Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Canoa Quebrada, Cunha, Dilma, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

door Mijn Brazilië

Wat is een Uber?

Een Uber is goed te vergelijken met een taxi. Het brengt je van A naar B en daar moet je dan voor betalen. Echter zijn er wel duidelijke verschillen tussen een taxi en een Uber.

Een Uber bestel je namelijk via een app op je telefoon. De app weet je locatie en jij kunt invoeren waar je graag heen wilt. Daarna kun je de prijs en route zien en kun je een Uber bestellen. Als de chauffeur bevestigd dan zie je ook direct waar hij rijdt en hoe lang het duurt voordat hij er is. Vaak zijn ze er al binnen een paar minuten.



Booking.com


In het scherm wordt de informatie vrijgegeven van de auto en het kenteken. Je kunt dus goed zien om welke auto het gaat. De route is al vastgesteld in de app en betalingen kun je koppelen aan je creditcard of je betaald gewoon contant. De prijs is in ieder geval bekend en je komt dus niet voor verrassingen te staan.

Waarom wij graag met Uber reizen?

Wij reizen graag met Uber, omdat het vaak goedkoper is dan een taxi. Verder vinden wij het gemakkelijker dat je overal waar je bent een Uber kunt bestellen zonder dat je er naar moet zoeken.

Een taxi moet je vaak bellen of zoeken op straat. Het is voornamelijk de informatievoorzieningen die erbij hoort wat wij als prettig ervaren. Je weet hoe laat hij er is, waar hij langs gaat, wat het kost en hoe laat je er bent.




Bij een taxi weet je deze informatie eigenlijk pas als je er bent. De voornaamste reden is dus een praktische reden. Een taxi in Brazilië is wel duurder dan een Uber, maar nog steeds goed betaalbaar. Lees hier onze tips voor het reizen met de taxi in Brazilië.

Wij bestellen vaak wel een taxi als we vanaf het vliegveld naar hotel gaan en weer terug. Dit is voornamelijk vanwege de koffers en tassen die dan mee moeten. We hebben al twee keer een Uber geprobeerd, maar dan blijkt er toch niet genoeg bergruimte te zijn voor onze bagage.

Op basis van onze ervaringen met Uber delen we graag onze tips over het reizen met Uber in Brazilië

Tip 1: Download de app van Uber

Als je Uber wilt gebruiken tijdens je vakantie dan is het aan te raden om dit alvast in Nederland voor te bereiden. Download alvast de app, maak een account en koppel alvast je creditcard.



Tip 2: Controleer de auto bij aankomst

Als je een Uber hebt besteld dan kun je op het scherm zien wat voor auto er komt en welk kenteken daarbij hoort. Controleer dit altijd voordat je instapt. Dan weet je zeker dat je in de goede Uber stapt. De auto's zijn vaak onherkenbaar als Uber, want ze hebben geen bordje zoals bijvoorbeeld een taxi.

Tip 3: Controleer de bestuurder

Elke bestuurder kun je controleren door middel van een foto die je van hem krijgt op de app. Controleer of hij dat daadwerkelijk is en stap dan pas in. Stap niet in een Uber als het niet de chauffeur is die er in moet zitten.

Tip 4: Informatie

De Uber chauffeur komt meestal uit de regio en is dus goed bekend in de omgeving. Als je op zoek bent naar informatie dan kun je dat aan hem of haar vragen. Je hoeft een Uber chauffeur geen fooi te geven daarvoor, maar het mag natuurlijk wel.



Tip 5: Geef een beoordeling achteraf

Na de rit kun je de chauffeur beoordelen in de app. Hoe beter je het vindt hoe meer sterren je hem geeft. Dit is goed voor de kwaliteit van de Uber app, want als een chauffeur veel slechte beoordelingen krijgt zal hij ook minder ritten aangeboden krijgen. Hoe beter hij beoordeeld wordt hoe meer ritten hij krijgt. Dat is fijn voor de chauffeur en voor de klant.



Heb jij nog goede tips voor het reizen met Uber?

Heb jij ook wel eens een Uber besteld? Heb jij nog andere tips voor onze lezers? We horen en plaatsen het graag!



Het bericht Tips voor het reizen met Uber in Brazilië verscheen eerst op Mijn Brazilië.

Bron: https://www.mijnbrazilie.nl/tips-voor-het-reizen-met-uber-in-brazilie/