Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Felix, Progresso, quasimodo

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil Brazilië wordt het Saoedi-Arabië van de groene energie

door Redactie



President Lula zei gisteren in een toespraak dat "Brazilië over tien jaar het Saoedi-Arabië zal worden van de groene energie". Hij is momenteel op doorreis in dat land dat hij ook uitnodigde voor deelname aan Cop-30, de klimaatconferentie in de stad Belém - Pará. Hij benadrukte de samenwerking met Brazilië, op de zoektocht naar technologische ontwikkelingen opdat "Brazilië het centrum van de wereld zou worden in de productie van duurzame energie."

"We moeten er allemaal hard aan werken, met veel verantwoordelijkheid en zonder vrees, om de planeet te bevrijden van fossiele energie, opdat we beter kunnen leven, een betere levenskwaliteit zonder bang te zijn dat we het huis waarin we wonen, vernielen. In dat opzicht is ons bezoek belangrijk", aldus de president.

Hij wees ook op de komende globale evenementen die plaats zullen vinden in Brazilië, en zei dat hij ook rekende op Saoedi-Arabië voor de organisatie van de G20 - in november van volgend jaar in Rio de Janeiro -, en de COP-30, bevestigd door de Verenigde Naties om plaats te vinden in Belém, in 2025.

De Braziliaanse delegatie neemt vanaf vandaag deel aan COP-28, in Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten. Lula wordt vergezeld door Senaatsvoorzitter Rodrigo Pacheco, de speciale raadgever Celso Amorim, ambassadeur Sérgio Bath, de secretaris voor Africa en het Midden Oosten Carlos Duarte, Aloizio Mercadante (BNDES), Jean Paul Prates (Petrobras), Jorge Viana (Apex) en de ministers Rui Costa (stafchef), Fernando Haddad (Financiën), Silvio Costa Filho (Havens en Luchthavens), Carlos Fávaro (Landbouw en Visserij), Alexandre Silveira (Mijnen en Energie), Marina Silva (Milieu), Mauro Vieira (BZ), Jader Filho (Steden), Nísia Trindade (Gezondheid), Celso Sabino (Toerisme), Esther Dweck (Beheer en Innovatie), Paulo Teixeira (Landbouwontwikkeling) en Sônia Guajajara (Inheemse Volkeren).

Naast directe medewerkers schreven een record aantal - meer dan 2.400 - Brazilianen, waaronder zakenlui en wetenschappers, zich in om deel te nemen aan de koepel als officiële Braziliaanse vertegenwoordigers, waarvan 400 van de regering.

Als dit geen resultaten oplevert...

Veja

Foto: Ricardo Stuckert/PR

Source: https://www.link2brazil.com/post/brazili%C3%AB-wordt-het-saoedi-arabi%C3%AB-van-de-groene-energie