Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Felix

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil Burenruzie

door Redactie



De ex-primeira dama Michelle Bolsonaro en de nationale voorzitster van de PT, Gleisi Hoffmann, maken heibel en wisselen allesbehalve liefkozende woorden uit onder elkaar, via de sociale media. De verwarring begon vorige zondag en houdt aan tot op vandaag dinsdag.

Tijdens een evenement van PL Mulher (de vrouwelijke afdeling van de politieke partij van Bolsonaro) gaf Michelle kritiek op de regering van Luiz Inácio Lula da Silva, en zei dat zijn beleid enkel gericht is op "vriendjes" en "bandieten", zonder namen te noemen. Een dag later sneerde Gleisi terug via X (voorheen Twitter), omschreef het echtpaar Bolsonaro als de grootste "cara de pau" van de planeet (onbeschaamd, arrogant, roekeloos) en citeerde de juwelenkwestie en de zaak van de voormalige raadgever Fabrício Queiroz waarbij de naam van Michelle opduikt.

"Hoe durft zij kritiek geven op deze regering, Lula en Janja, dat is belachelijk, wie is zij om aldus te spreken? Zij gebruikt haar geloof om de mensen om de tuin te leiden en om aan politiek te doen, reist naar het buitenland met haar persoonlijke visagist (Augustin Fernandez), is betrokken bij het achteroverdrukken van juwelen die aan de staat toebehoren, en was betrokken in het corruptieschema van Fabrício Queiroz. Ze zondigt en blijft daarmee doorgaan, haat predikend in de kerk", aldus Gleisi Hoffmann.

Het duurde niet lang vooraleer er weer een antwoord kwam van Michelle, insinuerend dat Hoffmann jaloers was op haar succes bij PL Mulher, de afdeling waarvan zij de voorzitster is, en op het resultaat van de peilingen in Paraná (de staat waarvan Gleisi afkomstig is). Een onderzoek van Paraná Pesquisas wijst uit dat de ex-first lady vooraan staat in een eventueel dispuut voor een zetel in de Senaat: "Wat drijft de persoon die bekend staat als 'AMANTE' (minnares, de naam waarmee vermoedelijk naar Gleisi werd verwezen, in de lijst van Odebrecht die aan het licht kwam bij het Lava Jato onderzoek), en waarom dergelijke heftige aanvallen op mijn persoon en op mijn geloof? Is dat misschien om het verhaal van de 'Dama do Tráfico' af te dekken, die vrije doorgang heeft in alle ministeries van deze NONregering, allerlei vreemde geruchten bevestigend? Of is het om te verbergen dat Lula weer werken in het buitenland wil financieren met het geld van de Brazilianen, via de BNDES?"

Vandaag was het opnieuw raak. Gleisi noemde Michelle bij haar de spotnaam "Micheque", een bijnaam die haar toegekend werd nadat aan het licht kwam dat Fabrício Queiroz geld stortte op haar bankrekening: "Liegen is de specialiteit van het koppel Bolsonaro, dat mij aanvalt voor de waarheden die ik over hen zeg. MICHEQUE spuit vergif en afgunst, maar het helpt niet om zich voor te doen als een heilige: de gangen van het Parlement kennen haar geschiedenis."

Alles wijst erop dat beide dames uit hetzelfde hout gesneden zijn en vooralsnog niet van plan zijn om de polarisatie wat af te zwakken, ook al lijkt het allemaal op een banale burenruzie.

X

Foto's: Instagram

Source: https://www.link2brazil.com/post/burenruzie