Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Geen geregistreerde gebruikers

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil TV PeeTee

door Redactie



De PT (Partido dos Trabalhadores), de partij van president Lula, heeft een verzoek ingediend bij het ministerie van Communicatie voor een eigen radio- en televisiekanaal. Het verzoek is bezorgd aan Juscelino Filho, de minister van Communicatie. Echter, het is Lula zelf die uiteindelijk beslist of het verzoek wordt ingewilligd.

Dit nieuws wordt vandaag gemeld door de krant Estadão, die het verhaal aanvult door te wijzen op de vermeende dubieuze praktijken van de minister, zoals eerder al gepubliceerd.

Het verzoek is ondertekend door partijvoorzitter Gleisi Hoffmann en de secretaris voor communicatie van de PT, Jilmar Tatto. Om het verzoek te rechtvaardigen, stelt Tatto dat de PT "een grandioze partij is en de grootste linkse partij van Latijns-Amerika, met meer dan 2,5 miljoen leden, georganiseerd in de meerderheid van de Braziliaanse gemeenten en steden." Hij voegt eraan toe dat de concessie zal bijdragen aan het verspreiden van de ideeën en voorstellen van de PT-militanten.

Een uittreksel uit het document, onthuld door de partij, betoogt dat "een eigen communicatiekanaal zou voldoen aan de grondwettelijke, wettelijke en statutaire verplichting, mogelijkheden zou bieden voor politieke participatie die verder gaat dan alleen stemmen, en een werkelijke educatieve rol zou spelen in partijpolitieke participatie."

Verder stelt het verzoek dat de PT meer verantwoording moet afleggen voor haar daden, de vorming moet bevorderen en de politieke deelname van de bevolking moet stimuleren. De partij erkent dat het verzoek ongekend is, aangezien geen enkele andere partij een concessie heeft om een eigen tv-zender te exploiteren. Uit een onderzoek van de PT blijkt dat er in het hele land 49 kanalen beschikbaar zijn voor concessie door het ministerie van Communicatie.

Gleisi Hoffmann is van mening dat de concessie een uitbreiding zal vormen van de bestaande communicatiemiddelen door "betrouwbare informatie te bieden en deelname en politieke scholing aan te moedigen."

Als dit werkelijkheid wordt, is het te verwachten dat andere partijen (30 in totaal!) hetzelfde willen, als ze dat wensen en de middelen hebben (wat in Brazilië voor politici meestal geen probleem is). Lula zou dit niet kunnen weigeren als hij nu groen licht geeft voor zijn eigen partij.

Of de kwaliteit van de openbare radio- en televisiezenders - die al belabberd is - hierdoor zal verbeteren, is eveneens twijfelachtig.

Gelukkig is er nog Netflix.

Estadão

Illustratie: Reproductie PT

Source: https://www.link2brazil.com/post/tv-peetee