreis. Rondreizen in Brazilië geeft je de mogelijkheid om op meerdere plekken Brazilië te leren kennen. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Wij geven graag een overzicht met de mogelijkheden en geven daarbij ook tips die je weer kunt gebruiken tijdens of voor je Brazilië reis.

Brazilië is zo groot dat je eigenlijk niet kunt zeggen dat je Brazilië kent als je maar op één plaats bent geweest. Mocht je informatie zoeken over een mooie route dan kun je altijd contact met ons opnemen! Wij helpen je graag met het vinden van een leuke route. Verder hebben wij ook een breed netwerk van reisbureau's en Brazilië specialisten waar we je naar kunnen verwijzen.

Rondreizen in Brazilië met het vliegtuig

In Brazilië kun je goed gebruik maken van het vliegtuig. De prijzen zijn vaak redelijk en de wachttijden zijn over het algemeen goed te doen. Natuurlijk heb je soms wat pieken, maar over het algemeen zijn we tevreden. Soms heb je een korte overstaptijd, maar tot op heden gaat dit altijd goed. In Brazilië heb je verschillende luchtvaartmaatschappijen (Gol, Latam, Azul en Avianca) waar je een vliegticket kunt boeken.

Vliegtickets boeken kun je bij verschillende websites doen zoals Skyscanner en Tix.nl. Soms kan het ook lonen om rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij te boeken. Wij zoeken vaak eerst via Skyscanner en Tix.nl naar goede prijzen en verbindingen en voordat we boeken kijken we of er rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij betere prijzen te vinden zijn.

Rondreizen in Brazilië met een huurauto

Een huurauto geeft je in Brazilië de mogelijkheid om op plaatsen te komen waar je normaal met het openbaar vervoer maar moeilijk komt en je kunt natuurlijk veel tijd winnen omdat je nergens hoeft te wachten. Een auto huren in Brazilië is niet alleen gemakkelijk, maar ook een hele beleving. Veel wegen zijn slecht en de gemiddelde Braziliaan rijdt toch wel wat anders dan we in Nederland gewend zijn. Tips voor veiliger autorijden in Brazilië vindt je hier!

Een auto huren in Brazilië is ook geen enkel probleem. Vaak adviseren wij wel om van te voren in Nederland alvast te boeken. Je hebt namelijk best wel veel regels en voorwaarden en dat is gemakkelijker om te lezen als alles in je eigen taal is. Verder kun je dan ook goed advies inwinnen met betrekking tot verzekeringen en risico's.

Wij boeken onze huurauto bijna altijd bij Rentalcars vanwege de goede service en no-risk verzekeringspolis. Ga naar de site van Rentalcars voor meer en actuele informatie. Een andere website waar je auto's kunt huren in Brazilië is Alamo. Dit is ons ook goed bevallen, maar vaak bleek Rentalcars toch goedkoper.

Rondreizen in Brazilië met een touringcar

Rondreizen in Brazilië kun je ook goed doen met een touringcar. Je kunt met de bus goed reizen van de ene grote stad naar de andere grote stad. De touringcars in Brazilië zijn vaak met airconditioning en zijn kwalitatief goed. De prijzen zijn ook redelijk en je kunt vaak kiezen of je overdag of s'nachts wil reizen.

Wij adviseren vaak om s'nachts te reizen ondanks het hebben van airconditioning. De zon kan ondanks het hebben van airconditioning goed branden overdag. Een ander voordeel is dat de avonddiensten over het algemeen rustiger zijn dan overdag. Ga voor route's, tijden en prijzen naar de website https://www.clickbus.com.br/

Laatste tip voor het rondreizen in Brazilië

In Brazilië kun je ook goed reizen met een Taxi of met een Uber. Beide zijn goed te betalen, maar een Uber is vaak wel goedkoper. Veelal gebruik je deze mogelijkheden op de wat kortere afstanden.

Het bericht Tips voor het rondreizen in Brazilië verscheen eerst op .

Source: https://www.mijnbrazilie.nl/tips-voor-het-rondreizen-in-brazilie/