Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: comulder, Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië Natal, een prachtige stad aan de noordoostkust van Brazilië

door Mijn Brazilië

Waar ligt de stad Natal?

Natal ligt in het noordoosten van Brazilië aan de kust van de Atlantische oceaan. Natal is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Norte.

Natal heeft meer dan 1 miljoen inwoners en heeft net als meer plaatsen langs de Braziliaanse noordoostkust bijna 3000 zonuren per jaar. Natal is een heerlijke vakantiebestemming als je van een combinatie cultuur, zon, zee en strand houdt.

Vanwege de vele zonuren wordt Natal ook wel eens de stad van de zon genoemd. Natal betekent in het Portugees kerstmis. Deze naam heeft Natal gekregen rond het jaar 1599 tijdens de kerstdagen.

Wat is er allemaal te doen in Natal?

Dankzij de rijke historie (de kolonisatie door de Nederlanders en Portugezen) heeft Natal genoeg dingen om te zien. Natal is van 1633 tot 1654 in handen geweest van de Hollanders en heette toen Nieuw-Amsterdam. Na 1654 werd het weer door de Portugezen veroverd.

Natal heeft niet alleen een rijke historie. Natal heeft ook prachtige stranden en mogelijkheden om helemaal tot rust te komen. Een overzicht van bezienswaardigheden lees je hieronder.

Centro de Turismo Natal

De stad heeft nog veel oude koloniale panden, historische kerken en je kunt een bezoekje brengen aan een oude gevangenis die tegenwoordig gebruikt wordt voor evenementen/marktjes voor toeristen (Centro de Turismo) met Braziliaanse dans en muziek.

Forte dos Reis Magos

Je kunt ook een bezoek brengen aan het stervormige fort (Forte dos Reis Magos) die in de zee gebouwd is.
Deze is destijds gebouwd ter bescherming van de haven en de stad.



Machadão

Een potje voetbal kijken is ook een leuke bezigheid. Dit kun je goed doen in het stadion van Natal. Het stadion van Natal heeft ruimte voor ongeveer 52.000 supporters en de naam van het stadion is Estádio Cláudio Vasconcelos Machadão.

Parque das Dunas

In het Natuurpark Parque das Dunas vindt je metershoge zandduinen. Je kunt met een buggy tour leuk een tour maken door de duinen. De duinen lijken wel een beetje op de hoge duinen die je ziet bij Dakar-rally. Verder kun je er mooie en bijzondere zeldzame vlinders en vogels tegenkomen.

Pipa, het surfparadijs in Brazilië

Op ongeveer 90 km vanaf Natal vindt je het populaire ''hippy'' dorpje Pipa. Een waar surfparadijs waar overdag het strand de plaats is om te zijn en s'avonds kun je in het centrum genieten van kleine straatjes, lekkere restaurantjes en een heerlijke sfeer.

Reismogelijkheden

Je kunt op vakantie naar Natal door het boeken van een vliegticket naar bijvoorbeeld Fortaleza en van daar naar Natal. Je kunt ook via Rio de Janeiro en São Paulo reizen. Rechtstreekse vluchten naar Natal zijn er op dit moment nog niet.

Je kunt ook een pakketreis boeken via Corendon of Tui. Je koopt dat een vliegticket, transfer, hotel/appartement en vaak ontbijt voor één verzamelprijs.

Het bericht Natal, een prachtige stad aan de noordoostkust van Brazilië verscheen eerst op .

Source: https://www.mijnbrazilie.nl/natal-een-prachtige-stad-aan-de-noordoostkust-van-brazilie/