Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië Op vakantie naar Cumbuco in Brazilië

door Mijn Brazilië

Waar ligt Cumbuco?

In het noordoosten van Brazilië aan de kust vindt je het vissersdorp Cumbuco. Cumbuco  ligt in de Braziliaanse deelstaat Ceára op ongeveer 50 kilometer  ten noorden van de grote stad Fortaleza.

Fortaleza heeft een internationaal vliegveld dat op ongeveer 35 kilometer afstand van Cumbuco ligt. Vanaf de luchthaven zijn er genoeg mogelijkheden om in Cumbuco te komen.

Wat is er allemaal te doen in Cumbuco?

Cumbuco heeft, net als meerdere mooie plekken in het noorden aan de Braziliaanse kust, een heerlijke wind om te kitesurfen. In combinatie met bijna altijd mooi weer en mooie stranden een heerlijke plek om te zijn. Overdag is het heerlijk op het strand en tegen de avond kun je gezellig eten en drinken in het centrum. Geniet daar van live-muziek, eetkraampjes en de vele terrasjes.

In Cumbuco kun je betalen met je pinpas/creditcard en geld pinnen kunnen je in de lokale supermarkt. Je kunt natuurlijk in Nederland ook alvast Braziliaanse reals bestellen en ophalen voordat je in het vliegtuig stapt.

Op vakantie naar Cumbuco

Omdat Cumbuco vlakbij Fortaleza ligt is het goed te bereiken vanaf Nederland. Dit komt doordat KLM tegenwoordig rechtstreeks vliegt van Amsterdam naar Fortaleza.

Cumbuco is daarom een interessante vakantiebestemming geworden voor mensen die op zoek zijn naar een zon- en strandvakantie met zo weinig mogelijk kans op slecht weer.
Met de bijna 3000 zonuren per jaar komt dat wel goed. De temperatuur komt overdag zelden onder de 20 graden.



De eerste maanden van het jaar kan het wel eens bewolkt zijn (regenseizoen), maar de meeste regen zal s'avonds en s'nachts vallen.

Naar Cumbuco met Tui of D-reizen

Je kunt naar Cumbuco reizen met Tui en D-reizen. Je kunt naar Cumbuco voor ongeveer 599 euro per persoon voor 9 dagen. Daar zit de vliegticket en hotel/appartement bij in. Dat is voor een bestemming op 9 uur vliegen, waar je nagenoeg het hele jaar zon hebt, geen slechte deal.

Kijk voor meer informatie op de website van Tui of D-reizen.

Zonder hulp naar Cumbuco

Je kunt ook zelf eenvoudig Cumbuco bezoeken zonder reisorganisatie. Zelf regelen kan uitstekend. Je kunt via KLM een ticket boeken vanaf Amsterdam naar Fortaleza.

Vanaf het internationale vliegveld van Fortaleza kun je heel goed een auto huren.  Je rijdt via goede wegen vanaf het vliegveld naar Cumbuco en ter plaatse is het heel eenvoudig een Hotel of Pousada te boeken. Je kunt natuurlijk ook van te voren alvast een overnachtingsplaats regelen.

Als je geen auto wilt huren dan kun je er ook voor kiezen om met de Taxi (50 euro) of Uber (30 euro) te gaan.

Het bericht Op vakantie naar Cumbuco in Brazilië verscheen eerst op .

Source: https://www.mijnbrazilie.nl/op-vakantie-naar-cumbuco-in-brazilie/