Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Felix, quasimodo

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil Alexandre de Moraes en familie aangevallen

door Redactie



Voorzitter van het kieshof TSE en minister bij het hooggerechtshof Supremo Tribunal Federal Alexandre de Moraes (foto) en zijn familie werden gisteren aangevallen door enkele Brazilianen in de internationale luchthaven van Rome. De informatie komt van Malu Gaspar bij O Globo.

Naast bedreigingen en scheldwoorden zou de zoon van de minister ook fysiek aangevallen zijn. Volgens het bericht heeft de federale politie de drie agressievelingen reeds geïdentificeerd.

Minister van Justitie Flávio Dino liet zich uit over het geweld: "Hoelang zullen deze extremisten nog doorgaan met de aanvallen op publieke gezagshebbers, op publieke plaatsen, zelfs wanneer ze vergezeld zijn van hun familie. Dat is het soort geweld van iemand die denkt dat hij alles mag doen om wat geld in zijn zak te hebben. Ze willen bij de 'elite' behoren, maar het ontbreekt hen aan elementaire opvoeding", zo twitterde hij.

Moraes bevond zich met zijn familie in de luchthaven van Rome, terugkerend van een voordracht in de universiteit van Sienna. Hij werd uitgescholden voor "bandiet, communist en omgekochte rechter" door een vrouw met de naam Andreia. Later zou een man, geïdentificeerd als Roberto Mantovani Filho de zoon van de magistraat fysiek hebben aangevallen. Een andere man, met de naam Alex Zanatta, ging intussen verder met de scheldpartij.

De federale politie slaagde erin de aanvallers, die vandaag aankwamen in de internationale luchthaven van Guarulhos, te identificeren. Zij zullen vervolgd worden voor misdaad tegen de eer en bedreigingen, maar mogen hun proces in vrijheid afwachten. Ondanks dat de feiten zich voordeden in het buitenland, kunnen de daders in Brazilië verantwoordelijk gesteld worden.

Het lijkt erop dat de hittegolf in het zuiden van Europa nefaste gevolgen heeft voor het gezond verstand van sommige Brazilianen, die toch gewoon zijn aan een subtropisch klimaat.

Jornal GGN

Foto: Fotos Públicas

Source: https://www.link2brazil.com/post/alexandre-de-moraes-en-familie-aangevallen