Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië Cassave frietjes maken doe je zo!

door Mijn Brazilië

Wat is cassave en waar kun je het kopen?

Misschien heb je ze wel eens zien liggen in de supermarkt. Die grote bruine wortel op de groenteafdeling waarvan je misschien niet zo goed weet wat je er allemaal mee kunt maken. De cassave wortel wordt veelal gebruikt in Zuid-Amerika en Aziatische landen. Oorspronkelijk komt de cassave wortel uit Zuid Amerika.

Vroeger hebben de Portugezen de cassave wortel meegenomen naar andere landen waardoor het nu in meerdere landen wordt verbouwd en gegeten. In Nederland wordt de cassave wortel niet verbouwd, maar het is wel in verschillende winkels te vinden. De Jumbo heeft de cassave wortel in het assortiment en ook bij de Lidl is de cassave wortel wel eens te vinden. Verder kun je de cassave wortel kopen in veel verschillende toko's, groentemarkten en groentewinkels.



Benodigdheden

  • 2 cassave wortels
  • zout
  • frituurolie
  • groot mes
  • dunschiller
  • snijplank
  • keukenpapier

Wat zijn cassave frietjes?

Cassave is op verschillende manieren te verwerken. In dit recept maken we er frietjes van. De reden waarom het frietjes genoemd worden is, omdat de cassave eigenlijk op dezelfde manier bewerkt wordt als de aardappel. Het wordt geschild, gesneden, gekookt en in de olie gebakken. Het verschil zit in het product en de smaak.

Let op!: Houdt er rekening mee dat het snijden en schillen van de cassave wortel niet gemakkelijk gaat. Voorzichtig dus!

Stap 1: Voorbereiding

Snij een klein stukje van de bovenkant en onderkant van de cassave wortel. Snij daarna de cassave wortel in 2 á 3 grote stukken zoals op de afbeelding is te zien.



Daarna kun je beginnen met het schillen tot de cassave mooi wit van kleur is. Daarna snij je de cassave in plakjes. Dit kun je het beste doen door de cassave wortel rechtop te zetten. Daarna kun je de plakjes in repen snijden en zijn je cassave frietjes klaar om gekookt te worden.

Stap 2: De reepjes cassave koken in water

Als het water kookt kun je de cassave frietjes in het kokende water doen. Laat de cassave ongeveer 10 minuten koken.

Schep de cassave frietjes uit het water en leg ze op een bord met servetjes. De servetjes nemen het water op.

Dit is erg belangrijk, want hoe droger de cassave frietjes zijn hoe lekkerder ze worden.



Na het koken laat je de frietjes even afkoelen en dan kun je direct beginnen met het bakken in olie. Je kunt de gekookte frietjes eventueel ook nog een dag in de koeling of een langere tijd in de vriezer bewaren om op een later moment te bakken.

Stap 3: Bak de cassave frietjes in olie

Pas op dat je niet teveel tegelijk in de olie doet. Als de cassave nog vochtig is kan dit behoorlijk spetteren.

Laat de cassave frietjes ongeveer 7 á 8 minuten in de olie. Het hangt er even vanaf hoe heet je de olie hebt, maar je kunt rustig wachten totdat de cassave frietjes een mooi bruin kleurtje hebben.
Daarna kun je eventueel nog zout toevoegen en natuurlijk is het lekker om er ook een sausje bij te serveren. Eet smakelijk!



Het bericht Cassave frietjes maken doe je zo! verscheen eerst op Mijn Brazilië.

Source: https://www.mijnbrazilie.nl/cassave-frietjes-maken-doe-je-zo/