Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië Parnaíba : ontdek de veelzijdigheid van Brazilië!

door Mijn Brazilië

Parnaíba is een aanrader!

Brazilië staat bekend om zijn prachtige stranden en bijzonder mooie natuur van de Amazones. Helaas kun je in een korte vakantie natuurlijk niet alle mooie plekken bezoeken van dit ontzettend grote land. Parnaíba is daarom een aanrader! Parnaíba heeft namelijk strand en je kunt genieten van een prachtig stukje natuur. Verder zijn er weinig toeristen vergeleken met de rest van het land en dat betekend dat je naast strand en natuur ook kennis kunt maken met de lokale bevolking.



Waar ligt Parnaíba?

Parnaíba ligt in het noorden van Brazilië op ongeveer 480 kilometer van de stad Fortaleza. Parnaíba ligt in de Braziliaanse deelstaat Piauí en is goed met de auto te bereiken. Je kunt vanaf Fortaleza richting Parnaíba reizen, maar ook vanaf São Luís is dit een goede mogelijkheid. Meer informatie over rijden in Brazilië vindt je in mijn blog: Auto huren in Brazilië





Het strand

Het gebeurt niet vaak dat je een foto kunt maken op een zonnige dag in Brazilië terwijl er niemand op het strand ligt. Dit is een stuk strand waar je heerlijk kunt genieten van de omgeving en de rust. Lekker lopen langs het water en genieten van de blauwe lucht en de stralende zon.

Een dagje met de boot of speedboot

Als je wat van de natuur wilt zien dat zouden wij aanraden om lekker een speedboot te huren. Je kunt voor een hele dag met een aantal personen een speedboot huren en die brengt je naar de mooiste plekken van de ''Delta''. Dit kost omgerekend ongeveer 60 euro voor een hele dag. Je kunt voor de helft ook met een langzamere boot gaan, maar dan kun je lang niet alles zien. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om twee dagen achter elkaar een boottocht te maken en alsnog alles te zien. Wij vonden een hele dag voldoende en hebben ook alle leuke dingen kunnen zien. Onderstaande foto's geven je een impressie van wat je allemaal tegenkomt.







Ilha da Canárias (Delta do Parnaíba)

Vanaf Parnaíba kun je gemakkelijk met een boot naar Ilha da Canárias. Ilha da Canárias is een eiland langs de Delta van Parnaíba en is een geweldige plaats om heen te gaan. Je kunt hier met een buggy-tour een rondje maken over het eiland en dan zie je verschillende kleine dorpjes vol met gastvrije bewoners die allemaal voor elkaar zorgen. Het is een groep wat leeft van de toeristen en de visvangst.



Wij hadden het geluk dat we overal konden kijken. Tijdens onze tocht was bijvoorbeeld de lokale school gesloten, maar voor ons werd er toch iemand opgetrommeld die vol trots alle lokalen liet zien waar de kinderen normaal gesproken les krijgen. Verder mochten we even snel in het kerkje kijken en kwamen we bij een restaurantje langs die nog gesloten was, maar de eigenaar haalde voor ons toch even een lekker koud biertje. We wilden graag betalen, maar hij wilde er niks van weten. De eerste keer dat we een Braziliaan tegen kwamen die geen geld wilde! Wat een bijzondere man! Na het biertje kregen we een dikke knuffel van hem en hij wenste ons een goede reis in naam van god!








Tot slot nog een leuke overnachtingstip!

Als je op zoek bent naar een leuke plek om te overnachten dan zouden wij Pousada Vila Parnaíba willen aanbevelen. Zelden zo'n mooie Pousada gezien. Het leuke van deze Pousada is dat ze oog hebben voor detail! Alle kamers zijn weer anders gemaakt en bijna alle kleuren van de regenboog kom je hier tegen. Bijna elke kamer heeft zijn eigen zitje voor de deur en er hangen overal hangmatten. Ze hebben een lekker zwembad en zoals je op de foto's kunt zien heb je ook verschillende lokale beeldjes en versieringen.











Het bericht Parnaíba : ontdek de veelzijdigheid van Brazilië! verscheen eerst op Mijn Brazilië.

Bron: https://www.mijnbrazilie.nl/parnaiba-is-perfect-om-de-veelzijdigheid-van-brazilie-te-ontdekken/