Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Holambra

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil Lula: "Waarom zo weinig afgevaardigden als we toch zo goed zijn?"

door Redactie



De arbeiderspartij PT, op een na de grootste partij van Brazilië (na de MDB), houdt momenteel een nationale conferentie in de hoofdstad Brasília waarbij een debat gevoerd wordt over de (gemeentelijke) verkiezingen van volgend jaar. Partijvoorzitster Gleisi Hoffmann zei tegen de aanwezige militanten dat een goede beoordeling van president Lula vermijdt dat zijn regering "opgeslokt" wordt door het Parlement.

"Als de populariteit van Lula een beetje vermindert, dan heb ik geen twijfels over wat het Congres zal doen. Het is dat wat gebeurde met Dilma. En dat begon met de economie. Als we toestaan dat Lula's populariteit naar beneden gaat, dan zal het Congres ons opslokken", aldus Gleisi, die ook haar bezorgdheid uitte over de vertraging van de economie.

Ze stipuleerde het doel van een groei van 4% per jaar, meer dan de verwachting van de minister van Financiën die een groei van 3% verwacht voor 2023. Fernando Haddad nam ook deel aan het debat en zei dat de regering geen "progressieve" basis heeft in het Congres, dat de Centrale Bank onder een "harde" leiding staat omdat ze het te lang laten aanslepen om de intresten te verlagen.

"We hebben geen vooruitstrevende basis in het Congres. Ik bedoel hier niets goeds of slecht mee, het is gewoon een feit. Bij de Centrale Bank hebben we niet te maken met een luchtig bestuur, integendeel, wel bijzonder taai. Ze begonnen pas in augustus met een verlaging van de intresten. En we moeten het doen in de politieke context waar we over beschikken", zo zei Haddad.

"Waarom slaagt een partij, die denkt dat ze de waarheid van de ganse wereld in pacht heeft, er in om slechts 70 afgevaardigden te laten verkiezen? Waarom zo weinig als we toch zo goed zijn? We moeten het antwoord bij ons zelf zoeken"

Deze uitspraak komt van president Lula, eveneens aanwezig op het debat. Op een toon van zelfkritiek zei hij dat de partij moet leren om een zienswijze uit te drukken, om een dialoog te kunnen voeren met evangelische gelovigen (een bijzonder grote groep bij de kiezers in Brazilië) en met zakenlui, dit met het oog op de verkiezingen van 2024. Hij vroeg zich ook af of de partij wel uitdrukt wat de bevolking horen wil: "Beschikken wij over de nodige competentie om de bevolking te overtuigen van onze waarheden? Of is het zo dat we nog moeten leren van het volk hoe dat wij tegen hen moeten praten?"

"En hoe bereiken we de evangelische groep? We moeten leren hoe we tegen hen moeten praten, harde werkers, fatsoenlijke mensen. We moeten zoeken naar de juiste manier om hen aan te spreken."

Over de zakenwereld: "We moeten de kleine en middelgrote ondernemers overtuigen. Als we de peilingen analyseren, dan zien we dat de meeste mensen die op de PT stemmen, mensen zijn die tot twee minimumlonen verdienen. Een metaalarbeider in São Bernardo die nu R$ 8.000/maand verdient, wil al niet meer op ons stemmen."

CNN Brasil - Metrópoles

Foto: Gabriel Paiva/PT

Source: https://www.link2brazil.com/post/lula-waarom-zo-weinig-afgevaardigden-als-we-toch-zo-goed-zijn