Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië Pão de queijo is een Braziliaans deeghapje

door Mijn Brazilië

Wat is pão de queijo?

Pão de queijo is een typisch Braziliaans gerecht. Het is gemaakt van kleine deeg bolletjes gevuld met kaas. Ze worden vaak gegeten als ontbijt, voorgerecht of tussendoortje. Ze zijn heel gemakkelijk en snel te maken. De broodjes staan er bekend om dat ze altijd lekker smeuïg smaken van binnen.

Welke ingrediënten ben je nodig om pão de queijo te maken?

Om ongeveer 30 verschillende broodjes te maken ben je nodig:

50 milliliter zonnebloemolie

125 milliliter volle melk

Ongeveer 1 theelepel met zout

125 ml water

200 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Parmezaanse kaas)

2 losgeklopte eieren

250 gram cassavemeel (Polvilho azedo)



250 gram cassavemeel          (Polvilho azedo)

Bereidingswijze

Als eerste pak je een pan en daar doe je de olie, water, zout en melk in. Die zet je op het vuur tot dat het begint te koken. Als het licht begint op te schuimen haal je de pan van het vuur en zet je de HETE pan ergens neer zodat er geen ongelukken gebeuren. Dan voeg je de cassavemeel toe en roer je net zo lang door tot het deeg begint te worden. Het beste is om het daarna met je handen allemaal uit de pan te schrapen en net zo lang kneden tot dat er een mooie deegbal ontstaat.

Als het afgekoeld is gaan de eieren er in. Kneed de eieren door het deeg. Het hangt er een beetje vanaf hoe groot je eieren zijn, maar als het deeg te nat blijft dan kun je eventueel wat extra cassavemeel er bij gooien.

Daarna voeg je de geraspte kaas toe en kneed je de kaas en deeg net zo lang door elkaar tot het goed verdeeld is.

Een ingevette ovenschaal kun je dan opvullen met kleine balletjes en die netjes verspreiden over de schaal. Houdt er rekening mee dat de broodjes nog groter worden in de oven. Vandaar ook het advies om kleine bolletjes te maken.

Na 20 minuten in de oven is het lekkere hapje klaar. De pão de queijo broodjes zijn het lekkerste als ze warm zijn. Als ze goed gelukt zijn dan proef je een krokant broodje van buiten en een lekkere smeuïge smaak van binnen.

In de onderstaande video laten we zien hoe je dit geweldige broodje gemakkelijk zelf maakt.

Tip: doe niet direct alle bolletjes in de oven. Vries een paar bolletjes op een bord in en als ze bevroren zijn dan kun je ze in een zakje doen. Je kunt ze dan op een later moment ontdooien en als nog bakken in de oven.

Video: Zo maak je pão de queijo

Het bericht Pão de queijo is een Braziliaans deeghapje verscheen eerst op Mijn Brazilië.

Bron: https://www.mijnbrazilie.nl/pao-de-queijo/