Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil Mission Impossible

door Redactie



Een groep vrienden van de directeur van de Centrale Bank (BC), Roberto Campos Neto (foto), vindt dat hij zijn ontslag moet indienen, naar aanleiding van het gedrag van president Lula. Zo zegt Rubem Novaes, ex-directeur van de BC ten tijde van de regering Bolsonaro, die Campos goed kent.

"Ik maak deel uit van een groep vrienden van Roberto die vinden dat hij er de bijl moet aan geven. Onder deze regering is het onmogelijk om succes te boeken en Roberto mag niet toelaten dat de verantwoordelijkheid voor een mislukking op zijn schouders gelegd wordt. Dat zou niet goed zijn voor hem, noch voor de verdediging van de onafhankelijkheid van de BC", aldus Novaes.

"Alles werd opgezet om hem de schuld te geven van de recessie, inflatie, een stijgende werkloosheid. Ze belasten hem met een onmogelijke missie en kruisigen hem vervolgens. Niemand kan gedwongen worden tot een 'mission impossible'. Roberto staat nu voor een onmogelijke opgave", zo bevestigde de ex-directeur.

Volgens hem is het beter dat Campos Neto de Centrale Bank achter zich laat zodat de acties van de arbeiderspartij PT inzake de economie 'evident' worden: "Het is beter om de anderen een les te lezen i.p.v. de schuld op eigen schouders te krijgen. Het volstaat niet dat Fernando Haddad (Financiën) verklaringen aflegt van zijn goede wil".

Novaes was de eerste directeur van de Centrale Bank onder de regering Bolsonaro. Hij stond naast Roberto Campos Neto in de groep, onder het commando van ex-minister Paulo Guedes, het economische plan van die regering opstelde.

Anderzijds zijn er ook mensen rondom de huidige directeur die vinden dat hij weerstand moet bieden en moet aanblijven.

Een hooggeplaatst lid van de vorige regering zegt op de hoogte te zijn van het advies aan Campos Neto om zijn functie bij de Centrale Bank te heroverwegen, maar begrijpt dat het voor hem het beste is om het ganse mandaat te vervullen.

"De onafhankelijkheid van de Centrale Bank werd verwezenlijkt door de regering Bolsonaro. Als Roberto opstapt, dan is het afgelopen met die onafhankelijkheid, weeral een stap achteruit", zo klinkt het.

Een andere bondgenoot van de huidige directeur zegt dat Campos Neto stevig in zijn schoenen staat, maar concludeert dat hij hij limieten moet stellen aan de huidige regering: "De inflatiedoelstelling aanpassen is een enorm probleem. Ook eventuele nieuwe bestuurders moeten gekozen worden met instemming van Roberto".

Lula zei vorige week: "Als het streefdoel v/d inflatie fout is, dan wijzig je gewoon dat doel".

CNN Brasil

Foto: Marcos Corrêa/PR

Source: https://www.link2brazil.com/post/mission-impossible